Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  11.10.2018 - Vlada je na današnji seji potrdila Osnutek proračunskega načrta za leto 2019 – ob predpostavki nespremenjenih politik. Osnutek proračunskega načrta za Slovenijo opredeljuje finančni okvir za celotne javne finance, ne le državni proračun. Tako kot spomladi Program stabilnosti tudi ta dokument temelji na predpostavki nespremenjenih politik. To pomeni, da upošteva le že vse dogovorjene in sprejete zakonske obveznosti. Novega bomo pripravili hkrati z rebalansom proračuna prihodnje leto.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  10.10.2018 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec se je mudil na obisku v Bruslju, kjer se je srečal s predsednikom Evropskega sveta Donaldom Tuskom in predsednikom Evropske komisije Jeanom-Claudom Junckerjem. Obisk po nastopu funkcije predsednika vlade je bil namenjen izmenjavi pogledov na aktualna vprašanja v Evropski uniji in predstavitvi ključnih pričakovanj ter glavnih političnih prioritet nove vlade. Ob robu obiska se je slovenski premier srečal tudi s slovenskimi poslanci v Evropskem parlamentu.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  4. redna seja Vlade RS

  10.10.2018 - Vlada Republike Slovenije se bo v četrtek, 11. oktobra ob 10. uri,  sestala na 4. redni seji, na kateri bo med drugim obravnavan predlog novele zakona o socialno varstvenih prejemkih, ki ohranja osnovni znesek minimalnega dohodka v višini 392,75 evra tudi po 1. januarju 2019. S tem se še naprej ohranja trenutna meja socialne varnosti upravičencev do denarne socialne pomoči oziroma varstvenega dodatka.

 • Vir: Ministrstvo za finance

  10.10.2018 - Minister za finance Andrej Bertoncelj in minister za javno upravo Rudi Medved sta se sestala s predstavniki reprezentativnih združenj občin. Pogovori so tekli o povprečnini, prevetritvi nalog in pristojnosti občin ter o zavezi k nadaljnjemu dialogu med združenji občin in vlado.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  09.10.2018 - »Slovenija je varna država, prizadevanje za ohranitev miru pa temelj našega delovanja v zavezništvu.« Na povabilo predsednika vlade Marjana Šarca je Slovenijo danes obiskal generalni sekretar zveze NATO Jens Stoltenberg.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  04.10.2018 - Vlada je danes sprejela novelo Zakona o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev, s katero želi, da se prehod na nov sistem podaljševanja letnih pravic iz javnih sredstev, s strani CSD po uradni dolžnosti, opravi kvalitetno, z manj problemi, zaostanki in tudi lažje za tiste, ki bodo vodili postopke odločanja o letnih pravicah iz javnih sredstev. S predlaganimi spremembami ureditve se umika masovni informativni izračun podaljševanja letnih pravic in nadomešča z mesečnim podaljševanjem letnih pravic.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  3. seja Vlade RS

  03.10.2018 - Vlada Republike Slovenije se bo jutri, v četrtek, 4. oktobra ob 10. uri, v sejni dvorani Vlade RS na Gregorčičevi 25, sestala na 3. redni seji in med drugim obravnavala predlog sprememb zakona o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev. Člani vlade bodo obravnavali tudi predloga novel zakona o davku na dodano vrednost in zakona o davku od dohodkov pravnih oseb. 

 • Foto: KPV

  02.10.2018 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec se je danes udeležil 2. kongresa slovenskih občin, ki ga organizirajo Skupnost občin Slovenije, Združenje občin Slovenije in Združenje mestnih občin Slovenije. Nagovoril je udeležence kongresa in sodeloval v pogovoru z županjami ter župani slovenskih občin o vlogi občin, njihovem nadaljnjem razvoju in iskanju skupnih rešitev z državnimi ter evropskimi institucijami. 

 • Foto. Tamino Petelinšek/STA

  01.10.2018 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec je bil danes v Cankarjevem domu kot pokrovitelj 18. Festivala za tretje življenjsko obdobje tudi osrednji govornik na slavnostni otvoritvi. Festival je posvečen aktivnemu staranju, izboljšanju kakovosti življenja starejših in uresničevanju solidarnosti med generacijami ter ponuja široko paleto strokovnega, izobraževalnega in kulturnega programa.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  28.09.2018 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec se je danes mudil v Pomurju. Najprej se je udeležil otvoritve južne obvoznice okoli Murske Sobote, v nadaljevanju pa je nagovoril člane Območne obrtno-podjetniške zbornice Murska Sobota ob petdeseti obletnici njenega delovanja.


Časovno obdobje

Potrdi