Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • »Skupaj za Evropsko unijo: Prispevek Zahodnega Balkana k evropski prihodnosti«

  20.03.2010 - Na Brdu pri Kranju poteka konferenca z naslovom »Skupaj za Evropsko unijo: Prispevek Zahodnega Balkana k evropski prihodnosti«. Gostitelja konference sta predsednika vlad Republike Slovenije in Republike Hrvaške, Borut Pahor in Jadranka Kosor. 

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  18.03.2010 - Vlada RS je na današnji seji sprejela Predlog za začetek postopka za spremembe 160., 161. in 162. člena Ustave Republike Slovenije, sprejela predlog Zakona o poroštvu Republike Slovenije za obveznosti Slovenske odškodninske družbe, d. d., seznanila se je z informacijo o opravljenih dejanjih v postopku izgradnje Bloka 6 Termoelektrarne Šoštanj, podprla odgovor ministrice Katarine Kresal na vloženo interpelacijo in sprejela Državni program obvladovanja raka 2010-2015.

 • Foto: Bor Slana/Bobo. Vir: MZZ

  17.03.2010 - Minister za zunanje zadeve Samuel Žbogar se je mudil na delovnem obisku na Dunaju, kjer ga je sprejel dr. Michael Spindelegger, zvezni minister za evropske in mednarodne zadeve Republike Avstrije, srečal pa se je tudi z zveznim predsednikom Avstrije dr. Heinzom Fischerjem in s predsednico Državnega zbora mag. Barbaro Prammer. Z avstrijskimi sogovorniki so poleg pregleda aktualnih dvostranskih odnosov pogovori potekali o aktualnih evropskih in mednarodnih temah. Ministra za zunanje zadeve sta ob tej priložnosti tudi podpisala skupno izjavo.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA, vir: KPV

  15.03.2010 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor se je danes srečal s predsednikom Slovaške republike dr. Ivanom Gašparovičem, ki se z gospodarsko delegacijo mudi na dvodnevnem uradnem obisku v Sloveniji. Sogovornika sta ocenila, da so dvostranski odnosi med državama dobri, intenzivnost političnega in gospodarskega sodelovanja pa na visoki ravni.

 • Foto: Stanko Gruden/STA

  12.03.2010 - Predsednik vlade Borut Pahor se je sestal s predsednikom Republike Hrvaške dr. Ivom Josipovićem v okviru njegovega uradnega obiska v Republiki Sloveniji. Srečanje je bilo v prvi vrsti namenjeno nadaljevanju dialoga, ki bo še dodatno pripomoglo h krepitvi bilateralnega in multilateralnega sodelovanja ter prijateljskih vezi obeh držav na vseh področjih, še posebej na gospodarskem.  

 • Foto: Matej Leskovšek/STA

  11.03.2010 - Vlada je na današnji seji sprejela predlog zakona o javnem interesu v mladinskem sektorju, predloga zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o mladinskih svetih, Nacionalni program ukrepov za Rome za obdobje 2010 – 2015 ter predlog Smernic za delovanje Republike Slovenije do Zahodnega Balkana.

 • Foto: Astrit Ibrahimi

  08.03.2010 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor se je v Prištini sešel s kosovskim premierjem Hashimom Thaçijem. Sogovornika sta govorila predvsem o pripravah na konferenco »Skupaj za Evropsko unijo: Prispevek Zahodnega Balkana k evropski prihodnosti«, ki bo potekala 20. marca 2010 na Brdu pri Kranju ter o udeležbi Republike Kosovo na omenjeni konferenci.

 • Foto: Stanko Gruden/STA

  05.03.2010 - Srečanje na Ptuju je bilo neformalne narave in namenjeno predvsem zbližanju stališč v luči bližajoče se konference o Zahodnem Balkanu, ki jo skupaj organizirata Slovenija in Hrvaška na Brdu, 20.marca 2010. Posebna pozornost na srečanju je bila namenjena tudi povečanju gospodarskega sodelovanja med državami in izmenjavi mnenj glede ukrepov za izhod iz svetovne gospodarske krize.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  04.03.2010 - Vlada je na današnji seji sprejela predlog zakona o zdravstveni dejavnosti in predlog zakona o zagotavljanju sredstev za investicije v javno železniško infrastrukturo. Vlada se je seznanila tudi s poročiloma o izvajanju zakona o delnem subvencioniranju polnega delovnega časa ter o izvajanju zakona o delnem povračilu nadomestila plače.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA. Vir: KPV

  03.03.2010 - Predsednik Vlade RS Borut Pahor se je danes udeležil razprave o predlogu deklaracije o usmeritvah za delovanje Republike Slovenije v institucijah Evropske unije, ki je potekala v okviru rednega zasedanja državnega zbora. Namen deklaracije, ki je strateški dokument, je pregledno in ciljno usmerjeno delovanje Slovenije v evropskih institucijah ter priprava podlage za sprejem stališč o političnih usmeritvah za delovanje RS v institucijah EU.


Časovno obdobje

Potrdi