Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Vir: SPBR

  22.03.2018 - Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je pred začetkom današnjega zasedanja Evropskega sveta udeležil transportno-logistične konference v Bruslju. Konferenco sta organizirala ministrstvo za infrastrukturo ter Slovensko gospodarsko in raziskovalno združenje (SBRA), udeležence je poleg predsednika vlade nagovorila tudi evropska komisarka Violeta Bulc.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  21.03.2018 - Vlada je danes kot skupščina Slovenskega državnega holdinga upravi SDH naložila sklic skupščine NLB in sprejetje sklepov, s katerimi bo zagotovljeno, da bodo v primerih obstoječih oz. morebitnih novih pravnomočnih sodb hrvaških sodišč zoper Ljubljansko banko in NLB glede prenesenih deviznih vlog v celoti udejanjeni interesi Slovenije, kot jih je vlada s sprejetimi sklepi ponovno potrdila julija 2015 in februarja 2018, in da bo zagotovljeno spoštovanje slovenskega pravnega reda ter sklenjenih mednarodnih pogodb.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  21.03.2018 - Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je sprejel predsednika Senata Republike Poljske Stanisława Karczewskega. Sogovornika sta največ pozornosti namenila gospodarskemu in kulturnemu sodelovanju med državama in aktualnim evropskim temam.

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  173. redna seja Vlade RS

  20.03.2018 - Na jutrišnji seji se bodo člani vlade med drugim seznanili s prvim osnutkom Nacionalnega reformnega programa 2018, s poročilom delovne skupine za pripravo Akcijskega načrta »Slovenija – dežela zagonskih podjetij (startupov)« in obravnavali predlog Akcijskega načrta »Slovenija – dežela zagonskih podjetij (startupov)« ter predlog uredbe o sevalnih dejavnostih.

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  20.03.2018 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar je sprejel novoizvoljeno senatorko Italijanske republike Tatjano Rojc. Sogovornika sta v pogovorih največ pozornosti namenila položaju slovenske narodne skupnosti v Italiji, politični situaciji v sosednji državi po izvedenih volitvah in odnosom med obema državama. 

 • Vir: Mostphotos

  Opravljanje tekočih poslov predsednika vlade in ministrov

  20.03.2018 - Obdobje, ko vlada opravlja le še tekoče posle, nikakor ne sme pomeniti, da redno delo vlade in ministrstev popolnoma zastane, ampak je treba ravnati tako, da v tem času vlada in država povsem normalno delujeta.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  Državni zbor se je seznanil z odstopom predsednika vlade

  20.03.2018 - Državni zbor se je seznanil z odstopom dr. Mira Cerarja s položaja predsednika vlade. S tem je celotni vladi prenehal mandat in bo do izvolitve nove opravljala le še tekoče posle.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  Predsednik vlade odgovarjal na poslanska vprašanja

  19.03.2018 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar je v okviru marčevske redne seje DZ odgovarjal na poslanska vprašanja o rezultatih dela vlade in ključnih izzivih, ki čakajo Slovenijo.

 • Foto: STA

  16.03.2018 - Razumem, da se predsednik vrhovnega sodišča postavi v bran pravosodju. Tako držo sem v preteklosti, ob pogostih napadih na pravosodje in žaljivih označbah sodstva za krivosodje, večkrat pogrešal. Zato upam, da je to pismo predsednika vrhovnega sodišča znanilec nove dobe in prakse, ki bo dosledna, ne glede na to, iz katere politične smeri ali druge sfere bodo prihajali komentarji in kritike. Sodbo sodišča spoštujem in jo bom spoštoval, se je na pismo predsednika vrhovnega sodišča odzval premier dr. Cerar.

 • Vir: UMAR

  15.03.2018 - Urad RS za makroekonomske analize in razvoj Sloveniji za letos napoveduje 5,1-odstotno rast BDP. Napoved za 2019 je zvišal s 3,2 na 3,8 odstotka, za leto 2020 pa napovedal 3,2-odstotno gospodarsko rast.


Časovno obdobje

Potrdi