Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Predsednik vlade Miro Cerar se v Bruslju udeležuje rednega zasedanja Evropskega sveta. Foto: STA

  28.06.2016 - Predsednik vlade Miro Cerar se v Bruslju udeležuje rednega zasedanja Evropskega sveta. Voditelji članic Evropske unije na zasedanju razpravljajo o migracijah ter ekonomskih in zunanjepolitičnih izzivih EU ter o nedavni referendumski odločitvi Združenega kraljestva, da izstopi iz Evropske unije.

 • Predsednik vlade Miro Cerar je obiskal vojaško križarko ameriške mornarice USS Monterey (CG 61), ki je v počastitev 25. obletnice samostojne Slovenije priplula v koprsko pristanišče. Foto: STA

  25.06.2016 - Predsednik vlade Miro Cerar je obiskal ameriško raketno križarko USS Monterey, ki je v počastitev 25. obletnice samostojnosti Republike Slovenije priplula v koprsko pristanišče. Premier si je ogledal ladjo v družbi kapitana ladje Christopherja P. DeGregorya in ameriškega veleposlanika Brenta R. Hartleya ter nagovoril zbrane.

 • Fotoarhiv: STA

  25.06.2016 - Drage Slovenke in Slovenci, državljani Republike Slovenije, doma in po svetu!   Spomini na razglasitev slovenske samostojnosti pred 25 leti me navdajajo z velikim ponosom. Spominjam se poguma, enotnosti, življenjske energije in vizije v vseh nas. Vedeli smo, da smo skupaj močnejši. Da za nas ni previsoka nobena ovira. Da je vsak posameznik kamenček v mozaiku nastajanja nove demokratične države. Zato sem prepričan, da se lahko prav vsak poistoveti s tem, da nam je uspelo nekaj skorajda nemogočega.

 • Prihod predsednika vlade na državno proslavo na Kongresnem trgu. Foto: STA

  Premier Cerar na osrednji počastitvi dneva državnosti

  24.06.2016 - Predsednik vlade Miro Cerar se je na Kongresnem trgu v Ljubljani udeležil osrednje počastitve dneva državnosti, ki jo zaznamuje praznovanje 25. obletnice osamosvojitve Slovenije. Proslave, na kateri je bil slavnostni govornik predsednik republike Borut Pahor, so se udeležili tudi predsedniki sosednjih držav in Nemčije.

 • Predsednik vlade na sprejemu svojcev padlih in ranjenih v vojni za Slovenijo

  24.06.2016 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je udeležil sprejema pri predsedniku republike Borutu Pahorju za svojce padlih pripadnikov Teritorialne obrambe RS, ministrstva za notranje zadeve ter civilnih žrtev in ranjenih v vojni za Slovenijo.

 • Predsednica Hrvaške Kolinda Grabar-Kitarović in predsednik vlade Miro Cerar. Foto: Nebojša Tejić/STA

  24.06.2016 - Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je sprejel predsednico Republike Hrvaške Kolindo Grabar Kitarović, ki se v Sloveniji mudi na uradnem obisku. V pogovoru sta potrdila prijateljstvo med narodoma in izpostavila izjemen pomen dobrega sodelovanja na gospodarskem področju.

 • Fotoarhiv: STA

  24.06.2016 - Državljani Združenega kraljestva so se na referendumu odločili, da želijo izstopiti iz Evropske unije. Demokratično izraženo voljo britanskih kolegov vsekakor spoštujem, a jo hkrati obžalujem. Prepričan sem, da je treba EU ohraniti in še nadalje krepiti kot skupnost in projekt spodbujanja miru, sodelovanja, svobode in varnosti. Evropska unija ostaja in mora obstati tudi brez Združenega kraljestva, za to se bom zavzemal z vso močjo.

 • Minister Mramor in državna sekretarka Vraničar Erman na novinarski konferenci po seji vlade. Foto: STA

  23.06.2016 - Vlada je danes obravnavala in sprejela izhodišča za spremembe državnega proračuna za leto 2017 in pripravo proračuna za leto 2018 ter razrez proračunskih izdatkov po posameznih proračunskih porabnikih. Vlada z omenjenimi predlogi nadaljuje postopno javnofinančno konsolidacijo, razpoložljiva sredstva pa namenja področjem, ki so bila v času javnofinančne krize bistveno prikrajšana, npr. ceste in varnost.

 • Fotografija zastave na Triglavu leta 1991.
  Foto: Joco Žnidaršič

  23.06.2016 - 25 let je ravno pravšnje obdobje, ko se lahko tako država kot tudi posamezniki ozremo nazaj in ocenimo, kaj vse se je spremenilo, izboljšalo ali pa ostalo enako. Na prehojeno pot lahko vsekakor gledamo s ponosom. Slovenija je po 25 letih ter vmesnih izzivih in prelomnicah zrela, samozavestna, prodorna, kreativna, inovativna. Ker smo taki njeni ljudje.

 • Fotoarhiv: STA

  93. redna seja Vlade RS

  22.06.2016 - Vlada Republike Slovenije se bo v jutri, četrtek, 23. junija, ob 10. uri, sestala na 93. redni seji in na njej osrednjo pozornost namenila obravnavi Predloga določitve razreza proračunskih izdatkov za pripravo predloga sprememb državnega proračuna za leto 2017 in predloga državnega proračuna za leto 2018.


Časovno obdobje

Potrdi