Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  11.10.2017 - "Živimo v času izjemnih priložnosti in korenitih sprememb v našem poslovnem in zasebnem okolju. Odpirajo se nam novi izzivi. Naša država je vključena v globalne tokove, postajamo vse bolj prepoznaven igralec na svetovnem zemljevidu. Naše cilje in prizadevanja smo združili v slogan „Slovenija, zelena referenčna država v digitalni Evropi“."

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  11.10.2017 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je udeležil slavnostnega odprtja novih poslovnih prostorov Slovenskega instituta za kakovost in meroslovje (SIQ). Novi sodobni prostori instituta, ki je po besedah slovenskega premierja zelo pomemben tihi sopotnik slovenskega gospodarstva, na eni lokaciji združujejo vse oddelke, kar bo še povečalo učinkovitost in hitrost dela.

 • Foto: Bor Slana/STA

  10.10.2017 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar je sprejel evropskega komisarja za notranje zadeve, migracije in državljanstvo Dimitrisa Avramopoulosa. V pogovoru sta največjo pozornost namenila schengenski ureditvi in migracijam. Premier Cerar je izpostavil, da je Slovenija odgovorna članica schengenskega območja, ki se zaveda svojih obveznosti in da mora schengensko območje spet postati območje brez notranjih mejnih kontrol, vsak odstop od te ureditve pa mora biti skrajen in sorazmeren ukrep.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  06.10.2017 - Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je danes mudil v Novem mestu. Premier se je udeležil otvoritve razdelilne transformacijske postaje Ločna Novo mesto in slavnostne otvoritve katetrskega laboratorija v Splošni bolnišnici Novo mesto. 

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  05.10.2017 - Vlada je na današnji seji sprejela predlog novele Zakona o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev, dopolnitve Zakona o izvrševanju proračunov RS za leti 2017 in 2018, predlog novele Zakona o cestah in Strategijo trajnostne rasti slovenskega turizma za obdobje 2017–2021.

 • Foto: Daniel Novaković/STA

  04.10.2017 - Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je danes udeležil slavnostne prireditve ob 30. obletnici delovanja nove porodnišnice Ljubljana. Premier je zbrane tudi nagovoril in poudaril, da je skrb za človeka prioriteta vlade, ki jo vodi. Zato vlada povečuje sredstva za zdravstvo in uvaja številne spremembe v zdravstvu v dobrobit ljudi. 

 • Foto: STA

  04.10.2017 - Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je danes udeležil dogodka »Z EU sredstvi do športnih uspehov - Junaki zime na Pokljuki«, ki so ga pripravili Smučarska zveza Slovenije, MIZŠ, MGRT ter Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko. Premier je zbrane nagovoril in izpostavil, da ga »množica tako mladih športnikov začetnikov kot profesionalnih športnikov na Pokljuki utrjuje v prepričanju, da Slovenijo in slovenski šport čaka svetla prihodnost«.

 • Foto: Mostphotos

  04.10.2017 - Ljudje smo čuteča bitja, želimo si živeti v miru in sožitju, nemalokrat tudi v družbi živali, bitij, ki so enako čuteča kot mi. Nenazadnje smo se ljudje tudi razvijali v sobivanju z njimi. »Verjamem, da lahko okolje, ki prepoznava živali kot enako čuteča bitja, le pridobi. Živali namreč bogatijo naša življenja,« je ob svetovnem dnevu varstva živali ocenil predsednik vlade dr. Miro Cerar. »Ne smemo pozabiti, da so znali odgovornost vsakega posameznika, ogrožene vrste pa tudi odgovornost celotne družbe.«

 • Foto: STA

  03.10.2017 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je danes udeležil 25. obletnice Kluba podjetnikov Zlatorog Celje. Prisotne je nagovoril in v svojem govoru poudaril, da »četrt stoletja delovanja kluba priča o odgovornem in predanem delu več generacij članic in članov kluba, ki s srečanji in strokovnimi izobraževanji skrbijo za razvoj podjetništva in podjetniške kulture, ne samo v regiji, ampak tudi v celotni Sloveniji«. Premier je iskreno čestital Klubu za izjemno delo ter za njihov dragocen prispevek k razvoju podjetništva. 

 • Foto: Bor Slana/STA

  03.10.2017 - Strateška prioriteta Slovenije je stabilna, enotna in bolje povezana Evropska unija, je na današnjem delovnem posvetu vlade poudaril predsednik vlade dr. Miro Cerar. Izzivi, ki so jih prinesli gospodarsko-finančna kriza, migracijski pritiski in predvsem odločitev Združenega kraljestva o izstopu iz Unije, so spodbudili razprave o prihodnosti EU.


Časovno obdobje

Potrdi