Skoči na vsebino »
arhiv
 • Premier Cerar v spremstvu ministra za infrastrukturo Gašperšiča ter ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Počivalška obiskal koprsko pristanišče. Foto: STA

  Vlada se zaveda izjemnih potencialov Luke Koper

  27.05.2016 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je obiskal koprsko pristanišče in družbo Luka Koper, kamor je v spremstvu ministra za infrastrukturo Petra Gašperšiča ter ministra za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravka Počivalška prispel s tovornim vlakom iz Divače. Kot je po srečanju s predsednikom uprave Dragomirjem Matićem in ostalimi člani uprave Luke Koper, ki so premieru predstavili razvojne načrte družbe, dejal premier, bo vlada storila vse za izgradnjo drugega tira.

  več
 • Premier Cerar na slovesnosti ob dnevu slovenske diplomacije v Cankarjevem domu v Ljubljani. Foto: STA

  Prehojena pot slovenske diplomacije je prehojena pot slovenske države

  26.05.2016 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se je udeležil slovesnosti ob 25. obletnici slovenske diplomacije, kjer je prisotne tudi nagovoril. Poudaril je, da je prehojena pot slovenske diplomacije, prehojena pot slovenske države. "Tisto, kar se mi zdi izjemno pomembno pri njenem nadaljnjem razvoju je, da ostane profesionalna, zavezana usmeritvam slovenske zunanje politike, notranjepolitično nevtralna, inovativna ter kakovostna, saj je samo takšna lahko učinkovito sredstvo zunanje politike in varovanja nacionalnih interesov", je izpostavil premier. 

  več
 • Premier Cerar z zaskrbljenostjo spremlja razvoj primera in poziva vse akterje, da storijo vse, da bodo v največji meri zavarovane predvsem koristi otrok. Fotoarhiv STA

  Premier od ministrice za delo pričakuje izboljšave sistema socialne zaščite

  26.05.2016 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je na razgovor pozval ministrico za delo Anjo Kopač Mrak glede odločitve upravnega sodišča v primeru namestitve koroških dečkov v rejniško družino. Kot ugotavlja premier, ministrica ne more biti krivdno oziroma subjektivno odgovorna za nezakonitosti oziroma nepravilnosti, saj ni bila neposredno vpletena v sporne postopke. Zato je premier podprl odločitev ministrice o sprejemu odstopa direktorja CSD Velenje.

  več
 • Predsednik vlade Miro Cerar in direktor Kozjanskega parka Teo Hrvoje Oršanič. Foto: STA

  Premier Cerar ob 35. obletnici Kozjanskega parka o sožitju med naravo in človekom

  25.05.2016 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se je na gradu Podsreda udeležil slovesnosti ob 35. obletnici delovanja Kozjanskega parka, ki s Triglavskim narodnim parkom predstavlja najstarejše zavarovano območje v Sloveniji. Premier je izpostavil pomen ohranjanja narave v sožitju z ljudmi in človekovimi prizadevanji za preživetje.

  več
arhiv
 • Za večjo kakovost in uspešnost visokega šolstva

  Minister Koprivnikar in ministrica Makovec Brenčič po seji vlade. Foto: STA

  26.05.2016 -

  Vlada je na današnji seji sprejela več predlogov novel zakonov: o visokem šolstvu, o dimnikarskih storitvah ter o državni upravi. Dodelila je državno pomoč družbi Polzela ter sprejela spremembe uredbe o pomoči za zagon dejavnosti za mlade kmete iz Programa razvoja podeželja 2014-2020.

  več
 • EK upoštevala pripombe Slovenije pri oceni Programa stabilnosti za 2016

  Finančni minister Dušan Mramor: Fotoarhiv: STA

  27.05.2016 -

  Evropska komisija (EK) je v oceni Programa stabilnosti Slovenije pritrdila našim opozorilom, da je obstoječa metodologija, na podlagi katere se izračunava potrebno zmanjšanje primanjkljaja, neprimerna. EK je pritrdila Sloveniji, da fiskalni napor za leto 2017 ostane na ravni 0,6 odstotne točke BDP, ki pa še vedno zahteva zmanjšanje primanjkljaja za 240 mio evrov letno.

  več

Uspešna SlovenijaIzpostavljeno


Prehod v zeleno gospodarstvo

Priložnost za razvoj novih zelenih tehnologij, odpiranje zelenih delovnih mest, učinkovitejše upravljanje z naravnimi viri, promocijo in razvoj slovenskega znanja.

Strategija pametne specializacije

Strategija pametne specializacije daje smernice za izboljšanje konkurenčnosti Slovenije na svetovnih trgih. 

Pomoč beguncem

Slovenija je na prihod beguncev in migrantov pripravljena. Glavni cilj države je zagotoviti dostojen sprejem in obravnavo beguncev.


MigracijeSlovenija 2050

Pripravljamo dolgoročno vizijo in strategijo razvoja Slovenije. So-ustvarjajte z nami. 


Obletnica


Uspešna Slovenija