Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Arhiv UKOM

  18.06.2018 - V nedeljo, 24. junija 2018, bo ob 21.15 na Kongresnem trgu v Ljubljani osrednja državna počastitev dneva državnosti. Govoru predsednika države bo sledil umetniški del državne slovesnosti, ki ga s sodelavci in sodelavkami pod naslovom »Ime mi je pomlad« in podnaslovom »Pesmi za ples« pripravljajo scenaristka in režiserka Katja Pegan, glasbenika Patrik Greblo in Igor Leonardi, scenograf Marco Juratovec in oblikovalec videa Den Baruca.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  14.06.2018 - Vlada se je seznanila s prvim poročilom o ukrepanju in posledicah močnega neurja s točo in poplavami v vzhodnem delu Republike Slovenije 8. junija 2018. Vlada je na današnji seji določila, da se začasno zadrži izvrševanje izdatkov državnega proračuna za leto 2018 na integralnih postavkah državnega proračuna, ter sprejela odziv Slovenije na pripombe tretjih oseb, danih v postopku presoje zakonitosti državne pomoči Novi Ljubljanski banki.

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  181. redna seja Vlade RS

  13.06.2018 - Vlada se bo sestala na redni seji in med drugim obravnavala prvo poročilo o ukrepanju in posledicah močnega neurja s točo in poplavami. Na dnevnem redu seje je tudi predlog sklepov o spornih vprašanjih v zvezi z aneksom k Splošnemu dogovoru za pogodbeno leto 2018. Dodatna sredstva bodo namenjena skrajševanju čakalnih dob in širitvi kritičnih programov. Finančni učinki vseh predlogov v aneksu znašajo 10,6 milijonov evrov.

 • Foto: Ministrstvo za pravosodje

  07.06.2018 - 7. junija 2018 je na Ministrstvu za pravosodje potekala novinarska konferenca »Hiša za otroke«. Na dogodku je minister za pravosodje mag. Goran Klemenčič skupaj z Varuhinjo človekovih pravic Vlasto Nussdorfer predstavil vsebino in cilje projekta Hiša za otroke po vzoru islandskega modela Barnahus.

 • Foto: Mostphotos

  Dan okolja in dan oceanov

  05.06.2018 - Svetovni dan okolja (5. junij) in svetovni dan oceanov (8. junij) letos povezuje skupna rdeča nit, namenjena prizadevanjem zoper onesnaževanje olja in oceanov s plastičnimi odpadki. Zadnjih nekaj let se krepi zavedanje, kako velika grožnja je prisotnost odpadkov v svetovnih morjih, saj po nekaterih ocena plastični odpadki predstavljajo med 60 in 90 % vseh odpadkov v oceanih in na obalah po vsem svetu. Slovensko morje pri tem ni izjema. Več 

 • Foto: Evropska komisija

  05.06.2018 - V četrtek, 7. junija 2018, vabljeni v Idrijo na grad Gewerkenegg , kjer bo potekalo posvetovanje o prihodnosti Evropske unije z naslovom 'Kakšno Evropsko unijo si želimo državljani?'. Sodelujte in povejte svoje mnenje, vaši predlogi bodo posredovani evropskim voditeljem. Cilj je razvijati Evropsko unijo, ki se bo ukvarjala s pravimi vprašanji in demokratično sprejemala odločitve.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  Podpis sporazuma o dodelitvi evropskih sredstev za izgradnjo drugega tira

  31.05.2018 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar in evropska komisarka za za mobilnost in promet Violeta Bulc sta prisostvovala podpisu sporazuma za črpanje 109 milijonov evrov nepovratnih sredstev za izvedbo projekta drugi tir med Divačo in Koprom. V svojih nagovorih sta ponovno izpostavila pomen projekta za Slovenijo in EU.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  29.05.2018 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar se je mudil v Brežicah, kjer si je ogledal jeseni dokončano Hidroelektrarno Brežice in se udeležil predstavitve projekta Hidroelektrarne Mokrice.  Vlada Republike Slovenije je HE Mokrice v tem mesecu uvrstila v Načrt razvojnih programov za obdobje 2018-2021. Premier dr. Cerar je ob tem poudaril, da so HE Mokrice zadnji člen v verigi hidroelektrarn na spodnji Savi, Slovenija jo potrebuje, če želi izkoristiti moč spodnje Save ter se približati zadanemu cilju energetske samopreskrbe.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  Predsednik vlade na slovesnosti ob pridobitvi sklepa o sofinanciranju Galerije Cukrarna

  25.05.2018 - Predsednik vlade dr. Miro Cerarja se je udeležil slovesnosti ob pridobitvi sklepa o sofinanciranju ureditve galerije Cukrarna za namen kulturne dejavnosti.

 • Pridružite se nam 25. maja in postavite enakost spolov v srce našega sveta.

  25.05.2018 - Danes v 7 državah Evropske unije: v Bratislavi, Bruslju, Budimpešti, Lizboni, Rimu in Talinu ter na Glavnem trgu v Mariboru med 9. in 18. uro poteka dogodek “Njen svet je naš svet”. Glavni cilj dogodka je seznaniti mlade z delom na področju enakosti spolov v državah v razvoju. Spoznajte, kakšno je stanje na področju doseganja enakosti spolov v Sloveniji, Evropski uniji in drugih državah sveta.


Časovno obdobje

Potrdi