Skoči na vsebino »

Neposredni prenos

Nalagam ...
 
arhiv
 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  Pojasnilo glede govora predsednika vlade v Evropskem parlamentu

  19.03.2019 -

  Predsednik Evropskega parlamenta Tajani je novembra 2017 v pismu voditeljem držav članic Evropske unije slednje pozval, da Evropskemu parlamentu predstavijo svoje poglede glede prihodnosti Evropske unije. Premier Šarec svojega nastopa v Evropskem parlamentu ni zavrnil, temveč je predlagal, da evropske poslance nagovori ob novem sklicu.

  več
 • Foto: Anže Malovrh/STA

  Predsednik vlade nagovoril slovenske zadružnike na tradicionalnem letnem posvetu

  12.03.2019 -

  V Portorožu se je v organizaciji Zadružne zveze Slovenija začel 46. letni posvet zadružnikov, ki se letos osredotoča na zadružništvo in skupno kmetijsko politiko po letu 2020. Zbrane udeležence je ob začetku dvodnevnega dogodka nagovoril predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec in spodbudil k dialogu in sodelovanju, ki sta ključna za nadaljnji uspešen razvoj kmetijstva. »Država vendarle ne daje tako malo k promociji kmetijstva, pa vendar država ni tista, ki bo vedno dajala. Država je tista, ki mora ustvarjati pogoje,« je spomnil premier.

  več
 • Foto: Nebojša Tejić / STA

  Premier na Ptuju počastil mednarodni dan žensk in spomnil na pomen prostovoljstva

  08.03.2019 -

  Dominikanski samostan na Ptuju je danes zvečer gostil 15. dobrodelni koncert Humanitarnega društva Soroptimist Ptuj, ki je sovpadal s počastitvijo mednarodnega dneva žensk, 8. marcem. Predsednik vlade Marjan Šarec, ki je zbrane tudi nagovoril, je pred začetkom koncerta simbolično prižgal eno izmed štirih sveč z željo po miru po vsem svetu. Kot je povedal v nagovoru, je lepo videti polno dvorano veselih ljudi, lepo je priti med ljudi, ki so dobrodelni, pa ne samo v besedah, ampak predvsem v dejanjih. 

  več
 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  Predsednik vlade: Slovenija ima v EU svoj glas, s katerim je treba ravnati premišljeno

  08.03.2019 -

  Predsednik vlade Marjan Šarec je v svojem govoru v DZ, ki je danes razpravljal o predlogu deklaracije o delovanju Slovenije v EU, ki kot temeljne cilje izpostavlja varnejšo Evropo in Slovenijo, uspešno gospodarstvo, okrepljeno socialno razsežnost EU ter krepitev vloge unije v svetu, izpostavil, da ima Slovenija v EU svoj glas, s katerim je treba ravnati premišljeno.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  Predsednik vlade čestital prejemnikom nagrad Zlati kamen

  07.03.2019 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec je v Kristalni palači v Ljubljani nagovoril udeležence vsakoletnega tradicionalnega srečanja občin in županov Slovenije, konference Zlati kamen, ter slavnostne podelitve nagrade »Zlati kamen«. Kot je poudaril v nagovoru, je dogodek namenjen spodbujanju razvojnosti občin, ko govorimo o tem področju, pa je tema precej razvejana.

  več
 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  Predsednik vlade: Če v sebi ne ponotranjimo pomembnosti obeh spolov, potem je vse drugo zaman

  05.03.2019 -

  V Ljubljani, v Veliki dvorani Grand hotela Union, je nocoj potekala tradicionalna, že deveta prireditev v organizaciji uredništva revije Onaplus in priloge Ona, na kateri so se poklonili dvanajstim izjemnim posameznicam ter podelili naslov ONA 365 za leto 2018. Zbrane na podelitvi je nagovoril predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec.

  več
arhiv
 • 24. redna seja Vlade RS

  Foto: Anže Malovrh/STA

  20.03.2019 -

  Na jutrišnji seji bodo člani vlade med drugim obravnavali predlog uredbe o samooskrbi z električno energijo iz obnovljivih virov energije in predlog uredbe o izvajanju službe iskanja in reševanja zrakoplova.

 • V Državnem zboru potrjena novela proračunskega zakona

  Foto: Tamino Petelinšek/STA

  20.03.2019 -

  DZ je danes vnovič potrdil novelo zakona o izvrševanju državnega proračuna. Rebalans proračuna je stabilen in razvojno naravnan. Vlada je v rebalansu proračuna za letošnje leto zaradi boljše gospodarske napovedi predvidela višje prihodke, zaradi lani sprejetih predpisov in sklenjenih dogovorov z reprezentativnimi združenji in sindikati pa se zvišujejo tudi dovoljeni izdatki. Vlada je upoštevala sprejete ukrepe glede povprečnine, letnega dodatka in izredne uskladitve pokojnin, dogovor o politiki plač v javnem sektorju, višji minimalni dohodek in višjo minimalno plačo, zvišanje obrambnih izdatkov in dodatne investicije v zdravstvo. Zagotovljenih je tudi več sredstev za prednostne naloge na področju znanosti in infrastrukture.

  večBrexit