Spletno mesto vlada.si je 1. julija 2019 postalo del Osrednjega spletnega mesta državne uprave GOV.SI.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Vir: MJU

  20.02.2019 - Minister za javno upravo Rudi Medved je pričel serijo srečanj z načelniki upravnih enot in z župani po Sloveniji. Prvo srečanje je v prijetnem in vsebinsko konstruktivnem vzdušju potekalo v UE Škofja Loka. Udeležili so se ga načelnice in načelniki upravnih enot Škofja Loka, Kranj, Jesenice, Radovljica, Tržič in Kamnik. V pogovoru so izpostavili predvsem težave na področju informatike. "Upravnim enotam bomo zagotovili vso potrebno podporo pri ureditvi razmer, ki so nastale zaradi centralizacije informatike," je zagotovil minister, saj moramo zaposlenim delo olajšati, ne pa otežiti, predvsem pa morebitnih težav ne smejo čutiti državljani, ki pridejo na okenca upravnih enot. Drugi ukrep, ki ga je izpostavil minister in bo prinesel razbremenitev zaposlenih, državljanom pa hitrejše odločanje o njihovih vlogah, pa je uvedba črtnih kod na vročilnicah.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  19.02.2019 - Predsednik vlade Marjan Šarec se danes mudi na delovnem obisku na Finskem, kjer se je že srečal s predsednikom Vlade Republike Finske Juhom Sipiläjem. Voditelja sta največ pozornosti namenila aktualnim razmeram v Evropski uniji s poudarkom na prednostnih nalogah finskega predsedovanja Svetu EU, ki bo v drugi polovici leta 2019. Premier Šarec je ob tem pozdravil osredotočenost bodočega finskega predsedstva na za Unijo pomembne tematike, kot so poglabljanje enotnega trga, krožno in digitalno gospodarstvo, krepitev zunanje trgovine ter podnebne spremembe.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  18.02.2019 - V počastitev občinskega praznika občine Črnomelj, ki ga praznujejo 19. februarja, je na predvečer praznika v Kulturnem domu Črnomelj potekala osrednja prireditev, na kateri je bil slavnostni govornik predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec. Predsednik vlade je spomnil, da je praznik občine Črnomelj hkrati praznik celotne Slovenije. "Tukaj se je dogajala zgodovina, tukaj so se dogajali prelomni dogodki. In lahko ste ponosni, da se je to dogajalo prav v Črnomlju, kjer so bili položeni temelji slovenske državnosti."

 • Foto: mbbirdy/GettyImages/GulliverFilm&Foto

  15.02.2019 - Evropska investicijska banka je na svojem spletnem mestu  objavila, da je projekt drugi tir, nova železniška proga Divača-Koper, uvrstila na seznam projektov, ki jih bo financirana. Predvidena višina financiranja je 250 milijonov evrov.

 • Foto: Bor Slana/STA

  14.02.2019 - Vlada se je seznanila z Informacijo o stališču Republike Slovenije do razmer v Bolivarski republiki Venezueli in poslala informacijo Državnemu zboru. Vlada je kot skupščina Družbe za upravljanje terjatev bank odločila, da DUTB v prodajnem postopku v zvezi z delnicami družbe Istrabenz Turizem, s katerimi so zavarovane terjatve DUTB do družbe Istrabenz holding postopa tako, da skladno z določbami Sporazuma o finančnem prestrukturiranju družbe Istrabenz holding ter sledeč ključnim usmeritvam Strategije trajnostne rasti slovenskega turizma 2017-2021 zaradi zapadlosti terjatev ustavi prodajni postopek omenjenih delnic. Vlada je danes sprejela tudi predlog novele Zakona o izvajanju rejniške dejavnosti.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  19. redna seja Vlade RS

  14.02.2019 - Na današnji seji bodo člani vlade med drugim obravnavali predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o varstvu pred ionizirajočimi sevanji in jedrski varnosti, predlog Uredbe o preverjanju radioaktivnosti pošiljk, ki bi lahko vsebovale vire sevanja neznanega izvora, predlog sprememb in dopolnitev Uredbe o shemah neposrednih plačil, ki so pripravljene na podlagi izkušenj z dosedanjim izvajanjem, ter predlog, da Slovenija na podlagi delitve bremen in v skladu z načelom solidarnosti med državami članicami EU z Malte sprejme pet prosilcev za mednarodno zaščito.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  12.02.2019 - Predsednik vlade je nagovoril udeležence 28. statističnega posvetovanja, ki se danes, pod okriljem Statističnega urada RS, odvija na Brdu pri Kranju. Kot je uvodoma poudaril, ga veseli, da je letošnje srečanje posvečeno prav digitalizaciji, ki se je zajedla v vse pore našega življenja – od avtomobilske industrije do drugih ravni, tudi najvišjih, npr. v delo vlade.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  09.02.2019 - Predsednik vlade se je udeležil žalne slovesnosti v spomin in poklon 100 »frankolovskim žrtvam«. Dogodek, ki se je zgodil tik pred koncem 2. svetovne vojne, velja za enega najhujših nacističnih vojnih zločinov na slovenskem ozemlju med drugo svetovno vojno. Premier je v nagovoru poudaril pomembnost narodnoosvobodilnega boja in spomnil na posledice spreobračanja zgodovine.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  08.02.2019 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec je nocoj v Prešernovem gledališču Kranj nagovoril zbrane ob slovenskem kulturnem prazniku, 8. februarju. Dogodek z naslovom Shod muz na kranjskem Parnasi je bil namenjen srečanju in pogovoru s Prešernovimi nagrajenci in nagrajenci Prešernovega sklada.

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  07.02.2019 - Vlada je na današnji seji sprejela predlog zakona o ratifikaciji Protokola k Severnoatlantski pogodbi o pristopu Republike Severne Makedonije, podpisanega včeraj v Bruslju. Vlada je sprejela novelo Uredbe o namenitvi dela dohodnine za donacije, ki določa novo dinamiko izplačevanja donacij iz dohodnine. Vlada je sprejela tudi Uredbo o izvajanju Uredbe EU glede neupravičenega geografskega blokiranja in drugih oblik diskriminacije na notranjem trgu in sprejela končno oceno neposredne škode zaradi posledic neurja z močnim vetrom in poplavami 29. in 30. oktobra lani, ki znaša skoraj 50 mio EUR.


Časovno obdobje

Potrdi