Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Tamino Petelinšek, vir: KPV

  31.01.2011 - Predsednik vlade Borut Pahor je v Državnem zboru odgovarjal na poslanska vprašanja, in sicer o prioritetah vlade do konca mandata, o dostopu do arhivov, o bančnih posojilih, ki so povezana s spornimi managerskimi prevzemi in o zaščiti Slovencev, živečih na Kosovu.

 • Foto: UKOM

  27.01.2011 - Vlada je na današnji seji med drugim sprejela predlog zakona o spremembi zakona o matični evidenci zavarovancev in uživalcev pravic iz pokojninskega in invalidskega zavarovanja. Vlada je sprejela tudi mnenje o predlogu zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o zemljiški knjigi in mnenje o predlogu zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o finančnem poslovanju, postopkih zaradi insolventnosti in prisilnem prenehanju.  

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA, vir:UKOM

  Vlada na obisku v Podravski regiji

  26.01.2011 - Vlada RS se danes mudi na obisku v Podravski regiji. Obisk je začela z delovnim posvetom na Ptujskem gradu, ki so mu sledili ločeni programi obiskov in srečanj predsednika vlade, ministrov in državnih sekretarjev. Obisk se zaključuje s srečanjem članov vlade z župani, gospodarstveniki, poslanci in državnimi svetniki iz Podravja v Hotelu Habakuk v Mariboru.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA, vir: KPV

  20.01.2011 - Vlada je na današnji seji med drugim sprejela mnenje k predlogu novele zakona o referendumu in o ljudski iniciativi ter spremembe zakona o varstvu dokumentarnega in arhivskega gradiva ter arhivih. Seznanila se je z osnutkom zakonskih podlag za uvedbo davčnih blagajn ter se odločila, da bo aktivno sodelovala pri reševanju težavnega položaja družbe Adria Airways.  

 • Foto: UKOM

  13.01.2011 - Vlada je na današnji redni seji med drugim sprejela Informacijo o razreševanju problematike odpuščanja delavcev preko t.i. slamnatih podjetij, obravnavala je informacijo glede dokapitalizacije NKBM d.d. in sprejela Poslovni in finančni načrt Javnega sklada RS za podjetništvo.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA, vir: UKOM

  Duša Trobec Bučan nova ministrica

  11.01.2011 - Državni zbor je z 39 glasovi za in 30 proti ter desetimi vzdržanimi imenoval Dušo Trobec Bučan za novo ministrico za lokalno samoupravo in regionalni razvoj. Dosedanji minister Službe Vlade RS za lokalno samoupravo in regionalno politiko Henrik Gjerkeš bo novoizvoljeni ministrici posle predal v sredo, 12. januarja 2011.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA, vir: UKOM

  Zaključni podnebni posvet "Slovenija znižuje CO2"

  10.01.2011 - Minister za okolje in prostor Roko Žarnić, evropski komisar za okolje Janez Potočnik in Lidija Živčič iz društva Focus so nagovorili udeležence zaključnega podnebnega posveta v okviru projekta "Slovenija znižuje CO2" z naslovom Prehod v nizkoogljično družbo.

 • Foto: UKOM

  06.01.2011 - Vlada je na današnji seji med drugim obravnavala poročilo in sklepe medresorske delovne skupine za ustanovitev urada za odvzem premoženjske koristi, pridobljene s kaznivim dejanjem. Vlada se je seznanila s poročilom delovne skupine za pripravo ukrepov za sanacijo gradbeništva v Sloveniji ter s položaja državnega sekretarja na Ministrstvu za obrambo razrešila mag. Uroša Kreka in imenovala novega državnega sekretarja, mag. Borisa Balanta.  

 • Foto: Tamino Petelinšek, vir: UKOM

  Nagrajenci fotonatečaja Poslikajmo Slovenijo

  04.01.2011 - Nagrajeni fotografi (Robert Kruh, Darko Brenko in Jani Novak) fotonatečaja Urada vlade za komuniciranje na temo Poslikajmo Slovenijo: 20 let samostojnosti ter organizatorji natečaja (Primož Žižek, portal Picture Slovenia in Darijan Košir, direktor Urada vlade za komuniciranje) so predsedniku republike Danilu Türku, predsedniku DZ Pavlu Gantarju in predsedniku vlade Borutu Pahorju podarili nagrajene fotografije.

 • Foto: UKOM

  30.12.2010 - Vlada RS je na današnji seji med drugim sprejela predlog zakona o preprečevanju dela in zaposlovanja na črno ter predlog zakona o zaposlovanju in delu tujcev. Vlada je določila tudi besedilo predloga zakona o promociji kmetijskih in živilskih proizvodov ter ga bo posredovala v obravnavo in sprejetje Državnemu zboru RS.  


Časovno obdobje

Potrdi