Skoči na vsebino »
arhiv
 • Premier Cerar na seji ESS. Foto: STA

  Premier Cerar na seji ESS pozval k odgovornemu vodenju socialnega dialoga

  27.07.2016 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se je udeležil seje Ekonomsko-socialnega sveta, na kateri je pozval k nadaljevanju odgovornega socialnega dialoga, ki predstavlja predpogoj za uspešen in trajen razvoj države.

 • Izjava predsednika vlade po seji Sveta za nacionalno varnost. Foto: STA

  Stopnja ogroženosti Slovenije ostaja nizka

  27.07.2016 -

  Stopnja ogroženosti Slovenije tudi po nedavnih terorističnih napadih v Evropi in varnostnih incidentih širše po svetu, ostaja nizka, je po sestanku sveta za nacionalno varnost dejal premier Miro Cerar.

  več
 • Premier Cerar obiskal podjetniški spodbujevalnik ABC. Foto: STA

  Premier Cerar: Podjetniški pospeševalnik ABC primer odlične prakse za vso Slovenijo in svet

  26.07.2016 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije Miro Cerar je danes obiskal ABC Accelerator, ki po odprtju svojih poslovalnic v Indiji in Nemčiji septembra letos odpira poslovalnico tudi v Silicijevi dolini. "To je primer odlične prakse, ki bi ga morala imeti cela Slovenija za dober zgled," je dejal premier ter izpostavil, da v pospeševalnik prihajajo največja svetovna podjetja in priznani svetovni strokovnjaki, ki temu projektu izražajo priznanje in podporo.

  več
 • Sogovornika sta večji del pogovorov namenila aktualnim zadevam EU ter osrednjim geostrateškim vprašanjem, ki se vse bolj neposredno dotikajo Evrope. Foto: STA

  Premier Cerar in bolgarski predsednik Plevneliev za stabilne regionalne odnose

  25.07.2016 -

  Premier Miro Cerar je na delovnem kosilu gostil predsednika Bolgarije Rosena Plevnelieva. Poleg odličnih dvostranskih odnosov sta sogovornika potrdila tudi tesne kulturne in osebne vezi med ljudmi obeh držav, na katerih velja graditi naprej, ter se zavzela za krepitev gospodarskega sodelovanja.

  več
arhiv
 • Vlada sprejela predlog novele zakona o preprečevanju nasilja v družini

  Ministrica za delo Anja Kopač Mrak je izpostavila, da predlog zakona ureja tudi tiste določbe, ki so se do sedaj v praksi izkazale kot premalo učinkovite. Foto: STA

  28.07.2016 -

  Vlada je na današnji redni seji sprejela predlog novele Zakona o preprečevanju nasilja v družini ter predlog Zakona o lekarniški dejavnosti. Sprejela je tudi sklep, da se mladoletnikom brez spremstva, ki v Sloveniji prebivajo nezakonito ali imajo status prosilca za mednarodno zaščito ali status osebe z mednarodno zaščito, za obdobje od 1. 8. 2016 do 31. 7. 2017 zagotavlja ustrezna nastanitev v javnih dijaških domovih v obliki pilotnega projekta.

  več
 • Minister Gašperšič si je ogledal rekonstruiran most v Mednem

  Vir: MzI

  27.07.2016 -

  Minister za infrastrukturo Peter Gašperšič si je v Mednem skupaj z Direkcijo RS za infrastrukturo in župani petih občin s porečja Sore ogledal dokončani most čez železniško progo. Dvosmerni promet po novem mostu, katerega obnova je stala dobrih 1,9 mio evrov, je stekel že sredi junija.

  več

Uspešna SlovenijaIzpostavljeno


Reforma slovenskega pravosodja

Z reformo pravosodja bomo zagotovili hitrejše, preglednejše in kakovostnejše sojenje ter zastopanje države v različnih sporih.

Prihodnost mladih

Mladina je tisti del družbe, ki je v Sloveniji v zadnjih desetletjih doživel obširne spremembe, ki vplivajo na kakovost njenega življenja. Vlada se na probleme mladih odziva z usklajenim medresorskim pristopom. 

Pomoč beguncem

Slovenija je na prihod beguncev in migrantov pripravljena. Glavni cilj države je zagotoviti dostojen sprejem in obravnavo beguncev.


MigracijeObletnica


Uspešna Slovenija