Skoči na vsebino »
arhiv
 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  Premier na otvoritvi Učno izdelovalnega laboratorija Slovenske Konjice - Zreče

  10.01.2018 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar je danes otvoril Učni izdelovalni laboratorij Slovenske Konjice Zreče v prostorih Gimnazije Slovenske Konjice. Gre za učni izdelovalni laboratoriji, ki je bil deležen financiranja opreme in zagona dejavnosti s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo in že uspešno zaključuje svoje projekte ter odpira vrata številnim mladim izdelovalcem.

  več
 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  DZ zavrnil predlog ustavne obtožbe

  09.01.2018 -

  Poslanke in poslanci so z 18 glasovi za in 52 glasovi proti zavrnili predlog ustavne obtožbe zoper predsednika vlade Mira Cerarja, ki so ga v zvezi s primerom Ahmada Shamieha vložili poslanci SDS.

 • Foto: STA

  Govor predsednika vlade dr. Mira Cerarja na posvetu slovenske diplomacije

  05.01.2018 -

  "Vesel sem, da v novo leto, ko se tudi zaključuje mandat te vlade, vstopamo s številnimi dosežki in pozitivnimi napovedmi glede razvoja naše države. Gre za pomembna sporočila tudi za vaše sogovornike v državah, kjer ste akreditirani. Slovenija si je po hudi finančni krizi opomogla in s sedanjo vlado vzpostavila politično in družbeno stabilnost."

   

   

  več
arhiv
 • Vlada sprejela izhodišča za pogajanja s sindikati javnega sektorja

  Foto: Tamino Petelinšek/STA

  11.01.2018 -

  Vlada je na današnji seji sprejela izhodišča za pogajanja o stavkovnih zahtevah reprezentativnih sindikatov javnega sektorja, sprejela tri predloge zakonov, novelo zakona o ustanovitvi občin ter o določitvi njihovih območij, novelo zakona o ohranjanju narave in predlog zakona o prenehanju veljavnosti zakona o razglasitvi zaščitne ekološke cone in epikontinentalnem pasu RS, ter se seznanila s Prvim vmesnim poročilom o delovanju Medresorske delovne skupine za reševanje prostorske problematike Romov.

 • Vlada potrdila nadaljnje korake za implementacijo arbitražne razsodbe

  Foto: Bor Slana/STA

  21.12.2017 -

  Vlada je sprejela sklep o evidentiranju državne meje, s čimer smo evidentirali državno mejo med Republiko Slovenijo in Republiko Hrvaško v evidenci državne meje. To bo podlaga za vpis in regulacijo zemljišč v katastre in zemljiško knjigo. S tem bodo tudi dejansko aktivirane določbe t.i. "arbitražnih" zakonov. Vlada je potrdila tudi kartografski prikaz poteka državne meje med Republiko Slovenijo in Republiko Hrvaško v skladu z razsodbo Arbitražnega sodišča.

  več


Uspešna SlovenijaIzpostavljeno


Dosežki vlade v letih 2014 - 2017

Imamo visoko gospodarsko rast, brezposelnost med mladimi se je prepolovila, zagotovili smo dodatna sredstva za znanost in investicije v ceste.

 

 

Strategija razvoja Slovenije 2030

 Strategija (3.9 MB) predstavlja nov krovni razvojni okvir države, ki kot osrednji cilj postavlja kakovost življenja za vse. S petimi strateškimi usmeritvami in dvanajstimi medsebojno povezanimi razvojnimi cilji postavlja nove dolgoročne razvojne temelje Slovenije.

Prihodnost mladih

Mladina je tisti del družbe, ki je v Sloveniji v zadnjih desetletjih doživel obširne spremembe, ki vplivajo na kakovost njenega življenja. Vlada se na probleme mladih odziva z usklajenim medresorskim pristopom. 


Napoved dogodkov


Dosežki vlade

Načrtovane spremembe v zdravstvu

Načrtovane spremembe v zdravstvu