Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  12.11.2009 - Vlada je na današnji seji med drugim določila besedilo predloga Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o urejanju statusa državljanov drugih držav naslednic nekdanje SFRJ v Republiki Sloveniji, sprejela Poročilo o rezultatih pogajanj za sklenitev Sporazuma med Vlado Republike Slovenije in Vlado Ruske federacije o sodelovanju pri izgradnji in uporabi plinovoda na ozemlju Republike Slovenije ter Strategijo sodelovanja Republike Slovenije v mednarodnih operacijah in misijah.  

 • 12.11.2009 - Urad vlade za komuniciranje je objavil spletno orodje predlagam.vladi.si, ki omogoča krepitev dialoga med civilno družbo in državo ter vključitev državljanskih pobud v procese oblikovanja vladnih politik.

 • Foto: Bor Slana/FA BOBO

  11.11.2009 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor se je včeraj in danes mudil na svojem prvem uradnem obisku v Veliki socialistični ljudski libijski arabski džamahirji (Libiji), kjer se je srečal s predsednikom libijske vlade dr. El Baghdadijem Ali El Mahmodijem ter vodjo države Muammerjem Gadafijem. Ob tej priložnosti sta premierja spremljala tudi minister za gospodarstvo dr. Matej Lahovnik in minister za promet dr. Patrick Vlačič ter močna gospodarska delegacija.

 • Foto: Bobo

  06.11.2009 - Minister za zunanje zadeve in predsedujoči Odboru ministrov Sveta Samuel Žbogar je v petek 6. novembra gostil generalnega sekretarja Sveta Evrope Thorbjørna Jaglanda, ki se je ob priložnosti obiska v Sloveniji udeležil mednarodne konference o obnovi kulturne dediščine z naslovom »Ljubljanska konferenca - obnova naše skupne dediščine«.

 • Foto: Jože Suhadolnik/DELO

  Premier Pahor in premierka Kosorjeva podpisala arbitražni sporazum

  04.11.2009 - Predsednik vlade Borut Pahor je s hrvaško predsednico vlade Jadranko Kosor v Stockholmu podpisal arbitražni sporazum med Vlado Republike Slovenije in Vlado Republike Hrvaške. Premier Pahor: "To ni zgodovinski dogodek le za Republiko Slovenijo, Republiko Hrvaško in EU, temveč za celotno mednarodno skupnost, saj se je zgodilo nekaj, kar probleme rešuje in jih ne ustvarja."

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  52. redna seja Vlade RS

  03.11.2009 - Vlada je na današnji seji sprejela poročilo o pogajanjih za sklenitev Arbitražnega sporazuma med Vlado Republike Slovenije in Vlado Republike Hrvaške z usklajenim besedilom sporazuma. Vlada je sprejela tudi dopolnjen predlog Proračuna Republike Slovenije za leti 2010 in 2011 ter predlog zakona o interventnih ukrepih. Potrdila je Operativni program varstva zunanjega zraka pred onesnaževanjem s PM10 ter imenovala člane Fiskalnega sveta.  

 • Foto: STA

  Dan spomina na mrtve

  01.11.2009 - Predsednik republike Danilo Türk, predsednik vlade Borut Pahor in predsednik državnega zbora Pavel Gantar so se ob dnevu spomina na mrtve pred vhodom v Barbarin rov grobišča Huda jama poklonili mrtvim.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  30.10.2009 - Na predvečer praznika, dneva reformacije, je v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani potekala državna proslava. Govornik na slovesnosti je bil predsednik Državnega zbora Republike Slovenije dr. Pavel Gantar, ki je v svojem govoru dejal, da je reformacija in z njo protestantsko gibanje na Slovenskem pustilo neizbrisen pečat - postavljeni so bili temelji za kulturni razvoj in napredek slovenskega ljudstva.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  29.10.2009 - Vlada je na današnji seji sprejela spremembe zakona o Skladu kmetijskih zemljišč in gozdov v smeri učinkovitejšega gospodarjenja, predlog zakona o infrastrukturi za prostorske informacije ter predlog novele zakona o prostorskem načrtovanju. Vlada je določila besedilo predloga zakona o Javnem skladu RS za kulturne dejavnosti in predloga novele zakona o uresničevanju javnega interesa za kulturo.  

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  28.10.2009 - Ministrica za javno upravo Irma Pavlinič Krebs in minister za finance Franc Križanič sta v imenu Vlade RS s predstavniki reprezentativnih sindikatov javnega sektorja podpisala Dogovor o ukrepih na področju plač v javnem sektorju zaradi spremenjenih makroekonomskih razmer za obdobje 2010-2011 in Aneks št. 2 h Kolektivni pogodbi za javni sektor. Podpisa se je udeležil tudi predsednik vlade Borut Pahor, ki je zbrane predstavnike reprezentativnih sindikatov tudi nagovoril.  


Časovno obdobje

Potrdi