Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  13.05.2010 - Vlada je na današnji seji med drugim sprejela izhodišča za pripravo predloga Rebalansa proračuna Republike Slovenije za leto 2010, poslovni in finančni načrt 2010 Javnega sklada RS za razvoj kadrov in štipendije ter dopolnitev Akcijskega programa za invalide 2007-2013.  

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  81. redna seja Vlade RS

  11.05.2010 - Vlada se je v Hotelu Maestoso v Lipici sestala na 81. redni seji, ki je bila v celoti namenjena razvoju slovenskega turizma. Člani vlade so obravnavali predloge za hitrejši in uspešnejši razvoj turizma ter se seznanili s pomembno vlogo kulture kot nosilke kulturnega turizma in s tem enega ključnih nosilcev razvoja turizma v Sloveniji.  

 • Foto: Stanko Gruden/STA

  Slovesnost ob dnevu Evrope in 60. obletnici Schumanove deklaracije

  09.05.2010 - Na Pogačarjevem trgu v Ljubljani je potekala slovesnost ob dnevu Evrope in 60. obletnici Schumanove deklaracije. Slavnostni govornik na proslavi je bil predsednik vlade Borut Pahor, pozdravna nagovora pa sta imela župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković in evropski komisar za okolje Janez Potočnik. Sledil je glasbeni program Big Banda RTV Slovenija pod vodstvom dirigenta Lojzeta Kranjčana.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  07.05.2010 - Na Ministrstvu za zunanje zadeve je danes potekalo prvo srečanje Posvetovalne skupine o arbitraži, ki se ga je udeležilo večje število uglednih pravnikov, strokovnjakov in predstavnikov civilne družbe.

 • Foto: Matej Leskovšek/STA, vir: KPV

  07.05.2010 - Predsednik vlade Borut Pahor in minister za zunanje zadeve Samuel Žbogar sta imela pogovor z novinarji o arbitražnem sporazumu s Hrvaško. V pogovoru sta predstavila tudi deset razlogov oz. argumentov za arbitražni sporazum.

 • Foto - Vir: MKGP

  07.05.2010 - Na Ministrstvu za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano je bila danes opravljena primopredaja poslov med ministrom dr. Henrikom Gjerkešem in novim ministrom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano mag. Dejanom Židanom, ki ga je Državni zbor RS potrdil 5. maja 2010.

 • Foto: Matej Leskovšek/STA, vir: KPV

  06.05.2010 - Na povabilo predsednika Vlade RS Boruta Pahorja se 6. in 7. maja 2010 na uradnem obisku v Republiki Sloveniji mudi predsednik Vlade Velike socialistične ljudske libijske arabske džamahirije Al Baghdadi Al Mahmudi. Obisk poteka predvsem v luči uresničevanja dogovorov, sprejetih ob obisku premierja Pahorja v Libiji 10. in 11. novembra 2009, prispeval pa bo tudi h krepitvi vsestranskega sodelovanja med Republiko Slovenijo in Libijo.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  06.05.2010 - Vlada je na današnji seji med drugim sprejela stališča glede finančne pomoči Grčiji, predlog zakona o poroštvih Republike Slovenije za financiranje investicij gospodarskih družb ter uredbo o spremembi uredbe o okoljski dajatvi za onesnaževanje zraka z emisijo ogljikovega dioksida.

 • Foto - Vir:MVZT

  06.05.2010 - Na drugi seji Sveta za znanost in tehnologijo (SZT), ki je bila 5. maja, je bila glavnina razprav namenjena izhodiščem novega Nacionalnega raziskovalno-razvojnega programa (NRRP). Tudi tokratne seje SZT se je udeležil predsednik Vlade RS Borut Pahor, ki je člane znova pozval, naj čim prej pripravijo ukrepe, za povečanje konkurenčnosti Slovenije. 

 • Foto: Stanko Gruden/STA. Vir: KPV

  04.05.2010 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor se je danes sestal s predstavniki Študentske organizacije Slovenije. Po sestanku, ki se ga je udeležil tudi minister za delo, družino in socialne zadeve Ivan Svetlik, je premier Pahor v izjavi za medije povedal, da različna mnenja sodelujočih ne ogrožajo glavnine dogovora o vprašanju, ki razdvaja študente in vlado že nekaj mesecev in to je predlog zakona o malem delu, ki bo prinesel študentom številne nove pravice, ki jih doslej niso bili deležni.


Časovno obdobje

Potrdi