Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  21.04.2017 - »Ne samo današnji, prav vsak dan je odlična priložnost, da vsi razmislimo, kaj lahko še naredimo za varovanje okolja in naših dragocenih naravnih virov«, je ob svetovnem dnevu Zemlje, ki ga obeležujemo 22. aprila, poudaril predsednik vlade Miro Cerar. Ob dnevu Zemlje in v podporo razglasitvi svetovnega dneva čebel so bile danes v urbani čebelnjak v petem nadstropju vladne stavbe na Gregorčičevi 25 v Ljubljani naseljene nove prebivalke – čebelice »Kranjske sivke«.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  20.04.2017 - Vlada je na današnji seji potrdila predlog novele Zakona o zdravstveni dejavnosti, predlog dopolnitev Zakona o Banki Slovenije ter predlog novele Zakona o vzpostavitvi etažne lastnine. Vlada je sprejela tudi Državni program obvladovanja raka 2017−2021.

 • Vir: MzI

  20.04.2017 - Državni zbor je z 49 glasovi za in 24 proti potrdil zakon o izgradnji, upravljanju in gospodarjenju z drugim tirom železniške proge Divača-Koper. Minister Gašperšič je ob tem poudaril, da je drugi tir naš največji in mednarodno pomemben infrastrukturni projekt, ki ga je aktualna vlada po 20 letih premaknila z mrtve točke.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  131. redna seja Vlade RS

  19.04.2017 - Vlada bo na redni seji obravnavala predlog novele zakona o zdravstveni dejavnosti, predlog zakona o vzpostavitvi etažne lastnine na določenih stavbah in o ugotavljanju pripadajočega zemljišča in predlog dopolnitev zakona o Banki Slovenije.

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  19.04.2017 - Predsednik vlade Miro Cerar se je skupaj z ministrico za izobraževanje, znanost in šport Majo Makovec Brenčič udeležil svečane otvoritve nove telovadnice Srednje šole Domžale. V nagovoru zbranim je poudaril, da je prav vlada, ki jo vodi, končno našla sredstva za dokončanje tega večmilijonskega projekta, ki bo prispevala k še boljšemu športnemu udejstvovanju vseh, predvsem pa mladih, ki obiskujejo Srednjo šolo.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  19.04.2017 - Predsednik vlade Miro Cerar se je udeležil 4. investicijske in razvojne konference »Slovenia Business Bridge«, na kateri je poudaril, da je Slovenija okolje, kamor je vredno vlagati, kar med drugim potrjujeta spodbudna gospodarska rast in zmanjševanje brezposelnosti, zdravo smer pa narekuje tudi sledenje trendom s področja digitalizacije.

 • Vir: MIZŠ

  19.04.2017 - Znanost je gonilo napredka. Zato je prav, da se opozarja na položaj znanosti v družbi doma in po svetu, kakor tudi senzibilizira vse partnerje v demokratičnem procesu, ob Shodu za znanost izpostavlja ministrica za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec Brenčič.

 • Foto: Bor Slana/STA

  19.04.2017 - Predsednik vlade Miro Cerar se je udeležil konference »Pametna mobilnost za zeleno prihodnost«, ki sta jo pripravila Ministrstvo za infrastrukturo in Evropska komisija, udeležili pa so se je predstavniki gospodarstva, energetike, javne uprave, raziskovalnih inštitucij ter interesnih in strokovnih združenj.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  18.04.2017 - Predsednik vlade Miro Cerar se je udeležil dobrodelnega dogodka Fundacije za športnike, ki deluje pod okriljem Olimpijskega komiteja Slovenije. Namen dogodka in delovanja fundacije je zbiranje sredstev za mlade športnike iz socialno ogroženih okolij.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  15.04.2017 - Velika noč je najpomembnejši krščanski praznik in simbol iskanja prave vere, miru, družinske radosti sprave in ljubezni.


Časovno obdobje

Potrdi