Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  183. redna seja Vlade RS

  04.07.2018 - Na jutrišnji seji bodo člani vlade med drugim obravnavali predlog kontingentnega načrta RS za zagotovitev nastanitve in oskrbe v primeru povečanja števila prosilcev za mednarodno zaščito ter izvajanja postopkov mednarodne zaščite. Na dnevnem redu seje je tudi predlog uredbe o načinu ugotavljanja pogojev in meril za dodelitev investicijskih spodbud ter pogojev za strateško investicijo. 

 • 27.06.2018 - Predsednik vlade Miro Cerar se na povabilo premierja Velikega vojvodstva Luksemburg Xavierja Bettela mudi na delovnem obisku Luksemburga. Predsednika vlad sta v pogovorih največ pozornosti namenila tematikam zasedanja Evropskega sveta, ki bo potekal v četrtek in petek v Bruslju, v ospredju so bile migracije in azilna politika. Slovenski premier obisk Luksemburga nadaljuje s srečanjem voditeljev Slovenije, Luksemburga, Belgije, Nizozemske, Danske, Estonije in Češke, s ciljem izmenjave mnenj o najpomembnejših evropskih temah.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  Premier dr. Cerar po sestanku parlamentarnih strank glede migracij in NLB

  26.06.2018 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar je po sestanku s predsedniki parlamentarnih strank na temo migracij in prodaje NLB, dejal, da je bila razprava konstruktivna in da bo morala vlada prihodnji teden sprejeti nekatere pomembne odločitve v zvezi z NLB. Kot je poudaril, predvsem, da morebitni postopek prodaje ne bi bil takšen, da bi prišlo do oškodovanja davkoplačevalcev. Premier dr. Cerar je predsednike strank seznanil tudi s pogovori na vrhu EU konec tedna v Bruslju. Po njegovi oceni je Slovenija kar zadeva migracij v tem trenutku varna, obenem pa je dejavna na evropski ravni.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  25.06.2018 - Spoštovani državljanke in državljani, 25. junija se spominjamo dneva, ko je leta 1991 Slovenija postala neodvisna in samostojna država. Spominjamo se trenutkov, ko je na Trgu republike sredi Ljubljane visoko zaplapolala naša zastava in so se izpolnila pričakovanja številnih rodov Slovencev po vsem svetu.

 • Foto: EC - Audiovisual Service

  24.06.2018 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je v Bruslju udeležil neformalnega srečanja voditeljev držav članic EU na temo migracij in evropske azilne politike, ki ga je sklical predsednik Evropske komisije Jean-Claude Juncker. Glavni namen srečanja je bilo iskanje rešitev pred Evropskim svetom, ki bo prihodnji konec tedna. Premier Cerar je ob prihodu na vrh poudaril, da je v interesu Slovenije, da se vprašanja migracij rešujejo usklajeno, na evropski ravni, pri tem bo Slovenija, kot že v preteklosti, aktiven akter pri iskanju rešitev.

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  21.06.2018 - Vlada se je na današnji seji seznanila z delovnim besedilom tožbe Republike Slovenije proti Republiki Hrvaški na podlagi 259. člena Pogodbe o delovanju EU zaradi nespoštovanja prava Evropske unije s strani Hrvaške. Hkrati je sprejela sklep, da z elementi tožbe seznani parlamentarni odbor za zunanjo politiko.

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  182. redna seja Vlade RS

  20.06.2018 - Vlada se bo sestala na redni seji in se seznanila z besedilom tožbe proti Hrvaški pred sodiščem EU v Luksemburgu zaradi hrvaške kršitve prava EU zaradi zavračanja arbitražne razsodbe. Člani vlade bodo prav tako obravnavali predlog uredbe o dejanskih rabah zemljišč ter predlog uredbe o podatkih v evidenci vrednotenja. 

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  Premier dr. Cerar: Vlada bo tožbo proti Hrvaški vložila po obravnavi pred novim OZP

  20.06.2018 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je sestal s predsedniki parlamentarnih strank in jim predstavil nadaljnje postopke glede tožbe proti Hrvaški pred sodiščem EU v Luksemburgu zaradi hrvaške kršitve prava EU zaradi zavračanja arbitražne razsodbe. Po sestanku je dejal, da slovenska vlada namerava vložiti tožbo proti Hrvaški po obravnavi pred novim odborom DZ za zunanjo politiko (OZP), ki se bo lahko sestal po ustanovi seji Državnega zbora.

 • Foto: Mostphotos

  19.06.2018 - Dopustimo beguncem, da si v Sloveniji ustvarijo novo življenje in nas obogatijo z življenjskimi izkušnjami, ki jih prinašajo iz okolja, od koder so se umaknili. Ključ do vsake uspešne integracije so strpnost, sožitje in dialog. Vsak, ki si želi in si prizadeva na novo urediti življenje v dotlej povsem neznanem okolju, tega ne bo zmogel sam - brez pomoči, podpore in nasvetov tistih, ki v tem okolju živimo že leta.

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  18.06.2018 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar je danes v zvezi z odločitvijo Evropske komisije, da se ne bo izrekla o pritožbi Slovenije zaradi hrvaških kršitev prava EU, povedal, da je Slovenija začela ta postopek, ker je prepričana, da Hrvaška z zavračanjem arbitražne razsodbe krši pravo EU. Poudaril je, da je tožbo zoper Hrvaško pred Evropskim sodiščem v Luksemburgu treba vložiti, saj je mednarodno pravo in pravo EU treba spoštovati.


Časovno obdobje

Potrdi