Spletno mesto vlada.si je 1. julija 2019 postalo del Osrednjega spletnega mesta državne uprave GOV.SI.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Nebojša Tejić, STA

  29.06.2019 - Pod Najevsko lipo nad Črno na Koroškem, ki velja za najmogočnejšo lipo v naši državi, je danes potekalo že tradicionalno 29. vseslovensko srečanje, ki združuje predstavnike nacionalnih in lokalnih oblasti ter državljane. Zbrano množico obiskovalcev je nagovoril predsednik vlade Marjan Šarec.

 • Foto: Tamino Petelinšek, STA

  27.06.2019 - Ob zaključku svojega obiska v Vatikanu se je premier Marjan Šarec udeležil razstave Plečnikovih kelihov in sakralnih predmetov v Vatikanskih muzejih, ki so jo odprli minister za kulturo Zoran Poznič, direktorica Vatikanskih muzejev Barbara Jatta in direktor Muzeja in galerij mesta Ljubljana Blaž Peršin. Razstava bo v Vatikanskih muzejih na ogled vse do 7. septembra.

 • Foto: Tamino Petelinšek, STA

  27.06.2019 - Predsednik vlade Marjan Šarec se mudi na uradnem obisku v Vatikanu. V dopoldanskih urah ga je na zasebni avdienci sprejel papež Frančišek, srečal se je tudi že z državnim tajnikom Svetega sedeža kardinalom Pietrom Parolinom. V pogovorih s papežem Frančiškom sta sogovornika poudarila prijateljski odnos med Slovenijo in Svetim sedežem. »Vzpostavljeni dialog o dvostranskih odnosih cenimo in ga želimo nadaljevati,« je bilo eno ključnih sporočil premierja ob obisku. Predsednik vlade Šarec je papeža Frančiška spomnil na odprto vabilo za obisk Slovenije.

 • Foto: Nebojša Tejić, STA

  27.06.2019 - Vlada je na današnji seji sprejela predlog novele Zakona o socialno varstvenih prejemkih in ga pošlje Državnemu zboru v obravnavo po skrajšanem postopku. Predlog Zakona o spremembah in dopolnitvi Zakona o socialno varstvenih prejemkih se nanaša na področje denarnih socialnih pomoči. S tem predlogom zakona zasledujemo dva cilja, in sicer razmejiti denarno socialno pomoč (DSP) in minimalno plačo, pri čemer DSP ostaja 392,75 evrov, ter hitrejšo aktivacijo upravičencev do denarne socialne pomoči na trgu dela.

 • Foto: Nebojša Tejić, STA

  37. redna seja Vlade RS

  26.06.2019 - Vlada Republike Slovenije se bo sestala na 37. redni seji, na kateri bodo člani vlade med drugim obravnavali predlog zakona o spremembah in dopolnitvi Zakona o socialno varstvenih prejemkih, predlog novele Zakona o nadzoru državne meje, predlog zakona o spremembah Zakona o ureditvi določenih vprašanj zaradi končne razsodbe arbitražnega sodišča na podlagi Arbitražnega sporazuma med Vlado Republike Slovenije in Vlado Republike Hrvaške, predlog novele Zakona o trgu finančnih instrumentov in predlog novele Zakona o množičnem vrednotenju nepremičnin.

 • Foto: Tamino Petelinšek, STA

  24.06.2019 - Predsednik vlade Marjan Šarec je obiskal Ministrstvo za obrambo in prek videokonference nagovoril pripadnike Slovenske vojske na mednarodnih operacijah in misijah. Po uvodnih nagovorih in prejemu poročil iz mednarodnih operacij ter misij je predsednik vlade poudaril, da je delo, ki ga opravljajo zunaj meja Republike Slovenije, neprecenljivo. »Nikoli si tisti, ki tega dela neposredno ne opravljamo, ne bomo mogli predstavljati, kakšne so žrtve, ki jih to delo od vas zahteva vsak dan. In vsak dan se moramo tudi zavedati, kako je vaše delo tudi nevarno.«

 • Vir: UKOM, SURS

  Kaj se je v Sloveniji spremenilo od osamosvojitve do danes

  22.06.2019 - 25. junija praznujemo v Sloveniji dan državnosti. Na ta dan, leta 1991, smo sprejeli Deklaracijo o neodvisnosti Slovenije in Temeljno ustavno listino o samostojnosti in neodvisnosti Slovenije in s tem je Slovenija postala formalno neodvisna država. Ob obletnici teh dogodkov, že osemindvajseti, ugotavljamo, kaj vse se je od takrat spremenilo. 

 • Foto: EU Council

  21.06.2019 - Predsednik vlade se v Bruslju udeležuje rednega zasedanja Evropskega sveta. V popoldanskem delu prvega dne zasedanja so voditelji razpravljali o sprejetju Strateške agende EU za obdobje 2019–2024, v okviru katere so največ pozornosti namenili vprašanjem podnebnih sprememb, večletnem finančnem okviru EU 2021–2027 in širitvi EU. Prvi dan zasedanja so zaključili z delovno večerjo, kjer so razpravljali o imenovanjih na najvišje položaje v institucijah EU za naslednji institucionalni cikel.

 • Foto: Tamino Petelinšek, STA

  20.06.2019 - Vlada je na današnji seji sprejela Opredelitev Republike Slovenije v sodnem postopku k zadevi C-316/19 Evropska komisija proti Republiki Sloveniji. Evropska komisija je pred Sodiščem EU vložila tožbo zoper Republiko Slovenijo, v kateri ji v zvezi s hišno preiskavo in zasegom v Banki Slovenije očita dve kršitvi, in sicer kršitev nedotakljivost arhivov Evropske unije ter nekonstruktivno razpravljanje slovenskih organov z Evropsko centralno banko pred in po hišni preiskavi, kot to zahteva načelo lojalnega sodelovanja. Odgovor na tožbo bo na Sodišče EU vlagalo Državno odvetništvo RS. Rok za odgovor se izteče 3. julija 2019.

 • Foto: Bor Slana, STA

  19.06.2019 - Dijakinje in dijaki tretjega letnika Škofijske klasične gimnazije Ljubljana so danes v okviru programa »Državljanska kultura« obiskali Vlado Republike Slovenije. Ker stvari lažje razumemo, ko jih osebno izkusimo in doživimo, je bila zanje organizirana simulacija redne seje vlade.


Časovno obdobje

Potrdi