Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA, vir: UKOM

  18.08.2010 - Predsednik vlade Borut Pahor se je skupaj z ministrom za zdravje Dorijanom Marušičem sestal na delovnem sestanku z vodstvom Fidesa v zvezi z zagotavljanjem 24-urnega zdravstvenega varstva in reforme zdravstvenega sistema. Premier Pahor je po sestanku povedal, da bodo še naprej iskali rešitve, s katerimi se bodo strinjali tudi predstavniki Fidesa ter da se bodo predstavniki vlade sestali s predstavniki Fidesa, zdravniške zbornice ter zdravniškega društva ponovno v ponedeljek.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA. Vir: UKOM

  Ministrica za gospodarstvo Darja Radić o družbi Vegrad

  13.08.2010 - Ministrica za gospodarstvo Darja Radić meni, da bo Vegrad, ki je objavil insolventnost, težko zmogel izkoristiti prisilno poravnavo in da je stečaj družbe najbolj realna možnost in najbolj optimalna rešitev za delavce. Zagotovila je, da bo država, ki ima prek Posebne družbe za podjetniško svetovanje v Vegradu 29-odstotni lastniški delež, poskrbela za brezposelne.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA. Vir: UKOM (arhiv)

  11.08.2010 - Premier Pahor se je danes srečal z ministrom Zalarjem, s katerim sta govorila o problematiki neplačevanja socialnih prispevkov in ukrepih vlade za reševanje tega problema. Kot je po srečanju dejal premier, se je vlada odzvala ustrezno, saj se je v prvem koraku odločila, da delavci ne smejo nositi posledic neplačevanja ali neobračunavanja prispevkov, v drugem pa bo poiskala ustrezne sistemske rešitve.

 • Foto: Stanko Gruden/STA, vir: KPV

  09.08.2010 - Predsednik vlade Borut Pahor je skupaj z ministrom za delo, družino in socialne zadeve Ivanom Svetlikom ter direktorjem Direktorata za delovna razmerja in pravice iz dela Petrom Pogačarjem predstavil predlog Zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju ter načrte Vlade RS v zvezi z njim. Uvodoma je premier Pahor poudaril, da je pokojninska reforma nujna, saj vse manj zaposlenih dela za vse več upokojencev, s čimer sistem postaja vedno bolj nepravičen in negotov. »Ambicija vlade je omogočiti bolj pravičen in bolj predvidljiv sistem pokojninskega varstva,« je še dejal premier.

 • Foto: Stanko Gruden/STA, vir: UKOM

  06.08.2010 - Predsednik vlade Borut Pahor in ministrica za gospodarstvo Darja Radić sta po sestanku predstavila možnosti državne pomoči interesentom za vstop v družbi Prevent Global in Prevent avtomobilski deli. Kot je dejala ministrica Radićeva, je Boxmark Leather med tremi interesenti za vstop v omenjeni družbi najboljši ponudnik.

 • Foto: Stanko Gruden/STA. Vir: KPV

  06.08.2010 - Ombudsmanka Zdenka Čebašek-Travnik je premieru Borut Pahor izročila letno poročilo varuhinje človekovih pravic. Premier je ob tem poudaril, da vlada v času gospodarske krize socialnim pomočem namenja za skoraj 44 odstotkov več sredstev kot v konjunkturi.

 • Foto: Tamino Petelinšek /STA, vir: UKOM

  31.07.2010 - Ob prvi obletnici srečanja v Trakošćanu, se je predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor srečal s predsednico Vlade Republike Hrvaške Jadranko Kosor v Bohinju. Premier in premierka sta neformalno srečanje izkoristila za poglobitev nadaljnjega vsestranskega sodelovanja med državama ter rešitvi ostalih odprtih vprašanj.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA, vir: UKOM

  29.07.2010 - Vlada je na današnji seji med drugim sprejela predlog zakona o Darsu in predlog novele zakona o mednarodni zaščiti, ter obravnavala zakon o javnem nepremičninskem skladu RS. Člani vlade so razpravljali tudi o strukturnih reformah in o proračunih za prihodnji dve leti.

 • Foto: Stanko Gruden/STA. Vir: KPV

  28.07.2010 - Premier Borut Pahor se je drugi dan neformalnega obiska v Banja Luki sestal s predsednikom Vlade Republike Srbske Miloradom Dodikom, s katerim sta govorila predvsem o gospodarskem sodelovanju med Slovenijo in Republiko Srbsko ter okrepitvi le-tega. Sogovornika sta se dotaknila tudi razmer na Zahodnem Balkanu, posebno v Bosni in Hercegovini.

 • Foto: Stanko Gruden/STA, vir: UKOM

  27.07.2010 - Premier Borut Pahor se je v Banja Luki sešel s predsednikom vlade BiH Nikolo Špirićem. Namen obiska je predvsem poglobitev dialoga, utrditev že odličnih političnih in gospodarskih odnosov med državama ter v iskanju še novih neizkoriščenih gospodarskih potencialov. Premierja sta ugotovila, da med državama ni odprtih političnih vprašanj, zavzela pa sta se za intenzivnejše iskanje rešitve regionalnih vprašanj, kot je vprašanje nasledstva SFRJ.


Časovno obdobje

Potrdi