Skoči na vsebino »
arhiv
 • Premier Cerar z Donaldom Tuskom, predsednikom Evropskega sveta.

  Premier Cerar na konferenci v podporo Siriji in regiji za takojšnjo zaustavitev te humanitarne katastrofe

  04.02.2016 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se je danes v Londonu udeležil konference z naslovom "Podpora Siriji in regiji", namenjeni iskanju hitrih rešitev za zagotovitev pomoči prizadetemu prebivalstvu v konfliktu v Siriji, podpori sosednjim državam Sirije pri naslavljanju potreb beguncev v regiji ter iskanju dolgoročnih rešitev na področju izobraževanja in zaposlovanja. Ob tem se je okoli 70 svetovnih voditeljev na politični ravni zavzelo za varovanje in zaščito civilistov v času trajanja konflikta. Premier dr. Cerar je najavil donacijo Slovenije v višini 200.000 evrov ter pozval k takojšnji in učinkovitejši akciji za zaustavitev te največje aktualne humanitarne katastrofe.

  več
 • Predsednik vlade Miro Cerar je sprejel državnega tajnika Svetega sedeža kardinala Pietra Parolina. Foto: STA

  Premier Cerar in državni tajnik Svetega sedeža Parolin za solidarnost pri reševanju migrantskega vprašanja

  02.02.2016 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je na delovnem obisku v Sloveniji sprejel državnega tajnika Svetega sedeža kardinala Pietra Parolina. Osrednja tema pogovorov med slovenskim premierjem in državnim tajnikom Svetega sedeža so bila aktualna vprašanja v svetu, med katerimi je bila posebna pozornost posvečena migracijam ter zaključeni konferenci o okolju COP 21 v Parizu. »Slovenija in Sveti sedež se strinjata, da je treba migrantsko krizo reševati s humanitarnostjo in solidarnostjo ter tovrstne težave reševati pri njihovem izvoru,« sta poudarila premier Cerar in kardinal Parolin.

  več
 • Novinarska konferenca predsednika vlade po delovnem posvetu vlade. Foto: STA

  Izboljšanje kvalitete življenja državljanov osrednje vodilo v 2016

  01.02.2016 -

  »Vlada se uspešno sooča s številnimi izzivi, zato tudi v letu 2016 nadaljuje v isti sestavi«, je po današnjem delovnem posvetu, na katerem so člani vlade ocenili svoje dosedanje delo in postavili prioritete za naprej, povedal premier Miro Cerar. Temeljno vodilo delovanja vlade je zagotavljanje politične stabilnosti. Izzivov je v letu 2016 veliko na vseh področjih, skupna prioritetam posameznih resorjev pa bodo tudi v tem letu nadaljevanja prizadevanj za izboljšanje življenjskega standarda ljudi.

  več
 • Slovenski in hrvaški predsednik vlade med pogovorom. Foto: STA

  Prvo srečanje slovenskega premierja dr. Cerarja in hrvaškega premierja Oreškovića

  29.01.2016 -

  V Ljubljani sta se danes sestala predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar in predsednik Vlade Republike Hrvaške Tihomir Orešković. Gre za prvo srečanje med predsednikoma vlad Slovenije in Hrvaške po tem, ko je bil minuli petek za novega hrvaškega premierja imenovan Tihomir Orešković, ter za prvi obisk hrvaškega premierja v tujini. Premierja sta med neformalno in odprto izmenjavo stališč izpostavila pomen dobrega sodelovanja med sosednjima državama. Govorila sta o priložnostih za nadaljnjo izboljšanje dvostranskih odnosov na številnih področjih, srečanje pa je bilo namenjeno tudi aktualni migracijski krizi kot najbolj perečemu vprašanju Evrope.

  več
arhiv
 • Slovenija okrepila sodelovanje v Globalni protiteroristični koaliciji zoper Daesh

  Ministrica za obrambo Andreja Katič in minister za zunanje zadeve Karl Erjavec. Foto: STA

  03.02.2016 -

  Vlada je sprejela sklep o okrepljenem sodelovanju Republike Slovenije v Globalni protiteroristični koaliciji zoper Daesh (ISIL), in sicer s prevzemom častniške dolžnosti v poveljstvu globalne koalicije, z donacijo oborožitve in opreme ter s sodelovanjem z do 15 pripadniki Slovenske vojske pri usposabljanju pripadnikov oboroženih sil iraškega Kurdistana (Pešmerg).

  več
 • Spodbujanje socialnega podjetništva in zadružništva v Savinjski regiji

  Foto: Mostphotos

  04.02.2016 -

  V torek, 9. februarja, bo v Narodnem domu v Celju potekal regijski strokovni posvet »Spodbujanje razvoja socialnega podjetništva in zadružništva v Savinjski regiji«. K sodelovanju in aktivni udeležbi na posvetu vabimo vse, ki želite aktivno prispevati k zagotovitvi novih zaposlitev ter vzpostavitvi podpornega okolja za razvoj socialne ekonomije v Savinjski regiji.


Uspešna SlovenijaIzpostavljeno


Pomoč beguncem

Slovenija je na prihod beguncev in migrantov pripravljena. Glavni cilj države je zagotoviti dostojen sprejem in obravnavo beguncev.

Uvedba davčnih blagajn

Uvedba davčnih blagajn je eden ključnih ukrepov za obvladovanje sive ekonomije. Uvedene bodo 1. januarja 2016. Obvezne bodo za davčne zavezance, ki poslujejo gotovinsko. Brez izjem.

Zagotovljeno financiranje občin v letu 2016

Občine imajo v letu 2016 s povprečnino v višini 522 evrov za financiranje primerne porabe več denarja kot v letu 2015.


Obletnica


Uspešna Slovenija


Slovenija v očeh drugih