Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  01.02.2018 - Ministrica dr. Anja Kopač Mrak je s srbskim kolegom Zoranom Đorđevićem podpisala sporazum, ki bo pripomogel k večji pravni varnosti delavcev migrantov. Med drugim so v sporazumu določeni pogoji zaposlovanja, postopkov za izdajo dovoljenja za vstop na slovenski trg dela in dolžnosti delodajalcev do delavcev migrantov.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  31.01.2018 - Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je danes udeležil odprtja sejma Natour Alpe-Adria. Premier dr. Cerar je v svojem nagovoru izpostavil, da je sejem Natour Alpe Adria eden pomembnejših turističnih dogodkov v Sloveniji, ki ponuja pestre strokovne vsebine ter je hkrati odlična priložnost za sklenitev novih mednarodnih poslovnih vezi na področju turizma. Na sejmu se letos predstavlja preko 200 turističnih ponudnikov iz 11 držav. Osrednja tema prireditve je zeleni aktivni turizem, ki zasleduje koncept "Strategije trajnostne rasti slovenskega turizma v obdobju 2017 - 2021", ki jo je konec preteklega leta sprejela vlada.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  30.01.2018 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je udeležil sprejema za diplomatski zbor ob pričetku novega leta, na katerem je nagovoril udeleženke in udeležence.


  več

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  26.01.2018 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar zaključuje svojo udeležbo na rednem letnem zasedanju Svetovnega gospodarskega foruma (WEF) v Davosu, kjer so bile osrednje teme zagotavljanje vzdržne rasti, pomoč socialno šibkim ter ohranjanje našega zelenega planeta. Medtem ko je premier Cerar prvi dan nastopil na panelu o krožnem gospodarstvu, so bile razprave drugi dan v veliki meri namenjene Evropi in njeni vlogi v svetu, včeraj pa je nagovoril tudi mednarodno start-up skupnost, ki se ukvarja z blockchain tehnologijami.
  več

 • Foto: Bor Slana/STA

  Vlada sprejela Resolucijo o nacionalnem programu duševnega zdravja

  25.01.2018 - Vlada je na današnji redni seji potrdila predlog Resolucije o nacionalnem programu duševnega zdravja 2018-2028 ter določila tudi uvedbo dodatnega programa za zmanjševanje števila čakajočih pacientov nad dopustno čakalno dobo za izbrane zdravstvene storitve za leto 2018.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  24.01.2018 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se udeležuje letnega srečanja Svetovnega gospodarskega foruma (WEF), ki poteka pod naslovom »Oblikovanje skupne prihodnosti v razdrobljenem svetu«. V okviru 48. foruma bo potekalo več razprav o različnih agendah, slovenski premier pa se bo najbolj aktivno osredotočil na pomen krožnega gospodarstva na trajnostno rast in razvoj ter na vizijo oz. prihodnost Evrope. 
  več

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  165. redna seja Vlade RS

  24.01.2018 - Vlada se bo sestala na redni seji in na njej med drugim obravnavala predlog sprememb zakona o osebni asistenci, predlog zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o štipendiranju, predlog zakona o divjadi in lovstvu, predloga Resolucije o nacionalnem programu varnosti in zdravja pri delu in predlog dodatnega programa za zmanjševanje števila čakajočih pacientov nad dopustno čakalno dobo za izbrane zdravstvene storitve za leto 2018.

 • Foto: STA

  23.01.2018 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je danes udeležil slovesnosti ob polaganju temeljnega kamna nove proizvodne hale podjetja Herz d.o.o.. Premier dr. Cerar je ob tem poudaril, da so »investicije eden izmed najpomembnejših dejavnikov pri pospeševanju gospodarskega razvoja, zato je v Sloveniji dobrodošel prav vsak investitor, ki ima jasno vizijo poslovanja, je trajnostno naravnan in družbeno odgovoren«. 
  več

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  18.01.2018 - Vlada je na današnji seji sprejela izhodišča za pogajanja o stavkovnih zahtevah reprezentativnih sindikatov javnega sektorja, predlog novele zakona o integriteti in preprečevanju korupcije in predlog zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  17.01.2018 - Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar danes na delovnem obisku gosti predsednika Vlade Portugalske republike Antónia Costo. Predsednika vlad držav, ki sta partnerici in zaveznici ter imata dobro razvite prijateljske odnose, sta v pogovorih največ pozornosti namenila poglabljanju gospodarskega sodelovanja ter aktualnim izzivom v Evropski uniji.    


Časovno obdobje

Potrdi