Skoči na vsebino »
arhiv
 • Predsednik vlade Miro Cerar s tekači. Foto: STA

  Premier Cerar sprejel tekače Svetovnega teka miru

  03.05.2016 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je danes sprejel tekače Svetovnega teka miru, ki so letos v Sloveniji med 30. aprilom in 4. majem. "Mir ne pomeni le odsotnost vojne. Mir pomeni prisotnost ljubezni, harmonije, zadovoljstva, veselja in enosti. Mir razodeva popolno veličino človeškega življenja!," poudarjajo tekači. Premier je pozdravil pozitivno sporočilo njihovega globalnega štafetnega teka, saj je spodbujanje k miru, prijateljstvu in harmoniji eno najbolj plemenitih dejavnosti človeštva.

 • Premier Cerar na državni proslavi v Križankah. Foto: STA

  Premier Cerar na državni proslavi ob dnevu upora proti okupatorju

  26.04.2016 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se je na predvečer praznika, dneva upora proti okupatorju, v Križankah v Ljubljani udeležil državne proslave. Slavnostni govornik na proslavi je bil predsednik državnega zbora Milan Brglez. Za scenarij in režijo slovesnosti je poskrbel Igor Zupe, ki je slavnostno obredje državne proslave ob dnevu upora proti okupatorju označil za "dramo intime in etosa". Na proslavi so sodelovali tudi zastavonoše veteranskih organizacij in nosilci bojnih zastav.

 • Premier Cerar je podpisal Pariški podnebni sporazum.

  Premier Cerar podpisal Pariški podnebni sporazum ter pozval k čim hitrejši ratifikaciji

  22.04.2016 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se danes udeležuje slovesnosti ob podpisu Pariškega podnebnega sporazuma (COP21), ki na vabilo Generalnega sekretarja OZN, Ban Ki-moona, poteka na sedežu Organizacije združenih narodov v New Yorku. Slovenski premier je v nacionalni izjavi na dogodku, ki se ga udeležujejo številni voditelji in visoki predstavniki pogodbenic Konvencije o spremembi podnebja – trenutno 195 pogodbenic, poudaril, da je Pariški podnebni sporazum pomemben odziv na opozorilo, da moramo spremeniti miselnost ter način delovanja, če želimo spremembe. Kot je ocenil slovenski premier, gre za mejnik na naši skupni poti do nizkoogljične in trajnostne prihodnosti ter sovoditelje pozval k čim hitrejši ratifikaciji sporazuma.

  več
arhiv
 • Vlada bo obiskala Osrednjeslovensko regijo

  Foto: STA

  06.05.2016 -

  10. in 11. maja bo vlada na obisku v Osrednjeslovenski regiji. Prvi dan obiska bosta predsednik vlade in župan Ljubljane podpisala dogovor med Vlado RS in glavnim mestom, s katerim se opredelijo naloge, pomembne tako za razvoj glavnega mesta kot za razvoj državnih institucij v prihodnjih letih. V sredo se bodo člani vlade najprej sestali na delovnem posvetu na Gradu Jable, sledili bodo ločeni programi predsednika vlade ter ministric in ministrov, nato pa še zaključno srečanje Regionalni razvojni dialog Osrednjeslovenske regije v Logatcu.

 • Premier Cerar na Startup vikendu socialnih inovacij

  04.05.2016 -

  Na podjetniškem dogodku med 6. in 8. majem v Slovenskih Konjicah bodo sodelovali mladi programerji, oblikovalci, tehnologi in socialni podjetniki ter dokazali, da je mogoče v treh dneh od prve zamisli do realizacije popeljati poslovne ideje s pozitivnimi družbenimi učinki. V soboto se jim bo pridružil tudi predsednik vlade Miro Cerar.

  več

Prednostne naloge


Vlada bo v letu 2016 poskrbela ZA...
Uspešna SlovenijaIzpostavljeno


Pomoč beguncem

Slovenija je na prihod beguncev in migrantov pripravljena. Glavni cilj države je zagotoviti dostojen sprejem in obravnavo beguncev.

Uvedba davčnih blagajn

Davčne blagajne, ki so bile uvedene 1. januarja 2016, so eden ključnih ukrepov za obvladovanje sive ekonomije. Obvezne so za vse davčne zavezance, ki poslujejo gotovinsko. Brez izjem.

Strategija pametne specializacije

Strategija pametne specializacije daje smernice za izboljšanje konkurenčnosti Slovenije na svetovnih trgih. 


MigracijeSlovenija 2050

Pripravljamo dolgoročno vizijo in strategijo razvoja Slovenije. So-ustvarjajte z nami. Obletnica


Uspešna Slovenija