Skoči na vsebino »
arhiv
 • Foto: Thierry Monasse/STA

  Premier dr. Cerar v Bruslju za ambiciozen in razvojno naravnan prihodnji evropski finančni okvir

  23.02.2018 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je danes v Bruslju udeležil neformalnega zasedanja voditeljev držav članic EU-27, ki so se tokrat osredotočili na dve pomembni temi, posebej pomembni za prihodnost Evrope. Tako so naslovili vprašanja, povezana z večletnim finančnim okvirom za čas po letu 2020, in institucionalna vprašanja, ki se odpirajo v luči evropskih volitev leta 2019. Voditelji EU, ki so danes opravili prvo tovrstno razpravo, so se strinjali, da mora biti prihodnji finančni okvir učinkovit in razvojno naravnan.  

  več
 • Foto: Anže Malovrh/STA

  Premier na prvi seji novoimenovanega Sveta Vlade RS za Slovence po svetu

  16.02.2018 -

  Premier dr. Miro Cerar je vodil sejo Sveta Vlade Republike Slovenije za Slovence po svetu, ki danes začenja z novim mandatom. Premier je novim članom Sveta čestital in se jim zahvalil za njihov doprinos pri ohranjanju narodne identitete in spodbujanju povezanosti slovenskih ustanov ter posameznikov v tujini z matično domovino.

  več
 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  Predsednik vlade odgovarjal na poslanska vprašanja

  12.02.2018 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar je v okviru februarske redne seje DZ odgovarjal na poslanska vprašanja o pripravljenosti vlade na morebitno novo ekonomsko-finančno krizo, delu vlade do parlamentarnih volitev in zdravstveni zakonodaji, ter o rezultatih dela vlade.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  Predsednik vlade častni pokrovitelj 58. Kurentovanja

  11.02.2018 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je kot častni pokrovitelj udeležil mednarodne karnevalske povorke 58. Kurentovanja na Ptuju. Ob tej priložnosti je županu Mestne občine Ptuj Miranu Senčarju slavnostno predal Unescov certifikat ob vpisu obhodov kurentov na Unescov reprezentativni seznam nesnovne kulturne dediščine človeštva.

  več
arhiv
 • Odločitve s 169. redne seje Vlade RS

  Foto: Tamino Petelinšek/STA

  22.02.2018 -

  Vlada je na današnji seji imenovala novo vodjo pogajalske skupine s sindikati javnega sektorja Lilijano Kozlovič, razrešila je načelnika Generalštaba Slovenske vojske Andreja Ostermana in imenovala novega, Alana Gederja, ter sprejela predlog novele Zakona o zaščiti prič.

  več
 • Slovenija bo častna gostja Frankfurtskega knjižnega sejma leta 2022

  Foto: Nebojša Tejić/STA

  21.02.2018 -

  Država gostja Frankfurtskega knjižnega sejma leta 2022 je tudi uradno potrjena: v torek so Anton Peršak, minister za kulturo, Juergen Boos, direktor Frankfurtskega knjižnega sejma in Renata Zamida, direktorica Javne agencije za knjigo RS ob prisotnosti številnih predstavnikov slovenskih književnih in kulturnih krogov s pogodbo zapečatili nastop Slovenije kot častne gostje na knjižnem sejmu v Frankfurtu (19. - 23. oktober 2022).

  več

Uspešna SlovenijaIzpostavljeno


Dosežki vlade v letih 2014 - 2017

Imamo visoko gospodarsko rast, brezposelnost med mladimi se je prepolovila, zagotovili smo dodatna sredstva za znanost in investicije v ceste.

 

 

Strategija razvoja Slovenije 2030

 Strategija (3.9 MB) predstavlja nov krovni razvojni okvir države, ki kot osrednji cilj postavlja kakovost življenja za vse. S petimi strateškimi usmeritvami in dvanajstimi medsebojno povezanimi razvojnimi cilji postavlja nove dolgoročne razvojne temelje Slovenije.

Prihodnost mladih

Mladina je tisti del družbe, ki je v Sloveniji v zadnjih desetletjih doživel obširne spremembe, ki vplivajo na kakovost njenega življenja. Vlada se na probleme mladih odziva z usklajenim medresorskim pristopom. 


Napoved dogodkov


Dosežki vlade

Načrtovane spremembe v zdravstvu

Načrtovane spremembe v zdravstvu