Skoči na vsebino »
arhiv
 • Foto: Matej Špehar

  Zahvala predsednika vlade

  18.09.2018 -

  Spoštovani, od mojega imenovanja za predsednika Vlade Republike Slovenije pa vse do imenovanja celotne vladne ekipe sem prejel mnogo čestitk. Ker vsakemu posebej žal ne morem osebno odpisati, mi dovolite, da se vam iskreno zahvalim za vaše zaupanje. Pričakujem in želim si, da bomo konstruktivno sodelovali in s skupnimi močmi premaknili ter rešili vsaj nekaj kamnov v mozaiku, imenovanem država.

  več
 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  Predsednik vlade Marjan Šarec na proslavi ob dnevu vrnitve Primorske k matični domovini

  15.09.2018 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec se je danes udeležil proslave ob 71. obletnici priključitve Primorske k matični domovini, ki je potekala v Komnu. Ob dogodku je predsednik vlade izpostavil pomen jezika, kulture in narodne zavesti, ob tem pa dodal, da so bili Primorci od nekdaj ponosni ljudje in so lahko vzgled tudi ostalim.

  več
 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  Primopredaja poslov

  13.09.2018 -

  Po izvolitvi vlade v DZ je novi predsednik vlade Marjan Šarec prevzel posle od dosedanjega predsednika vlade Mira Cerarja. Ob tem je premier Šarec poudaril, da vlade pridejo in gredo, ostaja pa država. Napovedal je, da bo njegova vlada v prvi vrsti skrbela za državo, ki ji je zaupana. Prepričan je, da bo vlada, ki jo bo vodil, znala skrbeti za interese državljank in državljanov. Cerar pa je izpostavil, da je vesel, da lahko vodenje preda v času, ko gre državi bolje. Dodal je, da so številne od zastavljenih ciljev v njegovi vladi uspeli doseči, ne pa vse in ti čakajo novo vlado.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  Državni zbor potrdil trinajsto slovensko vlado

  13.09.2018 -

  Državni zbor je potrdil 13. slovensko vlado, ki jo bo vodil predsednik vlade Marjan Šarec.

arhiv
 • Vlada Marjana Šarca na ustanovni seji

  Foto: Tamino Petelinšek/STA

  13.09.2018 -

  Vlada se je danes sestala na ustanovni seji. Na predlog predsednika vlade je imenovala podpredsednike vlade. Vlada je za generalnega sekretarja vlade imenovala Stojana Tramteta. Ustanovila je Odbor Vlade RS za državno ureditev in javne zadeve, Odbor Vlade RS za gospodarstvo in Komisijo Vlade RS za administrativne zadeve in imenovanja. Obenem je imenovala več državnih sekretarjev v ministrstvih.

  več
 • Združuj in učinkovito potuj

  Photo: Mostphotos

  17.09.2018 -

  Slogan evropskega tedna mobilnosti (16. - 22. 9)  nas letos spodbuja k premisleku, kako se bomo odpravili na pot. Peš ali s kolesom? Sami v avtomobilu ali s prijetnim sopotnikom? Vlak, avtobus?  Združevanje različnih oblik prevoza prinaša sodobno, dinamično in ozaveščeno potovanje, s katerim lahko neposredno prispevamo k izboljšanju okolja, z aktivnim slogom pa tudi h dvigu kakovosti življenja.


Uspešna Slovenija