Spletno mesto vlada.si je 1. julija 2019 postalo del Osrednjega spletnega mesta državne uprave GOV.SI.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

Skoči na vsebino »

Sporočila za javnost

14.3.18

172. redna seja Vlade RS

Foto: STA

Vlada RS se je na današnji seji seznanila s Pomladansko napovedjo UMAR. Visoka gospodarska rast se bo nadaljevala tudi letos, na visoki ravni pa se bo ohranila tudi prihodnje leto.

 

Vlada bo v skladu z določbami o delovanju EU Evropski komisiji posredovala pismo, s katerim jo bo obvestila o kršitvah prava EU s strani Republike Hrvaške in jo pozvala k ukrepanju. V primeru, da Evropska komisija v časovnem obdobju, ki ga določa Pogodba o delovanju EU, ne bo sprožila postopka proti Republiki Hrvaški oz. v tem obdobju ne bo prišlo do dogovora z Republiko Hrvaško o uveljavitvi arbitražne razsodbe, bo vlada zadevo predložila v odločanje Sodišču EU, skladno z določbami omenjene pogodbe.

 

Vlada je sprejela novelo uredbe o izvajanju ukrepov za odpravljanje zaraščanja na kmetijskih zemljiščih. Za ta namen je v letu 2018 načrtovanih 700.000 evrov.

 

Vlada je sprejela tudi program za obvladovanje dolgoročnih tveganj za zdravje zaradi izpostavljenosti radonu. Ta med drugim vsebuje tudi program za ozaveščanje delodajalcev, javnosti in strokovnjakov glede tveganj za zdravje, ki jih prinaša izpostavljenost radonu.

 

Vlada je izdala uredbo o emisiji snovi v zrak iz srednjih kurilnih naprav, plinskih turbin in nepremičnih motorjev, ki v slovenski pravni red prenaša evropsko direktivo o omejevanju emisij nekaterih onesnaževal iz srednje velikih kurilnih naprav v zrak.


Časovno obdobje

Potrdi