Skoči na vsebino »
arhiv
 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  Predsednik vlade se je ob 30. obletnici zdravljenja s presaditvijo krvotvornih matičnih celic zahvalil za izjemno delo

  21.01.2019 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec je danes nagovoril zbrane na strokovnem srečanju ob 30. obletnici zdravljenja s presaditvijo krvotvornih matičnih celic v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana. Na strokovnem srečanju so se zbrani spomnili izjemnega in pogumnega pristopa predhodnikov novih oblik zdravljenja bolnikov ter predstavili uspešno nadaljevanje strokovnega dela na področju presaditev krvotvornih matičnih celic.

  več
 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  Predsednik vlade sprejel predsednika Republike Ciper Nicosa Anastasiadesa

  09.01.2019 -

  Predsednik vlade Marjan Šarec je danes sprejel predsednika Republike Ciper Nicosa Anastasiadesa, ki se mudi na uradnem obisku v Sloveniji. Sogovornika, oba člana Evropskega sveta, sta izmenjala poglede predvsem na prihodnost Evropske unije in na aktualne izzive, kot so vprašanje izstopa Združenega kraljestva iz Evropske unije, migracije ter evropske volitve. Enotna sta si bila, da potrebujemo močno, enotno in bolj učinkovito Evropsko unijo, ki spoštuje vrednote ter načela, na katerih je nastala.

  več
 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  Predsednik vlade čestital nagrajencema 24. izbora Ona ali On za izjemno dejanje preteklega leta

  05.01.2019 -

  Predsednik vlade Marjan Šarec je v Jamskem dvorcu pri Postojnski jami nagovoril zbrane na zaključni prireditvi akcije Ona ali On – dejanje leta, ki jo organizirata Radio 94 in Radio 94 – Notranjska. Priznanje za izjemno dejanje v lanskem letu sta prejela pesnica in pravljičarka Anja Štefan ter policist Mihael Bezjak, ki sta kot finalista akcije prejela enako število glasov. Premier je v svojem nagovoru poudaril, da smo se nocoj zbrali prav zaradi tistih, ki v naši družbi ustvarjajo in izboljšujejo včasih vidno, včasih pa tudi nevidno.

  več
 • Vir: TV SLO

  Novoletna poslanica predsednika vlade

  31.12.2018 -

  Drage rojakinje, dragi rojaki, doma in po svetu, le še malo nas loči od trenutka, ko bomo zamenjali koledar. Leto, ki se izteka, si bo vsak izmed nas zapomnil po svoje. Bili so lepi, a tudi zelo težki trenutki, življenje pač ne prizanaša nikomur s preizkušnjami. Če bi nam bilo ves čas lepo, se tega ne bi zavedali in bi nam vse postalo samoumevno. A težave nas krepijo, nam pomagajo iskati rešitve in biti ves čas aktivni.

  več
arhiv
 • Vlada sprejela Strateški program Slovenskega podjetniškega sklada 2018–2023

  Foto: Anže Malovrh/STA

  17.01.2019 -

  Vlada je sprejela Strateški program Slovenskega podjetniškega sklada 2018 – 2023. Sklad načrtuje, da bo samostojno in/ali v sodelovanju z drugimi finančnimi partnerji v obdobju 2018 – 2023 podprl nekaj manj kot 6.200 podjetniških projektov oz. cca 1.030 projektov letno in jim omogočil dostop do skoraj 630 mio EUR ugodnih finančnih sredstev oz. cca 105 mio EUR letno. Poleg finančne podpore pa bo Sklad podjetjem omogočal tudi dostop do t.i. vsebinske podpore, ki povečuje uspešnost plasiranih finančnih sredstev, do spodbud malih vrednosti preko vavčerskega sistema in ostalih oblik spodbud (npr. podpora podjetjem vključenim v start-up hiše v tujini, podpora podjetjem pri vključevanju v pospeševalnike v tujini, podpora scale up podjetjem…).

  več
 • Odziv na zavrnitev ločitvenega sporazuma z EU v britanskem parlamentu

  Thierry Monasse/STA

  16.01.2019 -

  Vlada Republike Slovenije obžaluje, da britanski parlament včeraj ni uspel potrditi Sporazuma o izstopu Združenega kraljestva iz EU, dogovorjenega v okviru pogajalskega procesa. Sprejeto besedilo izstopnega sporazuma je tudi po našem mnenju uravnotežen pravni akt, ki na eni strani omogoča urejen in nadzorovan izstop Združenega kraljestva iz evropske povezave, po drugi strani pa na ustrezen način spoštuje pravo EU in varuje pravice njenih držav članic. Slovenija še vedno upa, da bo v prihodnjih dneh in tednih moč najti zadostno mero politične preudarnosti in najti način, s katerim bi se izognili najslabšemu možnemu izidu, to je izstopu Združenega kraljestva iz EU brez dogovora.

  več


Prioritete vlade 2019