Skoči na vsebino »

Sporočila za javnost

21.2.18

Minister Lavrov med delovnim obiskom v Sloveniji tudi o raziskovalnem centru druge svetovne vojne v Mariboru

Vlada se je na današnji dopisni seji seznanila z informacijo o nameravanem podpisu Memoranduma med Vlado Republike Slovenije in Vlado Ruske federacije o ustanovitvi in pogojih delovanja Mednarodnega raziskovalnega centra druge svetovne vojne Maribor, Republika Slovenija, ki je ustanovljen kot zavod zasebnega prava.

 

Delovanje Mednarodnega raziskovalnega centra druge svetovne vojne Maribor se bo izvajalo v prostorih nekdanje stavbe carinarnice v Mariboru, ki predstavlja spomin in ostaline na nemško koncentracijsko taborišče za vojne ujetnike v Melju v Mariboru - v času od jeseni 1941 do spomladi 1942, ko je tam umrlo nekaj tisoč oseb. 

 

Memorandum med Vlado Republike Slovenije in Vlado Ruske federacije o pogojih delovanja Mednarodnega raziskovalnega centra druge svetovne vojne Maribor bosta v okviru današnjega obiska podpisala slovenski in ruski minister za zunanje zadeve, Karl Erjavec in Sergej Lavrov. 

 

S podpisom Memoranduma obe vladi, Vlada Republike Slovenije in Vlada Ruske federacije, podpirata vzpostavitev in delovanje centra.


Časovno obdobje

Potrdi