Skoči na vsebino »
arhiv
 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  Prva dva dni obiska predsednika vlade v New Yorku v znamenju začetka zasedanja GS OZN in srečanj s tujimi voditelji

  20.09.2017 -

  Prva dva dni obiska predsednika Vlade Republike Slovenije dr. Mira Cerarja, ki se udeležuje zasedanja 72. zasedanja Generalne skupščine Organizacije združenih narodov, sta minila v luči otvoritve generalne skupščine, večih bilateralnih srečanj in udeležbe na dogodku francoskega predsednika o globalnem dogovoru za okolje.

  več
 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  Premier dr. Cerar pozdravil naše zlate košarkarje

  18.09.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je udeležil zaključne tekme evropskega košarkarskega prvenstva v Istanbulu. V finalu so naši košarkarji proti Srbiji pokazali odločno, borbeno predstavo in osvojili naslov evropskih prvakov, za kar jim premier dr. Cerar iskreno čestita. "Zlati fantje so nam vsem v ponos in zgled! Njihova srčnost in timska igra sta presegli vse meje", je ob tem še dodal dr. Cerar.

  več
 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  Premier dr. Cerar v Velenju na 120.obletnici delovanja Prostovoljnega gasilskega društva Velenje

  16.09.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je udeležil 120.obletnice delovanja Prostovoljnega gasilskega društva Velenje. V svojem nagovoru na slavnostni seji je poudaril, da so vrednote gasilstva - požrtvovalnost, pogum, tovarištvo, nesebičnost, humanitarnost, prostovoljstvo - vrednote, ki jih sam izredno ceni, a jih hkrati neredko v Sloveniji izredno pogreša.

  več
 • Vir: KPV

  Poslanica predsednika vlade dr. Mira Cerarja ob 70. obletnici vrnitve Primorske k matični domovini

  15.09.2017 -

  Spoštovani, Našo Slovenijo, Slovenke in Slovence zaznamuje odločno prizadevanje za povezanost. V tem duhu govorimo o sodelovanju ko gre za izgradnjo države, za krepitev naše nacionalne identitete ali v prizadevanjih za ozemeljsko celovitost.  Danes mineva 70. let od pomembnega zgodovinskega trenutka za našo državo, ko je bila uveljavljena pariška mirovna pogodba z Italijo, ki je takratni Jugoslaviji in s tem tudi Sloveniji, dodelila velik del Primorske. Od leta 2006 ta dan posebej zaznamujemo kot državni praznik.

  več
 • Foto: Bor Slana/STA

  Predsednik vlade sprejel posebnega odposlanca kitajskega predsednika Menga Jianzhuja

  15.09.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je sprejel posebnega odposlanca predsednika Ljudske republike Kitajske Menga Jianzhuja. Premier in posebni odposlanec sta odnose med državama ocenila za odlične ter se zavzela za nadaljnjo krepitev sodelovanja tako med državama kot med podjetji obeh držav, dotaknila pa sta se tudi vprašanj varnosti in boja proti organiziranemu kriminalu.

  več
 • Foto: Anže Malovrh/STA

  Premier dr. Cerar na pogovoru z gospodarstveniki slovenske Istre

  14.09.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je udeležil srečanja s članicami in člani Kluba gospodarstvenikov Slovenske Istre. Premier je z gospodarstveniki izmenjal poglede o aktualni gospodarski klimi v Sloveniji ter predstavil načrte vlade za naprej.

  več
 • Foto: Anže Malovrh/STA

  Premier dr. Cerar v Postojni odprl izobraževalni center sodobnih tehnologij

  14.09.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar je odprl Izobraževalni center sodobnih tehnologij, ki deluje v okviru Šolskega centra Postojna. Projekt, katerega cilj je zmanjšati razkorak med izobraževalnim sistemom in dejanskimi potrebami gospodarstva v Notranjsko-primorski regiji, je predsednik vlade ocenil za zgodbo o sodelovanju. Tako je tudi vlada prisluhnila potrebam uspešnih domačih podjetij, med drugim tudi v okviru vladnega regijskega obiska pred dvema letoma, in tako s finančnimi sredstvi ministrstev za izobraževanje in gospodarski razvoj podprla projekt.

  več
arhiv
 • 148. redna seja Vlade RS

  Foto: STA

  14.09.2017 -

  Vlada je na današnji redni seji določila besedilo predloga novele Zakona o lokalnih volitvah in sprejela predlog Zakona o Slovenski matici. Vlada je sprejela tudi spremenjeno Uredbo o zelenem javnem naročanju in sklenila, da se vabljeni predstavniki vlade ne udeležijo 55. nujne seje Odbora za obrambo DZ 14. septembra 2017.

  več
 • 2. svetovni kongres UNESCO o prosto dostopnih izobraževalnih virih

  Vir: MIZŠ

  20.09.2017 -

  V Cankarjevem domu v Ljubljani med 18. in 20. septembrom 2017 poteka 2. svetovni kongres o prosto dostopnih izobraževalnih virih, ki ga skupaj organizirata UNESCO in Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport. Drugi svetovni kongres o prosto dostopnih izobraževalnih virih je eden od mejnikov v procesu priprave globalnih smernic in priporočil za države članice UNESCO, procesu, ki ga skupaj z UNESCO, vodi Slovenija.

  več


Uspešna SlovenijaIzpostavljeno


3. obletnica dela vlade dr. Mira Cerarja

Rezultati triletnega dela vlade dr. Mira Cerarja so pokazatelj, kaj lahko vlada naredi, če ima na voljo dovolj časa, če se vsi v koaliciji zavzemajo za isti cilj in če ima vlada pred očmi dobrobit ljudi, gospodarskih subjektov in celotne družbe.

   

Strategija dolgožive družbe

Spremenjena starostna struktura prebivalstva zahteva spremembe in nove rešitve. Zato smo oblikovali strategijo, ki prinaša razvojna izhodišča, vizijo, cilje ter predloge možnih usmeritev dolgožive družbe.

   

Prihodnost mladih

Mladina je tisti del družbe, ki je v Sloveniji v zadnjih desetletjih doživel obširne spremembe, ki vplivajo na kakovost njenega življenja. Vlada se na probleme mladih odziva z usklajenim medresorskim pristopom. Referendum


Načrtovane spremembe v zdravstvu

Načrtovane spremembe v zdravstvu