Skoči na vsebino »
arhiv
 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  Novoizvoljena vlada na sprejemu pri predsedniku republike

  21.09.2018 -

  Predsednik republike Borut Pahor je sprejel novoizvoljeno vlado pod vodstvom predsednika vlade Marjana Šarca. Tako predsednik republike kot predsednik vlade sta v nagovorih izpostavila pomen skupnega sodelovanja. Predsednik vlade Šarec je ob tem še izpostavil, da je dolžnost vlade delati v dobro Slovenije.

  več
 • Vir: KPV

  Predsednik vlade Marjan Šarec na neformalnem zasedanju voditeljev EU v Salzburgu

  20.09.2018 -

  Predsednik vlade Marjan Šarec se je 19. in 20. septembra 2018 v Salzburgu udeležil neformalnega zasedanja voditeljic in voditeljev držav ter vlad članic EU. Voditelji so na delovni večerji razpravljali tudi o aktualnem stanju na področju migracij, zlasti v luči izvajanja sklepov junijskega zasedanja Evropskega sveta. Predsednik vlade je poudaril pomen učinkovitega varovanja zunanje meje EU in krepitve sodelovanja z državami Zahodnega Balkana pri soočanju z varnostnimi in migracijskimi izzivi.

  več
 • Foto: Matej Špehar

  Zahvala predsednika vlade

  18.09.2018 -

  Spoštovani, od mojega imenovanja za predsednika Vlade Republike Slovenije pa vse do imenovanja celotne vladne ekipe sem prejel mnogo čestitk. Ker vsakemu posebej žal ne morem osebno odpisati, mi dovolite, da se vam iskreno zahvalim za vaše zaupanje. Pričakujem in želim si, da bomo konstruktivno sodelovali in s skupnimi močmi premaknili ter rešili vsaj nekaj kamnov v mozaiku, imenovanem država.

  več
 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  Predsednik vlade Marjan Šarec na proslavi ob dnevu vrnitve Primorske k matični domovini

  15.09.2018 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec se je danes udeležil proslave ob 71. obletnici priključitve Primorske k matični domovini, ki je potekala v Komnu. Ob dogodku je predsednik vlade izpostavil pomen jezika, kulture in narodne zavesti, ob tem pa dodal, da so bili Primorci od nekdaj ponosni ljudje in so lahko vzgled tudi ostalim.

  več
arhiv
 • 1. seja vlade Marjana Šarca

  Foto: Tamino Petelinšek/STA

  13.09.2018 -

  Na predlog predsednika vlade je imenovala podpredsednike vlade. Vlada je za generalnega sekretarja vlade imenovala Stojana Tramteta. Ustanovila je Odbor Vlade RS za državno ureditev in javne zadeve, Odbor Vlade RS za gospodarstvo in Komisijo Vlade RS za administrativne zadeve in imenovanja. Obenem je imenovala več državnih sekretarjev v ministrstvih.

  več
 • Združuj in učinkovito potuj

  Photo: Mostphotos

  17.09.2018 -

  Slogan evropskega tedna mobilnosti (16. - 22. 9)  nas letos spodbuja k premisleku, kako se bomo odpravili na pot. Peš ali s kolesom? Sami v avtomobilu ali s prijetnim sopotnikom? Vlak, avtobus?  Združevanje različnih oblik prevoza prinaša sodobno, dinamično in ozaveščeno potovanje, s katerim lahko neposredno prispevamo k izboljšanju okolja, z aktivnim slogom pa tudi h dvigu kakovosti življenja.


Uspešna Slovenija