Skoči na vsebino »
arhiv
 • PV Cerar na posvetu o prihodnosti EU v Berlinu. (Foto: STA)

  Premier Cerar na posvetu v Berlinu opozoril na vprašanje migracij

  27.08.2016 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije Miro Cerar se je danes na gradu Meseberg pri Berlinu srečal z nemško kanclerko Angelo Merkel in voditelji iz Avstrije, Bolgarije in Hrvaške, s katerimi so razpravljali o prihodnosti EU po referendumu Združenega kraljestva o izstopu iz EU. »Želimo si, da gre EU naprej, da ostane enotna in postane še močnejša, še posebej v razvoju gospodarstva,« je po srečanju dejal slovenski premier ter kot ključen prihodnji fokus sedemindvajseterice izpostavil vprašanje migracij in varnosti evropskih državljanov. 

  več
 • Premier Cerar je priredil sprejem za olimpijce. Foto: STA

  Premier Cerar sprejel slovenske olimpijce po vrnitvi iz Ria

  26.08.2016 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je skupaj z ministrico za izobraževanje, znanost in šport Majo Makovec Brenčič ob zaključku 31. poletnih olimpijskih iger v Riu de Janeiru priredil sprejem za slovenske udeležence tokratnih olimpijskih iger. "Športniki ste zgled domoljubja, športnih vrednot in navdih za mlade pa, tudi za slehernega Slovenca," je poudaril premier ter se zahvalil tudi trenerjem, spremljevalcem, vodstvu ekipe ter novinarjem, ki so prenašali dogodke iz Ria v Slovenijo.

  več
 • Foto: STA

  Premier Cerar: »Jubilant Pahor je humanist, večni mladenič in zagovornik ljubezni«

  26.08.2016 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je na slavnostnem kosilu gostil svetovno znanega slovenskega pisatelja in misleca Borisa Pahorja ob njegovem 103. rojstnem dnevu ter izidu njegove najnovejše knjige »V imenu dialoga«. Pisatelja je nagovoril z besedami, da je velik humanist, večni mladenič ter zagovornik ljubezni.

  več
 • Premier Cerar na posvetu o prihodnosti Evropske unije z nekaterimi poznavalci Unije. Foto: STA

  Premier Cerar s posvetom z nekaterimi poznavalci EU pričel razpravo o prihodnosti Unije

  26.08.2016 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se je na delovnem posvetu o prihodnosti EU srečal s priznanimi strokovnjaki in izkušenimi poznavalci delovanja oz. zgodovine Unije. Premier je s sogovorniki v poglobljeni in konstruktivni razpravi izmenjal poglede o prihodnosti Unije, ključnih konceptualnih usmeritvah, na katera bi se Slovenija v okviru sedemindvajseterice morala osredotočiti, pa tudi operativnih vidikih uresničevanja slovenskih interesov znotraj Unije.

  več
 • Premier Cerar z ministricama za zdravje in notranje zadeve obiskal policista, ranjenega v streljanju pred izolsko bolnišnico. Foto: STA

  Premier Cerar obiskal policista, ranjenega v izolskem streljanju

  24.08.2016 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je z ministrico za zdravje Milojko Kolar Celarc in ministrico za notranje zadeve Vesno Györkös Žnidar v UKC Ljubljana obiskal policista, ranjenega v streljanju pred izolsko bolnišnico, ki medtem že okreva. Ob tej priložnosti se je premier sestal tudi z vodstvom UKC Ljubljana, kjer je vsem zaposlenim v zdravstvu izrazil svojo polno podporo ter podporo vlade. Po besedah premiera vlada že sicer išče možnosti za izboljšavo pogojev v zdravstvu kot takem ter njihovi varnosti.

  več
arhiv
 • V Postojni in Novi Gorici nastanitev mladoletnikov brez spremstva

  Novinarska konferenca o nastanitvi mladoletnikov brez spremstva. Vir: MNZ

  26.08.2016 -

  V dijaškem domu v Novi Gorici bodo v ponedeljek sprejeli deset otrok brez spremstva, ki so pred kratkim prišli v Slovenijo, v torek pa jih bodo v Postojni sprejeli enajst, so na današnji novinarski konferenci  o nastanitvi mladoletnikov brez spremstva dejali predstavniki ministrstev za notranje zadeve, izobraževanje in delo.

  več
 • 2 mio evrov za pridobivanje dodatnih znanj za mlade

  Vir: EU skladi

  22.08.2016 -

  Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o podpori za program s področja pridobivanja dodatnih znanj za mlade na področju kulturnih dejavnosti, ki ga bo izvajal Javni sklad RS za kulturne dejavnosti. Predvidena vrednost programa, ki se bo izvajal v obeh kohezijskih regijah, je 2 milijona evrov, Evropski socialni sklad prispeva 1,6 milijona.

  več

Uspešna SlovenijaIzpostavljeno


Reforma slovenskega pravosodja

Z reformo pravosodja bomo zagotovili hitrejše, preglednejše in kakovostnejše sojenje ter zastopanje države v različnih sporih.

Prihodnost mladih

Mladina je tisti del družbe, ki je v Sloveniji v zadnjih desetletjih doživel obširne spremembe, ki vplivajo na kakovost njenega življenja. Vlada se na probleme mladih odziva z usklajenim medresorskim pristopom. 

Pomoč beguncem

Slovenija je na prihod beguncev in migrantov pripravljena. Glavni cilj države je zagotoviti dostojen sprejem in obravnavo beguncev.


MigracijeObletnica


Uspešna Slovenija