Skoči na vsebino »
arhiv
 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  Predsednik vlade na azijsko-evropskem vrhu o pomembnosti povezovanja obeh celin

  19.10.2018 -

  Predsednik vlade Marjan Šarec se je udeležil 12. azijsko-evropskega foruma, katerega namen je krepitev dialoga in sodelovanja med obema celinama na različnih področjih, kot so trgovina in naložbe, povezovanje, trajnostni razvoj, podnebne spremembe ter varnostni izzivi. Na tokratnem vrhu so voditelji razpravljali o krepitvi gospodarskega partnerstva, o globalnih in regionalnih vprašanjih ter o prihodnosti ASEM-a, ki mora temeljiti na spoštovanju mednarodnega prava in na pravilih sistema globalne trgovine.

  več
 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  Predsednik vlade Marjan Šarec na vrhu Evropskega sveta

  18.10.2018 -

  Predsednik vlade Marjan Šarec se je v Bruslju udeležil rednega zasedanja vrha Evropskega sveta. Voditelji EU so tudi tokrat največ pozornosti namenili migracijam, notranji varnosti in zunanjim odnosom. Vrh so včeraj začeli z delovno večerjo, ki je bila namenjena brexitu. Voditelji so se seznanili s poročilom glavnega pogajalca Barniera o stanju dosedanjih pogajanj, kjer minuli konec tedna žal ni prišlo do preboja. Izmenjali so poglede na nadaljnji potek pogajanj. EU ostaja pri tem vprašanju enotna, še odločneje delimo cilj, da v preostalem času, ki je še na voljo, dosežemo urejen dogovor o izstopu Združenega kraljestva iz EU.

  več
 • Foto: Bor Slana/STA

  Predsednik vlade Marjan Šarec položil venca v Žužemberku in Kočevskem Rogu

  20.10.2018 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec se je udeležil žalne svečanosti na Cviblju v Žužemberku. Ob spomeniku padlih borcev NOB in aktivistov OF v drugi svetovni vojni je položil tudi venec. Predsednik vlade je danes položil venec tudi k spominskemu obeležju pred breznom pod Krenom v Kočevskem Rogu.

  več
 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  Predsednik vlade Šarec na obisku pri zvezni kanclerki

  12.10.2018 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec se je danes mudil na obisku v Nemčiji. V okviru njegovega prvega bilateralnega obiska v tujini ga je v Berlinu sprejela zvezna kanclerka Angela Merkel. Voditelja sta spregovorila o krepitvi sodelovanja med državama, zlasti z vidika aktualnih tem, ki so na dnevnem redu voditeljev EU. Zvezna republika Nemčija je sicer ena najpomembnejših držav partneric in najpomembnejša gospodarska partnerica Slovenije.

  več
arhiv
 • 5. redna seja Vlade RS

  Foto: Nebojša Tejić/STA

  18.10.2018 -

  Vlada je na današnji seji sprejela Državno rudarsko strategijo - Gospodarjenje z mineralnimi surovinami, končno oceno neposredne škode na stvareh zaradi posledic neurja s poplavami med 4. in 6. majem 2018 ter sklepe o spornih vprašanjih v zvezi z Aneksom št. 2 k Splošnemu dogovoru za leto 2018.

  več
 • Krepitev zavedanja o trgovini z ljudmi za namen prisilnega dela in delovnega izkoriščanja

  17.10.2018 -

  »18. oktober - evropski dan boja proti trgovini z ljudmi je namenjen okrepljenemu ozaveščanju o trgovini z ljudmi in spodbuja vse vpletene k še bolj zavzetemu boju proti temu pojavu. V Sloveniji je izkoriščanje prostitucije in drugih oblik spolnih zlorab prevladujoča oblika trgovine z ljudmi, ki jo odkrijemo in dokažemo. Želimo pa povečati zavedanje tudi o drugih oblikah izkoriščanja, predvsem o prisilnem delu in delovnem izkoriščanju,« je izpostavil državni sekretar na Ministrstvu za notranje zadeve in nacionalni koordinator za boj proti trgovini z ljudmi Sandi Čurin.

  več

Uspešna SlovenijaNapoved dogodkov