Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Premier Cerar z Donaldom Tuskom, predsednikom Evropskega sveta.

  04.02.2016 - Predsednik vlade Miro Cerar se je danes v Londonu udeležil konference z naslovom "Podpora Siriji in regiji", namenjeni iskanju hitrih rešitev za zagotovitev pomoči prizadetemu prebivalstvu v konfliktu v Siriji, podpori sosednjim državam Sirije pri naslavljanju potreb beguncev v regiji ter iskanju dolgoročnih rešitev na področju izobraževanja in zaposlovanja. Ob tem se je okoli 70 svetovnih voditeljev na politični ravni zavzelo za varovanje in zaščito civilistov v času trajanja konflikta. Premier dr. Cerar je najavil donacijo Slovenije v višini 200.000 evrov ter pozval k takojšnji in učinkovitejši akciji za zaustavitev te največje aktualne humanitarne katastrofe.

 • Foto: Mostphotos

  Spodbujanje socialnega podjetništva in zadružništva v Savinjski regiji

  04.02.2016 - V torek, 9. februarja, bo v Narodnem domu v Celju potekal regijski strokovni posvet »Spodbujanje razvoja socialnega podjetništva in zadružništva v Savinjski regiji«. K sodelovanju in aktivni udeležbi na posvetu vabimo vse, ki želite aktivno prispevati k zagotovitvi novih zaposlitev ter vzpostavitvi podpornega okolja za razvoj socialne ekonomije v Savinjski regiji.

 • Ministrica za obrambo Andreja Katič in minister za zunanje zadeve Karl Erjavec. Foto: STA

  03.02.2016 - Vlada je sprejela sklep o okrepljenem sodelovanju Republike Slovenije v Globalni protiteroristični koaliciji zoper Daesh (ISIL), in sicer s prevzemom častniške dolžnosti v poveljstvu globalne koalicije, z donacijo oborožitve in opreme ter s sodelovanjem z do 15 pripadniki Slovenske vojske pri usposabljanju pripadnikov oboroženih sil iraškega Kurdistana (Pešmerg).

 • Foto: STA

  73. redna seja Vlade RS

  02.02.2016 - Vlada se bo jutri, v sredo, 3. februarja, sestala na redni seji. Obravnavala bo predlog novele zakona o delovnem času in obveznih počitkih mobilnih delavcev ter o zapisovalni opremi v cestnih prevozih ter predlog uredbe o oblikovanju cen določenih naftnih derivatov.

 • Predsednik vlade Miro Cerar je sprejel državnega tajnika Svetega sedeža kardinala Pietra Parolina. Foto: STA

  02.02.2016 - Predsednik vlade Miro Cerar je na delovnem obisku v Sloveniji sprejel državnega tajnika Svetega sedeža kardinala Pietra Parolina. Osrednja tema pogovorov med slovenskim premierjem in državnim tajnikom Svetega sedeža so bila aktualna vprašanja v svetu, med katerimi je bila posebna pozornost posvečena migracijam ter zaključeni konferenci o okolju COP 21 v Parizu. »Slovenija in Sveti sedež se strinjata, da je treba migrantsko krizo reševati s humanitarnostjo in solidarnostjo ter tovrstne težave reševati pri njihovem izvoru,« sta poudarila premier Cerar in kardinal Parolin.

 • Ministrici Smerkolj in Makovec Brenčič ter minister Počivalšek. Foto: STA

  02.02.2016 - Ministrstvi za izobraževanje, znanost in šport ter za gospodarski razvoj in tehnologijo sta objavili prvi skupni javni razpis za raziskave, razvoj in inovacije iz Strategije pametne specializacije v skupni vrednosti 67 milijonov evrov. Cilj razpisa je povezati znanost, raziskovanje in gospodarstvo, namenjen pa je spodbujanju izvajanja raziskovalno-razvojnih in inovacijskih programov.

 • Predsednik vlade Miro Cerar obsoja dejanje na gradbišču Islamskega kulturnega centra. Foto: STA

  01.02.2016 - "Nov poskus zastraševanja manjšinske verske skupnosti je vsega obžalovanja vreden, dejanje pa ostro obsojam", se je odzval predsednik vlade Miro Cerar na nov primer odvrženih živalskih kadavrov na gradbišču Islamskega kulturnega centra. Po besedah premiera moramo imeti kot družba do takšnih dejanj, ki na žaljiv in nasilen način razpihujejo nestrpnost med ljudmi, ničelno toleranco in pri tem brezpogojno vztrajati.

 • Novinarska konferenca predsednika vlade po delovnem posvetu vlade. Foto: STA

  01.02.2016 - »Vlada se uspešno sooča s številnimi izzivi, zato tudi v letu 2016 nadaljuje v isti sestavi«, je po današnjem delovnem posvetu, na katerem so člani vlade ocenili svoje dosedanje delo in postavili prioritete za naprej, povedal premier Miro Cerar. Temeljno vodilo delovanja vlade je zagotavljanje politične stabilnosti. Izzivov je v letu 2016 veliko na vseh področjih, skupna prioritetam posameznih resorjev pa bodo tudi v tem letu nadaljevanja prizadevanj za izboljšanje življenjskega standarda ljudi.

 • Slovenski in hrvaški predsednik vlade med pogovorom. Foto: STA

  29.01.2016 - V Ljubljani sta se danes sestala predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar in predsednik Vlade Republike Hrvaške Tihomir Orešković. Gre za prvo srečanje med predsednikoma vlad Slovenije in Hrvaške po tem, ko je bil minuli petek za novega hrvaškega premierja imenovan Tihomir Orešković, ter za prvi obisk hrvaškega premierja v tujini. Premierja sta med neformalno in odprto izmenjavo stališč izpostavila pomen dobrega sodelovanja med sosednjima državama. Govorila sta o priložnostih za nadaljnjo izboljšanje dvostranskih odnosov na številnih področjih, srečanje pa je bilo namenjeno tudi aktualni migracijski krizi kot najbolj perečemu vprašanju Evrope.

 • Podpredsednik slovaške vlade Lajčak in premier Cerar. Foto: STA

  29.01.2016 - Predsednik vlade Miro Cerar se je danes sestal s podpredsednikom Vlade Slovaške Republike in ministrom za zunanje zadeve Miroslavom Lajčakom, ki se v Sloveniji mudi na vabilo slovenskega zunanjega ministra Karla Erjavca. Sogovornika sta potrdila odlične bilateralne odnose ter se zavzela za nadaljnjo krepitev gospodarskega sodelovanja, tudi v luči priložnosti, ki jih ponuja izgradnja železniške proge med Koprom in Divačo. Premier Cerar in slovaški podpredsednik vlade sta večji del pogovorov namenila tudi perečemu vprašanju migracij ter izmenjala stališča do reševanja problematike na ravni EU ter posameznih držav tako ali drugače soočenih z migracijami. Strinjala sta se, da Evropa potrebuje ustrezno rešitev in njeno izvajanje v naslednjih tednih, saj postajajo razmere vse težje za celotno Evropo.


Časovno obdobje

Potrdi