Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Stanko Gruden/STA

  12.03.2010 - Predsednik vlade Borut Pahor se je sestal s predsednikom Republike Hrvaške dr. Ivom Josipovićem v okviru njegovega uradnega obiska v Republiki Sloveniji. Srečanje je bilo v prvi vrsti namenjeno nadaljevanju dialoga, ki bo še dodatno pripomoglo h krepitvi bilateralnega in multilateralnega sodelovanja ter prijateljskih vezi obeh držav na vseh področjih, še posebej na gospodarskem.  

 • Foto: Matej Leskovšek/STA

  11.03.2010 - Vlada je na današnji seji sprejela predlog zakona o javnem interesu v mladinskem sektorju, predloga zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o mladinskih svetih, Nacionalni program ukrepov za Rome za obdobje 2010 – 2015 ter predlog Smernic za delovanje Republike Slovenije do Zahodnega Balkana.

 • Foto: Astrit Ibrahimi

  08.03.2010 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor se je v Prištini sešel s kosovskim premierjem Hashimom Thaçijem. Sogovornika sta govorila predvsem o pripravah na konferenco »Skupaj za Evropsko unijo: Prispevek Zahodnega Balkana k evropski prihodnosti«, ki bo potekala 20. marca 2010 na Brdu pri Kranju ter o udeležbi Republike Kosovo na omenjeni konferenci.

 • Foto: Stanko Gruden/STA

  05.03.2010 - Srečanje na Ptuju je bilo neformalne narave in namenjeno predvsem zbližanju stališč v luči bližajoče se konference o Zahodnem Balkanu, ki jo skupaj organizirata Slovenija in Hrvaška na Brdu, 20.marca 2010. Posebna pozornost na srečanju je bila namenjena tudi povečanju gospodarskega sodelovanja med državami in izmenjavi mnenj glede ukrepov za izhod iz svetovne gospodarske krize.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  04.03.2010 - Vlada je na današnji seji sprejela predlog zakona o zdravstveni dejavnosti in predlog zakona o zagotavljanju sredstev za investicije v javno železniško infrastrukturo. Vlada se je seznanila tudi s poročiloma o izvajanju zakona o delnem subvencioniranju polnega delovnega časa ter o izvajanju zakona o delnem povračilu nadomestila plače.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA. Vir: KPV

  03.03.2010 - Predsednik Vlade RS Borut Pahor se je danes udeležil razprave o predlogu deklaracije o usmeritvah za delovanje Republike Slovenije v institucijah Evropske unije, ki je potekala v okviru rednega zasedanja državnega zbora. Namen deklaracije, ki je strateški dokument, je pregledno in ciljno usmerjeno delovanje Slovenije v evropskih institucijah ter priprava podlage za sprejem stališč o političnih usmeritvah za delovanje RS v institucijah EU.

 • Foto: Daniel Novakovič/vir: KPV

  03.03.2010 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor se danes mudi na uradnem obisku v Bosni in Hercegovini (BiH), ki je namenjen predvsem krepitvi gospodarskih vezi med BiH in Slovenijo. Poleg ministrov Samuela Žbogarja, dr. Mateja Lahovnika, dr. Patricka Vlačiča ter dr. Boštjana Žekša je premierja Pahorja na obisku spremljala več kot sto članska gospodarska delegacija.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  25.02.2010 - Vlada je na današnji seji med drugim sprejela predlog zakona o integriteti in preprečevanju korupcije, predlog novele zakona o varnosti cestnega prometa, se seznanila s poročilom o razpisu za oddajo letala falcon v operativno upravljanje ter sprejela odgovor na interpelacijo o delu in odgovornosti ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

 • fotoarhiv: FA BOBO, vir: KPV

  Zagotovljena sredstva za slovensko manjšino v Italiji

  24.02.2010 - Predsednik italijanske vlade Silvio Berlusconi je, kot dogovorjeno s predsednikom slovenske vlade Borutom Pahorjem, podpisal posebni dekret, s katerim je zagotovil manjkajoče državne prispevke za ustanove in dejavnost slovenski manjšini skladno s členom 16. Zaščitnega zakona za slovensko manjšino v Italiji. Slovenska manjšina bo s tem ohranila obseg sredstev, ki jih je skladno z Začitnim zakonom prejemala prejšnja leta.  

 • Foto: Stanko Gruden/STA

  20.02.2010 - Predsednik vlade Borut Pahor je čestital smučarki Tini Maze za izjemen športni dosežek in osvojitev srebrne medalje v superveleslalomu na letošnjih Olimpijskih igrah. Premier je med drugim zapisal, da Tina Maze s svojim vztrajnim trudom in odlično tehnično pripravljenostjo vedno znova dokazuje, da je športnica svetovnega formata. Slovenija je nanjo zelo ponosna in vsi skupaj bomo držali pesti za njene nadaljnje uspehe.


Časovno obdobje

Potrdi