Skoči na vsebino »
arhiv
 • Logo OZN. Fotoarhiv: STA

  Spodbudne informacije iz OZN dodaten zagon za nadaljnjo vladno podporo Türku

  22.07.2016 -

  Predsednik vlade Miro Cerar pozdravlja aktualni uspeh Danila Türka v OZN. K temu uspehu je pripomogel tako odličen kandidat kot tudi dejavnosti slovenske vlade. Odličen rezultat je tako dodatna spodbuda vladi za nadaljnjo odgovorno in odločno podporo kandidaturi Türka.

  več
 • Predsednik vlade Miro Cerar je sprejel predsednika Gruzije Giorgija Margvelašvilija. Foto: STA

  Premier Cerar in gruzijski predsednik Margvelašvili potrdila odlične odnose med državama

  19.07.2016 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je sprejel predsednika Gruzije Giorgija Margvelašvilija, ki je na povabilo predsednika republike Boruta Pahorja na uradnem obisku v Sloveniji. Sogovornika sta se pogovarjala o odnosih med državama in potencialih za sodelovanje na različnih področjih, o situaciji v regiji in širše v Evropi, ter o perspektivi Gruzije v evroatlantskih povezavah.

  več
 • Foto: STA

  Premier Cerar se je vpisal v žalno knjigo

  19.07.2016 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se je danes vpisal v žalno knjigo v spomin na žrtve grozljivega napada v Nici.

  več
 • Predsednik vlade Miro Cerar na Vrhu azijsko-evropskega srečanja (ASEM) v Mongoliji. Foto: ASEM11

  Premier Cerar na ASEM-u izpostavil slovensko ekspertizo v upravljanju gozdov

  15.07.2016 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se v mongolskem Ulan Batorju skupaj z več kot 50 visokimi predstavniki držav Evrope in Azije udeležuje dvodnevnega Vrha azijsko-evropskega srečanja (ASEM), ki tokrat poteka v luči 20. obletnice ASEM-a in naslavlja prihodnost partnerstva predvsem  skozi koncept povezljivosti.

  več
arhiv
 • Ukrepi Slovenije leta 2013 skladni s pravom EU 

  Foto: Skitterphoto

  19.07.2016 -

  Ministrstvo za finance pozdravlja danes objavljeno potrditev Sodišča EU, da so bili ukrepi Republike Slovenije v primeru bančne krize leta 2013 skladni s pravom EU. Zavedamo se sicer, da je končna odločitev še v rokah Ustavnega sodišča RS.

  več
 • 97. redna seja Vlade RS

  Fotoarhiv: STA

  21.07.2016 -

  Vlada se je seznanila s Poročilom Komisije vlade za preprečevanje dela in zaposlovanja na črno o dejavnostih in učinkih preprečevanja dela in zaposlovanja na črno za leto 2015. Sprejela je Spremenjen program spodbujanja konkurenčnosti Pomurske regije v obdobju 2010–2017 in podprla odgovor ministra Gašperšiča na interpelacijo.

  več

Uspešna SlovenijaIzpostavljeno


Reforma slovenskega pravosodja

Z reformo pravosodja bomo zagotovili hitrejše, preglednejše in kakovostnejše sojenje ter zastopanje države v različnih sporih.

Prihodnost mladih

Mladina je tisti del družbe, ki je v Sloveniji v zadnjih desetletjih doživel obširne spremembe, ki vplivajo na kakovost njenega življenja. Vlada se na probleme mladih odziva z usklajenim medresorskim pristopom. 

Pomoč beguncem

Slovenija je na prihod beguncev in migrantov pripravljena. Glavni cilj države je zagotoviti dostojen sprejem in obravnavo beguncev.


MigracijeObletnica


Uspešna Slovenija