Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Mostphotos

  04.10.2017 - Ljudje smo čuteča bitja, želimo si živeti v miru in sožitju, nemalokrat tudi v družbi živali, bitij, ki so enako čuteča kot mi. Nenazadnje smo se ljudje tudi razvijali v sobivanju z njimi. »Verjamem, da lahko okolje, ki prepoznava živali kot enako čuteča bitja, le pridobi. Živali namreč bogatijo naša življenja,« je ob svetovnem dnevu varstva živali ocenil predsednik vlade dr. Miro Cerar. »Ne smemo pozabiti, da so znali odgovornost vsakega posameznika, ogrožene vrste pa tudi odgovornost celotne družbe.«

 • Foto: STA

  03.10.2017 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je danes udeležil 25. obletnice Kluba podjetnikov Zlatorog Celje. Prisotne je nagovoril in v svojem govoru poudaril, da »četrt stoletja delovanja kluba priča o odgovornem in predanem delu več generacij članic in članov kluba, ki s srečanji in strokovnimi izobraževanji skrbijo za razvoj podjetništva in podjetniške kulture, ne samo v regiji, ampak tudi v celotni Sloveniji«. Premier je iskreno čestital Klubu za izjemno delo ter za njihov dragocen prispevek k razvoju podjetništva. 

 • Foto: Bor Slana/STA

  03.10.2017 - Strateška prioriteta Slovenije je stabilna, enotna in bolje povezana Evropska unija, je na današnjem delovnem posvetu vlade poudaril predsednik vlade dr. Miro Cerar. Izzivi, ki so jih prinesli gospodarsko-finančna kriza, migracijski pritiski in predvsem odločitev Združenega kraljestva o izstopu iz Unije, so spodbudili razprave o prihodnosti EU.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  02.10.2017 - Predsednik Vlade RS dr. Miro Cerar se je udeležil konference ob obeležitvi 20. obletnice sodelovanja Republike Slovenije v mednarodnih operacijah in misijah in zbrane tudi nagovoril. V nadaljevanju objavljamo nagovor predsednika vlade. 

 • Foto: Bor Slana/STA

  01.10.2017 - Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je danes v vasi Otok pri Metliki udeležil spominske prireditve osvoboditve zavezniških vojnih ujetnikov z odprtjem razstave.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  29.09.2017 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je mudil na Digitalnem vrhu voditeljev EU, ki ga je organiziralo estonsko predsedstvo Sveta EU v sodelovanju s predsednikom Evropskega sveta in Evropsko komisijo. Namen današnjega vrha o digitalni prihodnosti je bila razprava o načrtih za digitalne inovacije, s katerimi bi Evropi omogočili, da ohrani svojo prednost na tehnološkem področju ter da v prihodnjih letih prevzame vodilno svetovno vlogo na digitalnem področju. Premier dr. Miro Cerar je vrh izkoristil tudi za bilateralna srečanja z nekaterimi evropskimi voditelji. Srečal se je z nemško kanclerko Angelo Merkel in s francoskim predsednikom Emmanuelom Macronom.

 • Vir: Mostphotos

  Svetovni dan otrok

  29.09.2017 - 1. ponedeljek v oktobru v Sloveniji praznujemo svetovni dan otroka. Na ta dan se začne tudi tradicionalni teden otroka , katerega osrednja tema letos je »Povabimo sonce v šolo«. Kot navaja SURS , ima pri nas večina šolajočih otrok zagotovljene pogoje za učenje, še vedno pa so dekleta tista, ki šolo raje obiskujejo. 

 • Vir: Mostphotos

  Mednarodni dan starejših

  29.09.2017 - Kako uporabiti talente, prispevek in sodelovanje starejših v družbi je tema letošnjega mednarodnega dneva starejših . V prihodnjih letih se bo intenzivnost teh trendov še okrepila, zato so prilagoditve na številnih področjih nujne. Kakšna je vizija države in kateri so glavni cilji pri oblikovanju odgovorov na te izzive, je Vlada RS julija 2017 opredelila v Strategiji dolgožive družbe 

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  28.09.2017 - Vlada je na današnji seji potrdila predlog sprememb državnega proračuna za leto 2018 in predlog proračuna za leto 2019 s spremljajočimi dokumenti. Sprejela je tudi paket predlogov zakonskih sprememb na davčnem področju, predlog novele zakona o pogojih koncesije za izkoriščanje energetskega potenciala Spodnje Save in Program izvedbe objektov vodne, državne in lokalne infrastrukture ter objektov vodne in energetske infrastrukture v nedeljivem razmerju za izgradnjo HE Mokrice.

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  150. redna seja Vlade RS

  27.09.2017 - Vlada se bo sestala na redni seji in na njej med drugim obravnavala predlog sprememb državnega proračuna za leto 2018 in predlog proračuna za leto 2019 s spremljajočimi dokumenti. Na dnevnem redu seje je paket predlogov zakonskih sprememb na davčnem področju in predlog novele zakona o interventnem ukrepu na področju trga dela.


Časovno obdobje

Potrdi