Skoči na vsebino »
arhiv
 • Foto: Tamino Petelnšek/STA

  Premier dr. Cerar obiskal lokacijo požara v Zalogu

  26.07.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar je skupaj z ministrico za okolje in prostor Ireno Majcen obiskal lokacijo požara v Zalogu v občini Straža pri Novem mestu ter se seznanil s stanjem na terenu. Ob tem se je gasilcem zahvalil za vso pomoč in izpostavil, da se je vlada po primeru Kemis naučila pomembno lekcijo, in da so bile pristojne službe takoj na terenu.

  več
 • Foto: Anže Malovrh/STA

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar in ministrica dr. Maja Makovec Brenčič sprejela predstavnike področja znanosti in visokega šolstva

  24.07.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar in ministrica dr. Maja Makovec Brenčič sta danes v vladnih prostorih sprejela predstavnike področja znanosti in visokega šolstva. Premier dr. Cerar je na srečanju poudaril, da se vlada zaveda izjemnega pomena znanosti za razvoj družbe in je zato znanost opredelila za svoje prioritetno področje. Prav zato je v zadnjih letih ustavila trend upadanja sredstev na področju visokega šolstva in znanosti. Na zadnji seji vlade pa se je vlada zavezala, da bo področju znanosti v letu 2018 namenila še dodatnih 18 do 20 mio eur sredstev. 

  več
 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  Vlada sprejela izhodišča za pripravo sprememb proračuna 2018 in 2019

  20.07.2017 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je po današnji seji vlade poudaril, da je proračun uravnotežen. "Vsi resorji so dobili dovolj, da izvedejo ključne projekte," je dejal premier.

  več
 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  Dr. Cerar osrednji govornik ob občinskem prazniku Občine Žužemberk

  17.07.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar je bil osrednji govornik na slavnostni seji Občine Žužemberk ob njihovem občinskem prazniku. V svojem nagovoru se je zahvalil za povabilo in dejal, da mu je v veliko čast in zadovoljstvo, da lahko v tem čudovitem vzdušju slikovitega srednjeveškega gradu Žužemberk z vsemi navzočimi praznuje občinski praznik.

  več
arhiv
 • Vlada bo vložila tožbo

  Foto: UKOM

  21.07.2017 -

  Vlada je na današnji dopisni seji sprejela odločitev, da se na Splošno sodišče Evropske unije vloži tožbo zaradi ugotovitve ničnosti Delegirane uredbe Komisije (EU) 2017/1353 z dne 19. 5. 2017 o spremembi Uredbe (ES) št. 607/2009 glede sort vinske trte in njihovih sopomenk, ki se lahko uporabijo na etiketah vina.

  več
 • Predlog Resolucije o družinski politiki 2018-2028 v javni razpravi

  Foto: Tamino Petelinšek/STA

  25.07.2017 -

  Ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Anja Kopač Mrak je predstavila predlog Resolucije o družinski politiki 2018-2028. Glavna vizija resolucije je vsem družinam prijazna družba.

  več


Uspešna SlovenijaIzpostavljeno


Strategija dolgožive družbe

Spremenjena starostna struktura prebivalstva zahteva spremembe in nove rešitve. Zato smo oblikovali strategijo, ki prinaša razvojna izhodišča, vizijo, cilje ter predloge možnih usmeritev dolgožive družbe.

   

Prihodnost mladih

Mladina je tisti del družbe, ki je v Sloveniji v zadnjih desetletjih doživel obširne spremembe, ki vplivajo na kakovost njenega življenja. Vlada se na probleme mladih odziva z usklajenim medresorskim pristopom. 

Davčno prestrukturiranje

Osnovni namen ukrepov je pravičnejša porazdelitev davčnega bremena in znižanje davčne obremenitve dohodkov iz dela, tako da bo slovensko gospodarstvo lahko ustvarjalo še več delovnih mest z višjo dodano vrednostjo.Načrtovane spremembe v zdravstvu

Načrtovane spremembe v zdravstvu