Skoči na vsebino »
arhiv
 • Foto: Tamino Petelinšek, STA

  Predsednik vlade prek videokonference nagovoril pripadnike Slovenske vojske na mednarodnih operacijah in misijah

  24.06.2019 -

  Predsednik vlade Marjan Šarec je obiskal Ministrstvo za obrambo in prek videokonference nagovoril pripadnike Slovenske vojske na mednarodnih operacijah in misijah. Po uvodnih nagovorih in prejemu poročil iz mednarodnih operacij ter misij je predsednik vlade poudaril, da je delo, ki ga opravljajo zunaj meja Republike Slovenije, neprecenljivo. »Nikoli si tisti, ki tega dela neposredno ne opravljamo, ne bomo mogli predstavljati, kakšne so žrtve, ki jih to delo od vas zahteva vsak dan. In vsak dan se moramo tudi zavedati, kako je vaše delo tudi nevarno.«

  več
 • Foto: EU Council

  Predsednik vlade v Bruslju na zasedanju Evropskega sveta

  21.06.2019 -

  Predsednik vlade se v Bruslju udeležuje rednega zasedanja Evropskega sveta. V popoldanskem delu prvega dne zasedanja so voditelji razpravljali o sprejetju Strateške agende EU za obdobje 2019–2024, v okviru katere so največ pozornosti namenili vprašanjem podnebnih sprememb, večletnem finančnem okviru EU 2021–2027 in širitvi EU. Prvi dan zasedanja so zaključili z delovno večerjo, kjer so razpravljali o imenovanjih na najvišje položaje v institucijah EU za naslednji institucionalni cikel.

  več
 • Foto: Bor Slana, STA

  Dijaki na simulaciji seje vlade razpravljali o prednostnih nalogah slovenskega predsedovanja Svetu EU

  19.06.2019 -

  Dijakinje in dijaki tretjega letnika Škofijske klasične gimnazije Ljubljana so danes v okviru programa »Državljanska kultura« obiskali Vlado Republike Slovenije. Ker stvari lažje razumemo, ko jih osebno izkusimo in doživimo, je bila zanje organizirana simulacija redne seje vlade.

  več
 • Foto: Anže Malovrh, STA

  Predsednik vlade odgovarjal na poslanska vprašanja

  17.06.2019 -

  Premier Marjan Šarec je odgovarjal na vprašanja glede prenosa primernih stanovanj in zemljišč z DUTB na stanovanjski sklad, v zvezi z bančno kriminaliteto, financiranjem drugega tira, ustavitvijo projekta HE Mokrice ter obravnavo staršev in otrok, vključenih v zasebne osnovne šole.

arhiv
 • 37. redna seja Vlade RS

  Foto: Nebojša Tejić, STA

  26.06.2019 -

  Vlada Republike Slovenije se bo sestala na 37. redni seji, na kateri bodo člani vlade med drugim obravnavali predlog zakona o spremembah in dopolnitvi Zakona o socialno varstvenih prejemkih, predlog novele Zakona o nadzoru državne meje, predlog zakona o spremembah Zakona o ureditvi določenih vprašanj zaradi končne razsodbe arbitražnega sodišča na podlagi Arbitražnega sporazuma med Vlado Republike Slovenije in Vlado Republike Hrvaške, predlog novele Zakona o trgu finančnih instrumentov in predlog novele Zakona o množičnem vrednotenju nepremičnin.

 • Kaj se je v Sloveniji spremenilo od osamosvojitve do danes

  Vir: UKOM, SURS

  22.06.2019 -

  25. junija praznujemo v Sloveniji dan državnosti. Na ta dan, leta 1991, smo sprejeli Deklaracijo o neodvisnosti Slovenije in Temeljno ustavno listino o samostojnosti in neodvisnosti Slovenije in s tem je Slovenija postala formalno neodvisna država. Ob obletnici teh dogodkov, že osemindvajseti, ugotavljamo, kaj vse se je od takrat spremenilo. Etika v javnem sektorjuBrexit