Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  13.07.2018 - Vlada je na današnji seji sprejela končno besedilo tožbe Republike Slovenije proti Republiki Hrvaški zaradi neizpolnjevanja obveznosti na podlagi 259. člena Pogodbe o delovanju EU. Vlada je tudi sprejela sklep, da tožbo nemudoma predloži v odločanje Sodišču EU. Tožba je bila, skladno s sklepom, tudi vložena. Vlada je sprejela odločitve, potrebne za ponovni začetek prodajnega postopka za NLB. Odločila je, da se pri Evropski komisiji vloži nov predlog za spremembo zavez glede NLB. Vlada je določila tudi besedilo predloga zakona za zaščito vrednosti kapitalske naložbe države v NLB.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  12.07.2018 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je včeraj in danes udeležil vrha zveze Nato v Bruslju. Na vrhu so voditelji držav članic največ pozornosti namenili izpolnjevanju finančnih zavez, sodelovanju Nata in EU, povabilu Makedoniji za začetek pogajanj za članstvo, sodelovanju z Ukrajino in Gruzijo ter misiji v Afganistanu. Premier Cerar je po končanem vrhu ocenil, da so voditelji za zasedanju potrdili skupno zavedanje pomena Nata za našo varnost in stabilnost.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  10.07.2018 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar se udeležuje vrha berlinskega procesa, foruma držav članic EU, ki odločno podpirajo evropsko perspektivo držav Zahodnega Balkana, ter Albanije, Bosne in Hercegovine, Črne gore, Kosova, Makedonije in Srbije. Premier Cerar je na srečanju poudaril, da bo Evropska unija zares zaokrožena celota šele, ko bodo vanjo vključene vse države regije, kar je tudi zagotovilo stabilnosti in prihodnosti za regijo. Po njegovih besedah ima berlinski proces pomen predvsem zaradi gradnje zaupanja med državami.

 • 09.07.2018 - Danes izdano poročilo o doseganju Ciljev trajnostnega razvoja Agende 2030 za leto 2018 z naslovom »Globalna odgovornost«, Slovenijo med 156 državami, v katerih merijo indeks doseganja ciljev, uvršča na visoko 8. mesto. Sloveniji pri doseganju globalnih ciljev najbolje kaže pri odpravi ekstremnih oblik revščine, zagotavljanju kakovostnega izobraževanja in dostopnosti do virov energije.

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  07.07.2018 - Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je v Sofiji udeležil vrha držav Srednje in Vzhodne Evrope ter Kitajske (t.i. pobude 16+1). Na tokratnem vrhu so prisotni predsedniki vlad razpravljali predvsem o poglobitvi sodelovanja na področjih gospodarstva, kmetijstva, gozdarstva, znanosti, infrastrukture, komunikacij, kulture in sodelovanja med ljudmi.

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  05.07.2018 - Vlada je na današnji seji začela obravnavo gradiv, povezanih z NLB, med drugim tudi predloga zakona za zaščito vrednosti kapitalske naložbe države v NLB. Vlada je razpravo prekinila, pred dokončno odločitvijo pa bo pridobila stališče pristojnega odbora DZ.

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  183. redna seja Vlade RS

  04.07.2018 - Na jutrišnji seji bodo člani vlade med drugim obravnavali predlog kontingentnega načrta RS za zagotovitev nastanitve in oskrbe v primeru povečanja števila prosilcev za mednarodno zaščito ter izvajanja postopkov mednarodne zaščite. Na dnevnem redu seje je tudi predlog uredbe o načinu ugotavljanja pogojev in meril za dodelitev investicijskih spodbud ter pogojev za strateško investicijo. 

 • 27.06.2018 - Predsednik vlade Miro Cerar se na povabilo premierja Velikega vojvodstva Luksemburg Xavierja Bettela mudi na delovnem obisku Luksemburga. Predsednika vlad sta v pogovorih največ pozornosti namenila tematikam zasedanja Evropskega sveta, ki bo potekal v četrtek in petek v Bruslju, v ospredju so bile migracije in azilna politika. Slovenski premier obisk Luksemburga nadaljuje s srečanjem voditeljev Slovenije, Luksemburga, Belgije, Nizozemske, Danske, Estonije in Češke, s ciljem izmenjave mnenj o najpomembnejših evropskih temah.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  Premier dr. Cerar po sestanku parlamentarnih strank glede migracij in NLB

  26.06.2018 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar je po sestanku s predsedniki parlamentarnih strank na temo migracij in prodaje NLB, dejal, da je bila razprava konstruktivna in da bo morala vlada prihodnji teden sprejeti nekatere pomembne odločitve v zvezi z NLB. Kot je poudaril, predvsem, da morebitni postopek prodaje ne bi bil takšen, da bi prišlo do oškodovanja davkoplačevalcev. Premier dr. Cerar je predsednike strank seznanil tudi s pogovori na vrhu EU konec tedna v Bruslju. Po njegovi oceni je Slovenija kar zadeva migracij v tem trenutku varna, obenem pa je dejavna na evropski ravni.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  25.06.2018 - Spoštovani državljanke in državljani, 25. junija se spominjamo dneva, ko je leta 1991 Slovenija postala neodvisna in samostojna država. Spominjamo se trenutkov, ko je na Trgu republike sredi Ljubljane visoko zaplapolala naša zastava in so se izpolnila pričakovanja številnih rodov Slovencev po vsem svetu.


Časovno obdobje

Potrdi