Skoči na vsebino »
arhiv
 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  Predsednik vlade: »Pomembno je, da vztrajamo, ne le zbiramo dobre ocene, temveč drug drugemu pomagamo.«

  14.11.2018 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec je danes nagovoril zbrane na dogodku “Bodi dober, bodi kul!”, s katerim organizator, Inštitut za etiko, na OŠ Miška Kranjca v Ljubljani začenja istoimenski projekt. Namen projekta je spomniti, da smo odrasli, starši, vzgojitelji in učitelji, največji vzorniki otrok. Ni vseeno, v kakšnem okolju odraščajo in v kakšne osebnosti se izoblikujejo. Zato potrebujejo dobro vzgojo in izobraževanje, predvsem pa dobre zglede nas odraslih, so še zapisali organizatorji. Dodajajo, da je današnji dan uvod v serijo mesečnih dogodkov po slovenskih regijah, ki jih bodo organizirali v sodelovanju s šolami in lokalnimi skupnostmi.

  več
 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  Predsednik vlade z danskim premierjem o prihodnosti EU in problematiki migracij

  13.11.2018 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec se je danes na povabilo predsednika vlade Larsa Lokkeja Rasmussena mudil na delovnem obisku na Danskem. Osrednji namen obiska je bila krepitev sodelovanja med Slovenijo in Dansko, tako na področju gospodarstva kot glede ključnih evropskih izzivov.

  več
 • Predsednik vlade s španskim premierjem o ključnih evropskih vprašanjih in krepitvi gospodarskega sodelovanja med državama

  08.11.2018 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec se je danes v Madridu srečal s španskim premierjem Pedrom Sánchezom. Predsednika obeh vlad sta izmenjala stališča do najbolj aktualnih evropskih in mednarodnih zadev ter se zavzela za poglobitev gospodarskega in kulturnega sodelovanja med državama. Predsednika vlade je na obisku v Madridu spremljal minister za zunanje zadeve dr. Miro Cerar.

  več
 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  Vlada in občine dosegle dogovor o višini povprečnine za leto 2019

  07.11.2018 -

  Minister za finance dr. Andrej Bertoncelj je danes s predstavniki občinskih združenj podpisal pismo o nameri glede določitve višine povprečnine za leto 2019. Na podlagi pisma bo po njegovi obravnavi na vladi podpisan tudi uradni dogovor med vlado in občinskimi združenji o višini povprečnine. Dogovorjena povprečnina za prihodnje leto znaša 573,5 evra in je najvišja doslej. Konstruktivni pogovori so pripeljali do rešitve, ki je sprejemljiva za obe strani in hkrati vzdržna z vidika javnih financ. Podpisu sta prisostvovala tudi predsednik vlade Marjan Šarec in minister za javno upravo Rudi Medved.

  več
 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  Premier Šarec: V današnjih časih je vloga pravosodja izjemna

  06.11.2018 -

  Predsednik Vlade RS Marjan Šarec je ob dnevu pravosodja nagovoril zbrane na svečanosti, na kateri so podelili priznanja za izredne delovne uspehe in prizadevanja na področju pravosodja. Kot je poudaril v nagovoru, ima v današnjih časih, ki niso mirni in ko si tudi javnost želi spektakla, pravosodje izjemno vlogo.

  več
 • Foto: STA

  Predsednik vlade Marjan Šarec si je ogledal razmere po zadnjem močnem deževju in se srečal z ljudmi na terenu

  30.10.2018 -

  Po jutranjem ogledu razmer zaradi povišanega pretoka reke Drave v Dravogradu je predsednik vlade Marjan Šarec dopoldne preveril še stanje v Podravju. Med drugim je obiskal območje Malečnika pri Mariboru, Duplek in občino Markovci. Kot je dejal, so razmere pod nadzorom, na srečo pa ni bilo tako hudo, kot je bilo napovedano.

  več
arhiv
 • 8. redna seja Vlade RS

  Foto: Tamino Petelinšek/STA

  14.11.2018 -

  Na jutrišnji seji bodo člani vlade predvidoma obravnavali predlog mnenja Vlade RS k predlogu priporočila skupine poslank in poslancev v zvezi z Globalnim dogovorom o varnih, urejenih in zakonitih migracijah. Med drugim bo vlada obravnavala predlog najustreznejše rešitve za izvršitev odločbe Ustavnega sodišča glede odškodnin izbrisanim. Na dnevnem redu seje je tudi predlog sprememb Uredbe o odpadni električni in elektronski opremi (OEEO), ki med drugim predvideva, da se črta določba, ki vsakemu proizvajalcu prepušča možnost odločitve, da v ceni OEEO, ki jo daje na trg, ločeno prikaže stroške zbiranja in njene obdelave.

   

   

 • Podpis Sporazuma o upravljanju Klasičnega krasa kot območja svetovne dediščine

  Vir: MOP

  12.11.2018 -

  Minister Jure Leben je podpisal Sporazum o upravljanju Klasičnega krasa kot območja svetovne dediščine, skupaj z Zavodom RS za varstvo narave, občinami Bloke, Cerknica, Logatec, Loška Dolina, Pivka in Postojna, Notranjskim regijskim parkom, Zavodom Znanje Postojna, Regionalno razvojno agencijo Zeleni kras in Družbo Postojnska jama.

  več

Uspešna Slovenija