Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  25.07.2017 - Ministrica za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Anja Kopač Mrak je predstavila predlog Resolucije o družinski politiki 2018-2028. Glavna vizija resolucije je vsem družinam prijazna družba.

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  24.07.2017 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar in ministrica dr. Maja Makovec Brenčič sta danes v vladnih prostorih sprejela predstavnike področja znanosti in visokega šolstva. Premier dr. Cerar je na srečanju poudaril, da se vlada zaveda izjemnega pomena znanosti za razvoj družbe in je zato znanost opredelila za svoje prioritetno področje. Prav zato je v zadnjih letih ustavila trend upadanja sredstev na področju visokega šolstva in znanosti. Na zadnji seji vlade pa se je vlada zavezala, da bo področju znanosti v letu 2018 namenila še dodatnih 18 do 20 mio eur sredstev. 

 • Foto: UKOM

  21.07.2017 - Vlada je na današnji dopisni seji sprejela odločitev, da se na Splošno sodišče Evropske unije vloži tožbo zaradi ugotovitve ničnosti Delegirane uredbe Komisije (EU) 2017/1353 z dne 19. 5. 2017 o spremembi Uredbe (ES) št. 607/2009 glede sort vinske trte in njihovih sopomenk, ki se lahko uporabijo na etiketah vina.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  20.07.2017 - Predsednik vlade Miro Cerar je po današnji seji vlade poudaril, da je proračun uravnotežen. "Vsi resorji so dobili dovolj, da izvedejo ključne projekte," je dejal premier.

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  144. redna seja Vlade RS

  19.07.2017 - Vlada se bo sestala na redni seji in na njej nadaljevala s postopkom sprejemanja predloga sprememb državnega proračuna za leto 2018 in predloga državnega proračuna za leto 2019 ter določila razrez proračunskih izdatkov. Na dnevnem redu seje je predlog zakona o pravnem varstvu v postopkih javnega naročanja, člani vlade pa bodo obravnavali tudi Strategijo dolgožive družbe.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  17.07.2017 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar je bil osrednji govornik na slavnostni seji Občine Žužemberk ob njihovem občinskem prazniku. V svojem nagovoru se je zahvalil za povabilo in dejal, da mu je v veliko čast in zadovoljstvo, da lahko v tem čudovitem vzdušju slikovitega srednjeveškega gradu Žužemberk z vsemi navzočimi praznuje občinski praznik.

 • Foto: Bor Slana/STA

  13.07.2017 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je na Kongresnem trgu v Ljubljani udeležil slavnostnega odprtja Spomenika vsem žrtvam vojn in z vojnami povezanim žrtvam. Kot del državne delegacije je pospremil predsednika Republike Slovenije pri položitvi venca k spomeniku.

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  13.07.2017 - Vlada se je na današnji seji seznanila z Informacijo o končni razsodbi arbitražnega sodišča, ki je 29. junija 2017 odločilo o meji med Republiko Slovenijo in Republiko Hrvaško. Vlada je danes določila tudi besedilo predloga Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o Triglavskem narodnem parku.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  12.07.2017 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar je na vrhu Berlinskega procesa o Zahodnem Balkanu v Trstu izpostavil pomen Slovenije kot povezovalnega akterja v regiji Zahodnega Balkana z Evropsko unijo, saj lahko Slovenija zaradi poznavanja regije pripomore k medsebojnemu razumevanju.

 • Foto: Bor Slana/STA

  12.07.2017 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar jena delovnem obisku v Ljubljani gostil predsednika hrvaške vlade mag. Andreja Plenkovića. Sogovornika sta največ pozornosti namenila arbitražni odločbi, za katero je hrvaški premier Plenković vnovič izpostavil, da je hrvaška stran ne priznava. Premier Cerar je poudaril, da je arbitražna razsodba zavezujoča za obe strani, njeno spoštovanje pa je tudi priznavanje pomena mednarodnega prava in zavzemanje za temeljne vrednote EU, kot sta vladavina prava in spoštovanje prevzetih mednarodnih obveznosti.


Časovno obdobje

Potrdi