Skoči na vsebino »
arhiv
 • Foto: Bor Slana/STA

  Premier dr. Cerar ob svetovnem dnevu otrok simbolično predal vodenje vlade otroški predsednici vlade

  20.11.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar je ob svetovnem dnevu otrok svoje delo simbolično predal otroški predsednici vlade Dori Pestotnik Stres. Gre za globalno pobudo UNICEF-a, ko ob svetovnem dnevu otrok mladi prevzamejo najpomembnejše vloge v družbi: politiki, medijih, gospodarstvu, šolstvu, športu in kulturi. Premier Cerar je poudaril, da je izjemno vesel, da lahko sodeluje v pobudi, saj je to priložnost, da se mladim še bolje prisluhni, hkrati pa se jim tudi približa politično odločanje.

  več
 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  Premier Cerar na EU socialnem vrhu za vzpostavitev evropskega stebra socialnih pravic

  17.11.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se udeležuje Socialnega vrha za pravična delovna mesta in rast, ki ga organizirata Evropska komisija in Vlada Kraljevine Švedske. Po oceni slovenskega premierja gre za izjemno pomemben dogodek, saj razprave o prihodnosti Evropske unije, ki je v zadnjem času zelo aktualna, ne more biti brez upoštevanja socialne razsežnosti evropskega povezovanja. 

  več
 • Foto: UKOM

  Premier dr. Cerar: Predlog ustavne obtožbe neutemeljen

  16.11.2017 -

  Premier dr. Miro Cerar zavrača predlog ustavne obtožbe, ki je bil vložen proti njemu. Zatrdil je, da v primeru Ahmada Šamija kot v nobenem drugem primeru ni kršil ustave ali zakona.

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  Premier dr. Cerar in ministrica Kolar Celarc otvorila nove prostore IPP in SNMP v UKC Ljubljana

  14.11.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar je danes skupaj z ministrico za zdravje Milojko Kolar Celarc otvoril nove prostore internistične prve pomoč in službe za nujno medicinsko pomoč v UKC Ljubljana. 

  več
arhiv
 • Svetovni dan otroka

  Foto: Mostphotos

  20.11.2017 -

  Vlada daje politikam, ki neposredno ali posredno vplivajo na dobrobit otrok, vedno veliko pozornosti, ena ključnih strateških usmeritev aktualne vlade pa so ravno mladi. Vlada se namreč zaveda dejstva, ki ga pogosto izpostavljajo številne civilnodružbene in nevladne organizacije, da so bili otroci in mladi v precejšnji meri žrtve nedavne gospodarske krize. Seveda vlada k mirnejšemu poteku otroštva najmlajših članov naše družbe največ prispeva z ustvarjanjem ugodnih gospodarskih pogojev, saj to prinaša delovna mesta njihovim staršem in blaginjo družinam.

  več
 • Vlada sprejela predloga zakonov o spodbujanju investicij in razvoju turizma

  Foto: UKOM

  16.11.2017 -

  Vlada je na današnji seji sprejela predlog zakona o spodbujanju investicij, potrdila besedilo predloga zakona o spodbujanju razvoja turizma in sprejela sklep glede pokrivanja presežkov odhodkov nad prihodki iz preteklih let javnih zdravstvenih ustanov. Vlada je razpravljala o obstoju interesa za izdajo dovoljenja za začasno prebivanje Ahmada Shamieha v Republiki Sloveniji po 51. členu Zakona o tujcih. Konsenza o tem ni bilo, zato je bila točka umaknjena z dnevnega reda.

  več


Uspešna SlovenijaIzpostavljeno


Strategija razvoja Slovenije 2030

Strategija predstavlja nov krovni razvojni okvir države, ki kot osrednji cilj postavlja kakovost življenja za vse. S petimi strateškimi usmeritvami in dvanajstimi medsebojno povezanimi razvojnimi cilji postavlja nove dolgoročne razvojne temelje Slovenije.

3. obletnica dela vlade dr. Mira Cerarja

Rezultati triletnega dela vlade dr. Mira Cerarja so pokazatelj, kaj lahko vlada naredi, če ima na voljo dovolj časa, če se vsi v koaliciji zavzemajo za isti cilj in če ima vlada pred očmi dobrobit ljudi, gospodarskih subjektov in celotne družbe.

   

Prihodnost mladih

Mladina je tisti del družbe, ki je v Sloveniji v zadnjih desetletjih doživel obširne spremembe, ki vplivajo na kakovost njenega življenja. Vlada se na probleme mladih odziva z usklajenim medresorskim pristopom. 


Napoved dogodkov


Načrtovane spremembe v zdravstvu

Načrtovane spremembe v zdravstvu