Skoči na vsebino »
arhiv
 • Vir: SPBR

  Predsednik vlade na logistično-transportni konferenci v Bruslju o strateškosti Luke Koper za Slovenijo in Evropo

  22.03.2018 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je pred začetkom današnjega zasedanja Evropskega sveta udeležil transportno-logistične konference v Bruslju. Konferenco sta organizirala ministrstvo za infrastrukturo ter Slovensko gospodarsko in raziskovalno združenje (SBRA), udeležence je poleg predsednika vlade nagovorila tudi evropska komisarka Violeta Bulc.

  več
 • Foto: Anže Malovrh/STA

  Predsednik vlade sprejel senatorko Italijanske republike Tatjano Rojc

  20.03.2018 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar je sprejel novoizvoljeno senatorko Italijanske republike Tatjano Rojc. Sogovornika sta v pogovorih največ pozornosti namenila položaju slovenske narodne skupnosti v Italiji, politični situaciji v sosednji državi po izvedenih volitvah in odnosom med obema državama. 

  več
 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  Državni zbor se je seznanil z odstopom predsednika vlade

  20.03.2018 -

  Državni zbor se je seznanil z odstopom dr. Mira Cerarja s položaja predsednika vlade. S tem je celotni vladi prenehal mandat in bo do izvolitve nove opravljala le še tekoče posle.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  Predsednik vlade odgovarjal na poslanska vprašanja

  19.03.2018 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar je v okviru marčevske redne seje DZ odgovarjal na poslanska vprašanja o rezultatih dela vlade in ključnih izzivih, ki čakajo Slovenijo.

arhiv
 • 15 let od soglasne odločitve za EU in NATO

  Foto: STA

  23.03.2018 -

  Pred petnajstimi leti smo na današnji dan soglasno potrdili dva glavna cilja tedanje zunanje politike, vstop Slovenije v EU in v zvezo NATO. Za vstop Slovenije v EU je glasovalo 89,61 % volivcev, za vstop v zvezo NATO pa 66,05 %. Vstop Slovenije v EU je bil že od vsega začetka jasen in strateški cilj vlade. Tudi v parlamentu je bilo že v približevalnem procesu jasno odločeno, da bodo državljani o vstopanju v ti dve najpomembnejši mednarodni povezavi odločali na referendumu.

  več
 • Opravljanje tekočih poslov predsednika vlade in ministrov

  Vir: Mostphotos

  20.03.2018 -

  Obdobje, ko vlada opravlja le še tekoče posle, nikakor ne sme pomeniti, da redno delo vlade in ministrstev popolnoma zastane, ampak je treba ravnati tako, da v tem času vlada in država povsem normalno delujeta.


Uspešna SlovenijaIzpostavljeno


Dosežki vlade v letih 2014 - 2017

Imamo visoko gospodarsko rast, brezposelnost med mladimi se je prepolovila, zagotovili smo dodatna sredstva za znanost in investicije v ceste.

 

 

Strategija razvoja Slovenije 2030

 Strategija (3.9 MB) predstavlja nov krovni razvojni okvir države, ki kot osrednji cilj postavlja kakovost življenja za vse. S petimi strateškimi usmeritvami in dvanajstimi medsebojno povezanimi razvojnimi cilji postavlja nove dolgoročne razvojne temelje Slovenije.

Prihodnost mladih

Mladina je tisti del družbe, ki je v Sloveniji v zadnjih desetletjih doživel obširne spremembe, ki vplivajo na kakovost njenega življenja. Vlada se na probleme mladih odziva z usklajenim medresorskim pristopom. 
Dosežki vlade