Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  123. redna seja Vlade RS

  22.02.2017 - Vlada RS se bo v četrtek, 23. februarja sestala na 123. seji, na kateri bodo člani vlade med drugim obravnavali predlog zakona o ugotavljanju vzajemnosti, na dnevnem redu seje pa je tudi dokument Mednarodni izzivi 2017-2018, s katerim želi vlada med drugim nuditi ustrezno podporo slovenskim podjetjem pri njihovi intenzivnejši internacionalizaciji.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  22.02.2017 - Predsednik vlade Miro Cerar je sprejel podpredsednika vlade in ministra za zunanje zadeve Republike Srbije Ivico Dačića, ki se na povabilo zunanjega ministra Karla Erjavca mudi na uradnem obisku v Sloveniji. Sogovornika sta se strinjala, da so odnosi med državama zelo dobri in razvejani.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  21.02.2017 - Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je pripravilo nov model vzdrževanja učbeniških skladov, ki zagotavlja dolgoročni razvoj in kakovost. Ministrstvo bo šolam vsako leto namenilo sredstva za obnovo skladov, šole pa bodo morale zagotoviti nakup učbeniškega gradiva za prvošolčke.

 • 18.02.2017 - "Moj cilj je vključujoča moderna družba, ki temelji na socialni pravičnosti in solidarnosti. V vladi se vsak dan trudimo za politiko, ki sledi cilju večje socialne enakosti", je ob 20. februarju, svetovnem dnevu socialne pravičnosti poudaril predsednik vlade Miro Cerar.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  16.02.2017 - Vlada je na današnji seji sprejela Uredbo o sevalnih dejavnostih, katere določila se nanašajo na izvzetja in opustitev nadzora nad radioaktivnimi snovmi in ravnmi za visokoaktivne vire sevanja. Vlada je izdala tudi Uredbo o izvedbi ukrepov kmetijske politike za leto 2017.    

 • Foto: Mostphotos

  15.02.2017 - Državni zbor je brez glasu proti sprejel Zakon o omejevanju uporabe tobačnih in povezanih izdelkov, ki prinaša dokazano učinkovite ukrepe v boju proti kajenju.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  14.02.2017 - Predsednik vlade Miro Cerar, ki se mudi na dvodnevnem delovnem obisku v Združenih arabskih emiratih, je po dopoldanski udeležbi na mednarodni konferenci »World Government Summit«, opravil srečanja s političnim vrhom ZAE. Pogovori so bili osredotočeni na krepitev dvostranskega sodelovanja med državama.

 • Foto: Nebojša Tejič/STA

  14.02.2017 - Premier Miro Cerar je danes kot eden izmed osrednjih govornikov nastopil na Svetovnem vladnem vrhu, ki je mednarodna platforma s sedežem v ZAE. »Konferenca je priložnost za Slovenijo, da utrdi svoj položaj kot zelena in inovativna država, ki je usmerjena v na znanju utemeljenem trajnostnem razvoju«, je ob prihodu na konferenco poudaril premier Cerar.

 • Premier Cerar na februarski seji DZ. Foto: Tamino Petelinšek/STA

  Premier Cerar odgovarjal na poslanska vprašanja

  13.02.2017 - Predsednik vlade Miro Cerar je v okviru februarske redne seje DZ odgovarjal na poslanska vprašanja o izgradnji drugega tira, prispevku za prednostno dispečiranje elektrike iz Termoelektrarne Šoštanj, prodaji NLB ter prispevni stopnji za pokojninsko zavarovanje.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  Premier Cerar otvoril 42. Pokal Loka

  10.02.2017 - Predsednik vlade Miro Cerar je v Škofji Loki otvoril mednarodno tekmovanje 42. Pokal Loka in mladim smučarjem zaželel imenitno tekmovanje, veliko uspehov in športne sreče.


Časovno obdobje

Potrdi