Skoči na vsebino »
arhiv
arhiv
 • Vlada bo vložila tožbo

  Foto: UKOM

  21.07.2017 -

  Vlada je na današnji dopisni seji sprejela odločitev, da se na Splošno sodišče Evropske unije vloži tožbo zaradi ugotovitve ničnosti Delegirane uredbe Komisije (EU) 2017/1353 z dne 19. 5. 2017 o spremembi Uredbe (ES) št. 607/2009 glede sort vinske trte in njihovih sopomenk, ki se lahko uporabijo na etiketah vina.

  več
 • Poročilo Medresorske delovne skupine v zadevi Kemis

  Foto: Bor Slana/STA

  10.07.2017 -

  Medresorska delovna skupina za usklajevanje aktivnosti v zvezi s posledicami požara v podjetju Kemis je predstavila končno poročilo, ki poleg pregleda aktivnosti in rezultatov analiz, opravljenih s strani ARSO, UVHVVR in NIJZ, vsebuje tudi predloge in napotke pristojnim institucijam za naprej.Uspešna SlovenijaIzpostavljeno


Strategija dolgožive družbe

Spremenjena starostna struktura prebivalstva zahteva spremembe in nove rešitve. Zato smo oblikovali strategijo, ki prinaša razvojna izhodišča, vizijo, cilje ter predloge možnih usmeritev dolgožive družbe.

   

Prihodnost mladih

Mladina je tisti del družbe, ki je v Sloveniji v zadnjih desetletjih doživel obširne spremembe, ki vplivajo na kakovost njenega življenja. Vlada se na probleme mladih odziva z usklajenim medresorskim pristopom. 

Davčno prestrukturiranje

Osnovni namen ukrepov je pravičnejša porazdelitev davčnega bremena in znižanje davčne obremenitve dohodkov iz dela, tako da bo slovensko gospodarstvo lahko ustvarjalo še več delovnih mest z višjo dodano vrednostjo.Načrtovane spremembe v zdravstvu

Načrtovane spremembe v zdravstvu