Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  Roko Žarnić postal novi minister za okolje in prostor

  12.02.2010 - Poslanci državnega zbora so potrdili profesorja na ljubljanski fakulteti za gradbeništvo in geodezijo Roka Žarnića za novega okoljskega ministra. Po glasovanju je Žarnić prisegel pred DZ in poslance prosil, da mu z znanjem in izkušnjami pomagajo pri zahtevnem delu, v korist vseh državljanov Slovenije. Predsednik vlade Borut Pahor je še pred glasovanjem dejal, da po dolgem času na mesto okoljskega ministrstva dobivamo strokovnjaka.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  12.02.2010 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor se danes udeležuje nadaljevanja 19. izredne seje Državnega zbora RS, kjer je z uvodno obrazložitvijo predstavil Slovensko izhodno strategijo 2010 – 2013. V svojem govoru je premier Pahor poudaril, da je izhodna strategija »načrt slovenske vlade, kako po koncu recesije z ukrepi konsolidirati javne finance, zagotoviti gospodarsko rast, okrepiti zaposlenost in z investicijami zeleno tehnologijo iti med države, ki so po trajnostnem razvoju najnaprednejše.«

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  12.02.2010 - Z današnjim dnem je tudi Slovenija uradno vstopila v evropsko leto boja proti revščini in socialni izključenost. Na posvetu, ki ga je v sodelovanju z Državnim svetom organiziralo ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve, so bili predstavljeni cilji in namen evropskega leta ter nacionalni ambasadorji evropskega leta. Kot slavnostni govorci ob otvoritvi evropskega leta 2010 so nastopili predsednik DS mag. Blaž Kavčič, minister dr. Ivan Svetlik, državni svetnik in predsednik Komisije za socialno varstvo, delo, zdravstvo in invalide Boris Šuštaršič ter namestnik vodje Predstavništva EK v Sloveniji Andrej Beloglavec.

 • Foto: Svet EU

  11.02.2010 - Predsednik vlade Borut Pahor se je v Bruslju udeležil neformalnega zasedanja Evropskega sveta, posvečenega gospodarskim razmeram v Evropi ter oblikovanju nove strategije za gospodarsko rast in delovna mesta do leta 2020. "Strategija 2020 je za Slovenijo pomembna, saj želimo okrepiti gospodarsko rast, odpraviti brezposelnost, vlagati v tehnologije, še zlasti zelene," je ob koncu zasedanja ocenil premier Pahor.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  11.02.2010 - Vlada je na današnji seji sprejela predlog novele Zakona o članstvu Republike Slovenije v Mednarodnem denarnem skladu in predlog novele Zakona o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno. Vlada je dala tudi soglasje k Finančnemu načrtu Zavoda za pokojninsko in invalidsko zavarovanje Slovenije za leti 2010 in 2011, določila ukrepe za pridelavo gensko spremenjene koruze in določila prispevek za pridelavo gensko spremenjenih rastlin in odškodnin za nenamerno prisotnost gensko spremenjenih organizmov in sprejela Program varstva potrošnikov za leto 2010.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  08.02.2010 - Na predvečer slovenskega kulturnega praznika je v Cankarjevem domu v Ljubljani potekala državna slovesnost s podelitvijo Prešernovih nagrad in nagrad Prešernovega sklada. Prešernova nagrajenca sta Mateja Rebolj in Kostja Gatnik. Vse dobitnike nagrad je danes sprejela tudi ministrica za kulturo Majda Širca.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  Vlada na obisku v Beli krajini in na kočevsko-ribniškem območju

  05.02.2010 - Vlada je danes obiskala Belo krajino in kočevsko-ribniško območje. Obisk je začela z delovnim posvetom v Kočevju, sledili so ločeni programi predsednika vlade, ministric in ministrov, obisk pa zaključuje v Semiču s srečanjem z župani, gospodarstveniki, poslanci in državnimi svetniki.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  04.02.2010 - Vlada je na današnji seji sprejela Slovensko izhodno strategijo 2010–2013, ki je zasnovana kot kombinacija ukrepov ekonomske politike, strukturnih sprememb in institucionalnih prilagoditev. Sprejela je tudi predlog Zakona o prenosu pokojninskih pravic, predlog Zakona o šolski prehrani in predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah  Zakona o vrtcih.  

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  02.02.2010 - Predsednik vlade Borut Pahor bo državnemu zboru predlagal, da za ministra za okolje in prostor imenuje profesorja na Fakulteti za arhitekturo, gradbeništvo in geodezijo Roka Žarnića, ki mu ga je kot enega od dveh možnih kandidatov predlagala stranka DeSUS.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  29.01.2010 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor se je danes skupaj s predstavniki  ministrstva za delo, družino in socialne zadeve sestal s predstavniki Zveze društev upokojencev Slovenije. Udeleženci sestanka so obravnavali vprašanja povezana s socialnim položajem starejših, kot so zdravstvena in pokojninska zakonodaja ter materialni položaj določenih skupin upokojencev.  


Časovno obdobje

Potrdi