Arhiv glavnih novic

 • Seja vlade. Foto: STA

  25.09.2014

  Vlada se je na današnji seji seznanila z Jesensko napovedjo gospodarskih gibanj 2014, ki vključuje napovedi makroekonomskih kazalcev do vključno leta 2016. Bruto domači proizvod se bo letos povečal za 2 %, pri čemer bo izvoz ostal glavni dejavnik gospodarskega okrevanja, boljša od lani bo tudi večina kazalnikov domače potrošnje. Vlada se je seznanila tudi s tem, da so na podlagi odločbe EK o skladnosti ukrepov za krepitev stabilnosti banke Abanka s pravili EU o državnih pomočeh, izpolnjeni pogoji za dokončno izvedbo ukrepov v Abanki, kot so bili začeti in delno že izvedeni na podlagi sklepa prejšnje vlade 12. 12. 2013. Vlada je imenovala tudi več državnih sekretarjev.

  več

 • Foto: Daniel Novakovič/STA, vir: UKOM

  Predsednik Vlade RS Miro Cerar na sprejemu novoizvoljene slovenske vlade pri predsedniku RS Pahorju

  19.09.2014

  Predsednik Vlade Republike Slovenije Miro Cerar se je danes udeležil sprejema za novoizvoljeno slovensko vlado pri predsedniku Republike Slovenije Borutu Pahorju. Pahor je Cerarju zaželel veliko poguma in znanj, vse v slovenski politiki pa pozval k sodelovanju. Cerar je dejal, da podpora predsednika države novi vladni ekipi veliko pomeni, tudi njemu samemu pa veliko pomeni, da se predsednik države trudi v isti smeri, kot se bo nova vlada. To je v smeri, da državo popeljejo iz krize, da državljanom omogočijo dostojno življenje in družbi trajnostni razvoj.

 • Konstitutivna seja vlade. Foto: STA

  18.09.2014

  Vlada se je sestala na konstitutivni seji. Za generalnega sekretarja vlade je imenovala Darka Krašovca. Ustanovila je Odbor Vlade RS za državno ureditev in javne zadeve, Odbor Vlade RS za gospodarstvo in Komisijo Vlade RS za administrativne zadeve in imenovanja. Obenem je imenovala več državnih sekretarjev v ministrstvih. Člani vlade so se seznanili tudi z informacijo o stanju državnega proračuna ter informacijo o posledicah obilnega deževja, poplav in plazov.

  več

 • Primopredaja. Foto: STA

  18.09.2014

  Predsednik vlade Miro Cerar se je dosedanji predsednici vlade Alenki Bratušek zahvalil za korektno primopredajo in za spodbudne besede, ter poudaril, da bo njegova vlada nadaljevala začeto delo predhodnjih vlad, povzela dobre prakse in dogradila sistem delovanja tam, kjer je to nujno potrebno za izhod iz krize.

  več

 • Dvanajsta slovenska vlada. Foto: STA

  18.09.2014

  Državni zbor je danes imenoval ministrsko ekipo predsednika vlade Mira Cerarja. S tem je bila izvoljena dvanajsta slovenska vlada, ki jo sestavljajo predsednik vlade, sedem ministric in devet ministrov.

  več

 • Državna komemoracija pri kostnici žrtev I. svetovne vojne. Foto: STA

  Državna komemoracija v spomin žrtvam ob 100. obletnici I. svetovne vojne

  09.09.2014

  Pri kostnici žrtev I. svetovne vojne na ljubljanskih Žalah je danes potekala državna komemoracija v spomin umrlim vojakom in civilnim žrtvam I. svetovne vojne. Slavnostnemu govoru predsednika republike Boruta Pahorja je sledil umetniški program po scenariju in v režiji Marjana Bevka. Nastopili so igralca Alida Bevk in Rok Vihar, Orkester Slovenske vojske pod vodstvom Andreje Šolar, Primorski akademski zbor Vinko Vodopivec pod vodstvom Primoža Malavašiča in solista Mojca Bitenc ter Domen Križaj. V sklopu slovesnosti je v imenu Republike Slovenije predsednik republike h kostnici položil venec.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA, vir: KPV

  04.09.2014

  Predsednica vlade Alenka Bratušek se z ministrom za zunanje zadeve in ministrom za obrambo v Walesu udeležuje dvodnevnega vrha Nata. Zasedanje poteka v času pomembnih varnostnih izzivov v Evropi in širše, voditelji držav pa so v okviru današnjih pogovorov pozornost namenili predvsem razmeram v Ukrajini in Afganistanu.

  več

 • Foto: STA, vir: MZZ

  02.09.2014

  Z zaključnim panelom na temo prihodnosti Zahodnega Balkana se je končal 9. Strateški forum Bled (BSF) - ena od srednjih regionalnih konferenc, ki obravnava globalne teme in se je je letos udeležilo več kot 500 gostov iz 65 držav in mednarodnih organizacij - predstavnikov politike, gospodarstva, akademske sfere in mednarodne skupnosti. Dogodek na Bledu pa je spremljalo tudi 140 predstavnikov domačih in tujih medijev.

  več

 • Foto: Stanko Gruden/STA, vir: KPV

  01.09.2014

  Predsednica vlade Alenka Bratušek se je udeležila 9. Strateškega foruma Bled. Ob robu Strateškega foruma se je predsednica vlade srečala z Ministrom za zunanje zadeve in trgovino Madžarske dr. Tiborjem Navracsicsem ter s predsednikom Evropske banke za obnovo in razvoj Sumom Chakrabartijem. Chakrabarti se je v kratkem neformalnem srečanju premierki zahvalil za dobro sodelovanje vlade ter izrazil pričakovanje, da bo Slovenija proces reform nadaljevala tudi v prihodnje.

  več

 • Predsednica vlade na izrednem zasedanju Evropskega sveta. Foto: STA

  31.08.2014

  Predsednica vlade Alenka Bratušek se je v Bruslju udeležila zasedanja Evropskega sveta. Tokratno srečanje predsednikov držav in vlad je bilo v prvi vrsti namenjeno imenovanju novega predsednika Evropskega sveta in Visokega predstavnika za zunanje zadeve in varnostno politiko. To sta postala poljski premier Donald Tusk in italijanska zunanja ministrica Federica Mogherini. Premierka je na novinarski konferenci po končanem zasedanju poudarila, da so obe imeni potrdili zelo hitro in soglasno.

  več