Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Fotoarhiv: Tamino Petelinšek/STA

  103. redna seja vlade

  28.09.2016 - Vlada se bo sestala na 103. redni seji. Obravnavala bo Strategijo razvoja lokalne samouprave v RS do leta 2020, ki je prvi dolgoročni pogled na razvoj lokalne samouprave v Sloveniji. Temeljni cilj strategije je krepitev lokalne samouprave in dvig kakovosti življenja na lokalni ravni.

 • Premier Cerar je pohvalil poslanstvo vseh, predvsem prostovoljcev, ki na nesebičen način pomagajo umirajočim in njihovim svojcem. Foto: Tamino Petelinšek/STA

  28.09.2016 - Predsednik vlade Miro Cerar se je odzval vabilu in sodeloval na pogovoru na družabnem dogodku Hospickafe, ki ga je organiziralo slovensko društvo Hospic v okviru Festivala za 3. življenjsko obdobje. V pogovoru, ki ga je v neformalnem vzdušju vodila Manca Košir, je premier poudaril pomen medgeneracijskega sodelovanja, saj lahko le tako mladi in starejši razumemo drug drugega in si pomagamo.

 • Premier Miro Cerar je sprejel vrhovnega poveljnika zavezniških sil v Evropi generala Curtisa Scaparrottija. Foto: Daniel Novakovič/STA

  27.09.2016 - Predsednik vlade Miro Cerar je danes v Ljubljani sprejel vrhovnega poveljnika zavezniških sil v Evropi generala Curtisa Scaparrottija. Osrednji del pogovorov sta namenila aktualnim varnostnim izzivom v evropski soseščini in Evropi sami, s poudarkom na Zahodnem Balkanu. Pri tem sta se strinjala, da je treba zagotavljati tako učinkovito in odzivno kot enotno zvezo Nato. Le tako se bo mogoče uspešno zoperstaviti sodobnim varnostnim grožnjam in izzivom, kot so razne oblike radikalizma, terorizma in množične migracije. Kot je opozoril slovenski premier, se je teh treba lotiti v državah izvora, pri čemer bi potrebovali bolj aktivno EU in ostale velesile.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  26.09.2016 - Predsednik vlade je v Kopru odprl Teden sredozemske obale in makroregionalnih strategij in ob tem dejal, da bo teden nagovoril vsakega izmed nas »s primeri, kako lahko vsak posameznik, institucija in organizacija prispeva k boljšemu in kvalitetnejšemu življenju ob zavedanju, da lahko le skupaj spremenimo način razmišljanja in delovanja ter dosežemo potrebne premike«.

 • Premier Cerar je izpostavil, da so trajnostni razvoj, okoljska odgovornost in prizadevanje za zdravo življenje najbolj pomembni prispevki k družbenemu razvoju. Foto: Tamino Petelinšek/STA

  26.09.2016 - Predsednik vlade Miro Cerar se je udeležil letne konference koordinatorjev programa Ekošola, na kateri je nagovoril navzoče ter podelil zelene zastave in priznanja ekošolam. V nagovoru je poudaril, da je poslanstvo programa Ekošola izjemnega pomena, saj vpliva pri oblikovanju pogleda mladih o tem, kaj je za naravo in zato za ljudi pomembno, kar je prispevek k boljši prihodnosti nas vseh.

 • Prav je, da obujamo spomin na prispevek k zavezniški zmagi v Evropi, je v govoru poudaril premier Cerar. Foto: Anže Malovrh/STA

  25.09.2016 - Predsednik vlade Miro Cerar se je danes v Beli krajini udeležil osrednje spominske prireditve v spomin na osvoboditev zavezniških vojnih ujetnikov med 2. svetovno vojno. Predsednik vlade je bil na dogodku slavnostni govornik.

 • Slovenski premier je ob robu vrha avstrijskemu kolegu Kernu sporočil, da bo tudi Slovenija poostrila nadzor na meji, v kolikor bodo to storili Avstrijci. Foto: BKA/Andy Wenzel

  24.09.2016 - »Zavest o tem, da nezakonitih migracij ne bomo več dovolili, je še okrepljena,« je po vrhu o zahodnobalkanski migracijski poti povedal predsednik vlade Miro Cerar. Prav tako bo treba storiti vse, da se bo sporazum med Turčijo in EU o vračanju nezakonitih migrantov izvrševal. Da bo treba storiti še več za to, da preprečimo ponovno odprtje balkanske poti za nezakonite migracije, so se na vrhu na Dunaju danes strinjali vsi voditelji 11 držav ob balkanski migracijski poti in EU.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  23.09.2016 - Člani vlade so na današnjem delovnem posvetu obravnavali drugo vmesno poročilo o izvajanju Akcijskega načrta prioritetnih aktivnosti. Ministrstva in vladne službe uspešno in pospešeno uresničujejo vladne prioritete.

 • Direktor Urada za makroekonomske analize in razvoj Boštjan Vasle. Foto: Daniel Novakovič/STA

  22.09.2016 - BDP se bo letos povečal za 2,3 %, prihodnje leto pa za 2,9 %, pravi Jesenska napoved gospodarskih gibanj, ki so jo danes predstavili na UMAR. Ključna dejavnika rasti bosta izvoz in zasebna potrošnja.

 • Ministrica za finance Mateja Vraničar Erman. Foto: Daniel Novakovič/STA

  22.09.2016 - Vlada je danes potrdila predlog sprememb državnega proračuna za leto 2017 in predlog proračuna za leto 2018 s spremljajočimi dokumenti. Sprejela je tudi predlog Zakona o voznikih.


Časovno obdobje

Potrdi