Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Bor Slana/FA BOBO

  05.05.2009 - Predsednik vlade Borut Pahor se je mudil na delovnem obisku v Republiki Finski, kjer se je srečal s predsednikom Vlade Republike Finske Mattijem Vanhanenom. Predsednika vlad sta osrednji del pogovora namenila predvsem izmenjavi pogledov na trenutno gospodarsko in finančno krizo, možnim protikriznim ukrepom ter krepitvi dvostranskega gospodarskega sodelovanja. Premier Pahor je po koncu srečanja izrazil zadovoljstvo ob uspešnem obisku ter nadaljnji poglobitvi medsebojnih odnosov.

 • Foto: Bor Slana/FA BOBO

  04.05.2009 - Predsednik vlade Borut Pahor se je mudil na uradnem obisku v Kraljevini Švedski. V okviru svojega obiska se je premier sestal s predsednikom Vlade Kraljevine Švedske Fredrikom Reinfeldtom. Sogovornika sta osrednji del pogovora namenila švedskemu predsedovanju EU. »Slovenija v celoti podpira prioritete, ki si jih je za čas predsedovanja zadala Švedska,« je izpostavil premier Pahor. Švedski premier pa je pohvalil razvoj Slovenije ter še posebej poudaril pomen izkušenj slovenskega predsedovanja EU v prvi polovici 2008.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  30.04.2009 - Vlada je na današnji seji sprejela predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o hipotekarni in komunalni obveznici, predlog Zakona o soobstoju gensko spremenjenih rastlin z ostalimi kmetijskimi rastlinami in se med drugim seznanila s pripravljenostjo RS in dosedanjimi aktivnostmi za obvladovanje novega virusa gripe ter s pripravo Zakona o delnem povračilu nadomestila plače, katerega namen je omejitev učinkov svetovne gospodarske krize in ohranitev delovnih mest.

 • Pripravljenost Slovenije za obvladovanje novega virusa gripe

  30.04.2009 - Vlada RS je glede na aktualno epidemiološko situacijo in priporočila WHO ustanovila nacionalno koordinacijsko skupino za primer pandemije gripe. Vlada bo, po potrebi, za obvladovanje morebitnega pojava pandemije gripe v skladu z že sprejetim Načrtom pripravljenosti na pandemijo gripe na področju zdravstva sprostila iz državnih rezerv protivirusno zdravilo Tamiflu.   Aktualne informacije najdete na spletnih mestih:

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  27.04.2009 - V Cankarjevem domu v Ljubljani je nocoj potekala državna proslava ob dnevu upora proti okupatorju. Slavnostni govornik je bil predsednik vlade Borut Pahor, ki je v svojem govoru poudaril, da je dan upora proti okupatorju izjemno pomemben del zgodovinskega mozaika naše državnosti. Brez tega, kar slavimo s tem uporom, ne bi praznovali ne dneva samostojnosti in enotnosti ne dneva državnosti. Partizanski upor proti okupatorju je važno poglavje slovenske zgodovine.  

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  24.04.2009 - Stavkovni odbor slovenskih sodnikov je na današnjih usklajevanjih, ki se jih je udeležil tudi premier Borut Pahor, sklenil prekiniti sodniško stavko. Premier je v imenu vlade izrazil zadovoljstvo, da so dosegli dogovor, s katerim je po desetih mesecih prekinjena stavka sodnikov. Pahor je med drugim ocenil, da je to pomemben dosežek, ki daje upanje tudi za druge pogovore, ki potekajo s socialnimi partnerji.

 • Foto: Bor Slana/FA BOBO

  23.04.2009 - Vlada je na današnji seji potrdila predlog novele Zakona o mednarodni zaščiti, predlog novele Zakona o Državnem svetu, določila je besedilo predloga Zakona o soglasju in poroštvu RS za gradnjo avtocest ter podprla predlog novele Zakona o delnem subvencioniranju polnega delovnega časa. Vlada sprejela tudi izhodišča za pripravo rebalansa državnega proračuna za leto 2009, sprejela izhodišča za dodatno znižanje javnofinančnih izdatkov v javnem sektorju ter sklepe v okviru izvajanja protikriznih ukrepov na finančnem področju in potrdila Program stabilnosti za obdobje 2008–2011.

 • Foto: Bor Slana/FA BOBO

  21.04.2009 - Predsednik vlade Borut Pahor je na 5. redni seji državnega zbora odgovarjal na vprašanja poslank in poslancev. Poslanca SDS Andreja Vizjaka je zanimalo, kaj bo storila vlada za večjo učinkovitost spopadanja z gospodarsko in finančno krizo, poslanec SNS Srečko Prijatelj je premiera povprašal, če so sklepi glede varčevalnih ukrepov res prioriteta vlade, Radovana Žerjava iz poslanske skupine SLS pa je zanimalo, kaj bo storila vlada, da se prepreči naraščajoča  brezposelnost ter stečaji v podjetjih.

 • Foto: Bor Slana/FA BOBO

  20.04.2009 - Predsednik vlade Borut Pahor se je mudil na uradnem obisku v Slovaški republiki. Slovenski premier se je srečal s slovaškim predsednikom vlade Robertom Ficom ter predsednikom države Ivanom Gašparovičem. Osrednji del pogovorov je bil namenjen ukrepom za zmanjšanje negativnih posledic krize in krepitvi bilateralnih gospodarskih odnosov med državama.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  16.04.2009 - Vlada je na današnji seji sprejela predlog zakona o dodatnem davku od dohodkov članov poslovodstev ter predlog novele zakona o trošarinah. Prav tako je sprejela Turistično politiko za leto 2009 z usmeritvami za leto 2010, se seznanila s pripravo interventnega zakona, ki bo urejal  subvencije za poplačilo dela nadomestila plače delavcem na začasnem čakanju na delo in sprejela Letni plan razvoja in obnavljanja avtocest za leto 2009.


Časovno obdobje

Potrdi