Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • O prihodnosti blockchain tehnologij

  24.10.2017 - Predstavniki poslovnega okolja držav članic EU na področju blockchain tehnologij, predstavniki podjetij in podpornega okolja ter predstavniki vlad držav članic, ki želijo pospešiti spremembo razmišljanja, pristopa in regulative, so se v Celju srečali na blockchain meetup-u, da bi spodbudili dialog in sodelovanje pri oblikovanju pravnega in poslovnega okolja na področju blockchain tehnologij.

 • Foto: Thierry Monasse/STA

  20.10.2017 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je udeležil oktobrskega dvodnevnega zasedanja Evropskega sveta v Bruslju. Prvi dan zasedanja so se voditelji EU osredotočili na migracijske izzive, kjer so se dogovorili, da bodo za zajezitev nezakonitih migracij med drugim zagotovili ustrezno financiranje s strani Skrbniškega sklada za Afriko. Po dolgotrajneših prizadevanjih Slovenije so v zadovoljstvo Slovenije voditelji na vrhu v sklepih ponovili zavezanost schengenskemu sistemu in izrazili namero čimprejšnje vrnitve k schengnu ob popolnem upoštevanju sorazmernih varnostnih interesov članic.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  18.10.2017 - Vlada je na današnji seji sprejela predlog Zakona o ureditvi določenih vprašanj zaradi končne razsodbe arbitražnega sodišča na podlagi Arbitražnega sporazuma med Vlado Republike Slovenije in Vlado Republike Hrvaške, predlog Zakona o evidentiranju državne meje z Republiko Hrvaško, predlog novele Zakona o zemljiški knjigi ter predlog novele Zakona o morskem ribištvu.

 • 18.10.2017 - Evropska komisija je 18. oktober razglasila za evropski dan boja proti trgovini z ljudmi, da bi okrepila zavedanje o pojavu, pri katerem so žrtvam grobo kršene človekove pravice. V Sloveniji ta dan obeležujemo z dvema projektoma, ki se vsebinsko osredotočata na trgovino z ljudmi za namen prisilnega dela in delovnega izkoriščanja. Cilj preventivnih aktivnosti je zmanjševanje povpraševanja po storitvah, ki jih pod različnimi oblikami prisile izvajajo žrtve trgovine z ljudmi.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  153. redna seja Vlade RS

  17.10.2017 - Vlada se bo sestala na 153. redni seji in na njej obravnavala več zakonskih predlogov za uveljavitev arbitražne razsodbe, predlog zakona o plačilnih storitvah, storitvah izdajanja elektronskega denarja in plačilnih sistemih in tudi predlog, da se v načrt razvojnih programov za obdobje 2017-2020 uvrsti projekt: prostorsko-komunalna ureditev romskega naselja Žabjak Brezje.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  17.10.2017 - Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je danes udeležil slovesnosti ob začetku gradnje tovarne Magna Steyr v Občini Hoče - Slivnica. Premier dr. Cerar je v svojem nagovoru poudaril, da si je Vlada Republike Slovenije za to največjo "greenfield" investicijo v zgodovini samostojne Slovenije močno prizadevala.

 • Foto: Damir Kolar/UKOM

  17.10.2017 - Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je danes na pogovor sprejel ministra za zunanje zadeve Arabske republike Egipt Sameha Hassana Shoukryja, ki se mudi na uradnem obisku v Sloveniji na povabilo slovenskega zunanjega ministra Karla Erjavca.

 • 17.10.2017 - Na mariborskem letališču bodo popoldne predstavniki Magne, gospodarskega ministrstva in občine Hoče Slivnica slovesno podpisali pogodbi o izvedbi strateške investicije in dodelitvi okoli 18 milijonov evrov visoke finančne spodbude za investicijski projekt, ki obljublja najmanj tisoč delovnih mest v naslednjih petih letih.

  Neposredni prenos si lahko ob 16. uri ogledate tukaj 

 • Foto: Mostphotos

  17.10.2017 - Na žalost ni družbe na svetu, ki se ne bi spopadala z revščino. Ta je najhujša takrat, kadar poleg finančnega vidika, posameznika prizadene tudi na socialnem in družbenem področju oziroma se zaradi nje počuti izključenega. Stopnja revščine se v Sloveniji sicer zadnji dve leti zmanjšuje, vendar to ne pomeni, da si vlada ne bo še naprej prizadevala za sprejetje takih ukrepov, ki jo bodo še omilili, predvsem pa posameznikom prinesli možnosti za boljši materialni in družbeni položaj.

 • Foto: Mostphotos

  Svetovni dan hrane

  16.10.2017 - Organizacija ZN za hrano in kmetijstvo (FAO) je letošnji 16. oktober, svetovni dan hrane, posvetila odnosu med migracijami in prehransko varnostjo . Najpomembnejša mednarodna organizacija za hrano in kmetijstvo z izpostavljanjem te tematike želi opozoriti na pomen vlaganj v kmetijstvo in razvoj podeželja, kar lahko bistveno pripomore k zmanjšanju strukturnih vzrokov za migracije. 


Časovno obdobje

Potrdi