Skoči na vsebino »
arhiv
 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  Slovenija je čvrsta zaveznica, predana skupnim vrednotam

  26.05.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je včeraj v Bruslju udeležil posebnega zasedanja zveze Nato. Na vrhu voditeljev, ki je prvič potekal v novi stavbi zavezništva, ki je bila ob tej priložnosti tudi slavnostno odprta, je bilo največ pozornosti namenjene krepitvi vloge Nata pri boju zoper terorizem, delitvi bremen med državami članicami in potrditvi močne transatlantske vezi. Premier Cerar je ob zaključku zasedanja ocenil, da je vrh potrdil zavezanost držav članic, da poglobljeno sodelujejo pri soočanju z varnostnimi izzivi.

  več
 • Foto: Stanko Gruden/STA

  Predsednik vlade sprejel avstrijskega predsednika

  24.05.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je sprejel zveznega predsednika Republike Avstrije dr. Alexandra van der Bellena, ki se mudi na uradnem obisku Slovenije na povabilo predsednika republike Boruta Pahorja.

  več
 • Foto: Daniel Novaković /STA

  Izjava predsednika vlade o aktualnem dogajanju

  24.05.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar je v današnji izjavi poudaril, da je požar v Kemisu dogodek, ki se ne sme ponoviti, zato je po njegovih besedah treba nujno ugotoviti odgovornost za katastrofo in ustrezno ukrepati. V nadaljevanju se je dotaknil še nekaterih drugih aktualnih tem.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  Predsednika vlad Slovenije in Estonije za enotno in trdno Evropsko unijo

  23.05.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar danes na delovnem obisku gosti predsednika Vlade Republike Estonije Jürija Ratasa. Na srečanju sta največ pozornosti namenila evropskim temam, saj se Estonija pripravlja na predsedovanje Svetu Evropske unije, ki ga bo prevzela v drugi polovici letošnjega leta.

  več
 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  Predsednik vlade sprejel varuhinjo človekovih pravic

  23.05.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je sprejel varuhinjo človekovih pravic Vlasto Nussdorfer, ki mu je predstavila Letno poročilo Varuha človekovih pravic za leto 2016. Predsednik vlade je izrazil zadovoljstvo, da varuhinja človekovih pravic na mnogih področjih zaznava velik napredek in napovedal, da bo vlada še naprej zelo resno obravnavala njena priporočila.

  več
 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  Predsednik vlade odgovarjal na poslanska vprašanja

  22.05.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar je v okviru majske redne seje DZ odgovarjal na poslanska vprašanja. Med drugim je na poslansko vprašanje o incidentih v Piranskem zalivu zagotovil, da slovenski organi v takšnih primerih vedno ukrepajo v skladu s svojimi pristojnostmi, pristojno ministrstvo pa o njih obvešča arbitražno sodišče. Ob tem je menil, da ob skorajšnji objavi arbitražne razsodbe javna razprava o tem ne koristi nikomur.

arhiv
 • KSEVT kot slovensko stičišče programov ESA in CERN

  Foto: Bor Slana/STA

  25.05.2017 -

  Aktivnosti Vlade RS za ohranitev in razvoj dejavnosti Javnega zavoda Kulturno gospodarskega središča Evropskih vesoljskih tehnologij KSEVT so predstavili mag. Aleš Cantarutti, državni sekretar na Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, Tadej Slapnik, državni sekretar v Kabinetu predsednika vlade, mag. Igor Teršar, generalni direktor Direktorata za ustvarjalnost na Ministrstvu za kulturo in Nena Dokuzov, v.d. direktorice javnega zavoda KSEVT.

  več
 • Vlada sprejela predlog Zakona o urejanju prostora

  Foto: Daniel Novakovič/STA

  24.05.2017 -

  Vlada je na današnji seji sprejela predlog Zakona o urejanju prostora, predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Pomorskega zakonika, predlog Zakona o Prešernovi nagradi ter se seznanila s Poročilom o izvedenih aktivnostih ter nadaljnjih ukrepih v zvezi s požarom v podjetju Kemis na Vrhniki.

  več


Uspešna SlovenijaIzpostavljeno


Strategija dolgožive družbe

Spremenjena starostna struktura prebivalstva zahteva spremembe in nove rešitve. Zato smo oblikovali strategijo, ki prinaša razvojna izhodišča, vizijo, cilje ter predloge možnih usmeritev dolgožive družbe.

   

Prihodnost mladih

Mladina je tisti del družbe, ki je v Sloveniji v zadnjih desetletjih doživel obširne spremembe, ki vplivajo na kakovost njenega življenja. Vlada se na probleme mladih odziva z usklajenim medresorskim pristopom. 

Davčno prestrukturiranje

Osnovni namen ukrepov je pravičnejša porazdelitev davčnega bremena in znižanje davčne obremenitve dohodkov iz dela, tako da bo slovensko gospodarstvo lahko ustvarjalo še več delovnih mest z višjo dodano vrednostjo.Obletnica