Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  163. redna seja Vlade RS

  10.01.2018 - Vlada se bo sestala na redni seji in na njej med drugim obravnavala predlog novele zakona o sodnih izvedencih, sodnih cenilcih in sodnih tolmačih ter predlog uredbe o načinu uveljavljanja in dodelitve pravic ožjim družinskim članom po smrti policista in v primeru njegove invalidnosti. Na dnevni red seje vlade je uvrščen tudi predlog Strategije poslovne odličnosti 2018-2030.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  DZ zavrnil predlog ustavne obtožbe

  09.01.2018 - Poslanke in poslanci so z 18 glasovi za in 52 glasovi proti zavrnili predlog ustavne obtožbe zoper predsednika vlade Mira Cerarja, ki so ga v zvezi s primerom Ahmada Shamieha vložili poslanci SDS.

 • Foto: STA

  05.01.2018 - "Vesel sem, da v novo leto, ko se tudi zaključuje mandat te vlade, vstopamo s številnimi dosežki in pozitivnimi napovedmi glede razvoja naše države. Gre za pomembna sporočila tudi za vaše sogovornike v državah, kjer ste akreditirani. Slovenija si je po hudi finančni krizi opomogla in s sedanjo vlado vzpostavila politično in družbeno stabilnost."    

 • Foto: UKOM

  04.01.2018 - Vlada se je na današnji seji seznanila s predlogom Aneksa št. 2 h Kolektivni pogodbi za dejavnost poklicnega gasilstva ter z vsebino Stavkovnega sporazuma med Vlado RS, MORS in Sindikatom poklicnega gasilstva Slovenije. Z aneksom se odpravljajo plačne anomalije na delovnih mestih gasilcev, urejajo vprašanja dodatka za stalnost in položajnega dodatka. Vlada je soglasno sprejela tudi odločitev, da se od predsednika NS SDH zahteva ustrezno pojasnilo glede povišanja plač predsednici in članici uprave SDH.

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  162. redna seja Vlade RS

  03.01.2018 - Vlada se bo sestala na redni seji in na njej med drugim obravnavala predlog uredbe o pomožni policiji, predlog uredbe o metodologiji za izračun deleža dohodnine, ki pripada Mestni občini Ljubljana, predlog uredbe o spremembah in dopolnitvah uredbe o sodnem registru in predlog nacionalnega akcijskega načrta, pripravljenega v skladu z 59. členom Direktive 2005/36/ES o priznavanju poklicnih kvalifikacij.

 • Foto: STA

  01.01.2018 - Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je današnji praznični dan preživel delovno. Obiskal je zaposlene, ki vsak dan v letu skrbijo za dobrobit državljank in državljanov, njihovo varnost in zdravje. Tako je obiskal dežurno ekipo helikopterske nujne medicinske pomoči na letališču Edvarda Rusjana, zdravnike, medicinsko osebje in paciente v UKC Maribor, poklicne gasilce mariborske Gasilske brigade ter osebje in stanovalce Doma starejših Danice Vogrinec.

 • Foto: UKOM

  28.12.2017 - Spoštovane državljanke in državljani,
  drage Slovenke in Slovenci,
   
  ko sem vas leta 2014 za novo leto prvič nagovoril kot predsednik vlade, sem vam iskreno priznal, da večletna kriza, s katero smo bili takrat soočeni, ne bo minila sama od sebe. Opozoril sem, da nas čaka težka pot, a vam hkrati obljubil, da bom naredil vse, kar zmorem in znam, da Slovenijo z vami popeljem na novo pot svetle skupne prihodnosti.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  Predsednik vlade Miro Cerar gostil predsednike republike, državnega zbora in državnega sveta

  27.12.2017 - Premier Miro Cerar je danes na delovno srečanje povabil predsednike republike, državnega zbora in državnega sveta ter ministra za zunanje zadeve Karla Erjavca, da bi jih seznanil z aktivnostmi za implementacijo arbitražne odločbe, ki se bo začela 30. decembra.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  24.12.2017 - Dragi državljanke in državljani!   Božični čas je čas domačnosti. Čas, ki ga preživimo s svojimi najbližjimi. Je čas, ko namenimo več iskrene pozornosti drug drugemu.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  22.12.2017 - "V čast mi je, da vas lahko nagovorim ob dnevu samostojnosti  in enotnosti, dnevu, ko se Slovenija ponosno spominja, kako enotni smo bili, ko je šlo za ustanovitev naše države. S plebiscitom izkazana enotnost in posledično priborjena samostojnost ostajata naši skupni, temeljni vrednoti. Verjamem, da si moramo ob sleherni resnejši preizkušnji – in današnji čas ne skopari z njimi – močno prizadevati za prav tako prepričljivo enotnost kot takrat. In v naših mednarodnih povezovanjih ne smemo nikoli pozabiti ali zanemariti naše priborjene samostojnosti."


Časovno obdobje

Potrdi