Skoči na vsebino »
arhiv
 • Premier Cerar na državni proslavi v Križankah. Foto: STA

  Premier Cerar na državni proslavi ob dnevu upora proti okupatorju

  26.04.2016 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se je na predvečer praznika, dneva upora proti okupatorju, v Križankah v Ljubljani udeležil državne proslave. Slavnostni govornik na proslavi je bil predsednik državnega zbora Milan Brglez. Za scenarij in režijo slovesnosti je poskrbel Igor Zupe, ki je slavnostno obredje državne proslave ob dnevu upora proti okupatorju označil za "dramo intime in etosa". Na proslavi so sodelovali tudi zastavonoše veteranskih organizacij in nosilci bojnih zastav.

 • Premier Cerar je podpisal Pariški podnebni sporazum.

  Premier Cerar podpisal Pariški podnebni sporazum ter pozval k čim hitrejši ratifikaciji

  22.04.2016 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se danes udeležuje slovesnosti ob podpisu Pariškega podnebnega sporazuma (COP21), ki na vabilo Generalnega sekretarja OZN, Ban Ki-moona, poteka na sedežu Organizacije združenih narodov v New Yorku. Slovenski premier je v nacionalni izjavi na dogodku, ki se ga udeležujejo številni voditelji in visoki predstavniki pogodbenic Konvencije o spremembi podnebja – trenutno 195 pogodbenic, poudaril, da je Pariški podnebni sporazum pomemben odziv na opozorilo, da moramo spremeniti miselnost ter način delovanja, če želimo spremembe. Kot je ocenil slovenski premier, gre za mejnik na naši skupni poti do nizkoogljične in trajnostne prihodnosti ter sovoditelje pozval k čim hitrejši ratifikaciji sporazuma.

  več
 • Premier Cerar v New Yorku na Visoki tematski razpravi o uresničevanju Ciljev trajnostnega razvoja v Organizaciji ZN.

  Premier Cerar: Slovenija bo še naprej krepila svoj prispevek k uresničevanju nacionalnih in globalnih ciljev trajnostnega razvoja

  21.04.2016 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se je danes udeležil Visoke tematske razprave o uresničevanju Ciljev trajnostnega razvoja v Organizaciji združenih narodov. Kot je poudaril v razpravi, je Slovenija že začela z uresničevanjem Agende za trajnostni razvoj do leta 2030, prav tako smo v jeseni začeli pripravljati dolgoročno Strategijo razvoja Slovenije do leta 2030, ki bo končana predvidoma do konca tega leta in temelji na implementaciji Agende za trajnostni razvoj do leta 2030. »Izzivi so veliki, vendar pa je odločenost moje vlade jasna. Še naprej bomo krepili naš prispevek k uresničevanju nacionalnih in globalnih razvojnih ciljev,« je poudaril slovenski premier. Razprave v okviru slovenske delegacije se je udeležil tudi nekdanji predsednik Republike Slovenije in kandidat za generalnega sekretarja OZN Danilo Türk.

  več
 • Foto: STA

  Premier Cerar Državnemu zboru predlagal razrešitev Julijane Bizjak Mlakar s položaja ministrice za kulturo

  19.04.2016 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je danes do 12. ure pričakoval, da mu bo ministrica za kulturo Julijana Bizjak Mlakar ponudila odstop s položaja. Ministrica tega ni storila, zato je premier danes Državnemu zboru predlagal njeno razrešitev.

  več
arhiv
 • Družba sožitja in medgeneracijske povezanosti

  29. april - evropski dan medgeneracijske solidarnosti. Foto: STA

  29.04.2016 -

  Slovenija ravnokar začenja s pripravo nove Strategije odzivov na dolgoživo družbo. Namen strategije bo med drugim ozavestiti in spodbuditi najširši krog deležnikov s potrebo po odzivanju na izzive, ki jih pred nas postavlja demografija. S strategijo želimo doprinesti k temu, da Slovenija čez 30 let ne bo družba, v kateri bi prevladovala najštevilčnejša generacija, temveč da bo to vključujoča družba vseh generacij, ki se bodo medsebojno spoštovale in sodelovale.

  več
 • Poslanica ministrice za delo ob 1. maju

  Ministrica za delo Anja Kopač Mrak. Vir: MDDSZ

  29.04.2016 -

  Praznik dela je spomin na vse, ki so se borili za delavske pravice in osemurni delavnik. Praznik dela je tudi opomin, da ni nič samoumevnega. In opozorilo, kaj vse je še potrebno urediti. Poleg še vedno previsoke brezposelnosti je ena izmed večjih težav vse večja razlika med redno zaposlenimi in ostalimi zaposlenimi v atipičnih oblikah dela, med katerimi je trenutno najbolj izpostavljeno prekarno delo. 

  več

Prednostne naloge


Vlada bo v letu 2016 poskrbela ZA...
Uspešna SlovenijaIzpostavljeno


Pomoč beguncem

Slovenija je na prihod beguncev in migrantov pripravljena. Glavni cilj države je zagotoviti dostojen sprejem in obravnavo beguncev.

Uvedba davčnih blagajn

Davčne blagajne, ki so bile uvedene 1. januarja 2016, so eden ključnih ukrepov za obvladovanje sive ekonomije. Obvezne so za vse davčne zavezance, ki poslujejo gotovinsko. Brez izjem.

Strategija pametne specializacije

Strategija pametne specializacije daje smernice za izboljšanje konkurenčnosti Slovenije na svetovnih trgih. 


Migracije


Slovenija 2050

Pripravljamo dolgoročno vizijo in strategijo razvoja Slovenije. So-ustvarjajte z nami. Obletnica


Uspešna Slovenija