Spletno mesto vlada.si je 1. julija 2019 postalo del Osrednjega spletnega mesta državne uprave GOV.SI.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

Skoči na vsebino »

Sporočila za javnost

2.6.16

90. redna seja Vlade RS

Vlada je potrdila podpis stavkovnega sporazuma s policijskima sindikatoma, sprejela uredbo o oblikovanju cen določenih naftnih derivatov ter se seznanila z vmesnim poročilom Akcijskega načrta prioritetnih aktivnosti ministrstev in vladnih služb.

Minister Počivalšek na novinarski konferenci po seji vlade. Foto: STA

Vlada se je na današnji seji seznanila s poročilom pogajalske skupine za pogajanja o stavkovnih zahtevah Policijskega sindikata Slovenije in Sindikata policistov Slovenije. Vlada pooblašča mag. Vesno Györkös Žnidar, ministrico za notranje zadeve, za podpis stavkovnega sporazuma z reprezentativnima sindikatoma v policiji.

Ob sprejetju poročila je vlada naložila Ministrstvu za javno upravo, da do 3. 6. 2016 predlaga imenovanje Medresorske delovne skupine za odpravo plačnih anomalij, ki mora v roku enega meseca pripraviti poročilo o možnostih rešitve odprave anomalij v plačnih razredih za primerljive skupine javnih uslužbencev ter predstaviti možne rešitve.


Vlada je danes sprejela tudi Uredbo o oblikovanju cen določenih naftnih derivatov. Nova uredba začne veljati 9. junija 2016 in bo veljala en mesec. Vlada je naložila Ministrstvu za finance in Ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo, da do 1. julija 2016 pripravita skupno analizo o javno finančnih učinkih postopne liberalizacije cen naftnih derivatov, ki se prodajajo na bencinskih servisih na servisnih prometnih površinah avtocest in hitrih cest.


Vlada se je seznanila z vmesnim poročilom o izvajanju Akcijskega načrta prioritetnih aktivnosti ministrstev in vladnih služb v letu 2016. Ministrstva na bistvenih prioritetnih področjih  vlade - gospodarska rast, konsolidacija javnih financ, ukrepi na trgu dela in krepitev zaposlenosti, zdravstveno varstvo - uresničujejo zadane naloge. Z  ukrepi (351 KB), ki se izvajajo, želi vlada poskrbeti za zmanjšanje administrativnih ovir za državljane, krepitev konkurenčnosti gospodarstva in pravičnejšo porazdelitev davčnih bremen. Osrednje vodilo vlade ostaja nadaljnje izboljšanje življenjskega standarda ljudi.

 

 


Časovno obdobje

Potrdi