Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  12.09.2018 - Spoštovane zaposlene in zaposleni v državni upravi, ob zaključku štiriletnega mandata vlade je za marsikoga čas analiz, (samo)refleksije, pogleda nazaj. Rezultati so v veliki meri povedni samo po sebi, verjetno pa bo minilo še nekaj časa, da jih bomo v celoti razumeli in pravilno ovrednotili. Prepričan sem, da je vlada državo krmarila v pravi smeri in da je danes Slovenija nedvomno boljša država od tiste izpred štirih let.

 • Vir: Twitter @MiroCerar

  Premier Cerar ob odprtju Strateškega foruma Bled o izzivih EU

  10.09.2018 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar je v govoru ob pričetku že 13. Starteškega foruma Bled dejal, da da Evropo v prihodnjih mesecih čakajo številne pomembne odločitve, med drugim glede brexita. Ob tem je izpostavil, da gre za gre za odločitve, ki bodo znova poudarile pravo moč Evropske unije. Ob tem je izrazil upanje, da se bodo evropski voditelji osredotočili na to, kako EU narediti boljšo, močnejšo in enotnejšo. "Le tako smo lahko kot Evropa resnični igralec v neusmiljeni globalni areni in premoščamo delitve našega časa," je dejal predsednik vlade Cerar.

 • Foto: STA

  Dosežki in učinki politik vlade dr. Mira Cerarja

  07.09.2018 - Imamo tretjo najvišjo gospodarsko rast v Evropski uniji, najnižjo brezposelnost po letu 2009, investitorji odpirajo številna nova, dostojna delovna mesta, prvič po letu 2008 imamo uravnotežen proračun in državna blagajna ima prvič po dolgem času presežek.

 • Foto: STA

  03.09.2018 - Drage osnovnošolke in osnovnošolci, drage dijakinje in dijaki, danes je prav poseben dan, saj so znova vrata odprli hrami učenosti. Nekateri izmed vas se letos prvič podajate vanje! Vsako šolsko leto je posebno poglavje na poti v svet odraščanja in odraslosti. V šoli se stkejo trajna prijateljstva, morda tudi prve ali nove simpatije in ljubezni, polno je dogodivščin ter prijetnih in nepozabnih doživetij.

 • Vir: MOP

  31.08.2018 - Ena plastična nosilna vrečka potrebuje do 30 let, da razpade v vodi. Na kopnem plastična nosilna vrečka razpada tudi več kot 100 let. Slovenija se je zavezala, da letna raven potrošnje ne bo presegala 90 lahkih plastičnih nosilnih vrečk na osebo do konca leta 2019 in 40 takih vrečk na osebo do konca leta 2025. Ministrstvo za okolje in prostor zato 1. septembra začenja s kampanjo »Imam svojo vrečko!«, ki se ne osredotoča le na pravilno ravnanje z odpadnimi lahkimi plastičnimi nosilnimi vrečkami temveč poudarja pomen preprečevanja nastanka odpadkov.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  30.08.2018 - Predsednika vlade dr. Miro Cerar je v izjavi na začetku seje med drugim poudaril, da v primerjavi z letom 2014, danes živimo v Sloveniji, ki ima eno najvišjih gospodarskih rasti v EU, ima urejene javne finance in najnižjo brezposelnost v zadnjem desetletju, je bolj konkurenčna, je bolj socialno pravična, je bolj optimistična in je bolj ugledna v očeh tujih partnerjev.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  30.08.2018 - Vlada je na današnji seji iz državnega proračuna za delovanje Nacionalnega inštituta za otroške srčne bolezni zagotovila dodatna sredstva v višini 1,7 mio evrov. Sprejela je sklep o izvajanju helikopterskih prevozov za dejavnost helikopterske nujne medicinske pomoči v Mariboru in se seznanila z informacijo o vzpostavitvi podlag in aktivnosti za Slovenski center za protonsko terapijo za zdravljenje raka z regionalno dimenzijo.

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  186. redna seja Vlade RS

  29.08.2018 - Vlada RS se bo v četrtek, 30. avgusta, ob 11. uri, sestala na 186. redni seji.

 • Vir: KPV

  18.08.2018 - Spoštovane državljanke in državljani, na dan, ko se z imenovanjem mandatarja prevešamo v sklepni del procesa oblikovanje prihodnje slovenske vlade, se mi zdijo primerne misli, ki vam jih namenjam. 

 • Foto: Nebojša Tejić

  10.08.2018 - Evropska komisija je sprejela novo odločitev v primeru konec leta 2013 dovoljene državne pomoči Novi Ljubljanski banki (NLB), v skladu s katero je določila nov rok za privatizacijo banke in prilagodila katalog izravnalnih ukrepov. Slovenija mora do konca leta 2018 prodati najmanj 50 odstotkov plus eno delnico NLB, svoj delež v lastništvu banke pa na ciljni delež 25 odstotkov plus ena delnica dokončno znižati do konca leta 2019. Na ministrstvu za finance so z odločitvijo zadovoljni.


Časovno obdobje

Potrdi