Skoči na vsebino »
arhiv
 • Foto: Anže Malovrh/STA

  Premier Cerar ob svetovnem dnevu Zemlje: »Koncept trajnostne naravnanosti je ključen za našo svetlo prihodnost«

  21.04.2017 -

  »Ne samo današnji, prav vsak dan je odlična priložnost, da vsi razmislimo, kaj lahko še naredimo za varovanje okolja in naših dragocenih naravnih virov«, je ob svetovnem dnevu Zemlje, ki ga obeležujemo 22. aprila, poudaril predsednik vlade Miro Cerar. Ob dnevu Zemlje in v podporo razglasitvi svetovnega dneva čebel so bile danes v urbani čebelnjak v petem nadstropju vladne stavbe na Gregorčičevi 25 v Ljubljani naseljene nove prebivalke – čebelice »Kranjske sivke«.

  več
 • Foto: Anže Malovrh/STA

  Predsednik vlade svečano odprl novo telovadnico Srednje šole Domžale

  19.04.2017 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se je skupaj z ministrico za izobraževanje, znanost in šport Majo Makovec Brenčič udeležil svečane otvoritve nove telovadnice Srednje šole Domžale. V nagovoru zbranim je poudaril, da je prav vlada, ki jo vodi, končno našla sredstva za dokončanje tega večmilijonskega projekta, ki bo prispevala k še boljšemu športnemu udejstvovanju vseh, predvsem pa mladih, ki obiskujejo Srednjo šolo.

  več
 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  Slovenija je okolje, kamor je vredno vlagati

  19.04.2017 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se je udeležil 4. investicijske in razvojne konference »Slovenia Business Bridge«, na kateri je poudaril, da je Slovenija okolje, kamor je vredno vlagati, kar med drugim potrjujeta spodbudna gospodarska rast in zmanjševanje brezposelnosti, zdravo smer pa narekuje tudi sledenje trendom s področja digitalizacije.

  več
 • Foto: Bor Slana/STA

  Nove rešitve na področju pametne mobilnosti so rešitve za boljši jutri

  19.04.2017 -

  Predsednik vlade Miro Cerar se je udeležil konference »Pametna mobilnost za zeleno prihodnost«, ki sta jo pripravila Ministrstvo za infrastrukturo in Evropska komisija, udeležili pa so se je predstavniki gospodarstva, energetike, javne uprave, raziskovalnih inštitucij ter interesnih in strokovnih združenj.

  več
arhiv
 • Vlada sprejela predlog novele Zakona o zdravstveni dejavnosti

  Foto: Tamino Petelinšek/STA

  20.04.2017 -

  Vlada je na današnji seji potrdila predlog novele Zakona o zdravstveni dejavnosti, predlog dopolnitev Zakona o Banki Slovenije ter predlog novele Zakona o vzpostavitvi etažne lastnine. Vlada je sprejela tudi Državni program obvladovanja raka 2017−2021.

  več
 • DZ sprejel zakon o drugem tiru

  Vir: MzI

  20.04.2017 -

  Državni zbor je z 49 glasovi za in 24 proti potrdil zakon o izgradnji, upravljanju in gospodarjenju z drugim tirom železniške proge Divača-Koper. Minister Gašperšič je ob tem poudaril, da je drugi tir naš največji in mednarodno pomemben infrastrukturni projekt, ki ga je aktualna vlada po 20 letih premaknila z mrtve točke.

  več


Uspešna SlovenijaIzpostavljeno


Strategija dolgožive družbe

Spremenjena starostna struktura prebivalstva zahteva spremembe in nove rešitve. Zato smo oblikovali strategijo, ki prinaša razvojna izhodišča, vizijo, cilje ter predloge možnih usmeritev dolgožive družbe.

   

Prihodnost mladih

Mladina je tisti del družbe, ki je v Sloveniji v zadnjih desetletjih doživel obširne spremembe, ki vplivajo na kakovost njenega življenja. Vlada se na probleme mladih odziva z usklajenim medresorskim pristopom. 

Davčno prestrukturiranje

Osnovni namen ukrepov je pravičnejša porazdelitev davčnega bremena in znižanje davčne obremenitve dohodkov iz dela, tako da bo slovensko gospodarstvo lahko ustvarjalo še več delovnih mest z višjo dodano vrednostjo.


Obletnica