Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Fotoarhiv: Anže Malovrh/STA

  07.12.2016 - Vlada je na današnji seji sprejela Strateški okvir prilagajanja podnebnim spremembam, ki predstavlja prvi korak k razvoju celovitega medsektorskega procesa prilagajanja v vse politike, ukrepe in ravnanja. Člani vlade so potrdili tudi Energetsko bilanco RS za leto 2016.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  06.12.2016 - Minister za pravosodje Goran Klemenčič je sporočil pomembno odločitev odbora Odbora Sveta Evrope, ki je namenjen nadzoru nad implementacijo sodb Evropskega sodišča za človekove pravice. Slovenija je s sprejetimi zakonodajnimi, organizacijskimi, informacijskimi in drugimi ukrepi odpravila sodne zaostanke in s tem zagotovila dostop do sojenja v razumnem roku.

 • Fotoarhiv: Anže Malovrh/STA

  113. redna seja Vlade RS

  06.12.2016 - Vlada se bo sestala na 113. redni seji, obravnavala bo predlog odloka o programu porabe sredstev Sklada za podnebne spremembe v letih 2017 in 2018, predlog strateškega okvira prilagajanja podnebnim spremembam ter Energetsko bilanco Republike Slovenije za leto 2016.

 • Foto: Stanko Gruden/STA

  05.12.2016 - Predsednik vlade Miro Cerar se je danes udeležil zbora tožilcev, ki je potekal v okviru izobraževalnih tožilskih dnevov, ki potekajo že triindvajsetič zapovrstjo. Predsednik vlade je v nagovoru udeležencem izpostavil pomen zaupanja javnosti v institucije pravne države, saj le tako lahko res uspešno opravljajo svoje delo.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  05.12.2016 - Prostovoljci ste tisti, ki vzdržujete ključno vezivo vsake skupnosti – solidarnost in skrb za sočloveka. Prostovoljstvo je priložnost za aktivno odzivanje državljanov na družbene probleme, nove potrebe, velike spremembe in naravne nesreče, je ob mednarodnem dnevu prostovoljcev izpostavil premier Miro Cerar.

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  03.12.2016 - Razumevanje invalidov in oseb z različnimi oviranostmi je ključnega pomena za enakopravno in vsevključujočo družbo. Stopnja njihove vpetosti v politično, socialno, ekonomsko in kulturno življenje je odraz civiliziranosti in zrelosti družbe ter države, v kateri živimo. Odgovornost vseh nas je, da stremimo k skupnosti enakih možnosti za vse, je ob mednarodnem dnevu invalidov poudaril premier Miro Cerar.

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  Premier Cerar za izboljšanje kakovosti sistema javnega zdravstva

  01.12.2016 - Izjava predsednika vlade Mira Cerarja po današnji seji vlade.

 • 01.12.2016 - Vlada se je na današnji seji seznanila s parafiranim Sporazumom o začasni prekinitvi stavkovnih aktivnosti v zvezi s splošno stavko zdravnikov in zobozdravnikov, sprejela predlog zakona o omejevanju uporabe tobačnih in povezanih izdelkov ter potrdila tri predloge zakonov s področja pravosodja.

 • Premier Cerar je dejal, da si vlada »prizadeva za moderno zdravstvo, ki bo omogočalo najboljše pogoje za vsako mamico, ki se v Sloveniji odloči za otroka«. Foto: Tamino Petelinšek/STA

  30.11.2016 - Predsednik vlade Miro Cerar je skupaj z ministrico za zdravje Milojko Kolar Celarc v uporabo Porodnišnici Ljubljana predal sodobni ultrazvok za 3D/4D preiskave v ginekologiji in porodništvu. Vlada RS je za ultrazvok namenila 249.950 EUR.

 • Premier Cerar je na okrogli mizi sodeloval v razpravi na temo »Pravo in politika – zaveznika ali nasprotnika?« Foto: Nebojša Tejić/STA

  30.11.2016 - Predsednik vlade Miro Cerar se je danes udeležil okrogle mize in slovesne podelitve priznanj ob razglasitvi 10 najvplivnejših pravnikov po izboru uporabnikov in obiskovalcev portala IUS-INFO, med katerimi je tudi sam.


Časovno obdobje

Potrdi