Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Danijel Novakovič/STA

  07.12.2018 -

  Predsednik vlade Marjan Šarec je nagovoril zbrane na prireditvi ob 35. obletnici delovanja Zveze Sonček, ki je nastala na pobudo staršev otrok s cerebralno paralizo in se v celotnem obdobju borila za izboljšanje kakovosti življenja, predvsem polno inkluzijo v družbi. 
  več

 • Foto: Nik Jevšnik/STA

  06.12.2018 -

  Predsednik Vlade RS Marjan Šarec je nagovoril zbrane na prireditvi Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, kjer so podelili prestižna naziva obrtnik leta 2018 in podjetnik leta 2018, razglasili najstarejšega obrtnika oziroma obrtnico leta ter podelili mojstrske diplome.
  več

 • Foto: Bor Slana/STA

  06.12.2018 - Vlada je na današnji seji določila spremembe Odloka o okviru za pripravo proračunov sektorja država za obdobje od leta 2018 do leta 2020, in sicer v delu, ki se nanaša na leto 2019. Okvir določa zgornjo mejo izdatkov za blagajne javnega financiranja, njegova sprememba pa bo omogočila pripravo rebalansa proračuna za leto 2019, ki je predviden prihodnje leto. Vlada bo predlog spremembe posredovala Državnemu zboru v sprejem in Fiskalnemu svetu v oceno. 

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  11. redna seja Vlade RS

  05.12.2018 - Vlada Republike Slovenije se bo jutri sestala na 11. redni seji. Prilagamo prečiščen predlog dnevnega reda vladne seje.

 • Foto: Bor Slana/STA

  05.12.2018 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec se je mudil na delovnem obisku v Avstriji. Srečanju in delovnemu kosilu z gostiteljem zveznim kanclerjem Republike Avstrije Sebastianom Kurzem je sledil sprejem pri zveznem predsedniku Republike Avstrije dr. Alexandru Van der Bellnu. 

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  03.12.2018 -

  Predsednik Vlade RS Marjan Šarec je na Srednji lesarski šoli v Ljubljani nagovoril zbrane na prireditvi ob 130-letnici lesarskega šolstva na Slovenskem. Uvodoma je spomnil na izredni pomen Srednje lesarske šole, saj izobražuje nove rodove lesarjev, ne glede na to, da smo to industrijo v Sloveniji svoj čas zanemarili in skoraj uničili. A vendarle zavedanje lesarstva spet prihaja na plan.
  več

 • Foto: Bor Slana/STA

  03.12.2018 - Ob mednarodnemu dnevu invalidov je ministrica za delo Ksenija Klampfer predstavila novosti na področju invalidske zakonodaje. S 1. januarjem se namreč pričneta uporabljati Zakon o osebni asistenci in Zakon o socialnem vključevanju invalidov, s katerima širimo krog oseb, ki lahko pridobijo status invalida. Tako bo širši krog oseb upravičen do nekaterih pravic, na primer do osebne asistence ali od leta 2022 dalje do storitev socialnega vključevanja, kar jim bo olajšalo ali sploh omogočilo samostojnejše osebno in družinsko življenje, pridobivanje izobrazbe in zaposlitve ter posledično tudi enakopravnejšo vključenost invalidov v vse sfere naše družbe.

 • Foto: Bor Slana/STA

  Vlada in sindikati javnega sektorja podpisali stavkovne sporazume in dogovor o plačah

  03.12.2018 - Pristojni ministri in predstavniki sindikatov javnega sektorja so podpisali stavkovne sporazume, dogovor o plačah in anekse h kolektivnim pogodbam. Predsednik vlade Marjan Šarec je v uvodnem nagovoru izpostavil, da je izpogajano največ, kar je možno, saj stanje v proračunu več ne dovoljuje.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  30.11.2018 - Predsednik vlade Marjan Šarec je v Lendavi nagovoril zbrane na slovesnosti ob 60-letnici radijskega in 40-letnici televizijskega programa v madžarskem jeziku na RTV Slovenija. V nagovoru je poudaril, da danes praznujemo častitljivi obletnici, obletnici medijev, ki spodbujata dvojezičnost, informiranost, ki spodbujata ohranitev narodne identitete. »Tudi Slovenci smo narod, ki ve, kako je, če si izven svoje domovine. Oba naroda, tako madžarski kot slovenski, se dobro zavedata, da je potrebno poskrbeti za tiste izven meja in da jih matični državi ne smeta pozabiti.«

 • Vir: UMAR

  30.11.2018 - V tretjem četrtletju se je po podatkih Statističnega urada RS nadaljevala visoka in široko osnovana rast gospodarske aktivnosti, ki se je na letni ravni realno zvišala za 4,8 odstotka, v devetih mesecih pa za 4,5 odstotka.


Časovno obdobje

Potrdi