Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Tina Kosec/STA, vir: KPV

  13.09.2010 - Predsednik vlade Borut Pahor se je na Brdu pri Kranju udeležil Konference o predlogu oblikovanja slovenskega logističnega holdinga, ki jo je na njegovo pobudo organiziralo Ministrstvo za promet. Premier Pahor je uvodoma poudaril, da je logistični holding zamisel nekdanjega direktorja Deutsche Bahna Hartmuta Mehdorna, s povezovanjem pa bi prišlo do pozitivne sinergije, od katere bi imeli koristi tako v železnicah kot v Luki Koper in v Intereuropi ter ostalih podjetjih, ki bi se še morebiti vključila v holding.

 • Foto: UKOM

  09.09.2010 - Vlada je na današnji seji med drugim sprejela predlog novega Zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju in potrdila Sporazum med Ministrstvom za zdravje in FIDES - sindikatom zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije, z dne 8. 9. 2010.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA, vir: KPV

  06.09.2010 - Predsednik Vlade RS Borut Pahor se je v Novi Gorici udeležil javne tribune z naslovom “Strategija razvoja iger na srečo v Sloveniji”. V svojem nagovoru zbranim je poudaril, da si kot pobudnik omenjene strategije prizadeva, da bi s predstavitvijo različnih stališč o prihodnosti igralništva v Sloveniji našli nek skupen konsenz, tako v strokovni, kot gospodarski in politični javnosti in na ta način dosegli učinke igralništva, kot jih vsi pričakujemo.  

 • Foto: Daniel Novakovič/STA, vir: KPV

  03.09.2010 - Na povabilo predsednika Vlade Republike Slovenije Boruta Pahorja se je v Sloveniji mudil predsednik Republike Srbije Boris Tadić. Kot sta po srečanju v izjavi za medije dejala sogovornika, sta se dogovorila za ustanovitev skupnega železniškega podjetja s Hrvaško. Izrazila sta tudi zadovoljstvo ob skorajšnji uveljavitvi socialnega sporazuma med Slovenijo in Srbijo.

 • Foto:UKOM

  02.09.2010 - Vlada je na današnji seji med drugim sprejela novelo zakona o rudarstvu, sprejela je uredbo o okoljski dajatvi za onesnaževanje okolja zaradi odlaganja odpadkov na odlagališčih, sprejela je poročilo o izvajanju Operativnega programa za zmanjševanje izpustov toplogrednih plinov in imenovala direktorja Urada vlade za komuniciranje.

 • Foto: UKOM

  31.08.2010 - Vlada je danes sprejela predlog spremembe zakona o sistemu plač v javnem sektorju, s katero se spremeni določitev potrebne večine na strani reprezentativnih sindikatov javnega sektorja za sklenitev kolektivne pogodbe za javni sektor, ki bi veljala tudi za sklenitev aneksa k tej kolektivni pogodbi.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA. Vir: MNZ

  Ministrica in ministri predstavili paket nove prometne zakonodaje

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA. Vir: KPV

  29.08.2010 - Premier Borut Pahor se je udeležil 5. Strateškega foruma Bled, kjer je kot osrednji govornik tudi nagovoril zbrane udeležence. V svojem govoru se je premier Pahor osredotočil na temo letošnjega foruma in spregovoril o izzivih s katerimi se bomo soočali v prihodnjem desetletju. »Svet ne živi v običajnih razmerah. Finančna in gospodarska kriza je bistveno izostrila vse dileme in probleme, ki nam jih je zapustilo prejšnje stoletje. Glede na zgodovinske izkušnje se smemo vprašati, ali in kako bomo kot človeštvo rešili te probleme in se izognili vojni širših razsežnosti.«

 • Foto: UKOM

  26.08.2010 - Vlada se je na današnji seji med drugim seznanila z informacijo o vzrokih za sedanji položaj družbe Vegrad ter z informacijo o trenutnem stanju na področju umika soglasij zdravnikov za dodatno nadurno delo in posledicami, ki jih to prinaša za zdravstveni sistem. Vlada je že obravnavala predlog novele zakona o sistemu plač v javnem sektorju in sprejela več zakonskih predlogov.

  • Video:
  • Audio:
  • Foto:
  • Več:
 • Foto: Tamino Petelinšek/arhiv STA

  20.08.2010 - Predsednik vlade Borut Pahor se je danes skupaj z ministrico za javno upravo sestal na delovnem sestanku s sindikati državnih organov pooblaščenih uradnih oseb v RS. Po koncu sestanka je poudaril, da se je za dialog s sindikati javnega sektorja odločil skupaj z ministrico že takrat, ko je prevzel vodstvo nove vlade, čeprav bi se lahko že takrat odločil tudi za zamrznitev plač. "Z resorno ministrico sva zagotovo izbrala težjo, a zato bolj pravično in pravo pot do reševanja plačne problematike javnega sektorja. In ta dialog je že obrodil sadove."  


Časovno obdobje

Potrdi