Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Premier Cerar z ministricama za zdravje in notranje zadeve obiskal policista, ranjenega v streljanju pred izolsko bolnišnico. Foto: STA

  24.08.2016 - Predsednik vlade Miro Cerar je z ministrico za zdravje Milojko Kolar Celarc in ministrico za notranje zadeve Vesno Györkös Žnidar v UKC Ljubljana obiskal policista, ranjenega v streljanju pred izolsko bolnišnico, ki medtem že okreva. Ob tej priložnosti se je premier sestal tudi z vodstvom UKC Ljubljana, kjer je vsem zaposlenim v zdravstvu izrazil svojo polno podporo ter podporo vlade. Po besedah premiera vlada že sicer išče možnosti za izboljšavo pogojev v zdravstvu kot takem ter njihovi varnosti.

 • Predsednik vlade je v okviru sejma AGRA 2016 v Gornji Radgoni zasadil lipo. Miro Cerar je Foto: STA

  24.08.2016 - Predsednik vlade Miro Cerar je nagovoril udeležence Dneva slovenskih zadružnikov na kmetijsko-živilskem sejmu AGRA 2016 v Gornji Radgoni. Ob tem je vnovič zagotovil podporo razvoju kmetijstva ter zadružništva v Sloveniji ter se zavzel za nadaljnji razvoj zadružništva ter dialog tako z vlado kot med mlado in staro generacijo.

 • Fotoarhiv: STA

  23.08.2016 - Predsednik vlade Miro Cerar je danes opravil daljši razgovor z direktorjem Sove Zoranom Klemenčičem, ki je minuli petek premierju pripravil poročilo zaradi anonimnih očitkov o korupciji in domnevnem neobvladovanju položaja na Sovi. Po temeljiti preučitvi poročila in opravljenem razgovoru premier ocenjuje, da ni razlogov, zaradi katerih ne bi bilo mogoče direktorju Klemenčiču pri vodenju Sove zaupati tudi v bodoče.

 • Fotoarhiv: STA

  23.08.2016 - Predsednik vlade Miro Cerar se je sestal z ministrico za notranje zadeve Vesna Györkös Žnidar, ki je premieru poročala o včerajšnjih tragičnih dogodkih v izolski bolnišnici. »Kot predsednik vlade bom storil vse, da bodo za policiste in vse, ki skrbijo za varnost in oskrbo ljudi, zagotovljeni ustrezni delovni pogoji ter podpora vlade tudi v naprej,« je poudaril premier.

 • Vir: EU skladi

  22.08.2016 - Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je izdala odločitev o podpori za program s področja pridobivanja dodatnih znanj za mlade na področju kulturnih dejavnosti, ki ga bo izvajal Javni sklad RS za kulturne dejavnosti. Predvidena vrednost programa, ki se bo izvajal v obeh kohezijskih regijah, je 2 milijona evrov, Evropski socialni sklad prispeva 1,6 milijona.

 • PV Cerar med ogledom sejma Agra. Foto: STA

  20.08.2016 - Predsednik Vlade RS Miro Cerar je danes v Gornji Radgoni odprl 54. mednarodni kmetijsko-živilski sejem AGRA. V svojem nagovoru na otvoritveni slovesnosti, ki so se je udeležili gosti iz Slovenije in tujine, je poudaril, da je kmetijstvo ena od temeljnih dejavnosti in stebrov naše družbe, podpora kmetijstvu in ustvarjanje ugodnejših razmer zanj pa ena od prioritet vlade.

 • Vir: MNZ

  17.08.2016 - Danes dopoldan je v Slovenijo v spremstvu predstavnikov Mednarodne organizacije za migracije prispelo 12 državljanov Sirije in dva državljana Iraka. Do zdaj je bilo v Slovenijo premeščenih 61 oseb, in sicer 15 državljanov Eritreje iz Italije ter 31 državljanov Sirije in 15 državljanov Iraka iz Grčije.    

 • Foto: STA

  10.08.2016 - V Slovenijo je v okviru premestitve prispela druga skupina oseb iz Grčije, ki potrebujejo mednarodno zaščito. Prispelo je 18 oseb, in sicer 13 državljanov Sirije in pet državljanov Iraka. Med njimi sta dve družini, z osmimi in z dvema otrokoma ter pet posameznikov. Spremljali so jih predstavniki Mednarodne organizacije za migracije.

 • Fotoarhiv STA

  Zahvala predsednika vlade ob uspešno pogašenem požaru

  09.08.2016 - Predsednik vlade Miro Cerar se zahvaljuje vsem gasilkam in gasilcem, pripadnikom Slovenske vojske in vsem ostalim, ki so s svojo požrtvovalnostjo in trudom uspešno pogasili požar, ki je v zadnjih dneh ogrožal življenja in premoženje ljudi pod kraškim robom. S svojo izjemno usposobljenostjo, predvsem pa vnemo in pripravljenostjo pomagati sočloveku, nam vsem dajejo vzgled.

 • Ključna področja, kjer vlada s sistemskimi rešitvami in konkretnimi ukrepi zagotavlja boljši položaj mladih, so izobraževanje, trg dela in bivanjske razmere mladih. Vir: Mostphotos

  08.08.2016 - 12. avgusta praznujemo mednarodni dan mladih. V začetku leta 2016 je bilo v Sloveniji 327.000 mladih, to je 16 % prebivalcev Slovenije. Delež mladih se v Sloveniji zmanjšuje. S prioritetnim obravnavanjem mladih mora vlada upoštevati tudi upadanje števila in deleža mladih. Trend bo zaznamoval okvire mladinske politike v naslednjih desetletjih, saj se bodo njegovi učinki za mlade in celotno družbo izrazili na različnih področjih.


Časovno obdobje

Potrdi