Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Jošt Gantar/STO

  18.05.2018 - Slovenija z razglasitvijo posebnega dneva, posvečenega čebelam, na globalni ravni pomembno prispeva k osveščanju in dvigu razumevanja o pomembnosti čebel. Čebele in drugi opraševalci so namreč neprecenljivi pri preskrbi s hrano, ohranjanju pestrosti v naravi ter zdravju ljudi. Pobuda za dvig razumevanja pomena čebel je prišla ravno s strani slovenskih čebelarjev. Še več, za svetovni dan je bil izbran 20. maj – rojstni dan izjemnega slovenskega čebelarja Antona Janše.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  17.05.2018 - Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je udeležil vrha Evropske unije in držav Zahodnega Balkana. Voditelji so na zasedanju potrdili evropsko perspektivo držav Zahodnega Balkana in razpravljali o konkretnih projektih v okviru akcijskega načrta za povezljivost EU in regije, pozornost so namenili tudi skupnim varnostnim vprašanjem. Voditelji osemindvajseterice so se sicer sestali že včeraj na delovni večerji na temo inovacij in digitalizacije, razpravljali pa so tudi o ameriškem odstopu od jedrskega dogovora z Iranom in trgovinskih odnosih z ZDA.

 • Foto: STA

  17.05.2018 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je danes udeležil slovesnosti ob položitvi temeljnega kamna podjetja Lonstroff.  Vlada Republike Slovenije je aprila 2018 s podjetjem podpisala pogodbo v višini 4.800.000,00 evrov. Premier dr. Cerar je podjetju, ki bo v Logatcu izvedel investicijo v vrednosti 48 milijonov evrov in ustvaril najmanj 180 novih delovnih mest,  izrazil prisrčno dobrodošlico v Sloveniji. "Gre za pomembno pridobitev za Logatec in celotno Slovenijo, saj gre za novo visokotehnološko tovarno, ki bo ena od najbolj naprednih v svoji panogi", je opozoril premier dr. Cerar.

 • Foto: Mostphotos

  15.05.2018 - Družinsko življenje se precej spreminja, pa vendar družina ostaja nenadomestljivo zavetje, varnost in podpora, je v poslanici ob mednarodnem dnevu družin  poudarila ministrica za delo, družine in socialne zadeve. Vsakoletno obeleževanje tega dne odraža pomen, ki ga mednarodna skupnost namenja družinam, njihovi podpori in ozaveščenosti z njihovim položajem v sodobni družbi. http://www.stat.si/StatWeb/News/Index/5147 

 • Foto: Bor Slana/STA

  Premier dr. Cerar na konferenci PODIM

  15.05.2018 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je v Mariboru kot častni pokrovitelj udeležil konference PODIM, največjega in najvplivnejšega start-up dogodka v regiji. Premier Cerar je na konferenci tudi nagovoril zbrane udeležence.

 • Vir: MZZ

  14.05.2018 - Slovenija letos obeležuje 25. obletnico vstopa v Svet Evrope, najstarejšo vseevropsko mednarodno organizacijo, ki je obenem ključna organizacija na področju človekovih pravic v Evropi, saj so vse njene članice pristopile in se s tem zavezale k spoštovanju temeljnega evropskega dokumenta na področju človekovih pravic Evropske konvencije o človekovih pravicah.

 • Foto: STA

  14.05.2018 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je danes mudil v Občini Kočevje, kjer je obiskal podjetji Yaskawa in SmartMelamine ter si ogledal dela na kočevski železnici. Premier dr. Cerar je Kočevje označil za zgodbo o uspehu in dodal, da ga Kočevje v marsičem spominja na pot, ki jo je v zadnjih štirih letih prehodila tudi Slovenija. "Iz kraja nad katerim so se zgrinjali črni oblaki, se Kočevje vztrajno spreminja v kraj optimizma, modernih tehnologij in življenja z visoko kakovostjo bivanja njenih prebivalcev", je izpostavil premier.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  10.05.2018 - Vlada se je seznanila s končno oceno neposredne škode na stvareh zaradi posledic poplav in močnega vetra med 11. in 13. decembrom 2017 na območju Dolenjske, Gorenjske, Koroške, Ljubljanske, Notranjske, Obalne, Podravske, Prekmurske, Posavske, Severnoprimorske, Vzhodnoštajerske, Zahodnoštajerske in Zasavske regije, ki v 140 občinah skupno znaša 132.765.108,52 evra.

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  Obvestilo o 179. seji Vlade RS

  09.05.2018 - Vlada se bo sestala na redni seji in med drugim obravnavala predlog novele uredbe o samooskrbi z električno energijo iz obnovljivih virov energije, predlog uredbe o prenehanju veljavnosti uredbe o okoljski dajatvi za onesnaževanja okolja zaradi nastajanja izrabljenih motornih vozil, člani vlade pa se bodo seznanili tudi s končno oceno neposredne škode na stvareh zaradi posledic poplav in močnega vetra med 11. in 13. decembrom 2017.

 • Foto: Mostphotos

  09.05.2018 - Maja, v najlepšem mesecu leta, praznuje tudi Evropa. 9. maja 1950 je namreč tedanji francoski zunanji minister Schuman predstavil idejo o evropskem gospodarskem sodelovanju, zato jutri praznujemo rojstni dan Evrope.
  Slovenci smo evropski državljani postali 1. maja 2004. Od takrat si delimo pravice in dolžnosti z več kot 500 milijonov Evropejcev. Lahko dopustujemo v EU brez urejanja vizumov ali mednarodnega vozniškega dovoljenja in še marsikaj nam je olajšano, ker smo evropski državljani.
  Objave o konkretnih prednostih, ki jih imamo, imajo skupen #DomaVEvropi in jih lahko spremljate ter delite na vladnem FB 


Časovno obdobje

Potrdi