Skoči na vsebino »
arhiv
 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  Predsednik vlade odgovarjal na poslanska vprašanja

  22.05.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar je v okviru majske redne seje DZ odgovarjal na poslanska vprašanja. Med drugim je na poslansko vprašanje o incidentih v Piranskem zalivu zagotovil, da slovenski organi v takšnih primerih vedno ukrepajo v skladu s svojimi pristojnostmi, pristojno ministrstvo pa o njih obvešča arbitražno sodišče. Ob tem je menil, da ob skorajšnji objavi arbitražne razsodbe javna razprava o tem ne koristi nikomur.

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  Premier izpostavil pomen Strategije dolgožive družbe za razvojno usmeritev Slovenije

  18.05.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar je ob predstavitvi in razpravi o osnutku Strategije dolgožive družbe dejal, da smo iz krize izšli z več samozavesti, a zdaj moramo narediti nov, odločen korak, s Strategijo dolgožive družbe, ki mora postati del naše miselnosti. S tem je izpostavil njen pomen za razvojno usmeritev Slovenije v prihodnosti.

  več
 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  Izjava predsednika vlade o projektu 2. tir

  17.05.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar in državni sekretar na Ministrstvu za infrastrukturo Jure Leben sta ponovno opozorila na škodljive posledice referenduma o zakonu o 2. tiru.

 • Foto: Bor Slana/STA

  Premier dr. Cerar na GEOSS-u z veterani vojne za Slovenijo

  17.05.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar je bil slavnostni govornik na praznovanju na GEOSS-u ob spomeniku rodoljubu osamosvojitvene vojne za Slovenijo, ki sta ga pripravili Zveza veteranov vojne za Slovenijo in Zveza policijskih veteranskih društev Sever ob priložnosti dneva veteranov. V nagovoru je premier poudaril, da mir ni samoumeven ter izrazil priznanje veterankam in veteranom vojne za Slovenijo, kot tudi aktivnim pripadnicam in pripadnikom Slovenske vojske, ki so pred dnevoma obeležili dan Slovenske vojske.

  več
 • Foto: Daniel Novaković/STA

  Ocena ogroženosti Slovenije ostaja nizka. Varnost državljanov je naša prva skrb.

  16.05.2017 -

  »Skrb za varnost državljank in državljanov ter naše države je na prvem mestu«, je po današnji seji Sveta za nacionalno varnost poudaril predsednik vlade dr. Miro Cerar. SNAV se je danes seznanil z oceno ogroženosti Slovenije, ki jo pripravi Medresorska skupina za protiterorizem. »Ocena ostaja nespremenjena, torej nizka. A zaradi nepredvidljivih mednarodnih okoliščin se lahko ocena hitro spremeni. Zato pristojne službe ostajajo pozorne in aktivne, sodelujemo z drugimi državami in spremljamo aktualne varnostne razmere«, je povedal premier Cerar.

  več
 • Foto: Bor Slana/STA

  Predsednik vlade na 22. Microsoftovi NT Konferenci

  16.05.2017 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je v Portorožu udeležil 22. Microsoftove NT konference. V nagovoru udeležencem je poudaril, da se vlada, ki jo vodi, zaveda, da sodobne storitve lahko ustvarijo nove priložnosti, da pa proces digitalizacije vpliva na kolektivno in individualno naravo, kot tudi razvoj. Digitalizacija mora prav zato imeti človeški obraz.

  več
arhiv
 • Podpora Vlade RS projektu SINCRO.GRID

  Vir: Mostphotos

  22.05.2017 -

  Predstavniki družb ELES, HOPS, SODO in HEP-ODS so danes v Bruslju podpisali pogodbo o dodelitvi nepovratnih sredstev za projekt SINCRO.GRID. Aktivno pomoč projektu so nudili predsednik Vlade RS, dr. Miro Cerar, Ministrstvo za infrastrukturo ter Ministrstvo za okolje in prostor. Projekt pametnih omrežij, sofinanciran v višini 40,5 milijonov evrov, je eden od 18 ključnih projektov, ki jih je EK za področje ključnih energetskih infrastrukturnih projektov predlagala državam članicam v sprejem.

  več
 • Vlada sprejela predlog novele Zakona o pacientovih pravicah

  Foto: Anže Malovrh/STA

  18.05.2017 -

  Vlada je na današnji redni seji sprejela predlog novele Zakona o pacientovih pravicah, predlog Gradbenega zakona, predlog novele Zakona o varuhu človekovih pravic ter predlog novele Zakona o Slovenskem odškodninskem skladu.Uspešna SlovenijaIzpostavljeno


Strategija dolgožive družbe

Spremenjena starostna struktura prebivalstva zahteva spremembe in nove rešitve. Zato smo oblikovali strategijo, ki prinaša razvojna izhodišča, vizijo, cilje ter predloge možnih usmeritev dolgožive družbe.

   

Prihodnost mladih

Mladina je tisti del družbe, ki je v Sloveniji v zadnjih desetletjih doživel obširne spremembe, ki vplivajo na kakovost njenega življenja. Vlada se na probleme mladih odziva z usklajenim medresorskim pristopom. 

Davčno prestrukturiranje

Osnovni namen ukrepov je pravičnejša porazdelitev davčnega bremena in znižanje davčne obremenitve dohodkov iz dela, tako da bo slovensko gospodarstvo lahko ustvarjalo še več delovnih mest z višjo dodano vrednostjo.Obletnica