Skoči na vsebino »
arhiv
 • Premier Cerar in minister Počivalšek sta simbolično predala paviljon v upravljanje Mestni občini Murska Sobota. Foto: STA

  Premier Cerar simbolično predal slovenski paviljon z Expa Murski Soboti

  29.07.2016 -

  Predsednik vlade Miro Cerar in minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek sta danes simbolično predala paviljon, s katerim se je Slovenija lani predstavljala na razstavi Expo v Milanu, v upravljanje Mestni občini Murska Sobota. Premier in minister sta prepričana, da se bo s tem nadaljevala uspešna promocija Slovenije tudi v prihodnje.

  več
 • Premier Cerar je slovesno odprl prostore podjetja Odelo Slovenija. Foto: STA

  Premier Cerar pozdravil naložbo turškega podjetja v Sloveniji

  29.07.2016 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je v Črešnjevcih slovesno odprl prostore podjetja Odelo Slovenija, ki je del skupine turškega podjetja Bayraktarlar Holding. Premier je pozdravil dejstvo, da ima podjetje vizijo, da ustvarja nova delovna mesta in v Sloveniji načrtuje nova vlaganja.

  več
 • Premier Cerar na seji ESS. Foto: STA

  Premier Cerar na seji ESS pozval k odgovornemu vodenju socialnega dialoga

  27.07.2016 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se je udeležil seje Ekonomsko-socialnega sveta, na kateri je pozval k nadaljevanju odgovornega socialnega dialoga, ki predstavlja predpogoj za uspešen in trajen razvoj države.

 • Izjava predsednika vlade po seji Sveta za nacionalno varnost. Foto: STA

  Stopnja ogroženosti Slovenije ostaja nizka

  27.07.2016 -

  Stopnja ogroženosti Slovenije tudi po nedavnih terorističnih napadih v Evropi in varnostnih incidentih širše po svetu, ostaja nizka, je po sestanku sveta za nacionalno varnost dejal premier Miro Cerar.

  več
arhiv
 • Vlada sprejela predlog novele zakona o preprečevanju nasilja v družini

  Ministrica za delo Anja Kopač Mrak je izpostavila, da predlog zakona ureja tudi tiste določbe, ki so se do sedaj v praksi izkazale kot premalo učinkovite. Foto: STA

  28.07.2016 -

  Vlada je na današnji redni seji sprejela predlog novele Zakona o preprečevanju nasilja v družini ter predlog Zakona o lekarniški dejavnosti. Sprejela je tudi sklep, da se mladoletnikom brez spremstva, ki v Sloveniji prebivajo nezakonito ali imajo status prosilca za mednarodno zaščito ali status osebe z mednarodno zaščito, za obdobje od 1. 8. 2016 do 31. 7. 2017 zagotavlja ustrezna nastanitev v javnih dijaških domovih v obliki pilotnega projekta.

  več
 • Minister Gašperšič si je ogledal rekonstruiran most v Mednem

  Vir: MzI

  27.07.2016 -

  Minister za infrastrukturo Peter Gašperšič si je v Mednem skupaj z Direkcijo RS za infrastrukturo in župani petih občin s porečja Sore ogledal dokončani most čez železniško progo. Dvosmerni promet po novem mostu, katerega obnova je stala dobrih 1,9 mio evrov, je stekel že sredi junija.

  več

Uspešna SlovenijaIzpostavljeno


Reforma slovenskega pravosodja

Z reformo pravosodja bomo zagotovili hitrejše, preglednejše in kakovostnejše sojenje ter zastopanje države v različnih sporih.

Prihodnost mladih

Mladina je tisti del družbe, ki je v Sloveniji v zadnjih desetletjih doživel obširne spremembe, ki vplivajo na kakovost njenega življenja. Vlada se na probleme mladih odziva z usklajenim medresorskim pristopom. 

Pomoč beguncem

Slovenija je na prihod beguncev in migrantov pripravljena. Glavni cilj države je zagotoviti dostojen sprejem in obravnavo beguncev.


MigracijeObletnica


Uspešna Slovenija