Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Premier Cerar in minister Počivalšek sta simbolično predala paviljon v upravljanje Mestni občini Murska Sobota. Foto: STA

  29.07.2016 - Predsednik vlade Miro Cerar in minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Zdravko Počivalšek sta danes simbolično predala paviljon, s katerim se je Slovenija lani predstavljala na razstavi Expo v Milanu, v upravljanje Mestni občini Murska Sobota. Premier in minister sta prepričana, da se bo s tem nadaljevala uspešna promocija Slovenije tudi v prihodnje.

 • Premier Cerar je slovesno odprl prostore podjetja Odelo Slovenija. Foto: STA

  29.07.2016 - Predsednik vlade Miro Cerar je v Črešnjevcih slovesno odprl prostore podjetja Odelo Slovenija, ki je del skupine turškega podjetja Bayraktarlar Holding. Premier je pozdravil dejstvo, da ima podjetje vizijo, da ustvarja nova delovna mesta in v Sloveniji načrtuje nova vlaganja.

 • Ministrica za delo Anja Kopač Mrak je izpostavila, da predlog zakona ureja tudi tiste določbe, ki so se do sedaj v praksi izkazale kot premalo učinkovite. Foto: STA

  28.07.2016 - Vlada je na današnji redni seji sprejela predlog novele Zakona o preprečevanju nasilja v družini ter predlog Zakona o lekarniški dejavnosti. Sprejela je tudi sklep, da se mladoletnikom brez spremstva, ki v Sloveniji prebivajo nezakonito ali imajo status prosilca za mednarodno zaščito ali status osebe z mednarodno zaščito, za obdobje od 1. 8. 2016 do 31. 7. 2017 zagotavlja ustrezna nastanitev v javnih dijaških domovih v obliki pilotnega projekta.

 • Vir: MzI

  27.07.2016 - Minister za infrastrukturo Peter Gašperšič si je v Mednem skupaj z Direkcijo RS za infrastrukturo in župani petih občin s porečja Sore ogledal dokončani most čez železniško progo. Dvosmerni promet po novem mostu, katerega obnova je stala dobrih 1,9 mio evrov, je stekel že sredi junija.

 • Premier Cerar na seji ESS. Foto: STA

  Premier Cerar na seji ESS pozval k odgovornemu vodenju socialnega dialoga

  27.07.2016 - Predsednik vlade Miro Cerar se je udeležil seje Ekonomsko-socialnega sveta, na kateri je pozval k nadaljevanju odgovornega socialnega dialoga, ki predstavlja predpogoj za uspešen in trajen razvoj države.

 • Izjava predsednika vlade po seji Sveta za nacionalno varnost. Foto: STA

  27.07.2016 - Stopnja ogroženosti Slovenije tudi po nedavnih terorističnih napadih v Evropi in varnostnih incidentih širše po svetu, ostaja nizka, je po sestanku sveta za nacionalno varnost dejal premier Miro Cerar.

 • Fotoarhiv: STA

  98. redna seja Vlade RS

  27.07.2016 - Vlada RS se bo jutri, v četrtek, 28. julija ob 10. uri, sestala na 98. redni seji in na njej med drugim obravnavala predlog novele zakona o preprečevanju nasilja v družini.

 • Premier Cerar obiskal podjetniški spodbujevalnik ABC. Foto: STA

  26.07.2016 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Miro Cerar je danes obiskal ABC Accelerator, ki po odprtju svojih poslovalnic v Indiji in Nemčiji septembra letos odpira poslovalnico tudi v Silicijevi dolini. "To je primer odlične prakse, ki bi ga morala imeti cela Slovenija za dober zgled," je dejal premier ter izpostavil, da v pospeševalnik prihajajo največja svetovna podjetja in priznani svetovni strokovnjaki, ki temu projektu izražajo priznanje in podporo.

 • Sogovornika sta večji del pogovorov namenila aktualnim zadevam EU ter osrednjim geostrateškim vprašanjem, ki se vse bolj neposredno dotikajo Evrope. Foto: STA

  25.07.2016 - Premier Miro Cerar je na delovnem kosilu gostil predsednika Bolgarije Rosena Plevnelieva. Poleg odličnih dvostranskih odnosov sta sogovornika potrdila tudi tesne kulturne in osebne vezi med ljudmi obeh držav, na katerih velja graditi naprej, ter se zavzela za krepitev gospodarskega sodelovanja.

 • Logo OZN. Fotoarhiv: STA

  22.07.2016 - Predsednik vlade Miro Cerar pozdravlja aktualni uspeh Danila Türka v OZN. K temu uspehu je pripomogel tako odličen kandidat kot tudi dejavnosti slovenske vlade. Odličen rezultat je tako dodatna spodbuda vladi za nadaljnjo odgovorno in odločno podporo kandidaturi Türka.


Časovno obdobje

Potrdi