Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Daniel Novakovič/vir: KPV

  03.03.2010 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor se danes mudi na uradnem obisku v Bosni in Hercegovini (BiH), ki je namenjen predvsem krepitvi gospodarskih vezi med BiH in Slovenijo. Poleg ministrov Samuela Žbogarja, dr. Mateja Lahovnika, dr. Patricka Vlačiča ter dr. Boštjana Žekša je premierja Pahorja na obisku spremljala več kot sto članska gospodarska delegacija.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  25.02.2010 - Vlada je na današnji seji med drugim sprejela predlog zakona o integriteti in preprečevanju korupcije, predlog novele zakona o varnosti cestnega prometa, se seznanila s poročilom o razpisu za oddajo letala falcon v operativno upravljanje ter sprejela odgovor na interpelacijo o delu in odgovornosti ministra za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano.

 • fotoarhiv: FA BOBO, vir: KPV

  Zagotovljena sredstva za slovensko manjšino v Italiji

  24.02.2010 - Predsednik italijanske vlade Silvio Berlusconi je, kot dogovorjeno s predsednikom slovenske vlade Borutom Pahorjem, podpisal posebni dekret, s katerim je zagotovil manjkajoče državne prispevke za ustanove in dejavnost slovenski manjšini skladno s členom 16. Zaščitnega zakona za slovensko manjšino v Italiji. Slovenska manjšina bo s tem ohranila obseg sredstev, ki jih je skladno z Začitnim zakonom prejemala prejšnja leta.  

 • Foto: Stanko Gruden/STA

  20.02.2010 - Predsednik vlade Borut Pahor je čestital smučarki Tini Maze za izjemen športni dosežek in osvojitev srebrne medalje v superveleslalomu na letošnjih Olimpijskih igrah. Premier je med drugim zapisal, da Tina Maze s svojim vztrajnim trudom in odlično tehnično pripravljenostjo vedno znova dokazuje, da je športnica svetovnega formata. Slovenija je nanjo zelo ponosna in vsi skupaj bomo držali pesti za njene nadaljnje uspehe.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  18.02.2010 - Vlada je na današnji seji med drugim dala soglasje k Programu dela in finančnemu načrtu Javne agencije za tehnološki razvoj Republike Slovenije za leti 2010 in 2011 ter se seznanila z Informacijo o delu Medresorske komisije za oblikovanje stališč Republike Slovenije do problematike plinskih terminalov v Tržaškem zalivu in njegovem obalnem območju.  

 • Foto: Stanko Gruden/STA

  Čestitke Petri Majdič za bronasto medaljo na ZOI

  18.02.2010 - Vrhunski športnici Petri Majdič so za izjemen uspeh, osvojeno bronasto medaljo v smučarskem teku na zimskih olimpijskih igrah v Kanadi, dosežen v izjemnih okoliščinah, čestitali predsednik vlade Borut Pahor, minister za zunanje zadeve Samuel Žbogar, ministrica za obrambo Ljubica Jelušič in minister za šolstvo in šport Igor Lukšič.

 • Foto: Matej Leskovšek/STA

  15.02.2010 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor je danes pozno popoldne na Brdu pri Kranju sprejel visoko predstavnico Evropske unije za zunanje odnose in varnostno politiko Catherine Ashton, ki v Sloveniji začenja svojo turnejo po Zahodnem Balkanu. Sogovornika sta osrednji del pogovorov namenila procesu širitve EU in organizaciji mednarodne konference o Zahodnem Balkanu, ki bo marca v Sloveniji.<//td><//tr><//tbody><//table>

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  Roko Žarnić postal novi minister za okolje in prostor

  12.02.2010 - Poslanci državnega zbora so potrdili profesorja na ljubljanski fakulteti za gradbeništvo in geodezijo Roka Žarnića za novega okoljskega ministra. Po glasovanju je Žarnić prisegel pred DZ in poslance prosil, da mu z znanjem in izkušnjami pomagajo pri zahtevnem delu, v korist vseh državljanov Slovenije. Predsednik vlade Borut Pahor je še pred glasovanjem dejal, da po dolgem času na mesto okoljskega ministrstva dobivamo strokovnjaka.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  12.02.2010 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor se danes udeležuje nadaljevanja 19. izredne seje Državnega zbora RS, kjer je z uvodno obrazložitvijo predstavil Slovensko izhodno strategijo 2010 – 2013. V svojem govoru je premier Pahor poudaril, da je izhodna strategija »načrt slovenske vlade, kako po koncu recesije z ukrepi konsolidirati javne finance, zagotoviti gospodarsko rast, okrepiti zaposlenost in z investicijami zeleno tehnologijo iti med države, ki so po trajnostnem razvoju najnaprednejše.«

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  12.02.2010 - Z današnjim dnem je tudi Slovenija uradno vstopila v evropsko leto boja proti revščini in socialni izključenost. Na posvetu, ki ga je v sodelovanju z Državnim svetom organiziralo ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve, so bili predstavljeni cilji in namen evropskega leta ter nacionalni ambasadorji evropskega leta. Kot slavnostni govorci ob otvoritvi evropskega leta 2010 so nastopili predsednik DS mag. Blaž Kavčič, minister dr. Ivan Svetlik, državni svetnik in predsednik Komisije za socialno varstvo, delo, zdravstvo in invalide Boris Šuštaršič ter namestnik vodje Predstavništva EK v Sloveniji Andrej Beloglavec.


Časovno obdobje

Potrdi