Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  16.09.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je udeležil 120.obletnice delovanja Prostovoljnega gasilskega društva Velenje. V svojem nagovoru na slavnostni seji je poudaril, da so vrednote gasilstva - požrtvovalnost, pogum, tovarištvo, nesebičnost, humanitarnost, prostovoljstvo - vrednote, ki jih sam izredno ceni, a jih hkrati neredko v Sloveniji izredno pogreša.
  več

 • Foto: Stanko Gruden/STA

  Državna slovesnost v počastitev 70. obletnice vrnitve Primorske k matični domovini

  15.09.2017 - V Novi Gorici, ki letos praznuje 70. obletnico začetka gradnje mesta, je potekala državna slovesnost v počastitev 70. obletnice vrnitve Primorske k matični domovini. Umetniški del državne slovesnosti z naslovom »Gorico novo bomo dali v dar!« je režirala Neda Rusjan Bric, na njej pa so nastopili predvsem primorski kulturni ustvarjalci. Veliki oder je bil postavljen tako, da je bila novogoriška mestna hiša, ki je bila ena prvih zgrajenih stavb v novem mestu, del kulise. Na 15. september se spominjamo uveljavitve pariške mirovne pogodbe leta 1947, s katero je velik del Primorske prišel pod tedanjo Jugoslavijo, večina Primorcev pa se je po več kot 20-letnem trpljenju pod italijanskim fašizmom pridružila matičnemu narodu.

 • Vir: KPV

  15.09.2017 -

  Spoštovani, Našo Slovenijo, Slovenke in Slovence zaznamuje odločno prizadevanje za povezanost. V tem duhu govorimo o sodelovanju ko gre za izgradnjo države, za krepitev naše nacionalne identitete ali v prizadevanjih za ozemeljsko celovitost.  Danes mineva 70. let od pomembnega zgodovinskega trenutka za našo državo, ko je bila uveljavljena pariška mirovna pogodba z Italijo, ki je takratni Jugoslaviji in s tem tudi Sloveniji, dodelila velik del Primorske. Od leta 2006 ta dan posebej zaznamujemo kot državni praznik.
  več

 • Foto: Bor Slana/STA

  15.09.2017 - Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je sprejel posebnega odposlanca predsednika Ljudske republike Kitajske Menga Jianzhuja. Premier in posebni odposlanec sta odnose med državama ocenila za odlične ter se zavzela za nadaljnjo krepitev sodelovanja tako med državama kot med podjetji obeh držav, dotaknila pa sta se tudi vprašanj varnosti in boja proti organiziranemu kriminalu.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  Vladna delovna skupina pri prebivalcih Občine Piran

  14.09.2017 - Vladna delovna skupina za implementacijo končne razsodbe arbitražnega sodišča pod vodstvom generalne sekretarke vlade Lilijane Kozlovič se je sestala s prebivalci obmejnega področja v Občini Piran. Težave, ki so jih izpostavili domačini ob slovensko-hrvaški meji, so povezane predvsem z dostopom do hiš, z njihovim položajem in s katastrom. "Dogovorili smo se, da jim bomo glede vseh lastninskih razmerij organizirano nudili pomoč na način, da jim bo državni odvetnik dostopen, da bo prišel do njih, enako jim bo dostopna tudi geodetska uprava, če bo to potrebno," je dejala generalna sekretarka vlade.

 • Foto: STA

  14.09.2017 - Vlada je na današnji redni seji določila besedilo predloga novele Zakona o lokalnih volitvah in sprejela predlog Zakona o Slovenski matici. Vlada je sprejela tudi spremenjeno Uredbo o zelenem javnem naročanju in sklenila, da se vabljeni predstavniki vlade ne udeležijo 55. nujne seje Odbora za obrambo DZ 14. septembra 2017.

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  14.09.2017 - Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je udeležil srečanja s članicami in člani Kluba gospodarstvenikov Slovenske Istre. Premier je z gospodarstveniki izmenjal poglede o aktualni gospodarski klimi v Sloveniji ter predstavil načrte vlade za naprej.

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  14.09.2017 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar je odprl Izobraževalni center sodobnih tehnologij, ki deluje v okviru Šolskega centra Postojna. Projekt, katerega cilj je zmanjšati razkorak med izobraževalnim sistemom in dejanskimi potrebami gospodarstva v Notranjsko-primorski regiji, je predsednik vlade ocenil za zgodbo o sodelovanju. Tako je tudi vlada prisluhnila potrebam uspešnih domačih podjetij, med drugim tudi v okviru vladnega regijskega obiska pred dvema letoma, in tako s finančnimi sredstvi ministrstev za izobraževanje in gospodarski razvoj podprla projekt.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  Vladna delovna skupina v Beli krajini pri prebivalcih ob meji s Hrvaško

  13.09.2017 - Vladna delovna skupina za implementacijo končne razsodbe arbitražnega sodišča je v Metliki nadaljevala obisk prebivalcev ob meji s Hrvaško, s katerimi se pogovarja o konkretnih rešitvah za težave, ki so nastale po razsodbi arbitražnega sodišča o meji. Kot je pojasnila generalna sekretarka vlade Lilijana Kozlovič, bo delovna skupina vse želje prebivalcev preučila in skušala najti skupno rešitev. Sicer pa konkretnih korakov ne morejo storiti, dokler ne bodo sprejeli interventnega zakona in dokler ne implementirajo države meje, je še dejala.

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  Obvestilo o 148. seji Vlade RS

  13.09.2017 - Vlada se bo sestala na redni seji in na njej med drugim obravnavala predlog zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o lokalnih volitvah, predlog zakona o Slovenski matici in predlog uredbe o zelenem javnem naročanju.


Časovno obdobje

Potrdi