Skoči na vsebino »
arhiv
 • Foto: STA

  Premier dr. Cerar na otvoritvi prvega dela avtoceste A4 Draženci-Gruškovje

  22.11.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je danes udeležil otvoritve prve etape avtoceste A4 Draženci-Gruškovje. Dr. Cerar je v svojem nagovoru izpostavil, da je nov odsek od Dražencev do Podlehnika ključnega pomena za Podravsko dolino in celotno Štajersko. 

  več
 • Foto: Bor Slana/STA

  Premier dr. Cerar ob svetovnem dnevu otrok simbolično predal vodenje vlade otroški predsednici vlade

  20.11.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar je ob svetovnem dnevu otrok svoje delo simbolično predal otroški predsednici vlade Dori Pestotnik Stres. Gre za globalno pobudo UNICEF-a, ko ob svetovnem dnevu otrok mladi prevzamejo najpomembnejše vloge v družbi: politiki, medijih, gospodarstvu, šolstvu, športu in kulturi. Premier Cerar je poudaril, da je izjemno vesel, da lahko sodeluje v pobudi, saj je to priložnost, da se mladim še bolje prisluhni, hkrati pa se jim tudi približa politično odločanje.

  več
 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  Premier Cerar na EU socialnem vrhu za vzpostavitev evropskega stebra socialnih pravic

  17.11.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se udeležuje Socialnega vrha za pravična delovna mesta in rast, ki ga organizirata Evropska komisija in Vlada Kraljevine Švedske. Po oceni slovenskega premierja gre za izjemno pomemben dogodek, saj razprave o prihodnosti Evropske unije, ki je v zadnjem času zelo aktualna, ne more biti brez upoštevanja socialne razsežnosti evropskega povezovanja. 

  več
arhiv
 • Vlada sprejela predlog novele Zakona o davku na tonažo

  Foto: Nebojša Tejić/STA

  23.11.2017 -

  Vlada je na današnji seji določila besedilo predloga sprememb Zakona o davku na tonažo, ki določa shemo državne pomoči na področju mednarodnega pomorskega prometa. Vlada se je seznanila z Informacijo o poteku sanacije pregrade Vogršček ter o možnosti prenosa namakalnega razvoda Vogršček na lokalne skupnosti.

  več
 • Svetovni dan otroka

  Foto: Mostphotos

  20.11.2017 -

  Vlada daje politikam, ki neposredno ali posredno vplivajo na dobrobit otrok, vedno veliko pozornosti, ena ključnih strateških usmeritev aktualne vlade pa so ravno mladi. Vlada se namreč zaveda dejstva, ki ga pogosto izpostavljajo številne civilnodružbene in nevladne organizacije, da so bili otroci in mladi v precejšnji meri žrtve nedavne gospodarske krize. Seveda vlada k mirnejšemu poteku otroštva najmlajših članov naše družbe največ prispeva z ustvarjanjem ugodnih gospodarskih pogojev, saj to prinaša delovna mesta njihovim staršem in blaginjo družinam.

  več


Uspešna SlovenijaIzpostavljeno


Strategija razvoja Slovenije 2030

Strategija predstavlja nov krovni razvojni okvir države, ki kot osrednji cilj postavlja kakovost življenja za vse. S petimi strateškimi usmeritvami in dvanajstimi medsebojno povezanimi razvojnimi cilji postavlja nove dolgoročne razvojne temelje Slovenije.

3. obletnica dela vlade dr. Mira Cerarja

Rezultati triletnega dela vlade dr. Mira Cerarja so pokazatelj, kaj lahko vlada naredi, če ima na voljo dovolj časa, če se vsi v koaliciji zavzemajo za isti cilj in če ima vlada pred očmi dobrobit ljudi, gospodarskih subjektov in celotne družbe.

   

Prihodnost mladih

Mladina je tisti del družbe, ki je v Sloveniji v zadnjih desetletjih doživel obširne spremembe, ki vplivajo na kakovost njenega življenja. Vlada se na probleme mladih odziva z usklajenim medresorskim pristopom. Načrtovane spremembe v zdravstvu

Načrtovane spremembe v zdravstvu