Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Kristina Kosec/STA. Vir: KPV

  13.06.2010 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor je danes na povabilo libijskega voditelja Moamerja Goadafija odpotoval v Libijo, kjer sta Libija in Švica ob nemški pomoči podpisali dogovor, s katerim sta rešili spor, ki je močno pretresel odnose med Libijo in državami schengna. Spor je nastal po tem, ko je Švica omejila izdajanje vizumov številnim visokim libijskim predstavnikom, Libija pa je prekinila izdajanje vizumov za državljane schengenskih držav članic.  

 • Foto: Kristina Kosec/STA. Vir: KPV

  12.06.2010 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor je danes sprejel državnega tajnika Svetega sedeža kardinala Tarcisia Bertoneja, s katerim sta si izmenjala poglede in stališča o možnostih poglobitve dvostranskega in večstranskega sodelovanja.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  11.06.2010 - Premier Borut Pahor bi rad s študenti vodil intenziven dialog in iz nasprotnika naredil zaveznika, je dejal na današnji konferenci o študentskih vprašanjih v Ljubljani. Študentska vprašanja so pomembna, saj je to po njegovih besedah generacija, ki bo potegnila Slovenijo iz krize.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  10.06.2010 - Vlada je na današnji redni seji sprejela predlog Rebalansa proračuna Republike Slovenije za leto 2010, predloge novel Zakona o izvrševanju proračunov Republike Slovenije za leti 2010 in 2011,  Zakona o trošarinah in Zakona o upravnem sporu. Določila je besedila predlogov Zakona o posojilu Helenski republiki,  Poroštvenega zakona za obveznosti Darsa in Zakona o odgovornosti za jedrsko škodo.

 • Foto: Tina Kosec/STA

  08.06.2010 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor se je danes sestal s predstavniki sindikatov in delodajalcev. Na sestanku so sogovorniki govorili o predlogih sprememb zakona o delovnih razmerjih ter predlogu zakona o malem delu in zakona o urejanju trga dela. Vlada naj bi omenjene zakone predvidoma obravnavala na svoji seji prihodnji četrtek.<//td><//tr><//tbody><//table>

 • Foto: Bobo. Vir: MZZ

  07.06.2010 - Ministrstvo za zunanje zadeve pozdravlja neuradni rezultat včerajšnjega referenduma, na katerem so volivke in volivci potrdili uveljavitev zakona o ratifikaciji arbitražnega sporazuma med Slovenijo in Hrvaško.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  03.06.2010 - Vlada je na današnji sprejela predlog novele zakona o izvršbi in zavarovanju ter predlog zakona o geodetski dejavnosti. Vlada državnemu zboru predlaga, da ob ponovnem odločanju ne potrdi Zakona o udeležbi delavcev pri dobičku. Na položaj državnega sekretarja v Ministrstvu za notranje zadeve je vlada s 4. junijem imenovala Damjana Laha.  

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  01.06.2010 - "Slovenija je do sedaj sodelovala z OECD predvsem v luči izpolnitve pogojev za današnji podpis, od danes pa bo sodelovala na drugačen način, zlasti potem ko bo ratifikacija opravljena v vseh državah članicah," je na novinarski konferenci po podpisu sporazuma o članstvu Slovenije v OECD, ki sta ga podpisala Generalni sekretar OECD Angel Gurria ter minister za razvoj in evropske zadeve Mitja Gaspari danes v Ljubljani, povedal predsednik slovenske vlade Borut Pahor.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA, vir: KPV

  Slovenija uradno povabljena v OECD

  27.05.2010 - Slovenija je na današnjem zasedanju ministrskega sveta OECD v Parizu prejela uradno povabilo za pristop k Organizaciji za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD). Povabilo sta predsedniku Vlade RS Borutu Pahorju izročila predsednik italijanske vlade Silvio Berlusconi, ki predseduje letošnjemu ministrskemu svetu, in generalni sekretar OECD Angel Gurría.  

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  27.05.2010 - Vlada je na današnji seji sprejela predlog sprememb zakona o sistemu plač v javnem sektorju in predlog zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o Rdečem križu Slovenije. Vlada je dala soglasje k razpisom za vpis v podiplomske študijske programe v študijskem letu 2010/2011 ter se seznanila s poročilom o izvajanju ukrepov in doseganju ciljev na področju zelenega javnega naročanja v obdobju junij 2009 – marec 2010.


Časovno obdobje

Potrdi