Skoči na vsebino »
arhiv
 • "Zmogli in znali smo pred 25 leti. Zmoremo in znamo tudi danes in jutri. Zato bodimo samozavestni in pojdimo skupaj naprej," je v govoru dejal predsednik vlade Miro Cerar. Foto: Stanko Gruden/STA

  Danes živimo slovensko državo, ki ni prišla kot darilo

  25.10.2016 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je na današnji državni proslavi v Kopru ob dnevu suverenosti in 25. obletnici odhoda zadnjega vojaka JLA iz Slovenije v slavnostnem govoru poudaril, da dogodki izpred 25 let tvorijo temelje naše državnosti, s tem pa tudi temelje naše nove samozavesti in odgovornosti.

  več
 • »V ospredju današnjega obiska so tudi gospodarski odnosi med Slovenijo in Srbijo,« je po zasedanju obeh vlad izpostavil slovenski premier. Ti so zelo dobri, kar dokazujejo tudi statistike, je dejal in pojasnil, da blagovna menjava presega milijardo evrov in še raste. Foto: Tamino Petelinšek/STA

  Srbija je naša pomembna sogovornica in gospodarska partnerica v regiji

  24.10.2016 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se z vlado danes mudi na uradnem obisku v Srbiji. Premier Cerar in premier Vučić sta potrdila dobre in vsebinsko bogate odnose med Slovenijo in Srbijo. »Srbija je naša pomembna politična sogovornica in gospodarska partnerica v regiji ter bodoča sogovornica v okviru EU,« je sporočil premier Cerar.

  več
 • Obisk premiera Cerarja z delegacijo ministrov Vlade RS v Srbiji pomeni hkrati nadaljevanje rednega in intenzivnega dialoga na visoki politični ravni. Foto: Tamino Petelinšek/STA

  Premier Cerar začel dvodnevni uradni obisk v Srbiji

  23.10.2016 -

  Premier Miro Cerar je začel dvodnevni uradni obisk v Srbiji, kjer se je sešel z gostiteljem, srbskim premierjem Aleksandrom Vučićem. V ponedeljek bo v Beogradu potekalo skupno zasedanje slovenske in srbske vlade.

  več
arhiv
 • Ministrica Kolar Celarc uspešno prestala interpelacijo

  Foto: Tamino Petelinšek/STA

  18.10.2016 -

  Ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc je uspešno prestala interpelacijo. Za razrešitev ministrice je glasovalo 24 poslancev, proti je bilo 49 poslancev. Kolar Celarc je v odgovoru na interpelacijo očitke zavrnila kot neutemeljene, ki da temeljijo na govoricah, nepreverjenih trditvah, znanih mnenjih interesnih skupin in populističnih ocenah.

 • 107. redna seja vlade

  Fotoarhiv: Anže Malovrh/STA

  26.10.2016 -

  Vlada se bo jutri, 27. oktobra, sestala na 107. redni seji in obravnavala predlog novele zakona o nadzoru državne meje in predlog novele zakona o nalogah in pooblastilih policije.


Uspešna SlovenijaIzpostavljeno


2. obletnica dela vlade dr. Mira Cerarja

V prvi polovici mandata je bilo storjeno veliko premikov. Imamo stabilno gospodarsko rast, brezposelnost pada, skrajšujemo čakalne dobe v zdravstvu... Delamo za ljudi in za njihovo dobrobit.

   

Davčno prestrukturiranje

Osnovni namen ukrepov je pravičnejša porazdelitev davčnega bremena in znižanje davčne obremenitve dohodkov iz dela, tako da bo slovensko gospodarstvo lahko ustvarjalo še več delovnih mest z višjo dodano vrednostjo.

CETA

CETA je bilateralni trgovinski sporazum med Evropsko unijo in Kanado. Smisel in namen sporazuma je čim večja odprava ovir (predvsem trgovinskih), ki omejujejo izboljšanje trgovine in investicij med partnericama. večObletnica


Uspešna Slovenija