Skoči na vsebino »
arhiv
 • Foto: Stanko Gruden/STA

  Premier Cerar na zboru tožilcev poudaril zaupanje javnosti kot temelj za uspešno delovanje pravne države

  05.12.2016 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se je danes udeležil zbora tožilcev, ki je potekal v okviru izobraževalnih tožilskih dnevov, ki potekajo že triindvajsetič zapovrstjo. Predsednik vlade je v nagovoru udeležencem izpostavil pomen zaupanja javnosti v institucije pravne države, saj le tako lahko res uspešno opravljajo svoje delo.

  več
 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  Podajmo roko prostovoljcem!

  05.12.2016 -

  Prostovoljci ste tisti, ki vzdržujete ključno vezivo vsake skupnosti – solidarnost in skrb za sočloveka. Prostovoljstvo je priložnost za aktivno odzivanje državljanov na družbene probleme, nove potrebe, velike spremembe in naravne nesreče, je ob mednarodnem dnevu prostovoljcev izpostavil premier Miro Cerar.

  več
 • Foto: Anže Malovrh/STA

  Odgovornost vseh je, da stremimo k skupnosti enakih možnosti za vse

  03.12.2016 -

  Razumevanje invalidov in oseb z različnimi oviranostmi je ključnega pomena za enakopravno in vsevključujočo družbo. Stopnja njihove vpetosti v politično, socialno, ekonomsko in kulturno življenje je odraz civiliziranosti in zrelosti družbe ter države, v kateri živimo. Odgovornost vseh nas je, da stremimo k skupnosti enakih možnosti za vse, je ob mednarodnem dnevu invalidov poudaril premier Miro Cerar.

  več
 • Foto: Anže Malovrh/STA

  Premier Cerar za izboljšanje kakovosti sistema javnega zdravstva

  01.12.2016 -

  Izjava predsednika vlade Mira Cerarja po današnji seji vlade.

 • Premier Cerar je dejal, da si vlada »prizadeva za moderno zdravstvo, ki bo omogočalo najboljše pogoje za vsako mamico, ki se v Sloveniji odloči za otroka«. Foto: Tamino Petelinšek/STA

  Premier Cerar ob predaji ultrazvoka porodnišnici: »To je investicija v nova življenja«

  30.11.2016 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je skupaj z ministrico za zdravje Milojko Kolar Celarc v uporabo Porodnišnici Ljubljana predal sodobni ultrazvok za 3D/4D preiskave v ginekologiji in porodništvu. Vlada RS je za ultrazvok namenila 249.950 EUR.

  več
 • Premier Cerar je na okrogli mizi sodeloval v razpravi na temo »Pravo in politika – zaveznika ali nasprotnika?« Foto: Nebojša Tejić/STA

  Premier Cerar na okrogli mizi in slovesni podelitvi priznanj najvplivenših pravnikov

  30.11.2016 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se je danes udeležil okrogle mize in slovesne podelitve priznanj ob razglasitvi 10 najvplivnejših pravnikov po izboru uporabnikov in obiskovalcev portala IUS-INFO, med katerimi je tudi sam.

  več
arhiv

Uspešna SlovenijaIzpostavljeno


Odgovor vlade na interpelacijo

Interpelacija je neutemeljena in na več mestih izpostavlja podatke, ki ne držijo. Vlada je odločena, da do zaključka mandata stori še več premikov na bolje.

Proračun 2017

Več sredstev namenjamo ključnim prioritetam: varnost, infrastruktura, znanost, zaposlovanje in zdravje.

Davčno prestrukturiranje

Osnovni namen ukrepov je pravičnejša porazdelitev davčnega bremena in znižanje davčne obremenitve dohodkov iz dela, tako da bo slovensko gospodarstvo lahko ustvarjalo še več delovnih mest z višjo dodano vrednostjo.


Napoved dogodkov


Obletnica


Uspešna Slovenija