Skoči na vsebino »
arhiv
 • Predsednik vlade Miro Cerar in nizozemski premier Mark Rutte. Vir: twitter predsednika vlade

  Premier Cerar z nizozemskim in luksemburškim kolegom za močno, enotno in učinkovito EU

  29.08.2016 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se je v okviru posvetovanj o prihodnosti EU v Haagu sestal z nizozemskim premierjem Markom Ruttejem. Strinjala sta se, da bo aktualnim evropskim izzivom kos le močna, enotna in učinkovita EU. Premier Cerar se je nato sestal tudi z luksemburškim premierjem Xavierjem Bettelom v Luksemburgu, s katerim sta se zavzela za skupne EU pristope in rešitve glede najbolj perečih izzivov Unije.

  več
 • PV Cerar na posvetu o prihodnosti EU v Berlinu. (Foto: STA)

  Premier Cerar na posvetu v Berlinu opozoril na vprašanje migracij

  27.08.2016 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije Miro Cerar se je danes na gradu Meseberg pri Berlinu srečal z nemško kanclerko Angelo Merkel in voditelji iz Avstrije, Bolgarije in Hrvaške, s katerimi so razpravljali o prihodnosti EU po referendumu Združenega kraljestva o izstopu iz EU. »Želimo si, da gre EU naprej, da ostane enotna in postane še močnejša, še posebej v razvoju gospodarstva,« je po srečanju dejal slovenski premier ter kot ključen prihodnji fokus sedemindvajseterice izpostavil vprašanje migracij in varnosti evropskih državljanov. 

  več
 • Premier Cerar je priredil sprejem za olimpijce. Foto: STA

  Premier Cerar sprejel slovenske olimpijce po vrnitvi iz Ria

  26.08.2016 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je skupaj z ministrico za izobraževanje, znanost in šport Majo Makovec Brenčič ob zaključku 31. poletnih olimpijskih iger v Riu de Janeiru priredil sprejem za slovenske udeležence tokratnih olimpijskih iger. "Športniki ste zgled domoljubja, športnih vrednot in navdih za mlade pa, tudi za slehernega Slovenca," je poudaril premier ter se zahvalil tudi trenerjem, spremljevalcem, vodstvu ekipe ter novinarjem, ki so prenašali dogodke iz Ria v Slovenijo.

  več
 • Foto: STA

  Premier Cerar: »Jubilant Pahor je humanist, večni mladenič in zagovornik ljubezni«

  26.08.2016 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je na slavnostnem kosilu gostil svetovno znanega slovenskega pisatelja in misleca Borisa Pahorja ob njegovem 103. rojstnem dnevu ter izidu njegove najnovejše knjige »V imenu dialoga«. Pisatelja je nagovoril z besedami, da je velik humanist, večni mladenič ter zagovornik ljubezni.

  več
 • Premier Cerar na posvetu o prihodnosti Evropske unije z nekaterimi poznavalci Unije. Foto: STA

  Premier Cerar s posvetom z nekaterimi poznavalci EU pričel razpravo o prihodnosti Unije

  26.08.2016 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se je na delovnem posvetu o prihodnosti EU srečal s priznanimi strokovnjaki in izkušenimi poznavalci delovanja oz. zgodovine Unije. Premier je s sogovorniki v poglobljeni in konstruktivni razpravi izmenjal poglede o prihodnosti Unije, ključnih konceptualnih usmeritvah, na katera bi se Slovenija v okviru sedemindvajseterice morala osredotočiti, pa tudi operativnih vidikih uresničevanja slovenskih interesov znotraj Unije.

  več
arhiv
 • V Postojni in Novi Gorici nastanitev mladoletnikov brez spremstva

  Novinarska konferenca o nastanitvi mladoletnikov brez spremstva. Vir: MNZ

  26.08.2016 -

  V dijaškem domu v Novi Gorici bodo v ponedeljek sprejeli deset otrok brez spremstva, ki so pred kratkim prišli v Slovenijo, v torek pa jih bodo v Postojni sprejeli enajst, so na današnji novinarski konferenci  o nastanitvi mladoletnikov brez spremstva dejali predstavniki ministrstev za notranje zadeve, izobraževanje in delo.

  več
 • 2 mio evrov za pridobivanje dodatnih znanj za mlade

  Vir: EU skladi

  22.08.2016 -

  Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o podpori za program s področja pridobivanja dodatnih znanj za mlade na področju kulturnih dejavnosti, ki ga bo izvajal Javni sklad RS za kulturne dejavnosti. Predvidena vrednost programa, ki se bo izvajal v obeh kohezijskih regijah, je 2 milijona evrov, Evropski socialni sklad prispeva 1,6 milijona.

  več

Uspešna SlovenijaIzpostavljeno


Dvig konkurenčnosti

Učinkovito delovanje države je ključno za spodbudno podjetniško okolje in konkurenčnost gospodarstva. Izvedeni ukrepi so izboljšali razpoloženje gospodarstva in uvrstitev Slovenije na lestvicah konkurenčnosti.

Prihodnost mladih

Mladina je tisti del družbe, ki je v Sloveniji v zadnjih desetletjih doživel obširne spremembe, ki vplivajo na kakovost njenega življenja. Vlada se na probleme mladih odziva z usklajenim medresorskim pristopom. 

Pomoč beguncem

Slovenija je na prihod beguncev in migrantov pripravljena. Glavni cilj države je zagotoviti dostojen sprejem in obravnavo beguncev.


Migracije


Napoved dogodkov


Obletnica


Uspešna Slovenija