Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Nebojša Tejić, STA

  35. redna seja Vlade RS

  13.06.2019 - Vlada Republike Slovenije se bo sestala na 35. redni seji, na kateri bodo člani vlade med drugim obravnavali predlog novele Zakona o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev. Sprejetje zakona se predlaga po nujnem postopku, da bi od 1. avgusta 2019 dalje zagotovili hitrejše reševanje vlog o pravicah iz javnih sredstev, predvsem o pravici do državne štipendije, in s tem posledično zmanjšali zaostanke pri reševanju vlog za t.i. letne pravice iz javnih sredstev v mesecu avgustu in septembru.

 • Foto: Anže Malovrh, STA

  12.06.2019 - V Kongresnem centru Brdo pri Kranju so bile danes v okviru konference »Industrija prihodnosti« predstavljene najboljše prakse slovenske industrije. V uvodnem delu dogodka je vse prisotne pozdravil predsednik vlade Marjan Šarec, v nadaljevanju dneva pa so se udeleženci soočali z razvojnimi in političnimi dilemami ter izzivi in predstavili svoje dosežke ter prihodnje načrte industrijske politike. Osrednja nit konference je bila vizija zelene, kreativne, pametne in sodelujoče industrije prihodnosti.

 • Foto: Anže Malovrh, STA

  11.06.2019 - Predsednik vlade Marjan Šarec se je ob 100. obletnici Mednarodne konference dela udeležil visokega segmenta konference v Ženevi. V nagovoru letošnje konference je poudaril, da je Slovenija počaščena, da je od samega začetka dejavna v ILO. »Smo med državami z velikim številom ratificiranih konvencij, vključno z vsemi temeljnimi in prednostnimi konvencijami. Še bolj pomembno pa je, da si prizadevamo zagotoviti njihovo učinkovito izvajanje v praksi. Ob obletnici ILO bi rad ponovil iskreno in močno zavezanost slovenske vlade načelom in vrednotam ILO in njenemu poslanstvu.«

 • Foto: Anže Malovrh, STA

  10.06.2019 - Predsednik vlade Marjan Šarec se je danes srečal z novoizvoljenimi slovenskimi poslanci v Evropski parlament. Največ pozornosti so namenili skupnemu sodelovanju v času njihovega mandata. Kot je po zaključku srečanja povedal predsednik vlade, je modro začeti mandat skupaj, se takoj na začetku dogovoriti o načinu sodelovanja, zlasti v luči prihajajočega slovenskega predsedovanja Svetu EU. Vlada meni, da bo za uspešno izvedbo predsedovanja potrebno vložiti skupni napor, zato je k sodelovanju povabila tudi slovenske evropske poslance.

 • Foto: Daniel Novakovič, STA

  08.06.2019 - Občina Lendava je v uporabo gasilcem, pripadnikom civilne zaščite in Rdečega križa predala novozgrajeni Center za zaščito in reševanje Lendava, ki so ga začeli graditi lansko jesen. S pomočjo novega objekta bodo enote lahko zagotavljale še višjo stopnjo požarne varnosti in ustrezno raven sistema zaščite in reševanja za primere naravnih in drugih nesreč. Slovesnega prevzema se je udeležil tudi predsednik vlade Marjan Šarec.

 • Foto: Tamino Petelinšek, STA

  08.06.2019 - Spominski park nekdanjega koncentracijskega taborišča pod Ljubeljem, ki je bil podružnica zloglasnega taborišča Mauthausen, je bil danes prizorišče slovesnosti v spomin na 74. obletnico osvoboditve taboriščnikov. Na dogodku, s katerim se želijo organizatorji spomniti na osvoboditev vseh koncentracijskih taborišč, ne samo ljubeljskega, je zbrano množico nagovoril predsednik vlade Marjan Šarec.

 • Foto: Tamino Petelinšek

  07.06.2019 - Na gradu Rajhenburg se je danes odvijala slovesnost v počastitev dneva slovenskih izgnancev. Dan slovenskih izgnancev obeležujemo kot spomin na 7. junij 1941, ko je nemški okupator iz Slovenske Bistrice odpeljal večje število slovenskih izgnancev.

 • Foto: Nik Jevšnik, STA

  06.06.2019 - Vlada je na današnji seji sprejela novelo predloga zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja, s katero se izenačuje obseg financiranja javnih in zasebnih šol, ki izvajajo javno veljavne izobraževalne programe in pridobijo 100 odstotkov sredstev, ki jih država oziroma lokalna skupnost zagotavlja za izvajanje obveznega programa javne šole.

 • Foto: Nebojša Tejić, STA

  34. redna seja Vlade RS

  05.06.2019 - Na seji bodo člani vlade med drugim obravnavali predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja (ZOFVI). Na dnevnem redu seje je tudi predlog novele Zakona o davku na dodano vrednost, ki med drugim uveljavlja izenačitev stopnje obdavčitve elektronskih publikacij s tiskanimi.    

 • Foto: Nebojša Tejić, STA

  05.06.2019 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec je na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani z uvodnim nagovorom otvoril drugi poslovni forum Pobude treh morij (3SI), ki poteka ob robu dvodnevnega vrha omenjene pobude. Forum, ki se ga udeležuje okoli 600 udeležencev iz več kot 40 držav, soorganizirajo Vlada Republike Slovenije, Center za evropsko prihodnost in Gospodarska zbornica Slovenije.


Časovno obdobje

Potrdi