Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Bor Slana/STA

  13.09.2017 - Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar se je v sredo, 13. 9. 2017, udeležil slavnostnega odprtja razstave arhitekturnih rešitev za celovito prenovo SNG Drama. Dogodka sta se udeležila tudi dva člana vlade, minister za kulturo, g. Anton Peršak, ter ministrica za finance, mag. Mateja Vraničar Erman.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  12.09.2017 - Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je podprl današnji pogled predsednika EK Junckerja o stanju v EU, ki poudarja potrebo po enotnejši in močnejši EU. Še posebej je premier dr. Cerar pozdravil poudarek, da »vladavina prava v Evropski uniji ni izbira, temveč dolžnost.«
  Celoten govor predsednika EK Junckerja  o stanju v EU (v angleščini).  

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  12.09.2017 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar je s pozdravnim nagovorom odprl 20. Festival slovenskega filma v Portorožu. Izpostavil je, da si bo vlada, ki jo vodi, še naprej prizadevala za koordiniran razvoj vseh dejavnosti, brez katerih filma sploh ni: gospodarstva, izobraževanja, znanosti in kulture.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  12.09.2017 - Predsednik vlade dr. Miro Cerar je na slovesnosti odprl že 50. Mednarodni sejem obrti in podjetništva (MOS), ki je letos prvič potekal z državo partnerico, Hrvaško. Premier je ob tem izpostavil, da spodbuja sodelovanje in zaupanje s Hrvaško na vseh področjih, v gospodarstvu in širše.

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  Vladna delovna skupina s prebivalci obmejnih področij o rešitvah interventnega zakona

  12.09.2017 - Vladna delovna skupina za implementacijo končne razsodbe arbitražnega sodišča je prebivalcem Rakrižja in Lendave predstavila izhodišča za interventni zakon in hkrati prisluhnila njihovim željam. Kot je povedala generalna sekretarka vlade Lilijana Kozlovič, so želje različne, vse pa bodo preučili in nato v kratkem prišli s končnimi rešitvami.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  11.09.2017 - Slovenija je odločna implementirati odločitev arbitražnega sodišča. Implementacijo je potrebno zagotoviti po politični poti, pri čemer izhajamo iz vladavine prava in članstva v evroatlantskih integracijah. Iz tega razloga je sklic parlamentarnega odbora za obrambo na temo »Pripravljenost Slovenske vojske na možne konflikte ob implementaciji arbitražnega sporazuma« po oceni predsednika Vlade Republike Slovenije dr. Mira Cerarja povsem neprimeren.

 • Vir: UKOM

  08.09.2017 - Generalna sekretarka Lilijana Kozlovič je javnosti predstavila okvirna izhodišča interventnega zakona, povezanega s pravicami in obveznostmi tistih, ki jih zadeva arbitražna razsodba. Na začetku je izpostavila zavezo vlade ob razglasitvi arbitražne razsodbe, da bo posebno skrb pri implementaciji namenila prebivalcem na območjih, ki jih razsodba zadeva.

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  08.09.2017 - Vlada je sprejela Predlog Zakona o interventnih ukrepih za zagotovitev finančne stabilnosti javnih zdravstvenih zavodov ter na današnji seji določila tudi, da se začasno zadrži izvrševanje izdatkov državnega proračuna za leto 2017 na integralnih postavkah državnega proračuna tako, da predlagatelji finančnih načrtov lahko prevzemajo samo obveznosti, za katere je obveznost financiranja iz državnega proračuna izrecno določena v zakonu.

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  147. redna seja Vlade RS

  07.09.2017 - Vlada se bo sestala na redni seji in na njej med drugim obravnavala predlog akcijskega načrta na področju drog za obdobje 2017–2018 in predlog načrta izvajanja finančnih instrumentov za leti 2018 in 2019.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  07.09.2017 - Slovenski politični vrh je enoten, da bo Slovenija arbitražno sodbo o meji s Hrvaško implementirala v roku, to pa pričakuje tudi od Hrvaške, je danes po srečanju političnega vrha povedal premier Miro Cerar.


Časovno obdobje

Potrdi