Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  27.02.2018 - Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je z ministrico za izobraževanje, znanost in šport dr. Majo Makovec Brenčič priredil sprejem za olimpijke in olimpijce, ki so nas zastopali na 23. zimskih olimpijskih igrah v Pjongčangu. "S tem, ko ste dali vse od sebe, ste naredili največ za Slovenijo. Iskrene čestitke za vaše nastope, ponosni smo na vas! Hvala za vse lepe trenutke in srečno še naprej!" je poudaril predsednik vlade v nagovoru športnikom. 

 • Foto: Thierry Monasse/STA

  23.02.2018 -

  Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je danes v Bruslju udeležil neformalnega zasedanja voditeljev držav članic EU-27, ki so se tokrat osredotočili na dve pomembni temi, posebej pomembni za prihodnost Evrope. Tako so naslovili vprašanja, povezana z večletnim finančnim okvirom za čas po letu 2020, in institucionalna vprašanja, ki se odpirajo v luči evropskih volitev leta 2019. Voditelji EU, ki so danes opravili prvo tovrstno razpravo, so se strinjali, da mora biti prihodnji finančni okvir učinkovit in razvojno naravnan.
  več

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  22.02.2018 - Vlada je na današnji seji imenovala novo vodjo pogajalske skupine s sindikati javnega sektorja Lilijano Kozlovič, razrešila je načelnika Generalštaba Slovenske vojske Andreja Ostermana in imenovala novega, Alana Gederja, ter sprejela predlog novele Zakona o zaščiti prič.

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  169. redna seja Vlade RS

  21.02.2018 - Na jutrišnji seji bodo člani vlade med drugim obravnavali predlog sprememb in dopolnitev zakona o zaščiti prič, predlog novele zakona o varstvu potrošnikov ter predlog uredba o izvedbi ukrepov kmetijske politike za leto 2018.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  21.02.2018 - Država gostja Frankfurtskega knjižnega sejma leta 2022 je tudi uradno potrjena: v torek so Anton Peršak, minister za kulturo, Juergen Boos, direktor Frankfurtskega knjižnega sejma in Renata Zamida, direktorica Javne agencije za knjigo RS ob prisotnosti številnih predstavnikov slovenskih književnih in kulturnih krogov s pogodbo zapečatili nastop Slovenije kot častne gostje na knjižnem sejmu v Frankfurtu (19. - 23. oktober 2022).

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  16.02.2018 - Premier dr. Miro Cerar je vodil sejo Sveta Vlade Republike Slovenije za Slovence po svetu, ki danes začenja z novim mandatom. Premier je novim članom Sveta čestital in se jim zahvalil za njihov doprinos pri ohranjanju narodne identitete in spodbujanju povezanosti slovenskih ustanov ter posameznikov v tujini z matično domovino.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  15.02.2018 - Vlada je na današnji seji sprejela predlog Zakona o socialnem vključevanju invalidov, dopolnitev izhodišč za pogajanja o razrešitvi stavkovnih zahtev reprezentativnih sindikatov javnega sektorja, predlog Zakona o varnosti v železniškem prometu, predlog sprememb Zakona o železniškem prometu, predlog novele Zakona o tajnih podatkih, predlog Zakona o mednarodnem razvojnem sodelovanju in humanitarni pomoči Republike Slovenije ter predlog Zakona o konzularni zaščiti.

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  168. redna seja Vlade RS

  14.02.2018 - Vlada se bo sestala na redni seji in na njej med drugim obravnavala predlog zakona o socialnem vključevanju invalidov, predlog zakona o mednarodnem razvojnem sodelovanju in humanitarni pomoči Republike Slovenije in predlog zakona o konzularni zaščiti. Člani vlade bodo obravnavali tudi predlog zakona o železniškem prometu, predlog zakona o varnosti v železniškem prometu in predlog novele zakona o tajnih podatkih.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  Predsednik vlade odgovarjal na poslanska vprašanja

  12.02.2018 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar je v okviru februarske redne seje DZ odgovarjal na poslanska vprašanja o pripravljenosti vlade na morebitno novo ekonomsko-finančno krizo, delu vlade do parlamentarnih volitev in zdravstveni zakonodaji, ter o rezultatih dela vlade.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  11.02.2018 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je kot častni pokrovitelj udeležil mednarodne karnevalske povorke 58. Kurentovanja na Ptuju. Ob tej priložnosti je županu Mestne občine Ptuj Miranu Senčarju slavnostno predal Unescov certifikat ob vpisu obhodov kurentov na Unescov reprezentativni seznam nesnovne kulturne dediščine človeštva.


Časovno obdobje

Potrdi