Skoči na vsebino »
arhiv
 • Prav je, da obujamo spomin na prispevek k zavezniški zmagi v Evropi, je v govoru poudaril premier Cerar. Foto: Anže Malovrh/STA

  Predsednik vlade na slovesnosti v spomin na osvoboditev zavezniških vojnih ujetnikov

  25.09.2016 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se je danes v Beli krajini udeležil osrednje spominske prireditve v spomin na osvoboditev zavezniških vojnih ujetnikov med 2. svetovno vojno. Predsednik vlade je bil na dogodku slavnostni govornik.

  več
 • Slovenski premier je ob robu vrha avstrijskemu kolegu Kernu sporočil, da bo tudi Slovenija poostrila nadzor na meji, v kolikor bodo to storili Avstrijci. Foto: BKA/Andy Wenzel

  Nezakonitih migracij na zahodnobalkanski poti ne bomo več dovolili

  24.09.2016 -

  »Zavest o tem, da nezakonitih migracij ne bomo več dovolili, je še okrepljena,« je po vrhu o zahodnobalkanski migracijski poti povedal predsednik vlade Miro Cerar. Prav tako bo treba storiti vse, da se bo sporazum med Turčijo in EU o vračanju nezakonitih migrantov izvrševal. Da bo treba storiti še več za to, da preprečimo ponovno odprtje balkanske poti za nezakonite migracije, so se na vrhu na Dunaju danes strinjali vsi voditelji 11 držav ob balkanski migracijski poti in EU.

  več
 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  Čebelnjak odslej tudi na vladni stavbi

  22.09.2016 -

  Predsednik Čebelarske zveze Slovenije Boštjan Noč je predsedniku vlade Miru Cerarju predal čebelnjak z dvema panjema. Čebelnjak je postavljen na balkonu v petem nadstropju vladne stavbe na Gregorčičevi 25 v Ljubljani. Gre za simbolno dejanje, s katerim vlada še dodatno podpira slovensko pobudo za razglasitev svetovnega dneva čebel pri OZN.

  več
 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  Premier Cerar na mednarodni vojaški vaji Takojšen odgovor 2016

  21.09.2016 -

  Predsednik vlade Miro Cerar si je ogledal prikaz oskrbe ranjencev in zmogljivosti medicinske evakuacije v okviru mednarodne vojaške vaje Takojšen odgovor 2016, ki od 9. septembra poteka v Sloveniji in na Hrvaškem. Po besedah premiera je vaja prispevek k večji varnosti v regiji in prikaz zmožnosti sodelovanja in pripravljenosti sodelujočih.

  več
 • Predsednik vlade Miro Cerar se je v tednu mobilnosti v službo odpeljal s kolesom. Foto: Tamino Petelinšek/STA

  Premier Cerar v okviru Evropskega tedna mobilnosti v službo s kolesom

  20.09.2016 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se je v okviru Evropskega tedna mobilnosti v službo odpravil s kolesom. »Pametna mobilnost za gospodarsko uspešnost« je slogan, ki povzema osrednjo temo letošnjega Evropskega tedna mobilnosti, ki poteka med 16. in 22. septembrom.

  več
 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  Premier Cerar odgovarjal na poslanska vprašanja

  19.09.2016 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je v okviru septembrske redne seje DZ odgovarjal na poslanska vprašanja o ukrepih vlade za izboljšanje razmer v zdravstvu in gospodarstvu, predlagani spremembi dohodninske lestvice oz. davčnem prestrukturiranju, o delitveni ekonomiji oz. urejanju področja občasnega oddajanja sob in problematiki lubadarja v slovenskih gozdovih.

arhiv

Uspešna SlovenijaIzpostavljeno


2. obletnica dela vlade dr. Mira Cerarja

V prvi polovici mandata je bilo storjeno veliko premikov. Imamo stabilno gospodarsko rast, brezposelnost pada, skrajšujemo čakalne dobe v zdravstvu... Delamo za ljudi in za njihovo dobrobit.

   

Prihodnost mladih

Mladina je tisti del družbe, ki je v Sloveniji v zadnjih desetletjih doživel obširne spremembe, ki vplivajo na kakovost njenega življenja. Vlada se na probleme mladih odziva z usklajenim medresorskim pristopom. 

Pomoč beguncem

Slovenija je na prihod beguncev in migrantov pripravljena. Glavni cilj države je zagotoviti dostojen sprejem in obravnavo beguncev.Obletnica


Uspešna Slovenija