Skoči na vsebino »
arhiv
 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  Predsednik vlade: praznik občine Črnomelj je hkrati praznik celotne Slovenije

  18.02.2019 -

  V počastitev občinskega praznika občine Črnomelj, ki ga praznujejo 19. februarja, je na predvečer praznika v Kulturnem domu Črnomelj potekala osrednja prireditev, na kateri je bil slavnostni govornik predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec. Predsednik vlade je spomnil, da je praznik občine Črnomelj hkrati praznik celotne Slovenije. "Tukaj se je dogajala zgodovina, tukaj so se dogajali prelomni dogodki. In lahko ste ponosni, da se je to dogajalo prav v Črnomlju, kjer so bili položeni temelji slovenske državnosti."

  več
 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  Predsednik vlade o pomembnosti digitalizacije za današnjo družbo

  12.02.2019 -

  Predsednik vlade je nagovoril udeležence 28. statističnega posvetovanja, ki se danes, pod okriljem Statističnega urada RS, odvija na Brdu pri Kranju. Kot je uvodoma poudaril, ga veseli, da je letošnje srečanje posvečeno prav digitalizaciji, ki se je zajedla v vse pore našega življenja – od avtomobilske industrije do drugih ravni, tudi najvišjih, npr. v delo vlade.

  več
 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  Predsednik vlade: »Danes se sprašujemo iz toplih naslonjačev, ko živimo v miru in v drugačnem svetu, kako je možno, da so se takšne stvari dogajale.«

  09.02.2019 -

  Predsednik vlade se je udeležil žalne slovesnosti v spomin in poklon 100 »frankolovskim žrtvam«. Dogodek, ki se je zgodil tik pred koncem 2. svetovne vojne, velja za enega najhujših nacističnih vojnih zločinov na slovenskem ozemlju med drugo svetovno vojno. Premier je v nagovoru poudaril pomembnost narodnoosvobodilnega boja in spomnil na posledice spreobračanja zgodovine.

  več
arhiv
 • 19. redna seja Vlade RS

  Foto: Bor Slana/STA

  14.02.2019 -

  Vlada se je seznanila z Informacijo o stališču Republike Slovenije do razmer v Bolivarski republiki Venezueli in poslala informacijo Državnemu zboru. Vlada je kot skupščina Družbe za upravljanje terjatev bank odločila, da DUTB v prodajnem postopku v zvezi z delnicami družbe Istrabenz Turizem, s katerimi so zavarovane terjatve DUTB do družbe Istrabenz holding postopa tako, da skladno z določbami Sporazuma o finančnem prestrukturiranju družbe Istrabenz holding ter sledeč ključnim usmeritvam Strategije trajnostne rasti slovenskega turizma 2017-2021 zaradi zapadlosti terjatev ustavi prodajni postopek omenjenih delnic. Vlada je danes sprejela tudi predlog novele Zakona o izvajanju rejniške dejavnosti.

  več
 • EIB: 2. tir na seznamu projektov za financiranje

  Foto: mbbirdy/GettyImages/GulliverFilm&Foto

  15.02.2019 -

  Evropska investicijska banka je na svojem spletnem mestu  objavila, da je projekt drugi tir, nova železniška proga Divača-Koper, uvrstila na seznam projektov, ki jih bo financirana. Predvidena višina financiranja je 250 milijonov evrov.

  več


Prioritete vlade 2019