• 01.09.2014 -

  Predsednica vlade Alenka Bratušek se je udeležila 9. Strateškega foruma Bled. Ob robu Strateškega foruma se je predsednica vlade srečala z Ministrom za zunanje zadeve in trgovino Madžarske dr. Tiborjem Navracsicsem ter s predsednikom Evropske banke za obnovo in razvoj Sumom Chakrabartijem. Chakrabarti se je v kratkem neformalnem srečanju premierki zahvalil za dobro sodelovanje vlade ter izrazil pričakovanje, da bo Slovenija proces reform nadaljevala tudi v prihodnje.

  več

  Foto: Stanko Gruden/STA, vir: KPV
 • 31.08.2014 - Predsednica vlade Alenka Bratušek se je v Bruslju udeležila zasedanja Evropskega sveta. Tokratno srečanje predsednikov držav in vlad je bilo v prvi vrsti namenjeno imenovanju novega predsednika Evropskega sveta in Visokega predstavnika za zunanje zadeve in varnostno politiko. To sta postala poljski premier Donald Tusk in italijanska zunanja ministrica Federica Mogherini. Premierka je na novinarski konferenci po končanem zasedanju poudarila, da so obe imeni potrdili zelo hitro in soglasno. več

  Predsednica vlade na izrednem zasedanju Evropskega sveta. Foto: STA
 • 28.08.2014 - Predsednica vlade Alenka Bratušek se je v Berlinu udeležila Konference o Zahodnem Balkanu, ki jo je gostila nemška zvezna kanclerka Angela Merkel. Na konferenci so sodelovali predsedniki vlad, ministri za zunanje zadeve in gospodarski ministri vseh držav Zahodnega Balkana, Nemčije, Slovenije in Avstrije, predsednik Evropske komisije, evropski komisar za širitev in evropski komisar za energijo ter tudi francoski posebni odposlanec za Zahodni Balkan. S slovenske strani sta se konference udeležila tudi minister za zunanje zadeve Karl Erjavec in minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Metod Dragonja. več

  Konferenca o Zahodnem Balkanu. Foto: STA
 • 26.08.2014 - Vlada RS je na današnji seji sprejela Operativni program za materialno pomoč najbolj ogroženim za obdobje od 2014 do 2020, potrdila je spremembo pri spodbudah za zaposlovanje, sprejela je poročilo o izvajanju Zakona o razvojni podpori Pomurski regiji v obdobju 2010 - 2015 v letu 2013 in uvrstila 73 novih projektov v načrt razvojnih programov  za obdobje 2014 - 2017. več

  Seja Vlade, Fotoarhiv UKOM

 

V aplikaciji »Realizacija ukrepov za boljše zakonodajno in poslovno okolje« lahko spremljate realizacijo vseh ukrepov in aktivnosti Vlade RS, ki vplivajo na izboljšanje nacionalnega gospodarskega okolja.

 

Predstavljamo grobe ocene prihodkov in odhodkov po namenu porabe javnih sredstev vseh štirih javnih blagajn, to je državnega proračuna, občinskih proračunov ter zdravstvene in pokojninske blagajne. 

  

Državljanke in državljani Slovenije smo 23. marca 2003 izbrali pot v Evropsko unijo. Slovenija je od 1. maja 2004 del družine 28 držav članic EU, ki so ekonomsko, družbeno in politično globoko povezane. Ob deseti obletnici članstva Slovenije v Evropski uniji je pravi trenutek, da se ozremo na prehojeno pot in začrtamo prihodnost. Obletnico bomo obeležili s številnimi dogodki, aktivnostmi in projekti. 

 

Z začetkom ustne obravnave 2. junija 2014 pred Stalnim arbitražnim sodiščem Slovenija in Hrvaška vstopata v zaključni del reševanja mejnega vprašanja. Razsodba naj bi bila znana šele leta 2015. 

    

Vlada je trdno odločena, da državo postopno, korak za korakom, pripelje iz krize, ki Slovenijo hromi že nekaj let zapored. Spoznajte ukrepe, ki jih je vlada sprejela oziroma izvedla za okrevanje gospodarstva, za uravnoteženje javnih financ, za premagovanje socialnih stisk državljanov in za krepitev pravne države.

Obvladovanje sive ekonomije

  

Siva ekonomija in druge oblike prikrivanja in izogibanja obveznostim niso le ekonomski, temveč tudi družbeni pojav. V času poslabšanih gospodarskih, finančnih in socialnih razmer s sivo ekonomijo posredno izgubljajo vsi državljani, saj je zaradi njenega obsega posledično manj denarja za šole, vrtce in štipendije, zdravstvo, socialno varnost, naložbe v infrastrukturo, čisto okolje in druge dobrine, ki jih zagotavlja država. 

 

Sodelovanje, pomoč in razvoj regij Zahodnega Balkana je ena izmed osrednjih prioritetslovenske zunanje politike. Končni cilj slovenskega delovanja v regiji je ustvarjanje ugodnega okolja za zastopanje slovenskih nacionalnih interesov.

 

Vsaki mladi osebi med 15. in 29. letom starosti bo v štirih mesecih po prijavi v evidenco brezposelnih. ponujena zaposlitev ali usposabljanje na delovnem mestu, vključitev v formalno izobraževanje ali krajšo obliko institucionalnega ali praktičnega usposabljanja. 

 

Država je v zadnjih štirih letih v razvoj in napredek slovenskega gospodarstva vložila 3 milijarde evrov. Preverite katera slovenska podjetja so bila deležna državnih spodbud, kdaj, koliko in za kakšen namen.