Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  10.06.2010 - Vlada je na današnji redni seji sprejela predlog Rebalansa proračuna Republike Slovenije za leto 2010, predloge novel Zakona o izvrševanju proračunov Republike Slovenije za leti 2010 in 2011,  Zakona o trošarinah in Zakona o upravnem sporu. Določila je besedila predlogov Zakona o posojilu Helenski republiki,  Poroštvenega zakona za obveznosti Darsa in Zakona o odgovornosti za jedrsko škodo.

 • Foto: Tina Kosec/STA

  08.06.2010 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor se je danes sestal s predstavniki sindikatov in delodajalcev. Na sestanku so sogovorniki govorili o predlogih sprememb zakona o delovnih razmerjih ter predlogu zakona o malem delu in zakona o urejanju trga dela. Vlada naj bi omenjene zakone predvidoma obravnavala na svoji seji prihodnji četrtek.<//td><//tr><//tbody><//table>

 • Foto: Bobo. Vir: MZZ

  07.06.2010 - Ministrstvo za zunanje zadeve pozdravlja neuradni rezultat včerajšnjega referenduma, na katerem so volivke in volivci potrdili uveljavitev zakona o ratifikaciji arbitražnega sporazuma med Slovenijo in Hrvaško.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  03.06.2010 - Vlada je na današnji sprejela predlog novele zakona o izvršbi in zavarovanju ter predlog zakona o geodetski dejavnosti. Vlada državnemu zboru predlaga, da ob ponovnem odločanju ne potrdi Zakona o udeležbi delavcev pri dobičku. Na položaj državnega sekretarja v Ministrstvu za notranje zadeve je vlada s 4. junijem imenovala Damjana Laha.  

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  01.06.2010 - "Slovenija je do sedaj sodelovala z OECD predvsem v luči izpolnitve pogojev za današnji podpis, od danes pa bo sodelovala na drugačen način, zlasti potem ko bo ratifikacija opravljena v vseh državah članicah," je na novinarski konferenci po podpisu sporazuma o članstvu Slovenije v OECD, ki sta ga podpisala Generalni sekretar OECD Angel Gurria ter minister za razvoj in evropske zadeve Mitja Gaspari danes v Ljubljani, povedal predsednik slovenske vlade Borut Pahor.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA, vir: KPV

  Slovenija uradno povabljena v OECD

  27.05.2010 - Slovenija je na današnjem zasedanju ministrskega sveta OECD v Parizu prejela uradno povabilo za pristop k Organizaciji za gospodarsko sodelovanje in razvoj (OECD). Povabilo sta predsedniku Vlade RS Borutu Pahorju izročila predsednik italijanske vlade Silvio Berlusconi, ki predseduje letošnjemu ministrskemu svetu, in generalni sekretar OECD Angel Gurría.  

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  27.05.2010 - Vlada je na današnji seji sprejela predlog sprememb zakona o sistemu plač v javnem sektorju in predlog zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o Rdečem križu Slovenije. Vlada je dala soglasje k razpisom za vpis v podiplomske študijske programe v študijskem letu 2010/2011 ter se seznanila s poročilom o izvajanju ukrepov in doseganju ciljev na področju zelenega javnega naročanja v obdobju junij 2009 – marec 2010.

 • Foto: Stanko Gruden/STA. Vir: KPV

  26.05.2010 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor je danes na uradnem obisku gostil predsednika Vlade Republike Srbije dr. Mirka Cvetkovića, s katerim sta govorila predvsem o dvostranskem sodelovanju s poudarkom na krepitvi gospodarskega sodelovanja in reševanju odprtih vprašanj. Med pogovori sta se dotaknila tudi približevanja Republike Srbije Evropski uniji, regionalnega sodelovanja in v tem okviru nadaljevanja t.i. »Brdo procesa«.

 • Foto: Tina Kosec/STA

  26.05.2010 - »Nobenih novih okoliščin ni, vse stvari so bile že večkrat pojasnjene, vendar je odločitev, ki jo bodo sprejeli državljanke in državljani 6. junija tako pomembna, da ni nobena razprava v DZ odveč,« je  v svojem nagovoru poslancem na izredni seji DZ pojasnil predsednik Vlade RS Pahor v zvezi z očitki opozicije in nadaljeval: »Samo arbitražni sporazum, ki sva ga podpisala s predsednico Kosorjevo, in ga je potem ratificiral ta Državni zbor bo določal nalogo arbitražnemu sodišču in nobena enostranska izjava. O tem ni nikakršnega dvoma.«

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  25.05.2010 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor je danes obiskal Termoelektrarno Šoštanj, kjer so ga seznanili  z izgradnjo nadomestnega bloka 6, v okviru obiska pa se je začelo tudi rušenje starega hladilnega stolpa 1 Termoelektrarne Šoštanj, prvega od tehnološko zastarelih in ekonomsko nerentabilnih blokov, ki jih bo nadomestil novi blok 6. Premier Pahor je današnji delovni obisk TEŠ ocenil za koristnega.


Časovno obdobje

Potrdi