Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  27.05.2010 - Vlada je na današnji seji sprejela predlog sprememb zakona o sistemu plač v javnem sektorju in predlog zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o Rdečem križu Slovenije. Vlada je dala soglasje k razpisom za vpis v podiplomske študijske programe v študijskem letu 2010/2011 ter se seznanila s poročilom o izvajanju ukrepov in doseganju ciljev na področju zelenega javnega naročanja v obdobju junij 2009 – marec 2010.

 • Foto: Stanko Gruden/STA. Vir: KPV

  26.05.2010 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor je danes na uradnem obisku gostil predsednika Vlade Republike Srbije dr. Mirka Cvetkovića, s katerim sta govorila predvsem o dvostranskem sodelovanju s poudarkom na krepitvi gospodarskega sodelovanja in reševanju odprtih vprašanj. Med pogovori sta se dotaknila tudi približevanja Republike Srbije Evropski uniji, regionalnega sodelovanja in v tem okviru nadaljevanja t.i. »Brdo procesa«.

 • Foto: Tina Kosec/STA

  26.05.2010 - »Nobenih novih okoliščin ni, vse stvari so bile že večkrat pojasnjene, vendar je odločitev, ki jo bodo sprejeli državljanke in državljani 6. junija tako pomembna, da ni nobena razprava v DZ odveč,« je  v svojem nagovoru poslancem na izredni seji DZ pojasnil predsednik Vlade RS Pahor v zvezi z očitki opozicije in nadaljeval: »Samo arbitražni sporazum, ki sva ga podpisala s predsednico Kosorjevo, in ga je potem ratificiral ta Državni zbor bo določal nalogo arbitražnemu sodišču in nobena enostranska izjava. O tem ni nikakršnega dvoma.«

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  25.05.2010 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor je danes obiskal Termoelektrarno Šoštanj, kjer so ga seznanili  z izgradnjo nadomestnega bloka 6, v okviru obiska pa se je začelo tudi rušenje starega hladilnega stolpa 1 Termoelektrarne Šoštanj, prvega od tehnološko zastarelih in ekonomsko nerentabilnih blokov, ki jih bo nadomestil novi blok 6. Premier Pahor je današnji delovni obisk TEŠ ocenil za koristnega.

 • Foto: Stanko Gruden/STA. Vir: KPV

  24.05.2010 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor se je danes zvečer udeležil 20. obletnice prve demokratično izvoljene slovenske vlade, na kateri je nastopil tudi kot slavnostni govornik. V svojem govoru je premier Pahor poudaril, da se je na prelomu devetdesetih let prejšnjega stoletja »z demokracijo in osamosvojitvijo Slovenije odprlo povsem novo poglavje naše zgodovine in dalo sedanji in prihodnjim generacijam novo vero in upanje v boljšo in pravičnejšo prihodnost.«

 • Foto: Matej Leskovšek/STA. Vir: KPV

  24.05.2010 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor je po današnjem sestanku s predstavniki sindikatov in delodajalcev v izjavi za medije spomnil, da je pred približno mesecem dni sindikalna stran na bilateralnih posvetih z Vlado RS podala predlog, da bi se na vrhu Ekonomsko-socialnega sveta poskušali dogovoriti o pokojninski reformi na način, da bi dosegli široko politično podporo ali morda celo soglasje vseh socialnih partnerjev.

 • Foto: Stanko Gruden/STA

  21.05.2010 - Vlada se je na Brdu pri Kranju sestala na delovnem posvetu, kjer so se ministrice in ministri pogovarjali predvsem o nadaljevanju načrtovanih reform. Kot je po koncu posveta poudaril premier Pahor, je vlada odločena povečati konkurenčnost Slovenije. Za doseganje tega cilja bosta pomembna dva elementa in sicer rebalans državnega proračuna, ki predvideva obvladljiv primanjkljaj, ter pospešeno nadaljevanje zastavljenih reform.  

 • Foto: Rasto Božič/STA

  21.05.2010 - Minister za zunanje zadeve Samuel Žbogar je danes v Brezovici pri Metliki odprl prehodno točko na meji s Hrvaško, v Metliki pa se je srečal z ministrom za zunanje zadeve Republike Hrvaške  Gordanom Jandrokovićem.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  20.05.2010 - Vlada je na današnji seji sprejela predlog Zakona o Radioteleviziji Slovenija, predlog Zakona o Slovenskem filmskem centru, javni agenciji Republike Slovenije, predlog Zakona o potrošniških kreditih, predlog Zakona o opravljanju plačilnih storitev za proračunske uporabnike, predlog Zakona o Javni agenciji za javno naročanje, predlog Zakona o integriteti in preprečevanju korupcije ter predlog Zakona o rudarstvu.

 • Svetlik in Golobič pred protesti poudarila dialog s študenti

  19.05.2010 - Minister za visoko šolstvo Gregor Golobič in minister za delo Ivan Svetlik sta tik pred množičnimi demonstracijami dijakov in študentov v Ljubljani izpostavila dialog s študenti. Svetlik je ponovil, da z malim delom študentje ne izgubljajo. Morda bo današnji protest rezultiral v določenih eksplicitnih zahtevah in predlogih, je dejal Svetlik.


Časovno obdobje

Potrdi