Skoči na vsebino »
arhiv
arhiv
 • Vlada sprejela Srednjeročni obrambni program Republike Slovenije 2018–2023

  Foto: Nebojša Tejić/STA

  19.04.2018 -

  Srednjeročni obrambni program Republike Slovenije 2018–2023 določa cilje ter najpomembnejše usmeritve delovanja in razvoja obrambnega sistema v obdobju 2018–2023. Obrambna politika bo usmerjena v uresničevanje obrambnih interesov in obrambnih ciljev države z njenim dvo- in večstranskim sodelovanjem na obrambnem področju v OZN, Natu, EU in OVSE oziroma z zavezniškimi, partnerskimi in prijateljskimi državami ter bo podpirala prizadevanja mednarodne skupnosti za vzpostavljanje in ohranjanje miru ter krepitev varnosti in stabilnosti v svetu.

  več
 • Za Zemljo brez plastike

  Vir: Mostphotos

  20.04.2018 -

  Svetovni dan Zemlje, 22. april, obeležujemo od leta 1970. Namen tega dne je spomniti na ranljivost in enkratnost našega planeta ter pozvati k ohranjanju in spoštovanju naravnega okolja, odgovornemu in preudarnemu okoljskemu delovanju ter usmerjenosti v trajnostni razvoj. Vlada Republike Slovenije pod vodstvom dr. Mira Cerarja ustvarja ustrezne pogoje za trajnostno rast in razvoj ter usmerja proces prehoda v zeleno in krožno gospodarstvo.

  več

Uspešna SlovenijaIzpostavljeno


Dosežki vlade v letih 2014 - 2017

Imamo visoko gospodarsko rast, brezposelnost med mladimi se je prepolovila, zagotovili smo dodatna sredstva za znanost in investicije v ceste.

 

 

Strategija razvoja Slovenije 2030

 Strategija (3.9 MB) predstavlja nov krovni razvojni okvir države, ki kot osrednji cilj postavlja kakovost življenja za vse. S petimi strateškimi usmeritvami in dvanajstimi medsebojno povezanimi razvojnimi cilji postavlja nove dolgoročne razvojne temelje Slovenije.

Prihodnost mladih

Mladina je tisti del družbe, ki je v Sloveniji v zadnjih desetletjih doživel obširne spremembe, ki vplivajo na kakovost njenega življenja. Vlada se na probleme mladih odziva z usklajenim medresorskim pristopom. 
Dosežki vlade