Skoči na vsebino »
arhiv
 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  Premier dr. Cerar se je udeležil vrha Nata v Bruslju

  12.07.2018 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je včeraj in danes udeležil vrha zveze Nato v Bruslju. Na vrhu so voditelji držav članic največ pozornosti namenili izpolnjevanju finančnih zavez, sodelovanju Nata in EU, povabilu Makedoniji za začetek pogajanj za članstvo, sodelovanju z Ukrajino in Gruzijo ter misiji v Afganistanu. Premier Cerar je po končanem vrhu ocenil, da so voditelji za zasedanju potrdili skupno zavedanje pomena Nata za našo varnost in stabilnost.

  več
 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  Premier dr. Cerar na vrhu v Londonu o pomenu sodelovanja z državami Zahodnega Balkana

  10.07.2018 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar se udeležuje vrha berlinskega procesa, foruma držav članic EU, ki odločno podpirajo evropsko perspektivo držav Zahodnega Balkana, ter Albanije, Bosne in Hercegovine, Črne gore, Kosova, Makedonije in Srbije. Premier Cerar je na srečanju poudaril, da bo Evropska unija zares zaokrožena celota šele, ko bodo vanjo vključene vse države regije, kar je tudi zagotovilo stabilnosti in prihodnosti za regijo. Po njegovih besedah ima berlinski proces pomen predvsem zaradi gradnje zaupanja med državami.

  več
 • Foto: Anže Malovrh/STA

  Premier dr. Miro Cerar se je udeležil vrha 16+1 v Sofiji in se ob tem srečal s predsednikom kitajske vlade

  07.07.2018 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je v Sofiji udeležil vrha držav Srednje in Vzhodne Evrope ter Kitajske (t.i. pobude 16+1). Na tokratnem vrhu so prisotni predsedniki vlad razpravljali predvsem o poglobitvi sodelovanja na področjih gospodarstva, kmetijstva, gozdarstva, znanosti, infrastrukture, komunikacij, kulture in sodelovanja med ljudmi.

  več
 • Premier dr. Cerar na delovnem obisku v Luksemburgu

  27.06.2018 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se na povabilo premierja Velikega vojvodstva Luksemburg Xavierja Bettela mudi na delovnem obisku Luksemburga. Predsednika vlad sta v pogovorih največ pozornosti namenila tematikam zasedanja Evropskega sveta, ki bo potekal v četrtek in petek v Bruslju, v ospredju so bile migracije in azilna politika. Slovenski premier obisk Luksemburga nadaljuje s srečanjem voditeljev Slovenije, Luksemburga, Belgije, Nizozemske, Danske, Estonije in Češke, s ciljem izmenjave mnenj o najpomembnejših evropskih temah.

  več
arhiv
 • Slovenija vložila tožbo proti Hrvaški

  Foto: Daniel Novakovič/STA

  13.07.2018 -

  Vlada je na današnji seji sprejela končno besedilo tožbe Republike Slovenije proti Republiki Hrvaški zaradi neizpolnjevanja obveznosti na podlagi 259. člena Pogodbe o delovanju EU. Vlada je tudi sprejela sklep, da tožbo nemudoma predloži v odločanje Sodišču EU. Tožba je bila, skladno s sklepom, tudi vložena. Vlada je sprejela odločitve, potrebne za ponovni začetek prodajnega postopka za NLB. Odločila je, da se pri Evropski komisiji vloži nov predlog za spremembo zavez glede NLB. Vlada je določila tudi besedilo predloga zakona za zaščito vrednosti kapitalske naložbe države v NLB.

  več
 • Slovenija na visokem 8. mestu pri doseganju Ciljev trajnostnega razvoja Agende 2030

  09.07.2018 -

  Danes izdano poročilo o doseganju Ciljev trajnostnega razvoja Agende 2030 za leto 2018 z naslovom »Globalna odgovornost«, Slovenijo med 156 državami, v katerih merijo indeks doseganja ciljev, uvršča na visoko 8. mesto. Sloveniji pri doseganju globalnih ciljev najbolje kaže pri odpravi ekstremnih oblik revščine, zagotavljanju kakovostnega izobraževanja in dostopnosti do virov energije.

  več

Uspešna SlovenijaIzpostavljeno


Dosežki vlade v letih 2014 - 2017

Imamo visoko gospodarsko rast, brezposelnost med mladimi se je prepolovila, zagotovili smo dodatna sredstva za znanost in investicije v ceste.

 

 

Strategija razvoja Slovenije 2030

 Strategija (3.9 MB) predstavlja nov krovni razvojni okvir države, ki kot osrednji cilj postavlja kakovost življenja za vse. S petimi strateškimi usmeritvami in dvanajstimi medsebojno povezanimi razvojnimi cilji postavlja nove dolgoročne razvojne temelje Slovenije.

Prihodnost Evropske unije

Deklica z vetrnico v EU zastavi

V Evropski uniji poteka intenzivna razprava o tem, kako naj se integracija razvija. In k tej razpravi so povabljeni tudi vsi državljani EU, da podajo svoja razmišljanja in predloge glede Evropske unije, v kateri si želijo živeti.


Napoved dogodkovDosežki vlade