Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: SVREZ

  18.02.2011 - Na Brdu pri Kranju je potekala konferenca ob izidu Ekonomskega pregleda OECD za Slovenijo 2011. Namenjena je bila predstavitvi in razpravi o ugotovitvah in priporočilih, zapisanih v omenjenem pregledu. Konference so se med drugimi udeležili tudi minister za delo, družino in socialne zadeve Ivan Svetlik, minister za finance Franc Križanič ter minister za razvoj in evropske zadeve Mitja Gaspari.

 • Foto: UKOM

  17.02.2011 - Vlada je na današnji seji med drugim sprejela ukrepe za izboljšanje plačilne discipline: predlog zakona o preprečevanju zamud pri plačilih, predlog novele zakona o davku na dodano vrednost ter predlog novele zakona o javnem naročanju. Vlada je razvezala menjalno pogodbo med Vlado RS in Mabro Inženiring d.o.o..  

 • Foto: MtM, vir: MZZ

  17.02.2011 - V Rimu je potekal 3. Koordinacijski odbor ministrov Slovenije in Italije, ki so se ga s slovenske strani udeležili zunanji minister Samuel Žbogar, gospodarska ministrica Darja Radić, minister za promet Patrick Vlačič, minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejan Židan, minister za okolje in prostor Roko Žarnić ter državni sekretar v Ministrstvu za visoko šolstvo, znanost in tehnologijo József Györkös. Minister Žbogar je po srečanju z italijanskim zunanjim ministrom Francom Frattinijem podpisal Skupno izjavo o sodelovanju med državama.

 • Foto: UKOM

  Moderna Slovenija ne more živeti z zastarelim zdravstvenim sistemom

  16.02.2011 - Predsednik vlade Borut Pahor in minister za zdravje Dorijan Marušič sta predstavila predlog nadgradnje zdravstvenega sistema do leta 2020, ki je osnovan na tezah zakonov o zdravstveni dejavnosti, o zdravstvenem varstvu ter zdravstvenem zavarovanju. Premier Pahor je poudaril, da Slovenija potrebuje reformo zdravstvenega sistema, saj se brez modernizacije le-tega dolgoročno ne bomo uspeli pridružiti družini najbolj razvitih držav.

 • Fotoarhiv UKOM: Stanko Gruden/STA

  10.02.2011 - Vlada je na današnji seji med drugim sprejela Letni pregled rasti 2011, Dvanajsto poročilo o dodeljenih državnih pomočeh v Sloveniji (za leta 2007, 2008 in 2009) ter Strategijo razvoja notranjega nadzora javnih financ v Republiki Sloveniji za obdobje od 2011 do 2015.

 • Vir: MDDSZ

  09.02.2011 - Minister za delo, družino in socialne zadeve Ivan Svetlik je danes ponovno spregovoril o  predlogu zakona o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno in predstavil ključne novosti zakona v primerjavi z veljavnim zakonom iz leta 2000. Kot je pojasnil minister so največje spremembe predlagane na področju obsega pristojnosti nadzornih organov. Glede omejitve sosedske pomoči pa je minister Svetlik poudaril, da je ta zajeta že v 8. členu veljavnega zakona, torej se ne omejuje v celoti in za posameznike praktično nič bolj kot do zdaj, prav tako zakon v nobenem pogledu ne omejuje prostovoljskega ali humanitarnega dela.  

 • Foto: Daniel Novakovič/STA, vir: KPV

  09.02.2011 - Predsednik vlade Borut Pahor se je ob koncu svojega tridnevnega obiska v ZDA srečal tudi z ameriškim predsednikom Barackom Obamo in podpredsednikom Josephom Bidenom. Premier Borut Pahor je po srečanju dejal, da so z obiskom Washingtona okrepili zaupanje velesile v Slovenijo, ki je verodostojna partnerka, na katero se lahko ZDA zanesejo, čeprav ni gospodarska, politična ali vojaška velesila.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA, vir: KPV

  08.02.2011 - Predsednik vlade Borut Pahor se na povabilo podpredsednika ZDA Josepha Bidena mudi na delovnem obisku v Washingtonu, kjer ga spremljata tudi minister za finance dr. Franc Križanič in minister za zunanje zadeve Samuel Žbogar. Glavna tema obiska je krepitev bilateralnega sodelovanja med Slovenijo in ZDA. Premier Pahor se bo v okviru obiska srečal tudi z ameriškim predsednikom Obamo.  

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA, vir: UKOM

  08.02.2011 - Na predvečer slovenskega kulturnega praznika, Prešernovega dneva, je v Cankarjevem domu v Ljubljani potekala državna proslava, na kateri so bile slavnostno podeljene Prešernove nagrade in nagrade Prešernovega sklada. Prešernova nagrajenca sta pesnik Miroslav Košuta in dirigent Anton Nanut, nagrajenci sklada pa Emil Filipčič, Zlatko Kaučič, Janja Majzelj, Jure Miklavc, Branko Robinšak in Lilijana Praprotnik Zupančič.

 • Foto: UKOM

  03.02.2011 - Vlada je na današnji seji sprejela predlog novele zakona o spodbujanju tujih neposrednih investicij in internacionalizacije podjetij, predlog zakona o preprečevanju omejevanja konkurence ter predlog novele zakona o kmetijskih zemljiščih za boljše upravljanje in varovanje kmetijskih zemljišč. Sprejela je tudi Resolucijo o strateških usmeritvah razvoja slovenskega kmetijstva in živilstva do leta 2020 ter uredbo o javnem financiranju visokošolskih zavodov in drugih zavodov.    


Časovno obdobje

Potrdi