Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  22.06.2010 - »Danes sem vsem zbranim govoril v dobri veri, da bomo skozi zelo zahteven, mestoma celo zelo naporen socialni dialog prišli do razumnega kompromisa, ki bo pomenil pravično obremenitev ali razbremenitev javnega sektorja v času gospodarskega okrevanja,« je po sestanku s člani ožje vladne pogajalske skupine ter reprezentativnimi sindikati javnega sektorja na temo predstavitve izhodišč za pripravo proračuna RS za leti 2011 in 2012 povedal premier Borut Pahor.

 • Foto: Thierry Monasse/STA. Vir: KPV

  21.06.2010 - Predsednik Vlade RS Borut Pahor se je danes udeležil zasedanja Evropskega sveta (ES) v Bruslju. Predsedniki vlad in držav so na tokratnem zasedanju razpravljali in sprejeli sklepe o štirih glavnih vsebinskih temah, in sicer o novi evropski strategiji za delovna mesta in rast, vrhu G20 v Torontu, razvojnih ciljih tisočletja in o podnebnih spremembah. Veliko pozornosti pa je ES posvetil tudi drugim temam.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA. Vir: KPV

  18.06.2010 - Premier Pahor se je danes mudil v Ruski federaciji, kjer se je na povabilo predsednika Vlade Ruske federacije Vladimirja Putina in ministrice za ekonomski razvoj Ruske federacije Elvire Nabiulline udeležil XIV. Mednarodnega gospodarskega foruma v Sankt Peterburgu, na štiri oči pa se je sestal tudi s predsednikom Ruske Federacije Dimitrijem Medvedjevom, s katerim sta govorila predvsem o gospodarskem sodelovanju med Slovenijo in Rusijo ter o odnosih med Rusijo in EU.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  16.06.2010 - Vlada je na današnji seji sprejela predlog zakon o urejanju trga dela, predlog zakona o malem delu ter predlog novele zakona o delovnih razmerjih. Vlada je sprejela še predlog novele zakona o zavarovalništvu in novelo zakona o letalstvu ter potrdila pismo podpore za odobritev posojila EBRD za financiranje projekta nadomestnega bloka 6 Termoelektrarne Šoštanj.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA. Vir: MNZ

  15.06.2010 - "Ustavno sodišče je s svojo odločitvijo potrdilo, da smo problem izbrisanih reševali po pravni poti in na pravilen način," je ob odločitvi Ustavnega sodišča RS, da referenduma o zakonu o izbrisanih ne bo, med drugim povedala ministrica Katarina Kresal.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA. Vir: KPV

  14.06.2010 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor je na 18. redni seji Državnega zbora Republike Slovenije odgovarjal na vprašanja poslank in poslancev. Tri vprašanja so postavili poslanci opozicijskih strank, eno pa je bilo s strani koalicije.

 • Foto: Kristina Kosec/STA. Vir: KPV

  13.06.2010 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor je danes na povabilo libijskega voditelja Moamerja Goadafija odpotoval v Libijo, kjer sta Libija in Švica ob nemški pomoči podpisali dogovor, s katerim sta rešili spor, ki je močno pretresel odnose med Libijo in državami schengna. Spor je nastal po tem, ko je Švica omejila izdajanje vizumov številnim visokim libijskim predstavnikom, Libija pa je prekinila izdajanje vizumov za državljane schengenskih držav članic.  

 • Foto: Kristina Kosec/STA. Vir: KPV

  12.06.2010 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor je danes sprejel državnega tajnika Svetega sedeža kardinala Tarcisia Bertoneja, s katerim sta si izmenjala poglede in stališča o možnostih poglobitve dvostranskega in večstranskega sodelovanja.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  11.06.2010 - Premier Borut Pahor bi rad s študenti vodil intenziven dialog in iz nasprotnika naredil zaveznika, je dejal na današnji konferenci o študentskih vprašanjih v Ljubljani. Študentska vprašanja so pomembna, saj je to po njegovih besedah generacija, ki bo potegnila Slovenijo iz krize.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  10.06.2010 - Vlada je na današnji redni seji sprejela predlog Rebalansa proračuna Republike Slovenije za leto 2010, predloge novel Zakona o izvrševanju proračunov Republike Slovenije za leti 2010 in 2011,  Zakona o trošarinah in Zakona o upravnem sporu. Določila je besedila predlogov Zakona o posojilu Helenski republiki,  Poroštvenega zakona za obveznosti Darsa in Zakona o odgovornosti za jedrsko škodo.


Časovno obdobje

Potrdi