Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Tamino Petelinšek, STA

  29.03.2019 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Marjan Šarec je v Kamniku, rojstnem kraju generala Rudolfa Maistra – Vojanovega, ob obletnici njegovega rojstva in občinskem prazniku položil venec in nagovoril zbrane. Pred spomenikom, ki velja za prvega, posvečenega generalu Maistru na slovenskih tleh, je premier spomnil na leto 1918 in neprecenljivo dejanje generala, ko je priključil dobršen del Slovenije, da imamo danes svojo državo in da lahko praznujemo svojo državnost.

 • Foto: Nebojša Tejić, STA

  28.03.2019 - Vlada je na današnji redni seji določila besedili novel Zakona o dohodnini in Zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju, s katerima bo omogočila, da bo že letošnji regres do višine povprečne plače razbremenjen plačila dohodnine in prispevkov. Vlada je tako držala obljubo in že za leto 2019 sprejela prvi ukrep v okviru obljubljene davčne optimizacije, s katerim se država odpoveduje prihodkom v korist ljudi in podjetij. Vlada državnemu zboru predlaga obravnavo obeh zakonov po nujnem postopku.

 • Foto: Daniel Novakić/STA

  27.03.2019 - Predsednik vlade Marjan Šarec je na nocojšnji slavnostni akademiji ob 70-letnici Instituta Jožef Stefan nagovoril zbrane in spomnil na pomen inštituta za Slovenijo ter njegove mednarodne razsežnosti, ki segajo že v čas prejšnje države.

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  25. redna seja Vlade RS

  27.03.2019 - Na jutrišnji seji bodo člani vlade med drugim obravnavali predlog novele Zakona o socialnem varstvu, predlog Uredbe o programu opremljanja stavbnih zemljišč in odloku o podlagah za odmero komunalnega prispevka za obstoječo komunalno opremo ter o izračunu in odmeri komunalnega prispevka, člani vlade pa bodo obravnavali tudi predlog Načrta uporabe frekvenčnega pasu 470 – 790 MHz.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  26.03.2019 - Predsednik vlade je sprejel Matjaža in Marka Bidovca, nečaka in pranečaka ene od štirih bazoviških žrtev, ki sta mu predstavila aktivnosti svojcev žrtev fašističnega režima. Z razumevanjem je prisluhnil svojcema, ki si želita predvsem javno prepoznavo domoljubnega ravnanja in trpljenja bazoviških žrtev ter pomoč pri postopkih, ki bodo usmerjeni v sodno rehabilitacijo.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  Predsednik vlade odgovarjal na poslanska vprašanja

  25.03.2019 - Predsednik vlade Marjan Šarec je danes v Državnem zboru odgovarjal na poslanska vprašanja o spremembah pokojninskega sistema, o dolgotrajni oskrbi, demografskem skladu, vodnih virih na Krškem polju ter o odločitvi, da pred evropskimi volitvami ne bo nagovoril Evropskega parlamenta.

 • Foto: Evropski svet

  22.03.2019 - Predsednik Vlade RS Marjan Šarec je zaključil tudi drugi dan rednega zasedanja Evropskega sveta v Bruslju. Osrednji del zasedanja so voditelji namenili strateški razpravi o odnosih med EU in Kitajsko, tudi v luči prihajajočega Vrha EU-Kitajska, ki bo potekal 9. aprila v Bruslju. Stališč tako niso izmenjali zgolj z vidika skupnega naslavljanja globalnih izzivov, ki jih lahko mednarodna skupnost uspešno naslavlja zgolj skupaj, temveč tudi z vidika iskanja načinov uravnoteženja gospodarskih odnosov med EU in Kitajsko. Enotni so si bili, da mora pri tem multilateralen trgovinski sistem ostati ključni temelj naših gospodarskih odnosov.

 • Foto: Svet EU

  22.03.2019 - Predsednik Vlade RS Marjan Šarec se v Bruslju udeležuje rednega zasedanja Evropskega sveta. Prvi dan zasedanja so voditelji namenili izključno izstopu Združenega kraljestva iz Evropske unije, potem ko je britanska premierka v sredo zaprosila za podaljšanje izstopnega roka do 30. junija. Evropski voditelji so se zavezali, da bo Evropski svet pred 29. marcem 2019 odobril podaljšanje do 22. maja 2019, če bo spodnji dom britanskega parlamenta do 12. aprila potrdil sporazum o izstopu. 

 • Foto: Nebojša Tejić/STA

  21.03.2019 - Vlada je na današnji seji sprejela Pomladansko napoved gospodarskih gibanj 2019. Za letošnje in prihodnje leto pričakujemo postopno umirjanje gospodarske rasti, ki pa bo še vedno presegala pričakovano povprečno rast v EU. Vlada je prenovila uredbo o samooskrbi z električno energijo iz obnovljivih virov energije. Pravico do samooskrbe bodo po novem lahko prejele tudi skupnosti odjemalcev in ne samo enostanovanjske oziroma večstanovanjske hiše ali poslovne stavbe. Pomembna predlagana novost je tudi ta, da se pravica do samooskrbe ne veže samo na lastnike naprave, ampak jo imajo tudi najemniki. 

 • Foto: Anže Malovrh/STA

  24. redna seja Vlade RS

  20.03.2019 - Na jutrišnji seji bodo člani vlade med drugim obravnavali predlog uredbe o samooskrbi z električno energijo iz obnovljivih virov energije in predlog uredbe o izvajanju službe iskanja in reševanja zrakoplova.


Časovno obdobje

Potrdi