Skoči na vsebino »
arhiv
 • Predsednik vlade Miro Cerar in direktor Kozjanskega parka Teo Hrvoje Oršanič. Foto: STA

  Premier Cerar ob 35. obletnici Kozjanskega parka o sožitju med naravo in človekom

  25.05.2016 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se je na gradu Podsreda udeležil slovesnosti ob 35. obletnici delovanja Kozjanskega parka, ki s Triglavskim narodnim parkom predstavlja najstarejše zavarovano območje v Sloveniji. Premier je izpostavil pomen ohranjanja narave v sožitju z ljudmi in človekovimi prizadevanji za preživetje.

  več
 • Premier Cerar na Svetovnem humanitarnem vrhu pozval k univerzalnemu spoštovanju humanitarnih načel. Foto: World Humanitarian Summit

  Premier Cerar pozval k univerzalnemu spoštovanju humanitarnih načel

  24.05.2016 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je ob zaključku dvodnevnega Svetovnega humanitarnega vrha v Istanbulu nastopil na okrogli mizi na visoki ravni na temo spoštovanja humanitarnih norm, ki varujejo človečnost. »Spoštovanje humanitarnih načel bi moralo postati univerzalno, pri čemer je upoštevanje mednarodnega humanitarnega prava in prava človekovih pravic temelj učinkovite humanitarne pomoči,« je poudaril premier.

  več
 • Premier Cerar na Svetovnem humanitarnem vrhu izpostavil slovenska prizadevanja za krepitev človekove varnosti. Foto: World Humanitarian Summit

  Premier Cerar na Svetovnem humanitarnem vrhu

  23.05.2016 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se udeležuje dvodnevnega Svetovnega humanitarnega vrha v Istanbulu, kjer je na plenarnem zasedanju izpostavil, da je Slovenija odločna podpornica načelnega, pravočasnega in učinkovitega odziva na humanitarne katastrofe oz. krize in da namenja približno deset odstotkov svoje bilateralne razvojne pomoči za humanitarne namene.

  več
 • Premier na Dnevu Notranjskega parka: »Tu lahko vidimo, kako zna človek živeti v sožitju z naravo!« Foto: STA

  Premier Cerar na Dnevu Notranjskega parka

  22.05.2016 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je obiskal Cerkniško jezero, kjer je potekala prireditev Dan Notranjskega parka. Premier se je na Cerkniškem jezeru popeljal s tradicionalnim drevakom, si ogledal obročkanje ptic in se udeležil kulturnega programa ter sejma tradicionalnih dobrot in domačih obrti.

  več
arhiv
 • 89. redna seja Vlade RS

  Fotoarhiv: STA

  25.05.2016 -

  Vlada se bo v četrtek, 26. maja, sestala na redni seji. Člani vlade bodo med drugim obravnavali predlog zakona o dimnikarskih storitvah in predlog zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o državni upravi. 

 • Predstavitev strategije obvladovanja demence do leta 2020

  Ministrstvo za zdravje je predstavilo Strategijo obvladovanja demence v Sloveniji do leta 2020. Vir: MZ

  25.05.2016 -

  Ministrstvo za zdravje je predstavilo strategijo obvladovanja demence do leta 2020 , ki je prvi tovrstni dokument na tem področju v Sloveniji. Namen strategije je zagotovitev preventivnih ukrepov, zgodnje odkrivanje bolezni ter primeren standard zdravstvene in socialne zaščite in zdravstvene oskrbe oseb z demenco.

  več

Uspešna SlovenijaIzpostavljeno


Prehod v zeleno gospodarstvo

Priložnost za razvoj novih zelenih tehnologij, odpiranje zelenih delovnih mest, učinkovitejše upravljanje z naravnimi viri, promocijo in razvoj slovenskega znanja.

Strategija pametne specializacije

Strategija pametne specializacije daje smernice za izboljšanje konkurenčnosti Slovenije na svetovnih trgih. 

Pomoč beguncem

Slovenija je na prihod beguncev in migrantov pripravljena. Glavni cilj države je zagotoviti dostojen sprejem in obravnavo beguncev.


MigracijeSlovenija 2050

Pripravljamo dolgoročno vizijo in strategijo razvoja Slovenije. So-ustvarjajte z nami. 


Obletnica


Uspešna Slovenija