Spletno mesto vlada.si je 1. julija 2019 postalo del Osrednjega spletnega mesta državne uprave GOV.SI.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Tamino Petelinšek, STA

  08.06.2019 - Spominski park nekdanjega koncentracijskega taborišča pod Ljubeljem, ki je bil podružnica zloglasnega taborišča Mauthausen, je bil danes prizorišče slovesnosti v spomin na 74. obletnico osvoboditve taboriščnikov. Na dogodku, s katerim se želijo organizatorji spomniti na osvoboditev vseh koncentracijskih taborišč, ne samo ljubeljskega, je zbrano množico nagovoril predsednik vlade Marjan Šarec.

 • Foto: Tamino Petelinšek

  07.06.2019 - Na gradu Rajhenburg se je danes odvijala slovesnost v počastitev dneva slovenskih izgnancev. Dan slovenskih izgnancev obeležujemo kot spomin na 7. junij 1941, ko je nemški okupator iz Slovenske Bistrice odpeljal večje število slovenskih izgnancev.

 • Foto: Nik Jevšnik, STA

  06.06.2019 - Vlada je na današnji seji sprejela novelo predloga zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja, s katero se izenačuje obseg financiranja javnih in zasebnih šol, ki izvajajo javno veljavne izobraževalne programe in pridobijo 100 odstotkov sredstev, ki jih država oziroma lokalna skupnost zagotavlja za izvajanje obveznega programa javne šole.

 • Foto: Nebojša Tejić, STA

  34. redna seja Vlade RS

  05.06.2019 - Na seji bodo člani vlade med drugim obravnavali predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o organizaciji in financiranju vzgoje in izobraževanja (ZOFVI). Na dnevnem redu seje je tudi predlog novele Zakona o davku na dodano vrednost, ki med drugim uveljavlja izenačitev stopnje obdavčitve elektronskih publikacij s tiskanimi.    

 • Foto: Nebojša Tejić, STA

  05.06.2019 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec je na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani z uvodnim nagovorom otvoril drugi poslovni forum Pobude treh morij (3SI), ki poteka ob robu dvodnevnega vrha omenjene pobude. Forum, ki se ga udeležuje okoli 600 udeležencev iz več kot 40 držav, soorganizirajo Vlada Republike Slovenije, Center za evropsko prihodnost in Gospodarska zbornica Slovenije.

 • Foto: Tamino Petelinšek, STA

  05.06.2019 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec je danes sprejel ameriškega sekretarja za energetiko Ricka Perryja, ki se v Sloveniji udeležuje vrha Pobude treh morij. 

 • Vir: Ministrstvo za zunanje zadeve

  31.05.2019 - Ministrstvo za zunanje zadeve pozdravlja današnji podpis Zaveze k spoštovanju človekovih pravic pri poslovanju s strani devetih velikih slovenskih podjetij v okviru Slovenskega foruma o odgovornem poslovnem ravnanju in človekovih pravicah v gospodarstvu, ki ga je organiziralo Ministrstvo za zunanje zadeve skupaj z Gospodarsko zbornico Slovenije in Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo. Zaveza je odprta za pristop tudi drugih gospodarskih subjektov, ki jih vljudno vabimo k podpisu.

 • Foto: Anže Malovrh, STA

  30.05.2019 - Vlada je odločila, da se postopek priprave državnega prostorskega načrta (DPN) za območje HE Hrastje-Mota na Muri ustavi. Na podlagi Sklepa o pripravi DPN za območje HE Hrastje-Mota na Muri z dne 16. 5. 2013, so bile preučene tri variante, katerih vpliv pa je bil v okoljskem poročilu ocenjen kot bistven (ocena D). V Študiji variant so se variante podrobneje obdelale, ovrednotile in primerjale s prostorsko- družbenega, varstvenega, funkcionalnega in ekonomskega vidika ter ocenile z vidika sprejemljivosti v lokalnem okolju. Okoljsko vrednotenje je bilo izvedeno v celoviti presoji vplivov na okolje in presoji sprejemljivosti na varovana območja.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  29.05.2019 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec je danes sprejel ministra za zunanje zadeve Ruske federacije Sergeja Lavrova. Sogovornika sta uvodoma dvostranske odnose med državama ocenila kot dobre in prijateljske.

 • Foto: STA

  29.05.2019 - Osrednji namen delovne večerje je bil začeti razpravo o zasedbi vodilnih položajev v institucijah Evropske unije, ki jih bo treba zapolniti do konca letošnjega leta in pri katerih ima v skladu s temeljnimi pogodbami Evropski svet ključno vlogo v postopku imenovanja. Kot je znano, gre za položaje predsednika oziroma predsednice Evropske komisije, Evropskega sveta in Evropske centralne banke ter visokega predstavnika oz. predstavnice Unije za zunanje zadeve in varnostno politiko.


Časovno obdobje

Potrdi