Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  27.09.2017 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar je danes slovesno otvoril Hidroelektrarno Brežice. Dr. Cerar, ki si je že januarja letos ogledal potek del na tem največjem energetsko-infrastrukturnem projektu, je v svojem nagovoru poudaril, da je »izgradnja HE Brežice ne le uresničitev dobre gospodarske ideje, ampak tudi pomembno sporočilo, da je cilje energetske politike Slovenije možno uresničiti«.

 • Foto: Bor Slana/STA

  Predsednik vlade odgovarjal na poslanska vprašanja

  26.09.2017 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar je v okviru septembrske redne seje DZ odgovarjal na poslanska vprašanja povezana s pokojninami, zdravstvom, šolstvom in zadevo Farrokh.

 • Foto: Bor Slana/STA

  26.09.2017 - Spoštovani gospod predsednik, cenjeni poslanke in poslanci, pred vami je Deklaracija o usmeritvah za delovanje Republike Slovenije v institucijah EU do konca leta 2018. Ta dokument začrtuje temeljne poglede Slovenije v obdobju pomembnih odločitev, ki bodo v marsičem opredelile prihodnost EU. Usmeritve za čas, ki ga mnogi vidimo kot »okno priložnosti« za prehod k močnejši, odpornejši in razvojno uspešnejši integraciji.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  Predsednik vlade sprejel vietnamskega ministra za industrijo in trgovino

  25.09.2017 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar je sprejel vietnamskega ministra za industrijo in trgovino Trana Tuana Anha, ki se udeležuje prvega zasedanja mešane komisije za gospodarsko sodelovanje med Slovenijo in Vietnamom. Sogovornika sta največ pozornosti namenila poglabljanju gospodarskega sodelovanja med državama.

 • Foto: Mostphotos

  25.09.2017 - Glavna tema kampanje je #beactive (Bodite aktivni), njen cilj pa je vse ljudi spodbuditi k telesni dejavnosti, ne le med tednom športa, temveč vse leto. V Sloveniji je nacionalni koordinator projekta Olimpijski komite Slovenije – Združenje športnih zvez, v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport, Ministrstvom za zdravje ter Ministrstvom za kulturo. Do 30. septembra se bo v Sloveniji odvila cela vrsta dogodkov.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  24.09.2017 - Vlada je že na začetku referendumske kampanje ocenila, da je zakonodajni referendum, ki je bil izveden danes, ustavna pravica. Ljudje so najpomembnejši, in če menijo, da morajo dati svoj pristanek k pomembni odločitvi, je prav, da povedo svoje mnenje. Predsednik vlade dr. Miro Cerar je ocenil, da so referendum o zakonu o drugem tiru prenekateri izkoristili za politikantstvo in neosnovane očitke, večina tistih, ki so glasovali, pa je glasno sporočila, da imajo dovolj političnih igric o tako pomembnih projektih kot je drugi tir. Nizka udeležba je nezaupnica pobudnikom referenduma in hkrati podpora vladi, da nadaljuje s projektom.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  23.09.2017 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar svoj obisk Združenih držav Amerike zaključuje v Clevelandu, mestu z največjo slovensko skupnostjo izven matične domovine. Premier Cerar je odprl nove prostore Generalnega konzulata Republike Slovenije, si ogledal slovensko umetnostno-arhivsko razstavo ter se udeležil srečanja z našo skupnostjo v Slovenskem narodnem domu. 
  več

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  22.09.2017 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar je pred nedeljskim referendumom iz New Yorka, kjer se udeležuje 72. zasedanja Generalne skupščine Organizacije združenih narodov, nagovoril državljanke in državljane.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  21.09.2017 -

  Gospod predsednik, gospod generalni sekretar, vaše ekscelence, spoštovani delegati, gospe in gospodje!   
  Dovolite mi, da najprej čestitam njegovi ekscelenci Miroslavu Lajčáku ob izvolitvi za predsednika 72. zasedanja Generalne skupščine Združenih narodov in mu zaželim veliko uspeha pri opravljanju te funkcije. 
  več

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  21.09.2017 - Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar, ki nadaljuje svoj delovni obisk in se udeležuje 72. zasedanja Generalne skupščine Organizacije združenih narodov, je imel včeraj ob robu zasedanja več dvostranskih srečanj, sestal se je s predsednikom generalne skupščine Miroslavom Lajčakom, kosovskim predsednikom Hashimon Thacijem in generalnim sekretarjem OZN Antoniom Guterresom. Danes bo slovenski predsednik vlade nagovoril generalno skupščino.


Časovno obdobje

Potrdi