Skoči na vsebino »
arhiv
 • Foto: STA

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar sprejel slovaškega predsednika Andreja Kisko

  23.04.2018 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar, se je danes sestal s slovaškim predsednikom Andrejem Kiskom, ki se mudi na uradnem obisku v Sloveniji. Sogovornika sta največ pozornosti namenila gospodarskemu sodelovanju med državama in aktualnim evropskim temam.

  več
 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  Premier dr. Cerar: Lonstroff, dobrodošli v Sloveniji

  18.04.2018 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je udeležil slovesnosti ob podpisu pogodbe o dodelitvi finančne spodbude za nov proizvodni obrat Lonstroffa v Sloveniji. Vlada Republike Slovenije je danes s podjetjem podpisala pogodbo v višini 4.800.000,00 evrov. Premier dr. Cerar je podjetju, ki bo v Logatcu izvedel investicijo v vrednosti 50 milijonov evrov in ustvaril najmanj 180 novih delovnih mest,  izrazil prisrčno dobrodošlico v Sloveniji. 

  več
 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  Odziv predsednika vlade na dogajanje v Siriji

  14.04.2018 -

  Obsojam vsakršno uporabo kemičnega orožja in drugih prepovedanih bojnih sredstev. Da je bila uporaba tega orožja v Siriji uperjena predvsem proti civilnemu prebivalstvu, je nesprejemljivo in zavržno. Vojaško operacijo treh zavezniških držav razumem kot poskus uničenja preostalih zmogljivosti sirskih oboroženih sil, ki so namenjene morebitni proizvodnji in uporabi kemičnega orožja. Zato izražam podporo aktivnostim, ki so usmerjene proti vojaškim ciljem in katerih namen je zagotoviti, da sirske oblasti ne bodo več razpolagale z možnostjo uporabe kemičnega orožja.

  več
 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  Predsednik vlade na mednarodni konferenci o pametnih vaseh

  13.04.2018 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se je na Bledu udeležil mednarodne konference z naslovom »Evropska akcija za pametne vasi – za svetlejšo prehodnost podeželja v EU«. Mednarodna konferenca, ki jo organizirata slovenska evropska komisarka Violeta Bulc in evropski poslanec Franc Bogovič, obravnava koncept pametnih vasi, ki ponuja idejo, da bi z uporabo sodobnih tehnologij in konceptov, ki so danes že na voljo, omogočili nadomeščanje izginjajočih delovnih mest in jih nadomestili z novimi, vse skupaj pa bi bilo vodeno skozi širše sprejeto evropsko politiko, ki bi prek Evropske komisije vodila in povezovala te spremembe s pomočjo ustreznih razvojnih sredstev. Ob robu konference se je premier Cerar sestal tudi z evropskim komisarjem za kmetijstvo in razvoj podeželja Philom Hoganom.

  več
arhiv
 • Vlada sprejela Srednjeročni obrambni program Republike Slovenije 2018–2023

  Foto: Nebojša Tejić/STA

  19.04.2018 -

  Srednjeročni obrambni program Republike Slovenije 2018–2023 določa cilje ter najpomembnejše usmeritve delovanja in razvoja obrambnega sistema v obdobju 2018–2023. Obrambna politika bo usmerjena v uresničevanje obrambnih interesov in obrambnih ciljev države z njenim dvo- in večstranskim sodelovanjem na obrambnem področju v OZN, Natu, EU in OVSE oziroma z zavezniškimi, partnerskimi in prijateljskimi državami ter bo podpirala prizadevanja mednarodne skupnosti za vzpostavljanje in ohranjanje miru ter krepitev varnosti in stabilnosti v svetu.

  več
 • Za Zemljo brez plastike

  Vir: Mostphotos

  20.04.2018 -

  Svetovni dan Zemlje, 22. april, obeležujemo od leta 1970. Namen tega dne je spomniti na ranljivost in enkratnost našega planeta ter pozvati k ohranjanju in spoštovanju naravnega okolja, odgovornemu in preudarnemu okoljskemu delovanju ter usmerjenosti v trajnostni razvoj. Vlada Republike Slovenije pod vodstvom dr. Mira Cerarja ustvarja ustrezne pogoje za trajnostno rast in razvoj ter usmerja proces prehoda v zeleno in krožno gospodarstvo.

  več

Uspešna SlovenijaIzpostavljeno


Dosežki vlade v letih 2014 - 2017

Imamo visoko gospodarsko rast, brezposelnost med mladimi se je prepolovila, zagotovili smo dodatna sredstva za znanost in investicije v ceste.

 

 

Strategija razvoja Slovenije 2030

 Strategija (3.9 MB) predstavlja nov krovni razvojni okvir države, ki kot osrednji cilj postavlja kakovost življenja za vse. S petimi strateškimi usmeritvami in dvanajstimi medsebojno povezanimi razvojnimi cilji postavlja nove dolgoročne razvojne temelje Slovenije.

Prihodnost mladih

Mladina je tisti del družbe, ki je v Sloveniji v zadnjih desetletjih doživel obširne spremembe, ki vplivajo na kakovost njenega življenja. Vlada se na probleme mladih odziva z usklajenim medresorskim pristopom. 


Napoved dogodkovDosežki vlade