Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  30.12.2009 - Vlada se je na današnji seji seznanila z informacijo o poplavah v Sloveniji med 22. in 26. decembrom 2009 in z informacijo o predhodnih aktivnostih Ministrstva za okolje in prostor na podlagi Zakona o odpravi posledic naravnih nesreč zaradi poplave, močnega deževja in visokega plimovanja morja med 22. in 26. decembrom 2009. Vlada je sprejela Uredbo o zagotavljanju prihrankov energije pri končnih odjemalcih in sprejela Obdobni načrt za zagotavljanje varnosti cestnega prometa v letih 2010 in 2011.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  24.12.2009 - Vlada je na današnji seji določila besedilo predloga zakona o spremembah in dopolnitvah Energetskega zakona, predlog novele zakona o prevozih v cestnem prometu ter se seznanila z informacijo o izvajanju projekta izgradnje nove stavbe Narodne in univerzitetne knjižnice. Sprejela je tudi normativni delovni program Vlade Republike Slovenije za leto 2010 ter predlog deklaracije o usmeritvah za delovanje Slovenije v institucijah EU do junija 2011.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  24.12.2009 - V Cankarjevem domu v Ljubljani je potekala državna počastitev dneva samostojnosti in enotnosti, slavnostni govornik je bil premier Borut Pahor. V svojem govoru je poudaril, da nas kriza v tem najhujšem letu ni premagala in da obstojijo realne možnosti za našo končno premoč v prihodnjih letih. V nadaljevanju govora je predsednik vlade Pahor spregovoril o prihodnosti in ciljih ter vizijah naše države.  

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  22.12.2009 - Premier Borut Pahor je danes v videokonferenci s slovenskimi vojaki v mednarodnih operacijah zagotovil, da je ključna njihova varnost. Opozoril je, da če Slovenija ne bo mogla zagotoviti varnega opravljanja njihovega dela, bo njihovo sodelovanje pač manjše. To velja tudi za Afganistan, kjer se je izpostavil problem iztrošenosti tehnične opreme.

 • Foto: Kristina Kosec/Bobo

  18.12.2009 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor se je udeležil zaključka konference Združenih narodov o podnebnih spremembah v Kopenhagnu, kjer so voditelji skušali zbližati stališča glede sprejema novega, celovitega globalnega dogovora o boju proti podnebnim spremembam po letu 2012, ko se bo končalo prvo ciljno obdobje Kyotskega protokola.

 • Foto: STA

  Vlada predlaga dvig minimalne plače na 510 evrov

  18.12.2009 - Vlada v osnutku novega zakona o minimalni plači, ki ga je socialnim partnerjem predstavila na današnji seji ekonomsko socialnega sveta, predlaga zvišanje minimalne plače na 510 evrov z letom 2010, zatem pa postopen dvig do 562 evrov. Sindikati, kot je znano, zahtevajo takojšnje zvišanje na 600 evrov neto.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  17.12.2009 - Vlada je na današnji seji sprejela besedilo predloga družinskega zakonika, besedilo predloga zakona o storitvah na notranjem trgu, predlog zakona o upravljanju kapitalskih naložb Republike Slovenije in predlog novele zakona o varnosti v železniškem prometu. Vlada je sprejela tudi uredbo o postopku odpustitve in znižanja globe storilcem, ki so udeleženi v kartelih, ter Aneks št. 2 k  Splošnemu dogovoru za pogodbeno leto 2009. Vlada dala soglasje za takojšnjo izvedbo postopka za oddajo letala falcon EX S/N 015 v upravljanje najugodnejšemu ponudniku.

 • Foto: Bor Slana/Bobo

  16.12.2009 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor se včeraj in danes v Arabski Republiki Egipt mudi na uradnem obisku, ki je namenjen predvsem krepitvi bilateralnih odnosov med Arabsko Republiko Egipt in Republiko Slovenijo. Predsednika vlade Boruta Pahorja na obisku spremljajo minister za finance Franc Križanič, minister za promet Patrick Vlačič, ministrica Irma Pavlinič Krebs, minister za gospodarstvo Matej Lahovnik ter močna gospodarska delegacija.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  14.12.2009 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor je na 12. redni seji Državnega zbora RS odgovarjal na vprašanja poslank in poslancev. Tri vprašanja so postavili poslanci opozicijskih strank, eno pa je bilo iz strani koalicije.<//td><//tr><//tbody><//table>

 • Foto: Thierry Monasse/STA

  11.12.2009 - Slovenija bo za pomoč državam v razvoju v boju proti podnebnim spremembam v prihodnjih treh letih prispevala osem milijonov evrov, je danes v Bruslju povedal premier Borut Pahor. To je po njegovih besedah "vzdržna vsota", ki je v primerjavi s prispevki drugih pravična.


Časovno obdobje

Potrdi