Skoči na vsebino »
arhiv
 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  Premier dr. Cerar svoj obisk ZDA zaključuje s slovensko skupnostjo v Clevelandu

  23.09.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar svoj obisk Združenih držav Amerike zaključuje v Clevelandu, mestu z največjo slovensko skupnostjo izven matične domovine. Premier Cerar je odprl nove prostore Generalnega konzulata Republike Slovenije, si ogledal slovensko umetnostno-arhivsko razstavo ter se udeležil srečanja z našo skupnostjo v Slovenskem narodnem domu. 

  več
 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  Nagovor predsednika vlade pred nedeljskim referendumom

  22.09.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar je pred nedeljskim referendumom iz New Yorka, kjer se udeležuje 72. zasedanja Generalne skupščine Organizacije združenih narodov, nagovoril državljanke in državljane.

  več
 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  Govor predsednika vlade dr. Mira Cerarja na 72. zasedanju Generalne skupščine OZN

  21.09.2017 -

  Gospod predsednik, gospod generalni sekretar, vaše ekscelence, spoštovani delegati, gospe in gospodje!

    

  Dovolite mi, da najprej čestitam njegovi ekscelenci Miroslavu Lajčáku ob izvolitvi za predsednika 72. zasedanja Generalne skupščine Združenih narodov in mu zaželim veliko uspeha pri opravljanju te funkcije. 

  več
 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  Predsednik vlade dr. Cerar v New Yorku o prioritetah Slovenije

  21.09.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar, ki nadaljuje svoj delovni obisk in se udeležuje 72. zasedanja Generalne skupščine Organizacije združenih narodov, je imel včeraj ob robu zasedanja več dvostranskih srečanj, sestal se je s predsednikom generalne skupščine Miroslavom Lajčakom, kosovskim predsednikom Hashimon Thacijem in generalnim sekretarjem OZN Antoniom Guterresom. Danes bo slovenski predsednik vlade nagovoril generalno skupščino.

  več
 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  Prva dva dni obiska predsednika vlade v New Yorku v znamenju začetka zasedanja GS OZN in srečanj s tujimi voditelji

  20.09.2017 -

  Prva dva dni obiska predsednika Vlade Republike Slovenije dr. Mira Cerarja, ki se udeležuje zasedanja 72. zasedanja Generalne skupščine Organizacije združenih narodov, sta minila v luči otvoritve generalne skupščine, večih bilateralnih srečanj in udeležbe na dogodku francoskega predsednika o globalnem dogovoru za okolje.

  več
arhiv
 • 149. redna seja Vlade RS

  Foto: Nebojša Tejić/STA

  21.09.2017 -

  Vlada je na današnji seji sprejela Jesensko napoved gospodarskih gibanj 2017, predlog zakona o motornih vozilih in predloga zakona o množičnem vrednotenju nepremičnin.

  več
 • Ob svetovnem dnevu miru pozivamo k prekinitvi sovražnosti in spopadov

  Vir: MZZ

  21.09.2017 -

  Ob današnjem svetovnem dnevu miru pozivamo k prekinitvi sovražnosti in spopadov ter k spoštovanju 24-urnega premirja med sprtimi strani povsod po svetu. Osrednja tema letošnjega dneva je "Skupaj za mir: spoštovanje, varnost in dostojanstvo za vse", s poudarkom na položaju beguncev in migrantov po vsem svetu.

  več


Uspešna SlovenijaIzpostavljeno


3. obletnica dela vlade dr. Mira Cerarja

Rezultati triletnega dela vlade dr. Mira Cerarja so pokazatelj, kaj lahko vlada naredi, če ima na voljo dovolj časa, če se vsi v koaliciji zavzemajo za isti cilj in če ima vlada pred očmi dobrobit ljudi, gospodarskih subjektov in celotne družbe.

   

Strategija dolgožive družbe

Spremenjena starostna struktura prebivalstva zahteva spremembe in nove rešitve. Zato smo oblikovali strategijo, ki prinaša razvojna izhodišča, vizijo, cilje ter predloge možnih usmeritev dolgožive družbe.

   

Prihodnost mladih

Mladina je tisti del družbe, ki je v Sloveniji v zadnjih desetletjih doživel obširne spremembe, ki vplivajo na kakovost njenega življenja. Vlada se na probleme mladih odziva z usklajenim medresorskim pristopom. Referendum


Načrtovane spremembe v zdravstvu

Načrtovane spremembe v zdravstvu