Skoči na vsebino »
arhiv
 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  Premier dr. Cerar na evropskem vrhu pomembnih strateških razprav za prihodnost EU

  23.06.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je danes v Bruslju zaključil udeležbo na dvodnevnem zasedanju Evropskega sveta. Pred evropskimi voditelji je bil tokrat izredno širok nabor tem, od krepitve varnostno-obrambnega delovanja EU, migracij, do aktualnih ekonomskih razmer v Uniji ter vprašanja krepitve notranjega trga in zunanje trgovine.

  več
 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  Poslanica predsednika vlade ob zaključku šolskega leta

  23.06.2017 -

  Dragi mladi, vsako šolsko leto je posebno poglavje na poti odraščanja. V šoli se stkejo trajna prijateljstva, tudi prve ali nove ljubezni, polno je dogodivščin, prijetnih, nepozabnih, pa tudi težkih trenutkov, ki pa nikakor niso nepremagljivi. Učenje je namreč odkrivanje, da je nekaj mogoče.

  več
 • Nebojša Tejić/STA

  Premier dr. Cerar na prvem srečanju poglobljenega sodelovanja med Slovenijo in Beneluksom

  22.06.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je danes pred zasedanjem Evropskega sveta v Bruslju sestal z voditelji držav Beneluksa – luksemburškim premierjem Xavierjem Bettelom, belgijskim premierjem Charlesom Michelom ter nizozemskim premierjem Markom Ruttejem.

  več
 • Foto: Anže Malovrh/STA

  Šport je ključen za razvoj vrednot

  20.06.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je udeležil 40. seje Skupščine Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez (OKS), najvišjega organa krovne športne organizacije.

  več
 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  Predsednik vlade nagovoril vojake na misijah

  19.06.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je danes na Ministrstvu za obrambo Republike Slovenije nagovoril pripadnice in pripadnike Slovenske vojske na mednarodnih operacijah in misijah.

  več
 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  Predsednik vlade odgovarjal na poslanska vprašanja

  19.06.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar je v okviru junijske redne seje DZ odgovarjal na poslanska vprašanja, ki so se med drugim nanašala tudi na prodajo NLb in primer Kemis.

arhiv
 • Vlada sprejela predlog novele Zakona o zdravniški službi

  Foto: Tamino Petelinšek/STA

  21.06.2017 -

  Vlada je na današnji redni seji sprejela predlog novele Zakona o zdravniški službi, potrdila besedilo predloga Zakona o izvajanju Uredbe (EU) o preglednosti poslov financiranja z vrednostnimi papirji in ponovne uporabe ter Analizo gibanja cen sproščenih naftnih derivatov.

  več
 • Begunstvo – izguba in nemoč potrebujeta priložnost za nov začetek

  Vir: UKOM

  19.06.2017 -

  V svetu, kjer je na tisoče ljudi dnevno prisiljenih, da zapustijo svoje domove, mora humanost in solidarnost premagati strah pred neznanim in spremembami. Slovenija, ki se lahko pohvali, da je najboljša država na svetu za otroke, si mora hkrati prizadevati, da nudi varno okolje in primerne pogoje za življenje tudi tistim ljudem, družinam, otrokom, ki prihajajo k nam.

  več


Uspešna SlovenijaIzpostavljeno


Strategija dolgožive družbe

Spremenjena starostna struktura prebivalstva zahteva spremembe in nove rešitve. Zato smo oblikovali strategijo, ki prinaša razvojna izhodišča, vizijo, cilje ter predloge možnih usmeritev dolgožive družbe.

   

Prihodnost mladih

Mladina je tisti del družbe, ki je v Sloveniji v zadnjih desetletjih doživel obširne spremembe, ki vplivajo na kakovost njenega življenja. Vlada se na probleme mladih odziva z usklajenim medresorskim pristopom. 

Davčno prestrukturiranje

Osnovni namen ukrepov je pravičnejša porazdelitev davčnega bremena in znižanje davčne obremenitve dohodkov iz dela, tako da bo slovensko gospodarstvo lahko ustvarjalo še več delovnih mest z višjo dodano vrednostjo.


Napoved dogodkov


Načrtovane spremembe v zdravstvu

Načrtovane spremembe v zdravstvu