Skoči na vsebino »
arhiv
 • Predsednik vlade Miro Cerar se v Bruslju udeležuje rednega zasedanja Evropskega sveta. Foto: STA

  Premier Cerar na zasedanju Evropskega sveta

  28.06.2016 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se v Bruslju udeležuje rednega zasedanja Evropskega sveta. Voditelji članic Evropske unije na zasedanju razpravljajo o migracijah ter ekonomskih in zunanjepolitičnih izzivih EU ter o nedavni referendumski odločitvi Združenega kraljestva, da izstopi iz Evropske unije.

  več
 • Predsednik vlade Miro Cerar je obiskal vojaško križarko ameriške mornarice USS Monterey (CG 61), ki je v počastitev 25. obletnice samostojne Slovenije priplula v koprsko pristanišče. Foto: STA

  Predsednik vlade v Kopru obiskal ameriško križarko

  25.06.2016 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je obiskal ameriško raketno križarko USS Monterey, ki je v počastitev 25. obletnice samostojnosti Republike Slovenije priplula v koprsko pristanišče. Premier si je ogledal ladjo v družbi kapitana ladje Christopherja P. DeGregorya in ameriškega veleposlanika Brenta R. Hartleya ter nagovoril zbrane.

  več
 • Fotoarhiv: STA

  Poslanica predsednika vlade ob 25-letnici Slovenije

  25.06.2016 -

  Drage Slovenke in Slovenci, državljani Republike Slovenije, doma in po svetu!

   

  Spomini na razglasitev slovenske samostojnosti pred 25 leti me navdajajo z velikim ponosom. Spominjam se poguma, enotnosti, življenjske energije in vizije v vseh nas. Vedeli smo, da smo skupaj močnejši. Da za nas ni previsoka nobena ovira. Da je vsak posameznik kamenček v mozaiku nastajanja nove demokratične države. Zato sem prepričan, da se lahko prav vsak poistoveti s tem, da nam je uspelo nekaj skorajda nemogočega.

  več
 • Prihod predsednika vlade na državno proslavo na Kongresnem trgu. Foto: STA

  Premier Cerar na osrednji počastitvi dneva državnosti

  24.06.2016 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se je na Kongresnem trgu v Ljubljani udeležil osrednje počastitve dneva državnosti, ki jo zaznamuje praznovanje 25. obletnice osamosvojitve Slovenije. Proslave, na kateri je bil slavnostni govornik predsednik republike Borut Pahor, so se udeležili tudi predsedniki sosednjih držav in Nemčije.

arhiv
 • Petindvajsetletna zgodba

  Fotografija zastave na Triglavu leta 1991.

  Foto: Joco Žnidaršič

  23.06.2016 -

  25 let je ravno pravšnje obdobje, ko se lahko tako država kot tudi posamezniki ozremo nazaj in ocenimo, kaj vse se je spremenilo, izboljšalo ali pa ostalo enako. Na prehojeno pot lahko vsekakor gledamo s ponosom. Slovenija je po 25 letih ter vmesnih izzivih in prelomnicah zrela, samozavestna, prodorna, kreativna, inovativna. Ker smo taki njeni ljudje.

  več
 • Vlada o spremembah državnega proračuna za leto 2017 in pripravi proračuna za leto 2018

  Minister Mramor in državna sekretarka Vraničar Erman na novinarski konferenci po seji vlade. Foto: STA

  23.06.2016 -

  Vlada je danes obravnavala in sprejela izhodišča za spremembe državnega proračuna za leto 2017 in pripravo proračuna za leto 2018 ter razrez proračunskih izdatkov po posameznih proračunskih porabnikih. Vlada z omenjenimi predlogi nadaljuje postopno javnofinančno konsolidacijo, razpoložljiva sredstva pa namenja področjem, ki so bila v času javnofinančne krize bistveno prikrajšana, npr. ceste in varnost.

  več

Uspešna SlovenijaIzpostavljeno


Prehod v zeleno gospodarstvo

Priložnost za razvoj novih zelenih tehnologij, odpiranje zelenih delovnih mest, učinkovitejše upravljanje z naravnimi viri, promocijo in razvoj slovenskega znanja.

Strategija pametne specializacije

Strategija pametne specializacije daje smernice za izboljšanje konkurenčnosti Slovenije na svetovnih trgih. 

Pomoč beguncem

Slovenija je na prihod beguncev in migrantov pripravljena. Glavni cilj države je zagotoviti dostojen sprejem in obravnavo beguncev.


MigracijeSlovenija 2050

Pripravljamo dolgoročno vizijo in strategijo razvoja Slovenije. So-ustvarjajte z nami. 


Obletnica


Uspešna Slovenija