Skoči na vsebino »
arhiv
 • Foto: Bor Slana/STA

  Predsednik vlade čestital Tatjani Bobnar ob nastopu funkcije generalne direktorice policije

  12.12.2018 -

  Na današnji slovesnosti v Tacnu, ko je mandat nastopila nova generalna direktorica policije mag. Tatjana Bobnar, je zbrane nagovoril tudi predsednik Vlade RS Marjan Šarec. Poudaril je, da funkcija na čelu policije zahteva celega človeka, veliko potrpljenja, vzdržljivosti in trdnosti in vse te vrline zaznamujejo Bobnarjevo, je še prepričan premier. Ve, v prvi vrsti, zakaj smo vsi na svojih funkcijah – da služimo svoji domovini, da državljankam in državljanom zagotavljamo varnost. 

  več
 • Foto: Danijel Novakovič/STA

  Predsednik vlade ob 35. obletnici Zveze Sonček: Naša družba temelji na solidarnosti in na tem, da smo drug drugemu ljudje

  07.12.2018 -

  Predsednik vlade Marjan Šarec je nagovoril zbrane na prireditvi ob 35. obletnici delovanja Zveze Sonček, ki je nastala na pobudo staršev otrok s cerebralno paralizo in se v celotnem obdobju borila za izboljšanje kakovosti življenja, predvsem polno inkluzijo v družbi.

  več
 • Foto: Nik Jevšnik/STA

  Predsednik vlade ob podelitvi priznanj Obrtno-podjetniške zbornice: Želimo si delati z roko v roki

  06.12.2018 -

  Predsednik Vlade RS Marjan Šarec je nagovoril zbrane na prireditvi Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, kjer so podelili prestižna naziva obrtnik leta 2018 in podjetnik leta 2018, razglasili najstarejšega obrtnika oziroma obrtnico leta ter podelili mojstrske diplome.

  več
 • Foto: Bor Slana/STA

  Predsednik vlade na delovnem obisku v Avstriji

  05.12.2018 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec se je mudil na delovnem obisku v Avstriji. Srečanju in delovnemu kosilu z gostiteljem zveznim kanclerjem Republike Avstrije Sebastianom Kurzem je sledil sprejem pri zveznem predsedniku Republike Avstrije dr. Alexandru Van der Bellnu.

  več
 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  Predsednik vlade: Vesel sem, da se zavedanje o pomenu lesarstva v Sloveniji znova dviguje

  03.12.2018 -

  Predsednik Vlade RS Marjan Šarec je na Srednji lesarski šoli v Ljubljani nagovoril zbrane na prireditvi ob 130-letnici lesarskega šolstva na Slovenskem. Uvodoma je spomnil na izredni pomen Srednje lesarske šole, saj izobražuje nove rodove lesarjev, ne glede na to, da smo to industrijo v Sloveniji svoj čas zanemarili in skoraj uničili. A vendarle zavedanje lesarstva spet prihaja na plan.

  več
arhiv
 • 12. redna seja Vlade RS

  Foto: Tamino Petelinšek/STA

  12.12.2018 -

  Na jutrišnji seji bodo člani vlade med drugim obravnavali predlog Zakona o nepravdnem postopku. Na dnevnem redu seje je tudi predlog Uredbe o višini dnevnega nadomestila za čas zadržanosti od dela zaradi bolezni za samozaposlene v kulturi za polni delovni čas za leto 2019. Člani vlade bodo obravnavali predlog Uredbe o načinu opravljanja obvezne gospodarske javne službe vzdrževanja, obratovanja in obnavljanja javne železniške infrastrukture. Na dnevni red seje vlade je uvrščen tudi predlog Uredbe o ukrepu dobrobit živali iz Programa razvoja podeželja RS 2014–2020 v letu 2019. 

 • V Marakešu sprejeli Globalni dogovor o migracijah

  Vir: MNZ

  11.12.2018 -

  Včeraj in danes, 10. in 11. decembra 2018, je v Marakešu v Maroku potekala medvladna konferenca za sprejem Globalnega dogovora o varnih, urejenih in zakonitih migracijah. Konference so se udeležili predstavniki iz več kot 160 držav, med njimi tudi slovenska delegacija pod vodstvom državnega sekretarja Ministrstva za notranje zadeve mag. Sandija Čurina, in predstavniki mednarodnih organizacij.

  več

Uspešna Slovenija