Skoči na vsebino »
arhiv
 • Premier Cerar je dejal, da so se voditelji EU strinjali, da je treba nadaljevati s krepitvijo nadzora zunanje meje EU ter se zavzeli za polno delovanje evropske mejne in obalne straže do konca leta. Foto: Thierry Monasse/STA

  Začasni mejni nadzor znotraj schengenskega sistema je treba prilagajati aktualnim razmeram

  21.10.2016 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je po koncu dvodnevnega zasedanja Evropskega sveta v Bruslju izpostavil nadaljnjo enotnost voditeljev EU glede  povečanja nadzora iregularnih migracij v EU.

  več
 • Premier Cerar je poudaril, da za Slovenijo ta investicija »predstavlja potencial nadaljnjega razvoja, nova delovna mesta ter pomembno dokazuje svetu, da je Slovenija ugodno okolje za tuje naložbe«. Fotoarhiv: Anže Malovrh/STA

  21 milijonska investicija japonske Yaskawa Electric v Sloveniji

  20.10.2016 -

  Japonsko podjetje Yaskawa Electric se je odločilo, da bodo predvidoma 21 milijonov vredno investicijo, ki prinaša vsaj 170 novih delovnih mest, umestili v Slovenijo. Predsednik vlade Miro Cerar je izpostavil, da je nova japonska investicija neposreden rezultat prizadevanj njegove vlade in nedavnega obiska na Japonskem.

  več
 • Premier Cerar je zagotovil, da se »vlada zaveda svoje odgovornosti, da zagotovi stabilno in podjetništvu prijazno poslovno okolje«. Foto: Nebojša Tejić/STA

  Povezovanje in sodelovanje sta ključ do uspeha

  19.10.2016 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se je udeležil 16. izbora slovenskih gazel, ki ga prireja časopisna hiša Dnevnik. Zlata gazela 2016 je postalo podjetje Nicelabel – Euro Plus, d. o. o. Premier je v nagovoru poudaril, da je današnji dogodek »izložbeno okno pogumnih podjetij, ki se ne bojijo prihodnosti, ki raziskujejo še neodkrito ter sledijo načelom sodelovanja in povezovanja«.

  več
 • Premier Cerar je poudaril, da bi moral biti britanski odhod priložnost za okrepitev kohezivnosti in moči EU. Foto: Nebojša Tejić/STA

  Premier Cerar z glavnim pogajalcem Komisije za Brexit za ohranitev enotnega skupnega trga EU

  19.10.2016 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je sprejel glavnega pogajalca Evropske komisije za priprave in pogajanja z Združenim kraljestvom glede izstopa iz EU Michela Barnierja. Premier je ponovil stališče, da je potreben enoten in koherenten pristop EU do priprav in pogajanj z Združenim kraljestvom, ki ne sme razdeliti preostalih 27 držav članic.

  več
arhiv
 • Ministrica Kolar Celarc uspešno prestala interpelacijo

  Foto: Tamino Petelinšek/STA

  18.10.2016 -

  Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc je uspešno prestala interpelacijo. Za razrešitev ministrice je glasovalo 24 poslancev, proti je bilo 49 poslancev. Kolar Celarc je v odgovoru na interpelacijo očitke zavrnila kot neutemeljene, ki da temeljijo na govoricah, nepreverjenih trditvah, znanih mnenjih interesnih skupin in populističnih ocenah.

 • Vlada se je seznanila z vmesnim poročilom o nadzoru DUTB

  Foto: Anže Malovrh/STA

  19.10.2016 -

  Vlada se je na današnji seji seznanila z vmesnim poročilom o nadzoru DUTB ter sprejela predlog novele zakona o gozdovih. Seznanila se je tudi s predlogom vključitve Biosfernega območja Mura na Seznam biosfernih območij pri UNESCO Programu človek in biosfera.

  več

Uspešna SlovenijaIzpostavljeno


2. obletnica dela vlade dr. Mira Cerarja

V prvi polovici mandata je bilo storjeno veliko premikov. Imamo stabilno gospodarsko rast, brezposelnost pada, skrajšujemo čakalne dobe v zdravstvu... Delamo za ljudi in za njihovo dobrobit.

   

Davčno prestrukturiranje

Osnovni namen ukrepov je pravičnejša porazdelitev davčnega bremena in znižanje davčne obremenitve dohodkov iz dela, tako da bo slovensko gospodarstvo lahko ustvarjalo še več delovnih mest z višjo dodano vrednostjo.

CETA

CETA je bilateralni trgovinski sporazum med Evropsko unijo in Kanado. Smisel in namen sporazuma je čim večja odprava ovir (predvsem trgovinskih), ki omejujejo izboljšanje trgovine in investicij med partnericama. večObletnica


Uspešna Slovenija