Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: KPV

  17.01.2010 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor se je v nedeljo mudil na delovnem obisku v Republiki Makedoniji, kje se je sestal z makedonskim predsednikom vlade Nikolo Gruevskim. Predsednika vlade je na obisku spremljal tudi slovenski zunanji minister Samuel Žbogar. Predsednika vlad sta osrednji del pogovorov namenila okrepitvi bilateralnih odnosov tako na političnem kot gospodarskem področju. Dotaknila sta se tudi slovenske pomoči Makedoniji pri procesu približevanja EU in zvezi NATO.

 • Foto: STA

  15.01.2010 - Minister dr. Henrik Gjerkeš je danes slovesno odprl Projektno pisarno Vlade RS v Pomurski regiji. Pisarna, ki predstavlja začasno obliko delovanja Službe Vlade RS za lokalno samoupravo in regionalno politiko v Pomurski regiji bo imela sedež v prostorih Regionalne agencije MURA.  Vzpostavlja se kot način izvajanja Zakona o razvojni podpori Pomurski regiji v obdobju 2010-2015, ki je stopil v veljavo 1. januarja letos in ga je vlada pripravila z namenom krepitve razvojne politike v regiji ter usklajenega nastopa države in regije pri reševanju razvojnih problemov.

 • Foto: Matej Leskovšek/STA

  14.01.2010 - Vlada RS je na današnji seji sprejela predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o trošarinah, se seznanila z Informacijo o pripravi Zakona o minimalni plači ter pogajanjih za sklenitev Socialnega sporazuma za leto 2010. Namenila je tudi sredstva humanitarne pomoči za odpravljanje posledic potresa na Haitiju v višini 50.000  EUR.  

 • Foto: Matej Leskovšek/STA

  13.01.2010 - Premiera Slovenije in Hrvaške, Borut Pahor in Jadranka Kosor, sta se na današnjem delovnem srečanju v Kranjski Gori dogovorila za oblikovanje mešane komisije, ki bo pregledala odprta vprašanja med državama in predlagala rešitve. Vladi bosta skušali rešiti tudi vprašanja, zaradi katerih ima Slovenija zadržke pri treh hrvaških pogajalskih poglavjih.

 • fotoarhiv STA/Daniel Novakovič

  Napoved: Srečanje predsednikov vlad RS in RH, Boruta Pahorja in Jadranke Kosor

  12.01.2010 - V Kranjski Gori se bosta v sredo srečala slovenski predsednik vlade Borut Pahor in hrvaška predsednica vlade Jadranka Kosor. Neformalno srečanje bo namenjeno poglobitvi sodelovanja med državama ter rešitvi odprtih vprašanj.  

 • Foto: Tina Kosec/STA

  11.01.2010 - 10. januarja 2010, je pri osrednjem spomeniku potekala prireditev "Po stezah partizanske Jelovice – Dražgoše 2010", na kateri je zbrane nagovorila ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  Ponovoletni sprejem treh predsednikov za predstavnike medijev

  08.01.2010 - Predsedniki republike, državnega zbora in vlade, Danilo Türk, Pavel Gantar in Borut Pahor, so na ponovoletnem srečanju predstavnikom medijev zaželeli srečno v novem letu. Premier Pahor je v uvodnem nagovoru dejal, da je sedaj čas, da pokažemo tisto, kar je najboljše v našem nacionalnem značaju, to je samozavest in pogum. Ko bomo investirali v dobro drugega, bomo največ naredili zase je sklenil premier.

 • Foto: Tina Kosec/STA

  07.01.2010 - Vlada je na današnji seji med drugim sprejela predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizma ter predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o ekonomskih conah. Vlada je sprejela tudi Poročilo o preseku stanja na prioritetnih razvojnih oseh ter Koncept programa projektov »eSociala« in potrdila Akcijski načrt programa projektov »e-Sociala« in projektni svet programa projektov.

 • Foto: Kristina Kosec/STA

  06.01.2010 - Premier Pahor je poudaril pomen programa stabilnosti in izhodne strategije, ki ju pripravlja koordinacijska skupina, ter dejal, da je od le-teh »v veliki meri odvisno, ali bomo ob koncu tega leta med državami, ki jih bo v naslednjih letih mogoče šteti za zmagovalke izhoda iz krize.« Minister Gaspari je povedal, da so bili pogovori namenjeni predvsem določanju prioritet krčenja javne porabe ter kako doseči ta cilj, ne da bi ob tem zatrli konkurenčnost podjetij in onemogočili socialno kohezivnost.  

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  Premier Pahor bo državnemu zboru predlagal razrešitev ministra Erjavca

  05.01.2010 - Predsednik vlade Borut Pahor bo državnemu zboru v 15 dneh predlagal, naj razreši ministra za okolje in prostor Karla Erjavca. To je premier Pahor povedal po tem, ko se je z ministrom Erjavcem pogovoril o danes objavljenem pozivu računskega sodišča k njegovi razrešitvi.


Časovno obdobje

Potrdi