Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA. Vir: KPV

  12.07.2010 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor je na 19. redni seji Državnega zbora Republike Slovenije odgovarjal na vprašanja poslank in poslancev. Tri vprašanja so postavili poslanci opozicijskih strank, eno pa je bilo s strani koalicije.

 • Foto: Tina Kosec/STA, vir: UKOM

  Predsednik vlade Borut Pahor za novo ministrico za gospodarstvo predlaga Darjo Radić

  12.07.2010 - Premier Borut Pahor bo DZ kot kandidatko za ministrico za gospodarstvo predlagal sedanjo državno sekretarko na ministrstvu Darjo Radić. Radićeva bo v primeru potrditve v DZ nadaljevala z delom, ki ga je pred letom in pol začrtala skupaj z dosedanjim ministrom Matejem Lahovnikom. "V programu ministrstva je ključen cilj spodbuditi razvojno aktivnost in izboljšati konkurenčnost slovenskega gospodarstva, je poudarila.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA. Vir: KPV

  10.07.2010 - Premier Borut Pahor se je na povabilo predsednice Vlade Republike Hrvaške Jadranke Kosor udeležil mednarodne konference Croatia Summit v Dubrovniku. Konferenca je bila namenjena predvsem dialogu o procesu integracije jugovzhodne Evrope v evro-atlantske povezave. Poseben poudarek konference pa je bil na gospodarskem upravljanju, globalni varnosti, transatlantskih odnosih ter izzivih in pritiskih, katerim so izpostavljene države jugovzhodne Evrope zaradi globalne gospodarske krize.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA, vir: UKOM

  90. redna seja Vlade RS

  08.07.2010 - Vlada je na današnji seji med drugim sprejela predlog nacionalnega akcijskega načrta za obnovljivo energijo ter smernice za delovanje Republike Slovenije do Zahodnega Balkana. Vlada se je seznanila tudi z odstopom ministra za gospodarstvo Mateja Lahovnika.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA. Vir: KPV

  06.07.2010 - Predsednik vlade Borut Pahor je sklical sejo Sveta za Slovence po svetu, na kateri so člani Sveta predstavili stanje slovenskih skupnosti po svetu. Premier Pahor je po seji povedal, da so predstavniki Slovencev po svetu na srečanju posebej izpostavili problem pridobivanja slovenskega državljanstva. Na seji so sicer ugotovili, da je 90 odstotkov vlog za pridobitev državljanstva rešenih ugodno, kar pomeni, da se ovire pri reševanju vlog umikajo. »To je posledica praktičnih rešitev, potrebne pa bi bile tudi zakonske spremembe, za kar pa bo potrebno širše soglasje,« je še dejal premier.  

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  05.07.2010 - Na delovnem obisku v Sloveniji se je danes mudil predsednik Evropskega sveta Herman Van Rompuy. S predsednikom vlade Borutom Pahorjem sta se posvetovala o trenutnih razmerah na Zahodnem Balkanu, pogovarjala pa sta se tudi o nadaljevanju procesa Brdo in o okrepljeni vlogi Evropske unije na Zahodnem Balkanu.   

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  01.07.2010 - Vlada je na današnji seji določila besedilo predloga zakona o poroštvih Republike Slovenije za zagotavljanje finančne stabilnosti v euroobmočju ter sprejela predloge novel zakonov o bančništvu, o zemljiški knjigi, o sodnih taksah ter o varstvu pred naravnimi in drugimi nesrečami. Vlada je potrdila tudi predlog zakona o umeščanju prostorskih ureditev državnega pomena v prostor.  

 • Foto: Stanko Gruden/STA

  Slovesnost ob dnevu državnosti

  24.06.2010 - Na predvečer državnega praznika, dneva državnosti, je na Trgu republike v Ljubljani potekala osrednja državna proslava. Slavnostni govornik, predsednik Republike Slovenije Danilo Türk, je v svojem govoru poudaril, da je jedro vseh strateških razvojnih izzivov našega časa dialog. Socialni dialog je po njegovih besedah danes bolj potreben kot kdajkoli doslej.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  88. redna seja Vlade RS

  24.06.2010 - Vlada je na današnji seji med drugim sprejela načrt aktivnosti za skrajševanje postopkov in odpravo administrativnih ovir, predlog resolucije o splošnem dolgoročnem programu razvoja in opremljanja Slovenske vojske do leta 2025 ter poročilo o izvajanju resolucije o nacionalnem programu preprečevanja in zatiranja kriminalitete za leto 2009.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA. Vir: KPV

  23.06.2010 - Predsednik Vlade RS Borut Pahor se je na delovnem obisku v LR Kitajski najprej sešel s predsednikom Stalnega odbora Vsekitajskega ljudskega kongresa Wu Bangguojem. Sogovornika sta ocenila odnose med državama kot zelo dobre, prijateljske in odprte. Kasneje se je premier Pahor sešel tudi s svojim gostiteljem, predsednikom Vlade LR Kitajske Wenom Jiabaom. Osrednja tema pogovorov je bila namenjena krepitvi gospodarskega sodelovanja in političnega dialoga.


Časovno obdobje

Potrdi