Skoči na vsebino »
arhiv
 • Premier Cerar na Svetovnem humanitarnem vrhu pozval k univerzalnemu spoštovanju humanitarnih načel. Foto: World Humanitarian Summit

  Premier Cerar pozval k univerzalnemu spoštovanju humanitarnih načel

  24.05.2016 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je ob zaključku dvodnevnega Svetovnega humanitarnega vrha v Istanbulu nastopil na okrogli mizi na visoki ravni na temo spoštovanja humanitarnih norm, ki varujejo človečnost. »Spoštovanje humanitarnih načel bi moralo postati univerzalno, pri čemer je upoštevanje mednarodnega humanitarnega prava in prava človekovih pravic temelj učinkovite humanitarne pomoči,« je poudaril premier.

  več
 • Premier Cerar na Svetovnem humanitarnem vrhu izpostavil slovenska prizadevanja za krepitev človekove varnosti. Foto: World Humanitarian Summit

  Premier Cerar na Svetovnem humanitarnem vrhu

  23.05.2016 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se udeležuje dvodnevnega Svetovnega humanitarnega vrha v Istanbulu, kjer je na plenarnem zasedanju izpostavil, da je Slovenija odločna podpornica načelnega, pravočasnega in učinkovitega odziva na humanitarne katastrofe oz. krize in da namenja približno deset odstotkov svoje bilateralne razvojne pomoči za humanitarne namene.

  več
 • Premier na Dnevu Notranjskega parka: »Tu lahko vidimo, kako zna človek živeti v sožitju z naravo!« Foto: STA

  Premier Cerar na Dnevu Notranjskega parka

  22.05.2016 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je obiskal Cerkniško jezero, kjer je potekala prireditev Dan Notranjskega parka. Premier se je na Cerkniškem jezeru popeljal s tradicionalnim drevakom, si ogledal obročkanje ptic in se udeležil kulturnega programa ter sejma tradicionalnih dobrot in domačih obrti.

  več
arhiv
 • Gozdarstvo je vir energije in življenja

  Srečanje koordinacije med Kitajsko in držav CEE. Foto: STA

  24.05.2016 -

  Na Brdu pri Kranju je potekalo 1. koordinacijsko srečanje med Kitajsko in državami Srednje in Vzhodne Evrope ter Poslovno investicijsko konferenco gozdno lesne verige. Predsedujoči srečanju kmetijski minister Dejan Židan je poudaril, da se Slovenija zaveda pomena trajnostnega gospodarjenja z naravnimi viri in njihove tesne povezanosti s prizadevanji za zmanjševanje posledic podnebnih sprememb.

  več
 • Predstavitev strategije skrajševanja čakalnih dob

  Ministrica za zdravje z ekipo predstavila strategijo skrajševanja čakalnih dob. Vir: MZ

  20.05.2016 -

  Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc je na današnji novinarski konferenci izpostavila, da za ukrepe za skrajševanje čakalnih dob v letu 2016 namenjamo dodatnih 7,9 milijona evrov. Sredstva bomo primarno namenili za posege s prekomerno čakalno dobo in glede na posledice, ki jih čakanje povzroča na zdravstvenem stanju čakajočega.

  več

Uspešna SlovenijaIzpostavljeno


Prehod v zeleno gospodarstvo

Priložnost za razvoj novih zelenih tehnologij, odpiranje zelenih delovnih mest, učinkovitejše upravljanje z naravnimi viri, promocijo in razvoj slovenskega znanja.

Strategija pametne specializacije

Strategija pametne specializacije daje smernice za izboljšanje konkurenčnosti Slovenije na svetovnih trgih. 

Pomoč beguncem

Slovenija je na prihod beguncev in migrantov pripravljena. Glavni cilj države je zagotoviti dostojen sprejem in obravnavo beguncev.


MigracijeSlovenija 2050

Pripravljamo dolgoročno vizijo in strategijo razvoja Slovenije. So-ustvarjajte z nami. 


Obletnica


Uspešna Slovenija