Skoči na vsebino »
arhiv
 • Prihod predsednika vlade na državno proslavo na Kongresnem trgu. Foto: STA

  Premier Cerar na osrednji počastitvi dneva državnosti

  24.06.2016 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se je na Kongresnem trgu v Ljubljani udeležil osrednje počastitve dneva državnosti, ki jo zaznamuje praznovanje 25. obletnice osamosvojitve Slovenije. Proslave, na kateri je bil slavnostni govornik predsednik republike Borut Pahor, so se udeležili tudi predsedniki sosednjih držav in Nemčije.

 • Fotoarhiv: STA

  Odziv na izid referenduma o članstvu Združenega kraljestva v EU

  24.06.2016 -

  Državljani Združenega kraljestva so se na referendumu odločili, da želijo izstopiti iz Evropske unije. Demokratično izraženo voljo britanskih kolegov vsekakor spoštujem, a jo hkrati obžalujem. Prepričan sem, da je treba EU ohraniti in še nadalje krepiti kot skupnost in projekt spodbujanja miru, sodelovanja, svobode in varnosti. Evropska unija ostaja in mora obstati tudi brez Združenega kraljestva, za to se bom zavzemal z vso močjo.

  več
 • Predsednik vlade na sprejemu svojcev padlih in ranjenih v vojni za Slovenijo

  24.06.2016 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je udeležil sprejema pri predsedniku republike Borutu Pahorju za svojce padlih pripadnikov Teritorialne obrambe RS, ministrstva za notranje zadeve ter civilnih žrtev in ranjenih v vojni za Slovenijo.

 • Predsednica Hrvaške Kolinda Grabar-Kitarović in predsednik vlade Miro Cerar. Foto: Nebojša Tejić/STA

  Predsednik vlade Cerar sprejel hrvaško predsednico Kolindo Grabar-Kitarović

  24.06.2016 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je sprejel predsednico Republike Hrvaške Kolindo Grabar Kitarović, ki se v Sloveniji mudi na uradnem obisku. V pogovoru sta potrdila prijateljstvo med narodoma in izpostavila izjemen pomen dobrega sodelovanja na gospodarskem področju.

  več
arhiv
 • Petindvajsetletna zgodba

  Fotografija zastave na Triglavu leta 1991.

  Foto: Joco Žnidaršič

  23.06.2016 -

  25 let je ravno pravšnje obdobje, ko se lahko tako država kot tudi posamezniki ozremo nazaj in ocenimo, kaj vse se je spremenilo, izboljšalo ali pa ostalo enako. Na prehojeno pot lahko vsekakor gledamo s ponosom. Slovenija je po 25 letih ter vmesnih izzivih in prelomnicah zrela, samozavestna, prodorna, kreativna, inovativna. Ker smo taki njeni ljudje.

  več
 • Vlada o spremembah državnega proračuna za leto 2017 in pripravi proračuna za leto 2018

  Minister Mramor in državna sekretarka Vraničar Erman na novinarski konferenci po seji vlade. Foto: STA

  23.06.2016 -

  Vlada je danes obravnavala in sprejela izhodišča za spremembe državnega proračuna za leto 2017 in pripravo proračuna za leto 2018 ter razrez proračunskih izdatkov po posameznih proračunskih porabnikih. Vlada z omenjenimi predlogi nadaljuje postopno javnofinančno konsolidacijo, razpoložljiva sredstva pa namenja področjem, ki so bila v času javnofinančne krize bistveno prikrajšana, npr. ceste in varnost.

  več

Uspešna SlovenijaIzpostavljeno


Prehod v zeleno gospodarstvo

Priložnost za razvoj novih zelenih tehnologij, odpiranje zelenih delovnih mest, učinkovitejše upravljanje z naravnimi viri, promocijo in razvoj slovenskega znanja.

Strategija pametne specializacije

Strategija pametne specializacije daje smernice za izboljšanje konkurenčnosti Slovenije na svetovnih trgih. 

Pomoč beguncem

Slovenija je na prihod beguncev in migrantov pripravljena. Glavni cilj države je zagotoviti dostojen sprejem in obravnavo beguncev.


MigracijeSlovenija 2050

Pripravljamo dolgoročno vizijo in strategijo razvoja Slovenije. So-ustvarjajte z nami. 


Obletnica


Uspešna Slovenija