Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Tamino Petelinšek, STA

  05.06.2019 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec je danes sprejel ameriškega sekretarja za energetiko Ricka Perryja, ki se v Sloveniji udeležuje vrha Pobude treh morij. 

 • Vir: Ministrstvo za zunanje zadeve

  31.05.2019 - Ministrstvo za zunanje zadeve pozdravlja današnji podpis Zaveze k spoštovanju človekovih pravic pri poslovanju s strani devetih velikih slovenskih podjetij v okviru Slovenskega foruma o odgovornem poslovnem ravnanju in človekovih pravicah v gospodarstvu, ki ga je organiziralo Ministrstvo za zunanje zadeve skupaj z Gospodarsko zbornico Slovenije in Ministrstvom za gospodarski razvoj in tehnologijo. Zaveza je odprta za pristop tudi drugih gospodarskih subjektov, ki jih vljudno vabimo k podpisu.

 • Foto: Anže Malovrh, STA

  30.05.2019 - Vlada je odločila, da se postopek priprave državnega prostorskega načrta (DPN) za območje HE Hrastje-Mota na Muri ustavi. Na podlagi Sklepa o pripravi DPN za območje HE Hrastje-Mota na Muri z dne 16. 5. 2013, so bile preučene tri variante, katerih vpliv pa je bil v okoljskem poročilu ocenjen kot bistven (ocena D). V Študiji variant so se variante podrobneje obdelale, ovrednotile in primerjale s prostorsko- družbenega, varstvenega, funkcionalnega in ekonomskega vidika ter ocenile z vidika sprejemljivosti v lokalnem okolju. Okoljsko vrednotenje je bilo izvedeno v celoviti presoji vplivov na okolje in presoji sprejemljivosti na varovana območja.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  29.05.2019 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec je danes sprejel ministra za zunanje zadeve Ruske federacije Sergeja Lavrova. Sogovornika sta uvodoma dvostranske odnose med državama ocenila kot dobre in prijateljske.

 • Foto: STA

  29.05.2019 - Osrednji namen delovne večerje je bil začeti razpravo o zasedbi vodilnih položajev v institucijah Evropske unije, ki jih bo treba zapolniti do konca letošnjega leta in pri katerih ima v skladu s temeljnimi pogodbami Evropski svet ključno vlogo v postopku imenovanja. Kot je znano, gre za položaje predsednika oziroma predsednice Evropske komisije, Evropskega sveta in Evropske centralne banke ter visokega predstavnika oz. predstavnice Unije za zunanje zadeve in varnostno politiko.

 • Foto: STA

  28.05.2019 - Na povabilo predsednika Vlade Republike Slovenije Marjana Šarca je na uradnem obisku v Sloveniji predsednik Vlade Republike Severne Makedonije Zoran Zaev. Obisk predstavlja nadaljevanje rednega in intenzivnega političnega dialoga med obema državama.

 • Foto: Bor Slana, STA

  25.05.2019 - V Kosovelovi dvorani Cankarjevega doma je v organizaciji Združenja Spominčica – Alzheimer Slovenija in pod častnim pokroviteljstvom predsednika vlade Marjana Šarca potekal dogodek z naslovom »V ritmu človeških možganov«.

 • Foto: Bor Slana, STA

  24.05.2019 - V mariborskem Mestnem parku je nocoj v okviru festivala Ezl ek potekala prireditev z naslovom »Operna noč v Mestnem parku«, ki je pritegnila množico ljubiteljev opernih arij. Pred začetkom koncerta je predsednik vlade Marjan Šarec kot častni pokrovitelj dogodka v pozdravnem nagovoru pozdravil obiskovalce, člane Simfoničnega orkestra SNG Maribor pod taktirko dirigenta Simona Krečiča, soliste in zbor mariborske operne hiše.

 • Foto: Bor Slana, STA

  23.05.2019 - Vlada se je na današnji seji seznanila z informacijo o pripravi okvira dolgoročne podnebne politike Slovenije »Slovenija in zdrav planet« in jo posredovala v seznanitev Državnemu zboru. Osnovni cilj in namen priprave okvira je zagotoviti doslednost in ustrezno ambicioznost dolgoročne podnebne politike v Sloveniji, in sicer za nujen prehod za dosego ničelne stopnje neto emisij toplogrednih plinov sredi tega stoletja na poti v trajnostni razvoj gospodarstva in družbe.

 • Foto: Nebojša Tejić, STA

  33. redna seja Vlade RS

  22.05.2019 - Na 33. redni vladni seji bodo člani vlade med drugim obravnavali predlog sklepa o ustavitvi priprave državnega prostorskega načrta za območje HE Hrastje-Mota na Muri, predlog uredbe o spremembah Uredbe o dejanskih rabah zemljišč in predlog uredbe o izvajanju uredbe (EU) o določitvi ukrepov v zvezi z dostopom do odprtega interneta in v zvezi z maloprodajnimi cenami za regulirane komunikacije znotraj EU.


Časovno obdobje

Potrdi