Spletno mesto vlada.si je 1. julija 2019 postalo del Osrednjega spletnega mesta državne uprave GOV.SI.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

Skoči na vsebino »

Neposredni prenos

Nalagam ...
 
arhiv
 • Foto: Nebojša Tejić, STA

  Predsednik vlade: Samo optimizma nam manjka

  29.06.2019 -

  Pod Najevsko lipo nad Črno na Koroškem, ki velja za najmogočnejšo lipo v naši državi, je danes potekalo že tradicionalno 29. vseslovensko srečanje, ki združuje predstavnike nacionalnih in lokalnih oblasti ter državljane. Zbrano množico obiskovalcev je nagovoril predsednik vlade Marjan Šarec.

  več
 • Foto: Tamino Petelinšek, STA

  Premier obisk v Vatikanu zaključil z udeležbo na odprtju razstave Plečnikovih kelihov in sakralnih predmetov

  27.06.2019 -

  Ob zaključku svojega obiska v Vatikanu se je premier Marjan Šarec udeležil razstave Plečnikovih kelihov in sakralnih predmetov v Vatikanskih muzejih, ki so jo odprli minister za kulturo Zoran Poznič, direktorica Vatikanskih muzejev Barbara Jatta in direktor Muzeja in galerij mesta Ljubljana Blaž Peršin. Razstava bo v Vatikanskih muzejih na ogled vse do 7. septembra.

  več
 • Foto: Tamino Petelinšek, STA

  Premier Šarec na obisku v Vatikanu

  27.06.2019 -

  Predsednik vlade Marjan Šarec se mudi na uradnem obisku v Vatikanu. V dopoldanskih urah ga je na zasebni avdienci sprejel papež Frančišek, srečal se je tudi že z državnim tajnikom Svetega sedeža kardinalom Pietrom Parolinom. V pogovorih s papežem Frančiškom sta sogovornika poudarila prijateljski odnos med Slovenijo in Svetim sedežem. »Vzpostavljeni dialog o dvostranskih odnosih cenimo in ga želimo nadaljevati,« je bilo eno ključnih sporočil premierja ob obisku. Predsednik vlade Šarec je papeža Frančiška spomnil na odprto vabilo za obisk Slovenije.

  več
 • Foto: Tamino Petelinšek, STA

  Predsednik vlade prek videokonference nagovoril pripadnike Slovenske vojske na mednarodnih operacijah in misijah

  24.06.2019 -

  Predsednik vlade Marjan Šarec je obiskal Ministrstvo za obrambo in prek videokonference nagovoril pripadnike Slovenske vojske na mednarodnih operacijah in misijah. Po uvodnih nagovorih in prejemu poročil iz mednarodnih operacij ter misij je predsednik vlade poudaril, da je delo, ki ga opravljajo zunaj meja Republike Slovenije, neprecenljivo. »Nikoli si tisti, ki tega dela neposredno ne opravljamo, ne bomo mogli predstavljati, kakšne so žrtve, ki jih to delo od vas zahteva vsak dan. In vsak dan se moramo tudi zavedati, kako je vaše delo tudi nevarno.«

  več
arhiv
 • Vlada sprejela predlog novele Zakona o socialno varstvenih prejemkih

  Foto: Nebojša Tejić, STA

  27.06.2019 -

  Vlada je na današnji seji sprejela predlog novele Zakona o socialno varstvenih prejemkih in ga pošlje Državnemu zboru v obravnavo po skrajšanem postopku. Predlog Zakona o spremembah in dopolnitvi Zakona o socialno varstvenih prejemkih se nanaša na področje denarnih socialnih pomoči. S tem predlogom zakona zasledujemo dva cilja, in sicer razmejiti denarno socialno pomoč (DSP) in minimalno plačo, pri čemer DSP ostaja 392,75 evrov, ter hitrejšo aktivacijo upravičencev do denarne socialne pomoči na trgu dela.

  več
 • Kaj se je v Sloveniji spremenilo od osamosvojitve do danes

  Vir: UKOM, SURS

  22.06.2019 -

  25. junija praznujemo v Sloveniji dan državnosti. Na ta dan, leta 1991, smo sprejeli Deklaracijo o neodvisnosti Slovenije in Temeljno ustavno listino o samostojnosti in neodvisnosti Slovenije in s tem je Slovenija postala formalno neodvisna država. Ob obletnici teh dogodkov, že osemindvajseti, ugotavljamo, kaj vse se je od takrat spremenilo. Etika v javnem sektorjuBrexit