Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Bor Slana/STA

  13.12.2017 - Vlada se je na današnji seji seznanila z informacijo o posledicah nesreče, ki so jo povzročili hitro taljenje snega, deževje in močan veter od 11. decembra 2017 dalje. Vlada je določila tudi besedilo predloga Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o kmetijstvu ter besedilo predloga Zakona o nepremičninskem posredovanju.

 • 13.12.2017 - Vladni predstavniki te dni na terenu prebivalcem ob meji, ki jih je prizadela arbitražna razsodba, ter ribičem, pojasnjujejo, kako lahko izvršujejo pravice, ki so jim določene v nedavno sprejetem zakonodajnem paketu za implementacijo arbitražne razsodne in kaj uresničevanje omenjene zakonodaje zanje pravzaprav pomeni.

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  160. redna seja Vlade RS

  12.12.2017 - Vlada se bo sestala na redni seji in na njej med drugim obravnavala predlog novele zakona o kmetijstvu, predlog zakona o dodatnih ukrepih za odpravo posledic škode zaradi prenamnožitve populacije podlubnikov in predlog zakona o nepremičninskem posredovanju.

 • Foto: STA

  12.12.2017 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je danes mudil v Bohinju in na Jezerskem, ki ju je v minulih dneh najbolj prizadela vremenska ujma.

 • Vir: Andrey Popov/Mostphotos

  11.12.2017 - Skladno s podpisanim sporazumom o financiranju med Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo in SID banko konec novembra 2017, s katerim je bil v Sloveniji vzpostavljen prvi Sklad skladov v višini 253 mio EUR za obdobje 2014-2020, je vanj že izvedeno prvo izplačilo evropskih kohezijskih sredstev v višini 63,25 mio evrov. Vlada s tem pospešuje črpanje sredstev EU in hkrati zagotavlja nove povratne spodbude za financiranje trajnostne gospodarske rasti in razvoja.

 • Vir: Mostphotos

  08.12.2017 - "Kršitve človekovih pravic vidim kot napad na človeško dostojanstvo," ob svetovnemu dnevu človekovih pravic poudarja minister za pravosodje Goran Klemenčič. "Verjamem v dialog in spoštujem različnost, a nikoli na račun kršenja temeljnih načel človekovega dostojanstva in enakosti pred zakonom."

 • Foto: STA

  08.12.2017 - Predsednik vlade se je danes udeležil delovnega kosila z veleposlaniki držav članic Evropske unije in držav kandidatk za članstvo. V nagovoru je izrazil zadovoljstvo, da je napovedana gospodarska rast za letošnje leto skoraj dvakrat večja od povprečne gospodarske rasti v EU, k čemur so poleg uspešnih podjetij pomembno prispevale tudi strukturne spremembe, ki jih je Slovenija izvedla v zadnjih letih. Med zunanjepolitičnimi temami je premier dr. Cerar poudaril pomen danes doseženega dogovora glede Brexita.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  08.12.2017 - Generalna sekretarka Vlade RS Lilijana Kozlovič je v današnji izjavi predstavila dosedanje aktivnosti v zvezi z implementacijo arbitražne razsodbe. Izpostavila je, da bodo predstavniki vlade naslednji teden pravice iz paketa zakonov, nujnih za implementacijo arbitražne razsodbe, pojasnjevali prebivalcem ob meji.

 • Foto: STA

  Premir Cerar na sprejemu pri ombudsmanu

  08.12.2017 - Predsednik vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je udeležil sprejema, ki ga ob prihajajočem svetovnem dnevu človekovih pravic tradicionalno gosti varuhinja človekovih pravic Republike Slovenije Vlasta Nussdorfer.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  07.12.2017 - Vlada je na današnji redni seji sprejela Strategijo razvoja Slovenije 2030. Dokument je nastal pod okriljem Službe Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, Ministrstva za finance, Urada Vlade RS za makroekonomske analize in razvoj.


Časovno obdobje

Potrdi