Skoči na vsebino »
arhiv
arhiv
 • 145. redna seja Vlade RS

  Foto: Daniel Novakovič/STA

  27.07.2017 -

  Vlada se je seznanila z Analizo vzrokov primanjkljajev javnih zdravstvenih zavodov in sprejela predlog novele Zakona o gimnazijah in predlog novele Zakona o poklicnem in strokovnem izobraževanju. Vlada se je seznanila s Poročilom o izvedenih aktivnostih ter nadaljnjih ukrepih v zvezi s požarom v podjetju Ekosistemi v Zalogu pri Novem mestu ter s Poročilom o izvedenih in predvidenih aktivnostih Ministrstva za okolje in prostor v bioplinarni podjetja Ecos center v Lendavi.

  več
 • Predlog Resolucije o družinski politiki 2018-2028 v javni razpravi

  Foto: Tamino Petelinšek/STA

  25.07.2017 -

  Ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Anja Kopač Mrak je predstavila predlog Resolucije o družinski politiki 2018-2028. Glavna vizija resolucije je vsem družinam prijazna družba.

  več


Uspešna SlovenijaIzpostavljeno


Strategija dolgožive družbe

Spremenjena starostna struktura prebivalstva zahteva spremembe in nove rešitve. Zato smo oblikovali strategijo, ki prinaša razvojna izhodišča, vizijo, cilje ter predloge možnih usmeritev dolgožive družbe.

   

Prihodnost mladih

Mladina je tisti del družbe, ki je v Sloveniji v zadnjih desetletjih doživel obširne spremembe, ki vplivajo na kakovost njenega življenja. Vlada se na probleme mladih odziva z usklajenim medresorskim pristopom. 

Davčno prestrukturiranje

Osnovni namen ukrepov je pravičnejša porazdelitev davčnega bremena in znižanje davčne obremenitve dohodkov iz dela, tako da bo slovensko gospodarstvo lahko ustvarjalo še več delovnih mest z višjo dodano vrednostjo.Načrtovane spremembe v zdravstvu

Načrtovane spremembe v zdravstvu