Spletno mesto vlada.si je 1. julija 2019 postalo del Osrednjega spletnega mesta državne uprave GOV.SI.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Nebojša Tejić, STA

  36. redna seja Vlade RS

  19.06.2019 - Vlada Republike Slovenije se bo sestala na 36. redni seji, na kateri bodo člani vlade med drugim obravnavali predlog sprememb Zakona o enakih možnostih žensk in moških. Na dnevnem redu seje je tudi predlog Uredbe o določitvi lestvic katastrskega dohodka, pavšalne ocene dohodka na čebelji panj in območij posebnih režimov za kmetovanje in gospodarjenje z gozdovi za obdobje 2020–2022. Člani vlade bodo obravnavali predlog Uredbe o določitvi bistvenih storitev in podrobnejši metodologiji za določitev izvajalcev bistvenih storitev, ki se izdaja na podlagi Zakona o informacijski varnosti (ZInfV). 

 • Foto: Tamino Petelinšek, STA

  18.06.2019 - Bonitetna agencija Standard & Poor's (S&P) je v petek zvišala bonitetno oceno Slovenije z A+ (pozitivni obeti) na AA- (stabilni obeti). S&P dvig bonitetne ocene utemeljuje z močno gospodarsko rastjo in rastjo stopnje zaposlenosti.

 • Foto: Anže Malovrh, STA

  Predsednik vlade odgovarjal na poslanska vprašanja

  17.06.2019 - Premier Marjan Šarec je odgovarjal na vprašanja glede prenosa primernih stanovanj in zemljišč z DUTB na stanovanjski sklad, v zvezi z bančno kriminaliteto, financiranjem drugega tira, ustavitvijo projekta HE Mokrice ter obravnavo staršev in otrok, vključenih v zasebne osnovne šole.

 • Foto: Bor Slana, STA

  14.06.2019 - Predsednik vlade Marjan Šarec si je ogledal pogorišče obrata Fragmat v Podskrajniku pri Cerknici ter se seznanil z nastalo škodo. Prav tako je na kraju samem opravil pogovor z lastnikom podjetja, ki ga je seznanil s posledicami, ki jih bo imela nesreča tako za njegove zaposlene kot za poslovne partnerje. Premier od ministrice za delo pričakuje, da nemudoma stopi v stik z lastnikom podjetja in zagotovi vse potrebno, da bodo posledice nezgode čim manjše. Pohvalil je aktivnosti vseh služb, ki so že sinoči nemudoma ukrepale in dokazale, da sistem deluje.

 • Foto: Nik Jevšnik, STA

  13.06.2019 - Sprejetje predloga zakona se predlaga po nujnem postopku, da bi od 1. avgusta 2019 dalje zagotovili hitrejše reševanje vlog o pravicah iz javnih sredstev, predvsem o pravici do državne štipendije, in s tem posledično zmanjšali zaostanke pri reševanju vlog za t. i. letne pravice iz javnih sredstev v mesecu avgustu in septembru. Z novelo se namreč predlaga črtanje pravila glede izračuna fiktivnega izračuna pravic, s čimer se bo postopek poenostavil, večja bo tudi avtomatizacija postopkov uveljavljanja pravic iz javnih sredstev – predvsem pravice do državne štipendije.

 • Foto: Nebojša Tejić, STA

  35. redna seja Vlade RS

  13.06.2019 - Vlada Republike Slovenije se bo sestala na 35. redni seji, na kateri bodo člani vlade med drugim obravnavali predlog novele Zakona o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev. Sprejetje zakona se predlaga po nujnem postopku, da bi od 1. avgusta 2019 dalje zagotovili hitrejše reševanje vlog o pravicah iz javnih sredstev, predvsem o pravici do državne štipendije, in s tem posledično zmanjšali zaostanke pri reševanju vlog za t.i. letne pravice iz javnih sredstev v mesecu avgustu in septembru.

 • Foto: Anže Malovrh, STA

  12.06.2019 - V Kongresnem centru Brdo pri Kranju so bile danes v okviru konference »Industrija prihodnosti« predstavljene najboljše prakse slovenske industrije. V uvodnem delu dogodka je vse prisotne pozdravil predsednik vlade Marjan Šarec, v nadaljevanju dneva pa so se udeleženci soočali z razvojnimi in političnimi dilemami ter izzivi in predstavili svoje dosežke ter prihodnje načrte industrijske politike. Osrednja nit konference je bila vizija zelene, kreativne, pametne in sodelujoče industrije prihodnosti.

 • Foto: Anže Malovrh, STA

  11.06.2019 - Predsednik vlade Marjan Šarec se je ob 100. obletnici Mednarodne konference dela udeležil visokega segmenta konference v Ženevi. V nagovoru letošnje konference je poudaril, da je Slovenija počaščena, da je od samega začetka dejavna v ILO. »Smo med državami z velikim številom ratificiranih konvencij, vključno z vsemi temeljnimi in prednostnimi konvencijami. Še bolj pomembno pa je, da si prizadevamo zagotoviti njihovo učinkovito izvajanje v praksi. Ob obletnici ILO bi rad ponovil iskreno in močno zavezanost slovenske vlade načelom in vrednotam ILO in njenemu poslanstvu.«

 • Foto: Anže Malovrh, STA

  10.06.2019 - Predsednik vlade Marjan Šarec se je danes srečal z novoizvoljenimi slovenskimi poslanci v Evropski parlament. Največ pozornosti so namenili skupnemu sodelovanju v času njihovega mandata. Kot je po zaključku srečanja povedal predsednik vlade, je modro začeti mandat skupaj, se takoj na začetku dogovoriti o načinu sodelovanja, zlasti v luči prihajajočega slovenskega predsedovanja Svetu EU. Vlada meni, da bo za uspešno izvedbo predsedovanja potrebno vložiti skupni napor, zato je k sodelovanju povabila tudi slovenske evropske poslance.

 • Foto: Daniel Novakovič, STA

  08.06.2019 - Občina Lendava je v uporabo gasilcem, pripadnikom civilne zaščite in Rdečega križa predala novozgrajeni Center za zaščito in reševanje Lendava, ki so ga začeli graditi lansko jesen. S pomočjo novega objekta bodo enote lahko zagotavljale še višjo stopnjo požarne varnosti in ustrezno raven sistema zaščite in reševanja za primere naravnih in drugih nesreč. Slovesnega prevzema se je udeležil tudi predsednik vlade Marjan Šarec.


Časovno obdobje

Potrdi