Skoči na vsebino »
arhiv
 • Predsednik vlade Miro Cerar na sprejemu Prešernovih nagrajencev. Foto: STA

  Premier Cerar na državni proslavi ob slovenskem kulturnem prazniku

  07.02.2016 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se je v Cankarjevem domu v Ljubljani udeležil državne proslave ob slovenskem kulturnem prazniku, na kateri so podelili Prešernovi nagradi in nagrade Prešernovega sklada. Prešernovo nagrado za življenjsko delo sta prejela pisatelj in dramatik Tone Partljič ter skladatelj Ivo Petrić. Nagrade Prešernovega sklada pa pesnica Cvetka Lipuš, kiparka Mojca Smerdu, igralka in performerka Katarina Stegnar, režiser Janusz Kica, slikar Aleksij Kobal ter skladatelj in zborovski dirigent Ambrož Čopi.

 • Premier Cerar z Donaldom Tuskom, predsednikom Evropskega sveta.

  Premier Cerar na konferenci v podporo Siriji in regiji za takojšnjo zaustavitev te humanitarne katastrofe

  04.02.2016 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se je danes v Londonu udeležil konference z naslovom "Podpora Siriji in regiji", namenjeni iskanju hitrih rešitev za zagotovitev pomoči prizadetemu prebivalstvu v konfliktu v Siriji, podpori sosednjim državam Sirije pri naslavljanju potreb beguncev v regiji ter iskanju dolgoročnih rešitev na področju izobraževanja in zaposlovanja. Ob tem se je okoli 70 svetovnih voditeljev na politični ravni zavzelo za varovanje in zaščito civilistov v času trajanja konflikta. Premier dr. Cerar je najavil donacijo Slovenije v višini 200.000 evrov ter pozval k takojšnji in učinkovitejši akciji za zaustavitev te največje aktualne humanitarne katastrofe.

  več
 • Predsednik vlade Miro Cerar je sprejel državnega tajnika Svetega sedeža kardinala Pietra Parolina. Foto: STA

  Premier Cerar in državni tajnik Svetega sedeža Parolin za solidarnost pri reševanju migrantskega vprašanja

  02.02.2016 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je na delovnem obisku v Sloveniji sprejel državnega tajnika Svetega sedeža kardinala Pietra Parolina. Osrednja tema pogovorov med slovenskim premierjem in državnim tajnikom Svetega sedeža so bila aktualna vprašanja v svetu, med katerimi je bila posebna pozornost posvečena migracijam ter zaključeni konferenci o okolju COP 21 v Parizu. »Slovenija in Sveti sedež se strinjata, da je treba migrantsko krizo reševati s humanitarnostjo in solidarnostjo ter tovrstne težave reševati pri njihovem izvoru,« sta poudarila premier Cerar in kardinal Parolin.

  več
 • Novinarska konferenca predsednika vlade po delovnem posvetu vlade. Foto: STA

  Izboljšanje kvalitete življenja državljanov osrednje vodilo v 2016

  01.02.2016 -

  »Vlada se uspešno sooča s številnimi izzivi, zato tudi v letu 2016 nadaljuje v isti sestavi«, je po današnjem delovnem posvetu, na katerem so člani vlade ocenili svoje dosedanje delo in postavili prioritete za naprej, povedal premier Miro Cerar. Temeljno vodilo delovanja vlade je zagotavljanje politične stabilnosti. Izzivov je v letu 2016 veliko na vseh področjih, skupna prioritetam posameznih resorjev pa bodo tudi v tem letu nadaljevanja prizadevanj za izboljšanje življenjskega standarda ljudi.

  več
arhiv
 • 74. seja Vlade RS

  Minister za javno upravo Boris Koprivnikar na novinarski konferenci po seji vlade. Foto: STA

  11.02.2016 -

  Vlada je na današnji seji sprejela spremembe zakona o dedovanju, podaljšala je izvajanje ukrepov kriznega odzivanja v okviru pristojnosti policije za tri mesece in se seznanila z informacijo o dodatkih v javnem sektorju. Vlada je sprejela tudi predlog imenovanja predsednika in članov Fiskalnega sveta.

  več
 • Mednarodni dan številke za klic v sili 112

  Vir: URSZR

  10.02.2016 -

  11. februar je mednarodni dan enotne evropske številke za klic v sili. Na številko 112 je mogoče poklicati na pomoč v vseh 28 državah članicah EU, v večini držav na Balkanu in v posameznih delih Rusije. Slovenija jo je uvedla kot druga država v Evropi že leta 1997. V vseh 13 regijskih centrih za obveščanje, ki v Sloveniji sprejemajo klice na pomoč, bo 11. februarja dan odprtih vrat.

  več

Uspešna SlovenijaIzpostavljeno


Pomoč beguncem

Slovenija je na prihod beguncev in migrantov pripravljena. Glavni cilj države je zagotoviti dostojen sprejem in obravnavo beguncev.

Uvedba davčnih blagajn

Uvedba davčnih blagajn je eden ključnih ukrepov za obvladovanje sive ekonomije. Uvedene bodo 1. januarja 2016. Obvezne bodo za davčne zavezance, ki poslujejo gotovinsko. Brez izjem.

Zagotovljeno financiranje občin v letu 2016

Občine imajo v letu 2016 s povprečnino v višini 522 evrov za financiranje primerne porabe več denarja kot v letu 2015.Obletnica


Uspešna Slovenija


Slovenija v očeh drugih