Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Daniel Novakovič/STA, vir: KPV

  25.09.2010 - Predsednik vlade Borut Pahor je drugi dan delovnega obiska v ZDA nadaljeval s svojim prvim nastopom pred Generalno skupščino Združenih narodov (ZN). V svojem govoru je premier Pahor potrdil zavezo Slovenije ZN in njeni Ustanovni listini ter spomnil na slovensko kandidaturo za članstvo v Varnostnem svetu.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA, vir: KPV

  24.09.2010 - Premier Borut Pahor se je v okviru svoje udeležbe na zasedanju Generalne skupščine OZN v New Yorku danes dopoldne najprej udeležil konference "Investing in Green", kjer je imel tudi nagovor. Ob robu konference se je predsednik vlade Pahor sestal tudi s Slovenci, živečimi v New Yorku.  

 • Foto: UKOM

  23.09.2010 - Vlada je na današnji seji sprejela poročilo o posledicah in ukrepih ob nedavnih poplavah ter obravnavala predlog sprememb proračuna za leto 2011 in predlog proračuna za leto 2012. Vlada je potrdila tudi predlog novele zakona o prekrških in spremembe uredbe o energetski infrastrukturi.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA, vir: UKOM

  20.09.2010 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor je na 20. redni seji Državnega zbora Republike Slovenije odgovarjal na vprašanja poslank in poslancev. Tri vprašanja so postavili poslanci opozicijskih strank, eno pa je bilo s strani koalicije.  

 • Foto: Tina Kosec/STA, vir: UKOM

  Vlada in sindikati javnega sektorja začeli pogajanja

  20.09.2010 - Vladna pogajalska skupina pod vodstvom generalne sekretarke vlade Helena Kamnar in predstavniki sindikatov javnega sektorja, ki so za 27. september napovedali stavko, so prvič sedli za pogajalsko mizo. Obe strani sta prestavili svoja stališča.

 • Foto: Tina Kosec/STA, vir: MZZ

  20.09.2010 - Na Ministrstvu za gospodarstvo je potekal prvi sestanek delovne skupine za pripravo akcijskega načrta za podporo slovenskim podjetjem na tujih trgih, na katerem sta sodelovala tudi ministrica za gospodarstvo Darja Radić in minister za zunanje zadeve Samuel Žbogar. Predmet prvega sestanka je bila priprava akcijskega načrta za podporo slovenskim podjetjem na tujih trgih v letu 2011.

 • Foto: Nebojša Tejić/STA, vir: KPV

  20.09.2010 - Predsednik vlade Borut Pahor je po današnjem sestanku s pristojnimi ministri glede ukrepov vlade po nedavnih neurjih dejal, da morajo pristojna ministrstva do četrtkove seje vlade pripraviti poročilo in predloge za ukrepanje pri odpravljanju posledic poplav. Premier je dejal, da je vlada v minulih dneh storila, kar je bilo v njeni moči ter da bo tako delala še naprej.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA, vir: KPV

  19.09.2010 - Predsednik vlade Borut Pahor si je v spremstvu ministrice za obrambo Ljubice Jelušič in poveljnika Civilne zaščite Republike Slovenije Mirana Bogataja ogledal razmere po nedavnih neurjih v občinah Zagorje ob Savi, Laško in Ljubljana ter se seznanil z dosedanjimi  in prihodnjimi ukrepi zaščite in reševanja. Kot je dejal premier Pahor, bo potrebno oblikovati prednostno listo sanacij najbolj problematičnih vodotokov v državi. »Ocenjujem, da bo to velik poseg v državni proračun, vendar brez tega ne bo šlo,« je dejal predsednik vlade.

 • Foto: UKOM

  16.09.2010 - Vlada se je na današnji seji seznanila z informacijo o pripravi predloga sprememb proračuna RS za 2011 in predloga proračuna RS za 2012. Sprejela je odgovor na stavkovne zahteve pogajalske skupine sindikatov javnega sektorja ter določila besedilo predloga novele zakona o delovnem času in obveznih počitkih mobilnih delavcev ter o zapisovalni opremi v cestnih prevozih. Vlada se je seznanila tudi z Jesensko napovedjo gospodarskih gibanj 2010.  

 • Foto: Thierry Monasse/STA, vir: KPV

  16.09.2010 - Predsednik vlade Borut Pahor se je v Bruslju udeležil zasedanja Evropskega sveta. Predsedniki vlad in držav so na tokratnem zasedanju razpravljali in sprejeli sklepe o odnosih s strateškimi partnerji EU, razpravljali so o delu Projektne skupine za gospodarsko upravljanje ter precej pozornosti namenili , kot je poudaril predsednik Pahor "začetku nekega novega procesa: zagonu nove zunanje službe EU, ki po besedah predsednika vlade pomeni prelomni korak v nastajanju unijine skupne zunanje politike."


Časovno obdobje

Potrdi