Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Premier Cerar na državni proslavi v Križankah. Foto: STA

  Premier Cerar na državni proslavi ob dnevu upora proti okupatorju

  26.04.2016 - Predsednik vlade Miro Cerar se je na predvečer praznika, dneva upora proti okupatorju, v Križankah v Ljubljani udeležil državne proslave. Slavnostni govornik na proslavi je bil predsednik državnega zbora Milan Brglez. Za scenarij in režijo slovesnosti je poskrbel Igor Zupe, ki je slavnostno obredje državne proslave ob dnevu upora proti okupatorju označil za "dramo intime in etosa". Na proslavi so sodelovali tudi zastavonoše veteranskih organizacij in nosilci bojnih zastav.

 • Predsednik vlade Miro Cerar v DZ. Foto: STA

  Ministrica za kulturo odstopila

  25.04.2016 - DZ se je danes seznanil z odstopom ministrice za kulturo Julijane Bizjak Mlakar. Ob začetku seje DZ je predsednik vlade Miro Cerar predstavil svoje argumente k predlogu za razrešitev ministrice. Ministrstvo za kulturo bo začasno vodil minister za Slovence v zamejstvu in po svetu Gorazd Žmavc.

 • Premier Cerar je podpisal Pariški podnebni sporazum.

  22.04.2016 - Predsednik vlade Miro Cerar se danes udeležuje slovesnosti ob podpisu Pariškega podnebnega sporazuma (COP21), ki na vabilo Generalnega sekretarja OZN, Ban Ki-moona, poteka na sedežu Organizacije združenih narodov v New Yorku. Slovenski premier je v nacionalni izjavi na dogodku, ki se ga udeležujejo številni voditelji in visoki predstavniki pogodbenic Konvencije o spremembi podnebja – trenutno 195 pogodbenic, poudaril, da je Pariški podnebni sporazum pomemben odziv na opozorilo, da moramo spremeniti miselnost ter način delovanja, če želimo spremembe. Kot je ocenil slovenski premier, gre za mejnik na naši skupni poti do nizkoogljične in trajnostne prihodnosti ter sovoditelje pozval k čim hitrejši ratifikaciji sporazuma.

 • Premier Cerar v New Yorku na Visoki tematski razpravi o uresničevanju Ciljev trajnostnega razvoja v Organizaciji ZN.

  21.04.2016 - Predsednik vlade Miro Cerar se je danes udeležil Visoke tematske razprave o uresničevanju Ciljev trajnostnega razvoja v Organizaciji združenih narodov. Kot je poudaril v razpravi, je Slovenija že začela z uresničevanjem Agende za trajnostni razvoj do leta 2030, prav tako smo v jeseni začeli pripravljati dolgoročno Strategijo razvoja Slovenije do leta 2030, ki bo končana predvidoma do konca tega leta in temelji na implementaciji Agende za trajnostni razvoj do leta 2030. »Izzivi so veliki, vendar pa je odločenost moje vlade jasna. Še naprej bomo krepili naš prispevek k uresničevanju nacionalnih in globalnih razvojnih ciljev,« je poudaril slovenski premier. Razprave v okviru slovenske delegacije se je udeležil tudi nekdanji predsednik Republike Slovenije in kandidat za generalnega sekretarja OZN Danilo Türk.

 • 21.04.2016 - 22. aprila obeležujemo svetovni dan Zemlje. Ob tej priložnosti se lahko še bolj zavemo lepot, ranljivosti in minljivosti našega planeta ter posledic človeškega ravnanja za njegovo dobrobit. Letošnji dan Zemlje ima poseben pomen, saj bo istega dne v New Yorku potekal tudi slavnostni podpis globalnega sporazuma o podnebnih spremembah, ki ga v imenu Slovenije podpisuje predsednik vlade Miro Cerar.

 • Minister za finance Dušan Mramor in državna sekretarka Mateja Vraničar Erman. Foto: STA

  20.04.2016 - Vlada je na današnji seji sprejela Program stabilnosti 2016, predlog Zakona o trošarinah, predlog novele Zakona o plačilnih storitvah in sistemih ter predlog Zakona o reševanju in prisilnem prenehanju bank.

 • Predsednik vlade Miro Cerar z dijaki na okrogli mizi ob 25. obletnici samostojne Slovenije. Vir: KPV

  19.04.2016 - Predsednik vlade Miro Cerar je danes obiskal Zavod sv. Stanislava v Ljubljani. Dijaki Škofijske klasične gimnazije, ki deluje v okviru zavoda, so organizirali okroglo mizo z naslovom »25 let samostojne Slovenije – poti in stranpoti«, na katero so kot sogovornika povabili predsednika vlade in ljubljanskega pomožnega škofa Antona Jamnika. Premier Cerar je v pogovoru izpostavil, da je osamosvojitev uresničitev dolgoletnih sanj in da je Sloveniji uspelo doseči najpomembnejše zastavljene cilje, da pa je potrebno graditi naprej, na način, da bodo današnje mlade generacije lahko narejeno dograjevale in nadgrajevale, da bomo lahko samo še boljši.

 • Foto: STA

  85. redna seja Vlade RS

  19.04.2016 - Vlada se bo v sredo, 20. aprila, ob 9. uri, sestala na redni seji. Obravnavala bo Program stabilnosti 2016, Predlog zakona o reševanju in prisilnem prenehanju bank in Predlog zakona o trošarinah.

 • Neformalno srečanje ministrov za notranje zadeve v okviru Brdo procesa. Foto: STA

  19.04.2016 - Na Brdu pri Kranju se je danes zaključilo neformalno srečanje ministrov za notranje zadeve v okviru Brdo procesa. Osrednji temi sta bili boj proti terorizmu in upravljanje migracijskih tokov.

 • Foto: STA

  19.04.2016 - Predsednik vlade Miro Cerar je danes do 12. ure pričakoval, da mu bo ministrica za kulturo Julijana Bizjak Mlakar ponudila odstop s položaja. Ministrica tega ni storila, zato je premier danes Državnemu zboru predlagal njeno razrešitev.


Časovno obdobje

Potrdi