Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Thierry Monasse/STA

  15.12.2017 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je v okviru decembrskega vrha evropskih voditeljev v Bruslju udeležil vrha držav evrskega območja na temo prihodnosti ekonomske in monetarne unije ter vrha sedemindvajseterice o pogajanjih o izstopu Združenega kraljestva iz Evropske unije (t.i. brexita). Po končanem vrhu se je tudi ločeno bilateralno sestal s predsednikom hrvaške vlade Andrejem Plenkovićem, s katerim sta se dogovorila o obisku premierja Cerarja v Zagrebu prihodnji teden.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  15.12.2017 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar se udeležuje rednega zasedanja Evropskega sveta v Bruslju. Prvi dan zasedanja so evropski voditelji namenili predvsem razpravi o varnosti in obrambi, socialnim zadevam, izobraževanju in kulturi, migracijam ter aktualnim zunanjepolitičnim vprašanjem. Današnje srečanje se bo osredotočalo predvsem na prihodnost evropske ekonomske in monetarne unije ter pogajanjem o izstopu Združenega kraljestva iz EU (t.i. brexitu).

 • Foto: Bor Slana/STA

  15.12.2017 - Direktorica Urada Vlade Republike Slovenije za oskrbo in integracijo migrantov Mojca Špec Potočar je ob mednarodnem dnevu migrantov na posvetu v Hiši EU poudarila, da je integracija migrantov izjemnega pomena, saj so najuspešnejše družbe ravno tiste, ki so poskrbele za integracijo le-teh.

 • Foto: Bor Slana/STA

  13.12.2017 - Vlada se je na današnji seji seznanila z informacijo o posledicah nesreče, ki so jo povzročili hitro taljenje snega, deževje in močan veter od 11. decembra 2017 dalje. Vlada je določila tudi besedilo predloga Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o kmetijstvu ter besedilo predloga Zakona o nepremičninskem posredovanju.

 • 13.12.2017 - Vladni predstavniki te dni na terenu prebivalcem ob meji, ki jih je prizadela arbitražna razsodba, ter ribičem, pojasnjujejo, kako lahko izvršujejo pravice, ki so jim določene v nedavno sprejetem zakonodajnem paketu za implementacijo arbitražne razsodne in kaj uresničevanje omenjene zakonodaje zanje pravzaprav pomeni.

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  160. redna seja Vlade RS

  12.12.2017 - Vlada se bo sestala na redni seji in na njej med drugim obravnavala predlog novele zakona o kmetijstvu, predlog zakona o dodatnih ukrepih za odpravo posledic škode zaradi prenamnožitve populacije podlubnikov in predlog zakona o nepremičninskem posredovanju.

 • Foto: STA

  12.12.2017 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je danes mudil v Bohinju in na Jezerskem, ki ju je v minulih dneh najbolj prizadela vremenska ujma.

 • Vir: Andrey Popov/Mostphotos

  11.12.2017 - Skladno s podpisanim sporazumom o financiranju med Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo in SID banko konec novembra 2017, s katerim je bil v Sloveniji vzpostavljen prvi Sklad skladov v višini 253 mio EUR za obdobje 2014-2020, je vanj že izvedeno prvo izplačilo evropskih kohezijskih sredstev v višini 63,25 mio evrov. Vlada s tem pospešuje črpanje sredstev EU in hkrati zagotavlja nove povratne spodbude za financiranje trajnostne gospodarske rasti in razvoja.

 • Vir: Mostphotos

  08.12.2017 - "Kršitve človekovih pravic vidim kot napad na človeško dostojanstvo," ob svetovnemu dnevu človekovih pravic poudarja minister za pravosodje Goran Klemenčič. "Verjamem v dialog in spoštujem različnost, a nikoli na račun kršenja temeljnih načel človekovega dostojanstva in enakosti pred zakonom."

 • Foto: STA

  08.12.2017 - Predsednik vlade se je danes udeležil delovnega kosila z veleposlaniki držav članic Evropske unije in držav kandidatk za članstvo. V nagovoru je izrazil zadovoljstvo, da je napovedana gospodarska rast za letošnje leto skoraj dvakrat večja od povprečne gospodarske rasti v EU, k čemur so poleg uspešnih podjetij pomembno prispevale tudi strukturne spremembe, ki jih je Slovenija izvedla v zadnjih letih. Med zunanjepolitičnimi temami je premier dr. Cerar poudaril pomen danes doseženega dogovora glede Brexita.


Časovno obdobje

Potrdi