Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Mostphotos

  17.10.2017 - Na žalost ni družbe na svetu, ki se ne bi spopadala z revščino. Ta je najhujša takrat, kadar poleg finančnega vidika, posameznika prizadene tudi na socialnem in družbenem področju oziroma se zaradi nje počuti izključenega. Stopnja revščine se v Sloveniji sicer zadnji dve leti zmanjšuje, vendar to ne pomeni, da si vlada ne bo še naprej prizadevala za sprejetje takih ukrepov, ki jo bodo še omilili, predvsem pa posameznikom prinesli možnosti za boljši materialni in družbeni položaj.

 • Foto: Mostphotos

  Svetovni dan hrane

  16.10.2017 - Organizacija ZN za hrano in kmetijstvo (FAO) je letošnji 16. oktober, svetovni dan hrane, posvetila odnosu med migracijami in prehransko varnostjo . Najpomembnejša mednarodna organizacija za hrano in kmetijstvo z izpostavljanjem te tematike želi opozoriti na pomen vlaganj v kmetijstvo in razvoj podeželja, kar lahko bistveno pripomore k zmanjšanju strukturnih vzrokov za migracije. 

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  Predsednik vlade odgovarjal na poslanska vprašanja

  16.10.2017 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar je v okviru oktobrske redne seje DZ odgovarjal na poslanska vprašanja povezana z odpravo varčevalnih ukrepov ter investicij za gospodarski razvoj in v zvezi z bančno vrzeljo.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  12.10.2017 - Vlada je na današnji seji sprejela predlog Zakona o kritični infrastrukturi, sprejela sklep, da sklene pogodbo o izvedbi strateške investicije na razvojnem območju z Občino Hoče-Slivnica in investitorjem Magna Stey ter se seznanila z osnutkom Strategije razvoja Slovenije 2030.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  152. redna seja Vlade RS

  11.10.2017 - Vlada se bo sestala na 152. redni seji in na njej obravnavala predlog zakona o kritični infrastrukturi ter se seznanila z osnutkom Strategije razvoja Slovenije 2030.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  11.10.2017 - "Živimo v času izjemnih priložnosti in korenitih sprememb v našem poslovnem in zasebnem okolju. Odpirajo se nam novi izzivi. Naša država je vključena v globalne tokove, postajamo vse bolj prepoznaven igralec na svetovnem zemljevidu. Naše cilje in prizadevanja smo združili v slogan „Slovenija, zelena referenčna država v digitalni Evropi“."

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  11.10.2017 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je udeležil slavnostnega odprtja novih poslovnih prostorov Slovenskega instituta za kakovost in meroslovje (SIQ). Novi sodobni prostori instituta, ki je po besedah slovenskega premierja zelo pomemben tihi sopotnik slovenskega gospodarstva, na eni lokaciji združujejo vse oddelke, kar bo še povečalo učinkovitost in hitrost dela.

 • Foto: Bor Slana/STA

  10.10.2017 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar je sprejel evropskega komisarja za notranje zadeve, migracije in državljanstvo Dimitrisa Avramopoulosa. V pogovoru sta največjo pozornost namenila schengenski ureditvi in migracijam. Premier Cerar je izpostavil, da je Slovenija odgovorna članica schengenskega območja, ki se zaveda svojih obveznosti in da mora schengensko območje spet postati območje brez notranjih mejnih kontrol, vsak odstop od te ureditve pa mora biti skrajen in sorazmeren ukrep.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  06.10.2017 - Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je danes mudil v Novem mestu. Premier se je udeležil otvoritve razdelilne transformacijske postaje Ločna Novo mesto in slavnostne otvoritve katetrskega laboratorija v Splošni bolnišnici Novo mesto. 

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  05.10.2017 - Vlada je na današnji seji sprejela predlog novele Zakona o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev, dopolnitve Zakona o izvrševanju proračunov RS za leti 2017 in 2018, predlog novele Zakona o cestah in Strategijo trajnostne rasti slovenskega turizma za obdobje 2017–2021.


Časovno obdobje

Potrdi