Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  25.01.2010 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor je na 13. redni seji Državnega zbora RS odgovarjal na vprašanja poslank in poslancev. Pojasnil je, da se bo izhodna strategija začela uveljavljati v četrtek, ko bo finančno ministrstvo pripravilo program stabilnosti, ki je temelj te strategije.

 • Foto: MVZT

  23.01.2010 - Minister Gregor Golobič je 22. januarja v Noordwijku na Nizozemskem podpisal Sporazum evropske sodelujoče države, ki sta ga sklenili Evropska vesoljska agencija (ESA) in Republika Slovenija. Status sodelujoče države, ki ga je s tem pridobila Slovenija, bo slovenskim podjetjem, raziskovalcem in študentom omogočil sodelovati z ESA na konkretnih projektih.

 • Foto: Matej Leskovšek/STA

  21.01.2010 - Vlada RS je na današnji redni seji sprejela Uredbo o dopolnitvah uredbe o izvajanju zakona o jamstveni shemi Republike Slovenije, dala je soglasje k vsebini razpisa za vpis v dodiplomske študijske programe v študijskem letu 2010/2011 in soglasje k Programu dela in Finančnemu načrtu JAPTI. Vlada je sprejela tudi sklep, da mora poslovodstvo HSE vladi podati celovito informacijo o načrtovani investiciji v nadomestni blok TEŠ.

 • Foto: Arhiv KPV

  20.01.2010 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor se je danes udeležil zasedanja 18. izredne seje Državnega zbora RS, kjer je potekala razprava o predlogu sklepa v zvezi s "Tretjim paketom protikriznih ukrepov za izboljšanje gospodarske in socialne situacije v Sloveniji: Boj proti krizi je boj za nova delovna mesta", ki ga je predlagala opozicijska stranka SDS. Premier Pahor je v svojem nagovoru uvodoma dejal, da je namen predlagateljev protikriznih ukrepov nedvomno enak namenu vlade.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  19.01.2010 - Vlada je sprejela gradivo, v katerem je ovrednotila tretji paket protikriznih ukrepov za izboljšanje gospodarske in socialne situacije v Sloveniji: »Boj proti krizi je boj za nova delovna mesta«. Sprejela je tudi odgovor na strokovna mnenja pravnih strokovnjakov, ki jih je Ustavno sodišče RS pridobilo v postopku za izrek mnenja o skladnosti Arbitražnega sporazuma med Vlado RS in Vlado RH z Ustavo RS.  

 • Foto: KPV

  17.01.2010 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor se je v nedeljo mudil na delovnem obisku v Republiki Makedoniji, kje se je sestal z makedonskim predsednikom vlade Nikolo Gruevskim. Predsednika vlade je na obisku spremljal tudi slovenski zunanji minister Samuel Žbogar. Predsednika vlad sta osrednji del pogovorov namenila okrepitvi bilateralnih odnosov tako na političnem kot gospodarskem področju. Dotaknila sta se tudi slovenske pomoči Makedoniji pri procesu približevanja EU in zvezi NATO.

 • Foto: STA

  15.01.2010 - Minister dr. Henrik Gjerkeš je danes slovesno odprl Projektno pisarno Vlade RS v Pomurski regiji. Pisarna, ki predstavlja začasno obliko delovanja Službe Vlade RS za lokalno samoupravo in regionalno politiko v Pomurski regiji bo imela sedež v prostorih Regionalne agencije MURA.  Vzpostavlja se kot način izvajanja Zakona o razvojni podpori Pomurski regiji v obdobju 2010-2015, ki je stopil v veljavo 1. januarja letos in ga je vlada pripravila z namenom krepitve razvojne politike v regiji ter usklajenega nastopa države in regije pri reševanju razvojnih problemov.

 • Foto: Matej Leskovšek/STA

  14.01.2010 - Vlada RS je na današnji seji sprejela predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o trošarinah, se seznanila z Informacijo o pripravi Zakona o minimalni plači ter pogajanjih za sklenitev Socialnega sporazuma za leto 2010. Namenila je tudi sredstva humanitarne pomoči za odpravljanje posledic potresa na Haitiju v višini 50.000  EUR.  

 • Foto: Matej Leskovšek/STA

  13.01.2010 - Premiera Slovenije in Hrvaške, Borut Pahor in Jadranka Kosor, sta se na današnjem delovnem srečanju v Kranjski Gori dogovorila za oblikovanje mešane komisije, ki bo pregledala odprta vprašanja med državama in predlagala rešitve. Vladi bosta skušali rešiti tudi vprašanja, zaradi katerih ima Slovenija zadržke pri treh hrvaških pogajalskih poglavjih.

 • fotoarhiv STA/Daniel Novakovič

  Napoved: Srečanje predsednikov vlad RS in RH, Boruta Pahorja in Jadranke Kosor

  12.01.2010 - V Kranjski Gori se bosta v sredo srečala slovenski predsednik vlade Borut Pahor in hrvaška predsednica vlade Jadranka Kosor. Neformalno srečanje bo namenjeno poglobitvi sodelovanja med državama ter rešitvi odprtih vprašanj.  


Časovno obdobje

Potrdi