Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto - Vir: MOP

  16.04.2010 - Druge redne novinarske konference ministra Žarnića se je udeležil tudi predsednik vlade Borut Pahor. Spregovorila sta o problematiki nelegalno odloženih odpadkov, divjih odlagališč ter ukrepih za izboljšanje učinkovitosti sistema ravnanja z odpadki.

 • Foto: Matej Leskovšek/STA

  15.04.2010 - Vlada je na seji med drugim sprejela predlog Zakona o preoblikovanju Kapitalske družbe pokojninskega in invalidskega zavarovanja, prenosu pravic in pooblastil D.S.U. na Slovensko odškodninsko družbo in o naložbeni politiki KAD ter SOD. Sprejela je predlog novele Zakona o finančnem poslovanju, postopkih zaradi insolventnosti in prisilnem prenehanju, ter se seznanila z Informacijo o stanju na področju odpadkov, divjih odlagališč in ukrepov za izboljšanje učinkovitosti sistema ravnanja z odpadki ter krepitev preventivnega ravnanja. 

 • Daniel Novakovič/STA

  08.04.2010 - Predsednik vlade Borut Pahor se je udeležil večerje, ki jo je v Pragi za voditelje enajstih držav Vzhodne in Srednje Evrope gostil predsednik Združenih držav Amerike Barack Obama. Premier Pahor je v svojem nagovoru med drugim opozoril na razmere v Bosni in Hercegovini, Združenim državam Amerike pa se je zahvalil za njihovo podporo procesu z Brda.   

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  08.04.2010 - Vlada je na današnji seji med drugim sprejela državni program paliativne oskrbe in nacionalni program za obvladovanje sladkorne bolezni. Sprejela je poročilo o izvajanju varčevalnih ukrepov in spremembe poslovnika Vlade Republike Slovenije.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  DZ potrdil Dorjana Marušiča za ministra za zdravje

  07.04.2010 - Poslanke in poslanci državnega zbora so s 57 glasovi za in tremi vzdržanimi Dorjana Marušiča potrdili za ministra za zdravje. Marušič je pred državnim zborom že prisegel. Marušič bo posle od nekdanjega ministra za zdravje Boruta Miklavčiča prevzel v četrtek.    

 • Foto: Matej Leskovšek/STA

  01.04.2010 - Vlada je na današnji seji med drugim sprejela predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o postopnem zapiranju Rudnika Trbovlje-Hrastnik in razvojnem prestrukturiranju regije, Poročilo ministra za pravosodje z dne 29.3.2010 v zvezi s 41. in 17. členom Zakona o državnem tožilstvu ter Pomladansko napoved gospodarskih gibanj 2010. Vlada od HSE pričakuje tudi neodvisno presojo tujega izvajalca o smotrnosti načrtovanja in izvedbe investicije  izgradnje Bloka 6 TEŠ.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  31.03.2010 - Predsednika vlad Republike Slovenije in Republike Hrvaške, Borut Pahor in Jadranka Kosor, sta v Zagrebu kot častna pokrovitelja otvorila razstavo slovenskega oblikovalca Oskarja Kogoja in hrvaškega arhitekta Nenada Fabijanića ter zbrane goste tudi nagovorila. Skupna slovensko–hrvaška razstava z naslovom »Kogoj-Fabijanič, v iskanju estetske utopije« je nastala na pobudo Urada Vlade RS za komuniciranje, ki je z Gliptoteko Hrvaške akademije znanosti in umetnosti tudi glavni nosilec projekta.

 • 30.03.2010 - V sredo, 31. marca 2010, bo ob 19. uri v Zagrebu, v Gliptoteki Hrvaške akademije znanosti in umetnosti, svečana otvoritev mednarodne razstave slovenskega oblikovalca in hrvaškega arhitekta z naslovom »Kogoj – Fabijanić, v iskanju estetske utopije«. Projekt je nastal na pobudo Urada Vlade RS za komuniciranje, ki je z gostiteljem – Gliptoteko HAZU, tudi glavni nosilec projekta. Častna pokrovitelja razstave sta predsednik vlad Slovenije in Hrvaške, Borut Pahor in Jadranka Kosor.  

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  25.03.2010 - Vlada je na današnji seji določila besedilo predloga Zakona o izenačevanju možnosti invalidov in ga poslala Državnemu zboru RS v obravnavo in sprejem. Potrdila je tudi Konceptualni okvir ustanovitve javnega sklada RS za ravnanje z nepremičnim premoženjem ter turistično politiko za leto 2010 z usmeritvami za leto 2011. Vlada je med drugim sprejela še predlog za odložitev dajanja podatkov oziroma izvedbe nadzora v Policiji ter sklepe o spornih vprašanjih v zvezi s Splošnim dogovorom za pogodbeno leto 2010.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  23.03.2010 - Predsednik vlade Borut Pahor se je danes udeležil ustne razglasitve odločitve Ustavnega sodišča RS v zvezi s predlogom Vlade RS za izrek mnenja o skladnosti Arbitražnega sporazuma med Vlado Republike Slovenije in Vlado Republike Hrvaške z Ustavo RS. Ustavno sodišče je presodilo, da je arbitražni sporazum skladen s slovensko ustavo. Premier Pahor je po izreku sodbe izrazil veliko zadovoljstvo nad izrečenim mnenjem.


Časovno obdobje

Potrdi