Skoči na vsebino »

Sporočila za javnost

27.2.18

Vlada sprejela Uredbo o oblikovanju cen naftnih derivatov in mnenje o priporočilu skupine poslank in poslancev DZ v zvezi s stanjem v Slovenski vojski

Uredba o oblikovanju cen naftnih derivatov 


Vlada Republike Slovenije je  na današnji dopisni seji sprejela Uredbo o oblikovanju cen določenih naftnih derivatov. 

Uredba določa mehanizem oblikovanja cen določenih naftnih derivatov, sestavine, ki jih morajo upoštevati podjetja, ki se ukvarjajo z dejavnostjo prodaje teh naftnih derivatov, in merila, po katerih se morajo oblikovati cene ali njihove sestavine. Mehanizem oblikovanja cen naftnih derivatov, sestavine, ki jih morajo upoštevati distributerji, in merila, po katerih se morajo oblikovati cene ali njihove sestavine, navedene v uredbi, se ne uporabljajo za oblikovanje cen naftnih derivatov, ki se prodajajo na bencinskih servisih na servisnih prometnih površinah avtocest in hitrih cest.

Uredba začne veljati 1. marca 2018 in velja do 31. marca 2018.

Vir: MGRT

Vlada sprejela Mnenje o Predlogu priporočila skupine poslank in poslancev DZ Vladi RS v zvezi s stanjem v SV in zahtevi za mnenje predsednika RS o tem vprašanju

 

Vlada Republike Slovenije je na današnji dopisni seji sprejela Mnenje o Predlogu priporočila Vladi Republike Slovenije v zvezi s stanjem v Slovenski vojski in zahtevi za mnenje predsednika Republike Slovenije o tem vprašanju. Mnenje bo Vlada RS poslala Državnemu zboru Republike Slovenije.

Skupina poslank in poslancev s prvopodpisanim Jožetom Tankom je 20. februarja 2018 vložila zahtevo za sklic izredne seje Državnega zbora Republike Slovenije s točko dnevnega reda Predlog priporočila Vladi Republike Slovenije v zvezi s stanjem v Slovenski vojski in zahtevo za mnenje predsednika Republike Slovenije o tem vprašanju. 

Vlada Republike Slovenije meni, da predlagano priporočilo ne ponuja celovitih sistemskih rešitev za izboljšanje stanja v obrambnem sistemu, saj temelji na predpostavki izvzema Slovenske vojske iz enotnega plačnega sistema javnega sektorja ter interventnem zvišanju plač v Slovenski vojski. Glede na aktivnosti, ki jih vlada že izvaja ter pripravljena predloga Zakona o obrambi in Zakona o službi v Slovenski vojski, ki sta v postopku obravnave v Državnem zboru Republike Slovenije, je priporočilo nepotrebno oziroma v določenem delu neuresničljivo.


Vir: MO


Časovno obdobje

Potrdi