Medijsko središče

 • Premier Cerar odgovarjal na poslanska vprašanja

  02.03.2015 - Predsednik vlade Miro Cerar je v državnem zboru odgovarjal na poslanska vprašanja, in sicer o ukrepih in projektih za nadaljnje gospodarsko okrevanje Slovenije, o izgradnji drugega tira ter privatizaciji Luke Koper in Slovenskih železnic, o integriteti javnih funkcionarjev in o preprečitvi političnega kadrovanja v Slovenskem državnem holdingu.

  Predsednik vlade Miro Cerar v DZ. Foto: STA
 • 26.02.2015 - Predsednik vlade Miro Cerar je na novinarski konferenci po današnji seji vlade povedal, da je vlada od guvernerja BS prejela odgovore na nadaljnja vprašanja v zvezi z dokapitalizacijo bank ter guvernerjeva zagotovila, da so bili izvedeni postopki zakoniti in ustrezni. Na podlagi vseh znanih dejstev, dostopnih informacij in pojasnil, je vlada danes ocenila, da ni razlogov, da ne bi še naprej zaupala v Banko Slovenije. Vlada je sprejela tudi predlog zakona o investicijskih skladih in družbah za upravljanje ter izdala Uredbo o določitvi indeksov vrednosti nepremičnin na dan 31. 3. 2014. več

  Predsednik vlade Miro Cerar na novinarski konferenci po seji vlade. Foto: STA
 • DZ sprejel rebalans letošnjega državnega proračuna

  20.02.2015 - DZ je z glasovi vseh treh koalicijskih partneric sprejel rebalans letošnjega državnega proračuna. Kot sta ob včerajšnji predstavitvi dejala predsednik vlade Miro Cerar in finančni minister Dušan Mramor, vlada z rebalansom sledi dvema ključnima ciljema, in sicer spodbujanju gospodarske rasti ter povečevanju zaposlenosti. Tako je rebalans izrazito investicijsko usmerjen, saj se sredstva za investicije v povprečju povečujejo za 30 odstotkov, kar naj bi ugodno vplivalo na gospodarsko rast.

  Predsednik vlade Miro Cerar predstavil predlog rebalansa letošnjega proračuna. Foto: STA