Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Vir: Mostphotos

  28.09.2018 - »Starost že dolgo ne pomeni več posameznikove zavesti, da gre za zadnjo pot, ki jo prehodi v življenju. Če le ni posredi bolezen, je to obdobje našega življenja lahko nekaj zelo lepega, drugačnega, mirnega in predvsem obdobje, kjer lahko na drugačen način stopimo v korak z mlajšimi generacijami. V času, ko družba hlasta po denarju, vrednote izgubljajo pomen. Tudi spoštovanje med ljudmi, povezovanje in sodelovanje med generacijami. Prav je, da te vrednote širimo, prav je, da smo drug drugemu ljudje«, ob 1. oktobru, mednarodnem dnevu starejših, izpostavlja predsednik vlade Marjan Šarec.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  27.09.2018 - Predsednik vlade Marjan Šarec je danes v Portorožu obiskal Managerski kongres 2018, kjer je nagovoril zbrane slovenske managerke in managerje. Predsednik vlade je v nagovoru poudaril, da je bilo v zadnjih dneh veliko povedanega v odnosu vlade do gospodarstva in obratno. Poudaril je, da javni sektor in gospodarstvo nista sovražnika in le če bosta delala z roko v roki, bomo uspešni.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  27.09.2018 - Vlada se je na današnji seji seznanila z Umarjevo Jesensko napovedjo gospodarskih gibanj 2018. Ključno sporočilo napovedi je, da v Sloveniji letos in prihodnje leto pričakujemo ohranjanje relativno visoke gospodarske aktivnosti, se bodo pa rasti nekoliko upočasnile. Vlada je imenovala posebno vladno pogajalsko skupino za razrešitev stavkovnih zahtev reprezentativnih sindikatov javnega sektorja, ki se nanašajo na plače in druge prejemke zaposlenih, ki jo bo vodil Peter Pogačar. Na predlog predsednika vlade je vlada imenovala Rajka Kozmelja za direktorja Slovenske obveščevalno-varnostne agencije.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  2. seja Vlade RS

  26.09.2018 - Vlada RS se bo v četrtek, 27. septembra, ob 10. uri, sestala na 2. redni seji, na kateri bodo člani vlade med drugim obravnavali predlog uredbe o oblikovanju cen določenih naftnih derivatov in predlog sklepa o ugotovitvi gospodarske rasti in rasti stopnje delovne aktivnosti v letu 2017.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  26.09.2018 - Predsednik vlade Marjan Šarec se je danes na Brdu pri Kranju udeležil podelitve nacionalnih priznanj Gospodarske zbornice Slovenije za najboljše inovacije. Najvišja priznanja inovativnim dosežkom slovenskih podjetij potrjujejo, da Slovenija upravičeno sodi med napredne države na področju inovacij. Danes je dan za tiste, ki se ne zadovoljijo z običajnim, ki vedno hrepenijo po nečem novim, in teh je v Sloveniji veliko, je v nagovoru dejal premier Šarec.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  23.09.2018 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec se je v Gornji Radgoni udeležil zaključne slovesnosti državnega gasilskega tekmovanja za memorial Matevža Haceta. V uvodnem nagovoru je povedal, da mu je v veliko veselje in čast, da lahko vse zbrane pozdravi kot eden izmed njih. Gasilstvo ni prostočasna dejavnost, ni hobi, temveč je način življenja.

 • Foto: Nebojša Tejić, STA

  22.09.2018 - Predsednik vlade Marjan Šarec se je udeležil srečanja ob mednarodnem dnevu miru na Cerju. Ob pomniku miru, postavljenem v poklon braniteljem slovenske zemlje, se je poklonil vsem, ki so dali življenja, da lahko danes svobodno in v miru živimo v lastni državi.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  21.09.2018 - Predsednik republike Borut Pahor je sprejel novoizvoljeno vlado pod vodstvom predsednika vlade Marjana Šarca. Tako predsednik republike kot predsednik vlade sta v nagovorih izpostavila pomen skupnega sodelovanja. Predsednik vlade Šarec je ob tem še izpostavil, da je dolžnost vlade delati v dobro Slovenije.

 • Vir: KPV

  20.09.2018 - Predsednik vlade Marjan Šarec se je 19. in 20. septembra 2018 v Salzburgu udeležil neformalnega zasedanja voditeljic in voditeljev držav ter vlad članic EU. Voditelji so na delovni večerji razpravljali tudi o aktualnem stanju na področju migracij, zlasti v luči izvajanja sklepov junijskega zasedanja Evropskega sveta. Predsednik vlade je poudaril pomen učinkovitega varovanja zunanje meje EU in krepitve sodelovanja z državami Zahodnega Balkana pri soočanju z varnostnimi in migracijskimi izzivi.

 • Foto: Matej Špehar

  18.09.2018 - Spoštovani, od mojega imenovanja za predsednika Vlade Republike Slovenije pa vse do imenovanja celotne vladne ekipe sem prejel mnogo čestitk. Ker vsakemu posebej žal ne morem osebno odpisati, mi dovolite, da se vam iskreno zahvalim za vaše zaupanje. Pričakujem in želim si, da bomo konstruktivno sodelovali in s skupnimi močmi premaknili ter rešili vsaj nekaj kamnov v mozaiku, imenovanem država.


Časovno obdobje

Potrdi