Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: STA

  23.01.2018 -

  Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je danes udeležil slovesnosti ob polaganju temeljnega kamna nove proizvodne hale podjetja Herz d.o.o.. Premier dr. Cerar je ob tem poudaril, da so »investicije eden izmed najpomembnejših dejavnikov pri pospeševanju gospodarskega razvoja, zato je v Sloveniji dobrodošel prav vsak investitor, ki ima jasno vizijo poslovanja, je trajnostno naravnan in družbeno odgovoren«. 
  več

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  18.01.2018 - Vlada je na današnji seji sprejela izhodišča za pogajanja o stavkovnih zahtevah reprezentativnih sindikatov javnega sektorja, predlog novele zakona o integriteti in preprečevanju korupcije in predlog zakona o dostopnosti spletišč in mobilnih aplikacij.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  17.01.2018 - Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar danes na delovnem obisku gosti predsednika Vlade Portugalske republike Antónia Costo. Predsednika vlad držav, ki sta partnerici in zaveznici ter imata dobro razvite prijateljske odnose, sta v pogovorih največ pozornosti namenila poglabljanju gospodarskega sodelovanja ter aktualnim izzivom v Evropski uniji.    

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  Vlada sprejela izhodišča za pogajanja s sindikati javnega sektorja

  11.01.2018 - Vlada je na današnji seji sprejela izhodišča za pogajanja o stavkovnih zahtevah reprezentativnih sindikatov javnega sektorja, sprejela tri predloge zakonov, novelo zakona o ustanovitvi občin ter o določitvi njihovih območij, novelo zakona o ohranjanju narave in predlog zakona o prenehanju veljavnosti zakona o razglasitvi zaščitne ekološke cone in epikontinentalnem pasu RS, ter se seznanila s Prvim vmesnim poročilom o delovanju Medresorske delovne skupine za reševanje prostorske problematike Romov.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  10.01.2018 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar je danes otvoril Učni izdelovalni laboratorij Slovenske Konjice Zreče v prostorih Gimnazije Slovenske Konjice. Gre za učni izdelovalni laboratoriji, ki je bil deležen financiranja opreme in zagona dejavnosti s strani Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo in že uspešno zaključuje svoje projekte ter odpira vrata številnim mladim izdelovalcem.

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  163. redna seja Vlade RS

  10.01.2018 - Vlada se bo sestala na redni seji in na njej med drugim obravnavala predlog novele zakona o sodnih izvedencih, sodnih cenilcih in sodnih tolmačih ter predlog uredbe o načinu uveljavljanja in dodelitve pravic ožjim družinskim članom po smrti policista in v primeru njegove invalidnosti. Na dnevni red seje vlade je uvrščen tudi predlog Strategije poslovne odličnosti 2018-2030.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  DZ zavrnil predlog ustavne obtožbe

  09.01.2018 - Poslanke in poslanci so z 18 glasovi za in 52 glasovi proti zavrnili predlog ustavne obtožbe zoper predsednika vlade Mira Cerarja, ki so ga v zvezi s primerom Ahmada Shamieha vložili poslanci SDS.

 • Foto: STA

  05.01.2018 - "Vesel sem, da v novo leto, ko se tudi zaključuje mandat te vlade, vstopamo s številnimi dosežki in pozitivnimi napovedmi glede razvoja naše države. Gre za pomembna sporočila tudi za vaše sogovornike v državah, kjer ste akreditirani. Slovenija si je po hudi finančni krizi opomogla in s sedanjo vlado vzpostavila politično in družbeno stabilnost."    

 • Foto: UKOM

  04.01.2018 - Vlada se je na današnji seji seznanila s predlogom Aneksa št. 2 h Kolektivni pogodbi za dejavnost poklicnega gasilstva ter z vsebino Stavkovnega sporazuma med Vlado RS, MORS in Sindikatom poklicnega gasilstva Slovenije. Z aneksom se odpravljajo plačne anomalije na delovnih mestih gasilcev, urejajo vprašanja dodatka za stalnost in položajnega dodatka. Vlada je soglasno sprejela tudi odločitev, da se od predsednika NS SDH zahteva ustrezno pojasnilo glede povišanja plač predsednici in članici uprave SDH.

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  162. redna seja Vlade RS

  03.01.2018 - Vlada se bo sestala na redni seji in na njej med drugim obravnavala predlog uredbe o pomožni policiji, predlog uredbe o metodologiji za izračun deleža dohodnine, ki pripada Mestni občini Ljubljana, predlog uredbe o spremembah in dopolnitvah uredbe o sodnem registru in predlog nacionalnega akcijskega načrta, pripravljenega v skladu z 59. členom Direktive 2005/36/ES o priznavanju poklicnih kvalifikacij.


Časovno obdobje

Potrdi