Skoči na vsebino »
arhiv
 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  Predsednik vlade s političnim vrhom Združenih arabskih emiratov

  14.02.2017 -

  Predsednik vlade Miro Cerar, ki se mudi na dvodnevnem delovnem obisku v Združenih arabskih emiratih, je po dopoldanski udeležbi na mednarodni konferenci »World Government Summit«, opravil srečanja s političnim vrhom ZAE. Pogovori so bili osredotočeni na krepitev dvostranskega sodelovanja med državama.

  več
 • Foto: Nebojša Tejič/STA

  Ne želimo le zasledovati svetovnih trendov, ampak jih želimo tudi aktivno sooblikovati

  14.02.2017 -

  Premier Miro Cerar je danes kot eden izmed osrednjih govornikov nastopil na Svetovnem vladnem vrhu, ki je mednarodna platforma s sedežem v ZAE. »Konferenca je priložnost za Slovenijo, da utrdi svoj položaj kot zelena in inovativna država, ki je usmerjena v na znanju utemeljenem trajnostnem razvoju«, je ob prihodu na konferenco poudaril premier Cerar.

  več
 • Premier Cerar na februarski seji DZ. Foto: Tamino Petelinšek/STA

  Premier Cerar odgovarjal na poslanska vprašanja

  13.02.2017 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je v okviru februarske redne seje DZ odgovarjal na poslanska vprašanja o izgradnji drugega tira, prispevku za prednostno dispečiranje elektrike iz Termoelektrarne Šoštanj, prodaji NLB ter prispevni stopnji za pokojninsko zavarovanje.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  Premier Cerar otvoril 42. Pokal Loka

  10.02.2017 -

  Predsednik vlade Miro Cerar je v Škofji Loki otvoril mednarodno tekmovanje 42. Pokal Loka in mladim smučarjem zaželel imenitno tekmovanje, veliko uspehov in športne sreče.

arhiv
 • Svetovni dan socialne pravičnosti

  18.02.2017 -

  "Moj cilj je vključujoča moderna družba, ki temelji na socialni pravičnosti in solidarnosti. V vladi se vsak dan trudimo za politiko, ki sledi cilju večje socialne enakosti", je ob 20. februarju, svetovnem dnevu socialne pravičnosti poudaril predsednik vlade Miro Cerar.

  več
 • 122. redna seja Vlade RS

  Foto: Nebojša Tejić/STA

  16.02.2017 -

  Vlada je na današnji seji sprejela Uredbo o sevalnih dejavnostih, katere določila se nanašajo na izvzetja in opustitev nadzora nad radioaktivnimi snovmi in ravnmi za visokoaktivne vire sevanja. Vlada je izdala tudi Uredbo o izvedbi ukrepov kmetijske politike za leto 2017.

   

   

  več


Uspešna SlovenijaIzpostavljeno


Odgovor vlade na interpelacijo

Interpelacija je neutemeljena in na več mestih izpostavlja podatke, ki ne držijo. Vlada je odločena, da do zaključka mandata stori še več premikov na bolje.

Proračun 2017

Več sredstev namenjamo ključnim prioritetam: varnost, infrastruktura, znanost, zaposlovanje in zdravje.

Davčno prestrukturiranje

Osnovni namen ukrepov je pravičnejša porazdelitev davčnega bremena in znižanje davčne obremenitve dohodkov iz dela, tako da bo slovensko gospodarstvo lahko ustvarjalo še več delovnih mest z višjo dodano vrednostjo.


Napoved dogodkov


Pogovor z mladimi


Obletnica