Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  24.06.2009 - Vlada se je na današnji seji seznanila z Informacijo o začetku priprave proračunov za leti 2010 in 2011, sprejela predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o davku na motorna vozila in sprejela Program izvajanja pomoči omejene vrednosti.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  24.06.2009 - Na Trgu republike v Ljubljani je na predvečer praznika potekala osrednja počastitev dneva državnosti. Slavnostni govornik je bil predsednik republike Danilo Türk. V svojem nagovoru je med drugim poudaril, da morajo biti naše misli usmerjene v prihodnost. "Veliko več pozornosti moramo posvetiti mladi generaciji in njenim problemom. Mladi imajo pravico do prihodnosti. To prihodnost si bodo zagotovili v naši državi, a oblikovali po svoji predstavi. Prav zato pa jih preteklost ne sme obremenjevati," je izpostavil predsednik Türk.  

 • Foto: Svet EU

  19.06.2009 - Predsednik slovenske vlade Borut Pahor se je v četrtek in petek v Bruslju udeležil zasedanja Evropskega sveta, na katerem so voditelji podprli imenovanje Joseja Manuela Barrosa za drugi mandat na čelu Evropske komisije ter potrdili pravna zagotovila za Irsko, ki naj bi omogočila pozitiven rezultat ponovnega referenduma o Lizbonski pogodbi jeseni.

 • Potrjen prvi primer nove gripe v Sloveniji

  19.06.2009 - Na Ministrstvu za zdravje so potrdili prvi primer nove gripe v Sloveniji. Gre za potnika, ki se je vrnil s potovanja v tujini. Ob tem je minister za zdravje Borut Miklavčič zagotovil, da je v državi na zalogi dovolj zdravila, če bo morda prihajalo do novih primerov obolelih.   Aktualne informacije najdete na spletnih mestih:

 • Foto: Thierry Monasse/STA

  18.06.2009 - Hrvaška je na tristranskih pogovorih komisarja Rehna obvestila, da ne sprejema njegovega zadnjega predloga. S tem je Hrvaška izstopila iz procesa pogajanj, ki so bila na dobri poti za dosego kompromisnega dogovora. Komisar Rehn posledično v tem trenutku ne vidi možnosti za nadaljevanje pogajanj in bo s tem seznanil predsedstvo Sveta EU. Slovenija ostaja zavezana procesu in ga je pripravljena nadaljevati.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  17.06.2009 - Vlada je na današnji seji sprejela Predlog rebalansa Proračuna RS za leto 2009, predlog Zakona o posebnem dodatku za socialno ogrožene ter predlog novele Zakona o delnem subvencioniranju polnega delovnega časa. Potrdila je predlog novele Zakona o družbah tveganega kapitala in predlog novele Zakona o elektronskem poslovanju na trgu ter izdala Odlok o ustanovitvi Službe Vlade RS za podnebne spremembe.

 • Foto: arhiv STA

  15.06.2009 - "Slovenija si prizadeva najti rešitev, veseli nas, da se proces nadaljuje, da se pogajanja za rešitev nadaljujejo in da je novi predlog nadaljevanje procesa v smeri kompromisne rešitve. Zjutraj se je sestal trio predsedstev, ki je podprl nov predlog komisarja Rehna. O tem predlogu smo se pogovarjali z ministrom in komisarjem Rehnom. V njem so upoštevani nekateri predlogi slovenske strani, v predlogu je določen napredek. Zdaj moramo predlog podrobno pregledati in preučiti, tako s pravniki kot tudi z vlado in državnim zborom."

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  11.06.2009 - Vlada je na današnji seji sprejela Uredbo o omejitvah in prepovedih zaposlovanja in dela tujcev, sprejela predlog za sklenitev sodnih in izvensodnih poravnav v zvezi z odškodninami za nematerialno škodo zaradi prekomernih emisij kot posledico povečanega prometa tovornih vozil na državni cesti G1-3 ter seznanila z Informacijo o pravnih podlagah za nadomestilo po prenehanju mandata poslancem iz RS v Evropskem parlamentu. Vlada je dala tudi soglasje za udeležbo Slovenije v projektu izgradnje Mednarodnega centra pospeševalnikov za snope ionov in antiprotonov v Nemčiji.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  04.06.2009 - Vlada RS je na današnji seji določila besedilo predloga Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o nadzoru državne meje, sprejela je predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o javnih financah ter predlog Zakona o spremembi Zakona o ratifikaciji Konvencije Združenih narodov proti korupciji. Vlada je sprejela tudi Uredbo o določitvi podskupin znotraj posameznih skupin istovrstnih nepremičnin in o podatkih za pripis vrednosti po podskupinah nepremičnin ter se seznanila in potrdila Strategijo ravnanja z nepremičnim premoženjem.

 • 28.05.2009 - Vlada je na današnji seji sprejela predlog zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o visokem šolstvu, predlog zakona o spremembi Zakona o sistemu plač v javnem sektorju, predlog Resolucije o nacionalnem programu varstva pred naravnimi in drugimi nesrečami v letih 2009 do 2015 in se seznanila s Poročilom o zniževanju stroškov državne uprave pri oddaji javnih naročil.


Časovno obdobje

Potrdi