Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Tina Kosec/STA

  11.01.2010 - 10. januarja 2010, je pri osrednjem spomeniku potekala prireditev "Po stezah partizanske Jelovice – Dražgoše 2010", na kateri je zbrane nagovorila ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  Ponovoletni sprejem treh predsednikov za predstavnike medijev

  08.01.2010 - Predsedniki republike, državnega zbora in vlade, Danilo Türk, Pavel Gantar in Borut Pahor, so na ponovoletnem srečanju predstavnikom medijev zaželeli srečno v novem letu. Premier Pahor je v uvodnem nagovoru dejal, da je sedaj čas, da pokažemo tisto, kar je najboljše v našem nacionalnem značaju, to je samozavest in pogum. Ko bomo investirali v dobro drugega, bomo največ naredili zase je sklenil premier.

 • Foto: Tina Kosec/STA

  07.01.2010 - Vlada je na današnji seji med drugim sprejela predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o preprečevanju pranja denarja in financiranja terorizma ter predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o ekonomskih conah. Vlada je sprejela tudi Poročilo o preseku stanja na prioritetnih razvojnih oseh ter Koncept programa projektov »eSociala« in potrdila Akcijski načrt programa projektov »e-Sociala« in projektni svet programa projektov.

 • Foto: Kristina Kosec/STA

  06.01.2010 - Premier Pahor je poudaril pomen programa stabilnosti in izhodne strategije, ki ju pripravlja koordinacijska skupina, ter dejal, da je od le-teh »v veliki meri odvisno, ali bomo ob koncu tega leta med državami, ki jih bo v naslednjih letih mogoče šteti za zmagovalke izhoda iz krize.« Minister Gaspari je povedal, da so bili pogovori namenjeni predvsem določanju prioritet krčenja javne porabe ter kako doseči ta cilj, ne da bi ob tem zatrli konkurenčnost podjetij in onemogočili socialno kohezivnost.  

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  Premier Pahor bo državnemu zboru predlagal razrešitev ministra Erjavca

  05.01.2010 - Predsednik vlade Borut Pahor bo državnemu zboru v 15 dneh predlagal, naj razreši ministra za okolje in prostor Karla Erjavca. To je premier Pahor povedal po tem, ko se je z ministrom Erjavcem pogovoril o danes objavljenem pozivu računskega sodišča k njegovi razrešitvi.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  04.01.2010 - Ministrstvo za zunanje zadeve skupaj z Gospodarsko zbornico Slovenije 4. in 5. januarja organizira posvet gospodarskih svetovalcev, ki delujejo na slovenskih diplomatskih in konzularnih predstavništvih, ter vodij predstavništev slovenskega gospodarstva v tujini.

 • 31.12.2009 - Prihodnje leto bo prelomno leto, bo boljše leto in bo čas za zmagovalce. Vse dobro.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  30.12.2009 - Vlada se je na današnji seji seznanila z informacijo o poplavah v Sloveniji med 22. in 26. decembrom 2009 in z informacijo o predhodnih aktivnostih Ministrstva za okolje in prostor na podlagi Zakona o odpravi posledic naravnih nesreč zaradi poplave, močnega deževja in visokega plimovanja morja med 22. in 26. decembrom 2009. Vlada je sprejela Uredbo o zagotavljanju prihrankov energije pri končnih odjemalcih in sprejela Obdobni načrt za zagotavljanje varnosti cestnega prometa v letih 2010 in 2011.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  24.12.2009 - Vlada je na današnji seji določila besedilo predloga zakona o spremembah in dopolnitvah Energetskega zakona, predlog novele zakona o prevozih v cestnem prometu ter se seznanila z informacijo o izvajanju projekta izgradnje nove stavbe Narodne in univerzitetne knjižnice. Sprejela je tudi normativni delovni program Vlade Republike Slovenije za leto 2010 ter predlog deklaracije o usmeritvah za delovanje Slovenije v institucijah EU do junija 2011.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  24.12.2009 - V Cankarjevem domu v Ljubljani je potekala državna počastitev dneva samostojnosti in enotnosti, slavnostni govornik je bil premier Borut Pahor. V svojem govoru je poudaril, da nas kriza v tem najhujšem letu ni premagala in da obstojijo realne možnosti za našo končno premoč v prihodnjih letih. V nadaljevanju govora je predsednik vlade Pahor spregovoril o prihodnosti in ciljih ter vizijah naše države.  


Časovno obdobje

Potrdi