Spletno mesto vlada.si je 1. julija 2019 postalo del Osrednjega spletnega mesta državne uprave GOV.SI.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  06.02.2019 - Na današnjem delovnem posvetu na Brdu pri Kranju, ki ga je sklical predsednik vlade, so ministri izmenjali poglede o prednostnih nalogah slovenskega predsedovanja Svetu Evropske unije v drugi polovici leta 2021. Slovenska vlada se na to že intenzivno pripravlja, v aktivnosti so vključena vsa ministrstva in vladne službe. Novembra 2018 je bila vzpostavljena organizacijska struktura za pripravo in izvedbo predsedovanja pod vodstvom predsednika vlade Marjana Šarca in projektnega vodje državnega sekretarja v Kabinetu predsednika vlade Igorja Mallyja.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  18. redna seja Vlade RS

  06.02.2019 - Na seji vlade bodo člani vlade med drugim obravnavali predlog Uredbe o izvajanju Uredbe (EU) glede neupravičenega geografskega blokiranja in drugih oblik diskriminacije na notranjem trgu. Na dnevnem redu seje je tudi predlog sprememb Uredbe o namenitvi dela dohodnine za donacije, ki bo določila novo dinamiko izplačevanja donacij iz namenitve dela dohodnine. Člani vlade bodo obravnavali tudi poročilo o končni oceni škode zaradi posledic na stvareh zaradi posledic neurja z močnim vetrom in poplavami 29. in 30. oktobra 2018 na območju Gorenjske, Koroške, Ljubljanske, Notranjske, Obalne, Podravske, Severnoprimorske, Vzhodnoštajerske in Zahodnoštajerske regije.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  04.02.2019 - Predsednik vlade Marjan Šarec je v Postojni nagovoril udeležence drugega SBC (Slovenian Business Club) Foruma. V nagovoru je poudaril, da bo Vlada RS v letu 2019 pripravila nabor ukrepov, ki bodo morali nakazovati pozitivno smer za slovensko podjetništvo. Da ima vlada posluh za podjetnike, nakazuje tudi veliko številna današnja ministrska zasedba. Ob tem je spomnil, da pa je vlada tista, ki mora gledati prav na vse ciljne skupine, in da ob gospodarstvu potrebujemo tudi socialno državo, ki omogoča javno šolstvo, javno zdravstvo in še kaj.

 • Foto: Bor Slana/STA

  31.01.2019 - Vlada je na današnji seji sprejela predlog novele Zakona o kazenskem postopku. Osnovni cilj predloga zakona je implementacija t.i. Direktive o žrtvah (Direktive Evropskega parlamenta in Sveta z dne 25. 10. 2012 o določitvi minimalnih standardov na področju pravic, podpore in zaščite žrtev kaznivih dejanj), kjer Republika Slovenija že več let zamuja. Poleg tega predlog novele vsebuje tudi pomembne rešitve, ki so povezane s prenosom odločb Ustavnega sodišča Republike Slovenije in Evropskega sodišča za človekove pravice, ter nekatere druge dlje časa strokovno usklajene rešitve, povezane z izzivi v praksi.

 • Vir: Mostphotos

  31.01.2019 - V državni proračun se je v letu 2018 po predhodnih podatkih steklo 10 milijard evrov prihodkov, kar je za 13,3 % več, kot v letu 2017. Odhodki državnega proračuna so se povečali za 3,4 % in so znašali 9,46 milijarde evrov. Presežek državnega proračuna je po predhodnih podatkih znašal 536,9 milijona evrov.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  30.01.2019 - Predsednik vlade Marjan Šarec in gospa Barbara Iskra Šarec sta skupaj s predsednikom republike Borutom Pahorjem in gospo Tanja Pečar na Brdu pri Kranju gostila sprejem za diplomatski zbor ob začetku novega leta. Premier je v svojem nagovoru izrazil zadovoljstvo, da se lahko sreča z veleposlaniki v Republiki Sloveniji s pričakovanji, da se bodo odnosi z državami, ki jih veleposlaniki predstavljajo in zastopajo, še naprej uspešno krepili na vseh področjih.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  17. redna seja Vlade RS

  30.01.2019 - Na seji bodo člani vlade med drugim obravnavali predlog novele Zakona o kazenskem postopku. Na dnevnem redu seje je tudi predlog Uredbe o merilih za ugotavljanje stopnje obremenjenosti okolja zaradi onesnaženih tal z nevarnimi snovmi.

 • Foto: Bor Slana/STA

  DZ zavrnil predlog ustavne obtožbe

  29.01.2019 - DZ je z 29 glasovi za in 53 proti zavrnil predlog ustavne obtožbe zoper premierja Marjana Šarca, ki sta ga v DZ vložili SDS in SNS, ker zakonodajalec še ni uresničil odločbe ustavnega sodišča glede financiranja javnih programov v zasebnih osnovnih šolah.

 • Foto: Matija Sušnikar/DZ

  29.01.2019 - Spoštovani predsednik DZ, spoštovane poslanke in poslanci, danes smo se zbrali v hramu demokracije, da bi obravnavali darilo, ki sem ga prejel s strani stranke SDS v obliki ustavne obtožbe. Meni in še komu se sicer to zdi nerazumno dejanje, a že zdavnaj sem obupal nad poskusi razumevanja vaših besed in dejanj. Najprej o zapisanem na sedmih oziroma šestih straneh, vsebine je sicer neprimerno manj, ker nenehno ponavljate in obračate istih nekaj stavkov. Večkrat me spomnite na besede, ki sem jih glede financiranja zasebnih osnovnih šol izrekel v času kampanje pred predsedniškimi volitvami, češ da je vse sodbe treba spoštovati, če hočemo dati signal, da spoštujemo sodišča. Naj poudarim, da moje stališče danes ni prav nič drugačno. Še vedno sem prepričan, da je sodbe in ustavne odločbe treba spoštovati. A pri meni ne gre zgolj za besede, temveč tudi za dejanja.

 • Foto: Bor Slana/STA

  Predsednik vlade odgovarjal na poslanska vprašanja

  28.01.2019 - Predsednik vlade Marjan Šarec je danes v Državnem zboru odgovarjal na poslanska vprašanja v zvezi z zaostanki pri reševanju vlog na centrih za socialno delo, o politikah na področju zaposlovanja delavcev in kršenja delavskih pravic, o položaju Slovencev v Avstriji in na vprašanje glede poslovanja DUTB.


Časovno obdobje

Potrdi