Skoči na vsebino »
arhiv
 • Foto: Daniel Novakovič, STA

  Premier čestital ob 90. obletnici Osnovne šole Valentina Vodnika

  16.04.2019 -

  V avli Osnovne šole Valentina Vodnika v ljubljanski Šiški je danes zvečer potekala prireditev v počastitev 90-letnice osnovne šole in 200-letnice smrti Valentina Vodnika. Zbrane udeležence je nagovoril predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec, ki je v svojem nagovoru izpostavil pomen Valentina Vodnika za Slovence ter spoštovanja šolskega sistema.

  več
 • Foto: Stanko Gruden, STA

  Premier nagovoril zbrane na 50. obletnici Zveze paraplegikov Slovenije

  16.04.2019 -

  Zveza paraplegikov Slovenije letos pod sloganom »Naš korak se vrti že pol stoletja« obeležuje svojo 50. obletnico obstoja. V sklopu različnih prireditev, ki potekajo preko celega leta, so danes v Pacugu organizirali slavnostno akademijo, na kateri je zbrane nagovoril predsednik Vlade RS Marjan Šarec.

  več
 • Foto: Nebojša Tejić, STA

  Predsednik vlade odgovarjal na poslanska vprašanja

  15.04.2019 -

  Predsednik vlade Marjan Šarec je danes v Državnem zboru odgovarjal na poslanska vprašanja o predlogu preimenovanja praznika vrnitve Primorske k matični domovini, o evropskih zadevah ter o tretji razvojni osi.

 • Foto: Tamino Petelinšek, STA

  Predsednik vlade na vrhu pobude 16+1 izrazil podporo novi članici Grčiji

  12.04.2019 -

  Drugi dan vrha 16 + 1, ki poteka v Dubrovniku, je bil namenjen plenarni razpravi voditeljev držav srednje in vzhodne Evrope ter Kitajske. Predsednik vlade Marjan Šarec je v nagovoru na plenarnem zasedanju izpostavil pomen v praksi že videnih rezultatov, ki jih prinaša sodelovanje v okviru pobude 16 + 1. Pozdravil je skupno izjavo o odnosih EU-Kitajska za nadaljnjo krepitev strateškega partnerstva med EU in Kitajsko, ki je bila usklajena na nedavnem vrhu EU-Kitajska v Bruslju. »To je odraz volje dveh velikih gospodarskih sil za izgradnjo odprtega gospodarskega odnosa, ki je predpogoj za blaginjo vseh.«

  več
 • Foto: Tamino Petelinšek, STA

  Premier s kitajskim predsednikom vlade o možnostih poglabljanja odnosov med državama

  11.04.2019 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec se 11. in 12. aprila 2019 v Dubrovniku udeležuje 8. vrha pobude 16 + 1, srečanja predsednikov vlad držav srednje in vzhodne Evrope ter Kitajske. Danes, ob robu prvega dne vrha 16 + 1, se je predsednik vlade Šarec srečal s predsednikom Vlade Ljudske Republike Kitajske Li Keqiangom.

  več
arhiv
 • Vlada za umestitev znakovnega jezika v ustavo

  Foto: Tamino Petelinšek, STA

  18.04.2019 -

  Vlada je sprejela Predlog za začetek postopka za dopolnitev Ustave Republike Slovenije ciljem umestiti slovenski znakovni jezik v Ustavo RS. Ključni cilj je uporabnikom slovenskega znakovnega jezika zagotoviti ustavnopravne podlage za ustrezne ukrepe, s katerimi jim bo dejansko omogočeno polno uveljavljanje vseh človekovih pravic in temeljnih svoboščin, ki jih določa tudi Konvencija o pravicah invalidov.

  več
 • Vlada sprejela predlog novele Zakona o osebnem imenu

  Foto: Nebojša Tejić, STA

  11.04.2019 -

  Vlada je sprejela predlog novele Zakona o osebnem imenu in ga pošlje v obravnavo Državnemu zboru po skrajšanem postopku. Z novelo odpravljamo pomanjkljivosti, ki so se pri izvajanju zakona pokazale v praksi, hkrati pa je besedilo tudi terminološko usklajeno z Zakonom o partnerski zvezi in Družinskim zakonikom. Predlog zakona v popolnosti odpravlja trenutno omejitev osebnega imena (največ dve imeni in dva priimka), ki ga lahko posameznik izbere za pravni promet, hkrati pa dopušča možnost uporabe črke v osebnem imenu in okrajšave imena in priimka v pravnem prometu.

  več


Etika v javnem sektorjuBrexit