Skoči na vsebino »

Sporočila za javnost

6.2.17

Odgovor na tožbo zoper razveljavitev dela Odloka o ukrepu odvzema osebkov vrst rjavega medveda in volka iz narave za leto 2017

Vlada RS je določila odgovor na tožbo tožečih strank Društva za ohranjanje naravne dediščine (DONDES) in Pravno-informacijskega centra nevladnih organizacij – PIC, zoper razveljavitev Priloge 2 Odloka o ukrepu odvzema osebkov vrst rjavega medveda (Ursus arctos) in volka (Canis lupus) iz narave za leto 2017 ter odgovor na predlog za izdajo začasne odredbe, s katero želita tožeči stranki doseči začasno zadržanje izvajanje Priloge 2 tega odloka. 

 

V odgovoru na tožbo vlada dodatno pojasnjuje nekatere navedbe tožečih strank, zlasti glede zakonske pravne podlage za odvzem živali zavarovanih vrst, podrobneje pojasni tudi proces priprave odloka ter sodelovanja javnosti in interesnih skupin ob tej pripravi. Prav tako je še enkrat podrobneje obrazložen očitek glede odsotnosti »drugih zadovoljivih možnosti«, ki morajo biti izčrpane, preden se posega v populacije prostoživečih živalskih zavarovanih vrst.

 

Vlada v odgovoru na tožbo v celoti zavrača očitke tožečih strank, prav tako pojasnjuje, da ni razlogov za izdajo začasne odredbe.

 

 

Vir: MOP


Časovno obdobje

Potrdi