Skoči na vsebino »
arhiv
 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  Predsednik vlade o pomembnosti digitalizacije za današnjo družbo

  12.02.2019 -

  Predsednik vlade je nagovoril udeležence 28. statističnega posvetovanja, ki se danes, pod okriljem Statističnega urada RS, odvija na Brdu pri Kranju. Kot je uvodoma poudaril, ga veseli, da je letošnje srečanje posvečeno prav digitalizaciji, ki se je zajedla v vse pore našega življenja – od avtomobilske industrije do drugih ravni, tudi najvišjih, npr. v delo vlade.

  več
 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  Predsednik vlade: »Danes se sprašujemo iz toplih naslonjačev, ko živimo v miru in v drugačnem svetu, kako je možno, da so se takšne stvari dogajale.«

  09.02.2019 -

  Predsednik vlade se je udeležil žalne slovesnosti v spomin in poklon 100 »frankolovskim žrtvam«. Dogodek, ki se je zgodil tik pred koncem 2. svetovne vojne, velja za enega najhujših nacističnih vojnih zločinov na slovenskem ozemlju med drugo svetovno vojno. Premier je v nagovoru poudaril pomembnost narodnoosvobodilnega boja in spomnil na posledice spreobračanja zgodovine.

  več
 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  Predsednik vlade: »Hrepenim po dnevu, ko bodo kultura in vsi ostali segmenti družbe stopili naprej z roko v roki.«

  08.02.2019 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec je nocoj v Prešernovem gledališču Kranj nagovoril zbrane ob slovenskem kulturnem prazniku, 8. februarju. Dogodek z naslovom Shod muz na kranjskem Parnasi je bil namenjen srečanju in pogovoru s Prešernovimi nagrajenci in nagrajenci Prešernovega sklada.

  več
 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  Predsednik vlade na SBC Forumu o ukrepih in posluhu vlade za podjetnike

  04.02.2019 -

  Predsednik vlade Marjan Šarec je v Postojni nagovoril udeležence drugega SBC (Slovenian Business Club) Foruma. V nagovoru je poudaril, da bo Vlada RS v letu 2019 pripravila nabor ukrepov, ki bodo morali nakazovati pozitivno smer za slovensko podjetništvo. Da ima vlada posluh za podjetnike, nakazuje tudi veliko številna današnja ministrska zasedba. Ob tem je spomnil, da pa je vlada tista, ki mora gledati prav na vse ciljne skupine, in da ob gospodarstvu potrebujemo tudi socialno državo, ki omogoča javno šolstvo, javno zdravstvo in še kaj.

  več
 • Foto: Matija Sušnikar/DZ

  Govor predsednika vlade v DZ ob obravnavi ustavne obtožbe

  29.01.2019 -

  Spoštovani predsednik DZ, spoštovane poslanke in poslanci, danes smo se zbrali v hramu demokracije, da bi obravnavali darilo, ki sem ga prejel s strani stranke SDS v obliki ustavne obtožbe. Meni in še komu se sicer to zdi nerazumno dejanje, a že zdavnaj sem obupal nad poskusi razumevanja vaših besed in dejanj. Najprej o zapisanem na sedmih oziroma šestih straneh, vsebine je sicer neprimerno manj, ker nenehno ponavljate in obračate istih nekaj stavkov. Večkrat me spomnite na besede, ki sem jih glede financiranja zasebnih osnovnih šol izrekel v času kampanje pred predsedniškimi volitvami, češ da je vse sodbe treba spoštovati, če hočemo dati signal, da spoštujemo sodišča. Naj poudarim, da moje stališče danes ni prav nič drugačno. Še vedno sem prepričan, da je sodbe in ustavne odločbe treba spoštovati. A pri meni ne gre zgolj za besede, temveč tudi za dejanja.

  več
 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  Premier nagovoril diplomatski zbor ob začetku novega leta

  30.01.2019 -

  Predsednik vlade Marjan Šarec in gospa Barbara Iskra Šarec sta skupaj s predsednikom republike Borutom Pahorjem in gospo Tanja Pečar na Brdu pri Kranju gostila sprejem za diplomatski zbor ob začetku novega leta. Premier je v svojem nagovoru izrazil zadovoljstvo, da se lahko sreča z veleposlaniki v Republiki Sloveniji s pričakovanji, da se bodo odnosi z državami, ki jih veleposlaniki predstavljajo in zastopajo, še naprej uspešno krepili na vseh področjih.

  več
 • Foto: Bor Slana/STA

  DZ zavrnil predlog ustavne obtožbe

  29.01.2019 -

  DZ je z 29 glasovi za in 53 proti zavrnil predlog ustavne obtožbe zoper premierja Marjana Šarca, ki sta ga v DZ vložili SDS in SNS, ker zakonodajalec še ni uresničil odločbe ustavnega sodišča glede financiranja javnih programov v zasebnih osnovnih šolah.

arhiv
 • 19. redna seja Vlade RS

  Foto: Bor Slana/STA

  14.02.2019 -

  Vlada se je seznanila z Informacijo o stališču Republike Slovenije do razmer v Bolivarski republiki Venezueli in poslala informacijo Državnemu zboru. Vlada je kot skupščina Družbe za upravljanje terjatev bank odločila, da DUTB v prodajnem postopku v zvezi z delnicami družbe Istrabenz Turizem, s katerimi so zavarovane terjatve DUTB do družbe Istrabenz holding postopa tako, da skladno z določbami Sporazuma o finančnem prestrukturiranju družbe Istrabenz holding ter sledeč ključnim usmeritvam Strategije trajnostne rasti slovenskega turizma 2017-2021 zaradi zapadlosti terjatev ustavi prodajni postopek omenjenih delnic. Vlada je danes sprejela tudi predlog novele Zakona o izvajanju rejniške dejavnosti.

  več
 • EIB: 2. tir na seznamu projektov za financiranje

  Foto: mbbirdy/GettyImages/GulliverFilm&Foto

  15.02.2019 -

  Evropska investicijska banka je na svojem spletnem mestu  objavila, da je projekt drugi tir, nova železniška proga Divača-Koper, uvrstila na seznam projektov, ki jih bo financirana. Predvidena višina financiranja je 250 milijonov evrov.

  več


Prioritete vlade 2019