Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: mbbirdy/GettyImages/GulliverFilm&Foto

  15.02.2019 - Evropska investicijska banka je na svojem spletnem mestu  objavila, da je projekt drugi tir, nova železniška proga Divača-Koper, uvrstila na seznam projektov, ki jih bo financirana. Predvidena višina financiranja je 250 milijonov evrov.

 • Foto: Bor Slana/STA

  14.02.2019 - Vlada se je seznanila z Informacijo o stališču Republike Slovenije do razmer v Bolivarski republiki Venezueli in poslala informacijo Državnemu zboru. Vlada je kot skupščina Družbe za upravljanje terjatev bank odločila, da DUTB v prodajnem postopku v zvezi z delnicami družbe Istrabenz Turizem, s katerimi so zavarovane terjatve DUTB do družbe Istrabenz holding postopa tako, da skladno z določbami Sporazuma o finančnem prestrukturiranju družbe Istrabenz holding ter sledeč ključnim usmeritvam Strategije trajnostne rasti slovenskega turizma 2017-2021 zaradi zapadlosti terjatev ustavi prodajni postopek omenjenih delnic. Vlada je danes sprejela tudi predlog novele Zakona o izvajanju rejniške dejavnosti.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  19. redna seja Vlade RS

  14.02.2019 - Na današnji seji bodo člani vlade med drugim obravnavali predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o varstvu pred ionizirajočimi sevanji in jedrski varnosti, predlog Uredbe o preverjanju radioaktivnosti pošiljk, ki bi lahko vsebovale vire sevanja neznanega izvora, predlog sprememb in dopolnitev Uredbe o shemah neposrednih plačil, ki so pripravljene na podlagi izkušenj z dosedanjim izvajanjem, ter predlog, da Slovenija na podlagi delitve bremen in v skladu z načelom solidarnosti med državami članicami EU z Malte sprejme pet prosilcev za mednarodno zaščito.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  12.02.2019 - Predsednik vlade je nagovoril udeležence 28. statističnega posvetovanja, ki se danes, pod okriljem Statističnega urada RS, odvija na Brdu pri Kranju. Kot je uvodoma poudaril, ga veseli, da je letošnje srečanje posvečeno prav digitalizaciji, ki se je zajedla v vse pore našega življenja – od avtomobilske industrije do drugih ravni, tudi najvišjih, npr. v delo vlade.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  09.02.2019 - Predsednik vlade se je udeležil žalne slovesnosti v spomin in poklon 100 »frankolovskim žrtvam«. Dogodek, ki se je zgodil tik pred koncem 2. svetovne vojne, velja za enega najhujših nacističnih vojnih zločinov na slovenskem ozemlju med drugo svetovno vojno. Premier je v nagovoru poudaril pomembnost narodnoosvobodilnega boja in spomnil na posledice spreobračanja zgodovine.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  08.02.2019 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec je nocoj v Prešernovem gledališču Kranj nagovoril zbrane ob slovenskem kulturnem prazniku, 8. februarju. Dogodek z naslovom Shod muz na kranjskem Parnasi je bil namenjen srečanju in pogovoru s Prešernovimi nagrajenci in nagrajenci Prešernovega sklada.

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  07.02.2019 - Vlada je na današnji seji sprejela predlog zakona o ratifikaciji Protokola k Severnoatlantski pogodbi o pristopu Republike Severne Makedonije, podpisanega včeraj v Bruslju. Vlada je sprejela novelo Uredbe o namenitvi dela dohodnine za donacije, ki določa novo dinamiko izplačevanja donacij iz dohodnine. Vlada je sprejela tudi Uredbo o izvajanju Uredbe EU glede neupravičenega geografskega blokiranja in drugih oblik diskriminacije na notranjem trgu in sprejela končno oceno neposredne škode zaradi posledic neurja z močnim vetrom in poplavami 29. in 30. oktobra lani, ki znaša skoraj 50 mio EUR.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  06.02.2019 - Na današnjem delovnem posvetu na Brdu pri Kranju, ki ga je sklical predsednik vlade, so ministri izmenjali poglede o prednostnih nalogah slovenskega predsedovanja Svetu Evropske unije v drugi polovici leta 2021. Slovenska vlada se na to že intenzivno pripravlja, v aktivnosti so vključena vsa ministrstva in vladne službe. Novembra 2018 je bila vzpostavljena organizacijska struktura za pripravo in izvedbo predsedovanja pod vodstvom predsednika vlade Marjana Šarca in projektnega vodje državnega sekretarja v Kabinetu predsednika vlade Igorja Mallyja.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  18. redna seja Vlade RS

  06.02.2019 - Na seji vlade bodo člani vlade med drugim obravnavali predlog Uredbe o izvajanju Uredbe (EU) glede neupravičenega geografskega blokiranja in drugih oblik diskriminacije na notranjem trgu. Na dnevnem redu seje je tudi predlog sprememb Uredbe o namenitvi dela dohodnine za donacije, ki bo določila novo dinamiko izplačevanja donacij iz namenitve dela dohodnine. Člani vlade bodo obravnavali tudi poročilo o končni oceni škode zaradi posledic na stvareh zaradi posledic neurja z močnim vetrom in poplavami 29. in 30. oktobra 2018 na območju Gorenjske, Koroške, Ljubljanske, Notranjske, Obalne, Podravske, Severnoprimorske, Vzhodnoštajerske in Zahodnoštajerske regije.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  04.02.2019 - Predsednik vlade Marjan Šarec je v Postojni nagovoril udeležence drugega SBC (Slovenian Business Club) Foruma. V nagovoru je poudaril, da bo Vlada RS v letu 2019 pripravila nabor ukrepov, ki bodo morali nakazovati pozitivno smer za slovensko podjetništvo. Da ima vlada posluh za podjetnike, nakazuje tudi veliko številna današnja ministrska zasedba. Ob tem je spomnil, da pa je vlada tista, ki mora gledati prav na vse ciljne skupine, in da ob gospodarstvu potrebujemo tudi socialno državo, ki omogoča javno šolstvo, javno zdravstvo in še kaj.


Časovno obdobje

Potrdi