Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  29.01.2010 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor se je danes skupaj s predstavniki  ministrstva za delo, družino in socialne zadeve sestal s predstavniki Zveze društev upokojencev Slovenije. Udeleženci sestanka so obravnavali vprašanja povezana s socialnim položajem starejših, kot so zdravstvena in pokojninska zakonodaja ter materialni položaj določenih skupin upokojencev.  

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  28.01.2010 - Vlada je na današnji seji sprejela Program Stabilnosti – Dopolnitev 2009, določila je besedilo predloga Zakona o minimalni plači in sprejela predlog Zakona o spremembi Zakona o dohodnini. Vlada je sprejela tudi spremembe in dopolnitve Zakona o sistemu plač v javnem sektorju ter podaljšala ukrep začasnega znižanja plač funkcionarjev.

 • Foto: Matej Leskovšek/STA, vir: KPV

  27.01.2010 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor se je danes v vladni palači sestal s predstavniki delodajalskih organizacij. Pobuda za sestanek je prišla z delodajalske strani, saj so želeli predstavnikom vlade predstaviti svoja stališča in predloge v zvezi z ukrepi, ki jih vlada pripravlja v okviru izhodne strategije.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA, vir: KPV

  27.01.2010 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor se je danes udeležil Spominskega večera »Šoa – spominjamo se« v Sinagogi Maribor, kjer je zbrane tudi nagovoril. V svojem govoru je med drugim poudaril tudi, »da je holokavst skoraj do konca zbrisal judovsko skupnost v Sloveniji; tisti ki jih niso pokončali v nacističnih taboriščih smrti, so se po drugi svetovni vojni odločali za življenje drugod, zlasti v Izraelu.«  

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  25.01.2010 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor je na 13. redni seji Državnega zbora RS odgovarjal na vprašanja poslank in poslancev. Pojasnil je, da se bo izhodna strategija začela uveljavljati v četrtek, ko bo finančno ministrstvo pripravilo program stabilnosti, ki je temelj te strategije.

 • Foto: MVZT

  23.01.2010 - Minister Gregor Golobič je 22. januarja v Noordwijku na Nizozemskem podpisal Sporazum evropske sodelujoče države, ki sta ga sklenili Evropska vesoljska agencija (ESA) in Republika Slovenija. Status sodelujoče države, ki ga je s tem pridobila Slovenija, bo slovenskim podjetjem, raziskovalcem in študentom omogočil sodelovati z ESA na konkretnih projektih.

 • Foto: Matej Leskovšek/STA

  21.01.2010 - Vlada RS je na današnji redni seji sprejela Uredbo o dopolnitvah uredbe o izvajanju zakona o jamstveni shemi Republike Slovenije, dala je soglasje k vsebini razpisa za vpis v dodiplomske študijske programe v študijskem letu 2010/2011 in soglasje k Programu dela in Finančnemu načrtu JAPTI. Vlada je sprejela tudi sklep, da mora poslovodstvo HSE vladi podati celovito informacijo o načrtovani investiciji v nadomestni blok TEŠ.

 • Foto: Arhiv KPV

  20.01.2010 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor se je danes udeležil zasedanja 18. izredne seje Državnega zbora RS, kjer je potekala razprava o predlogu sklepa v zvezi s "Tretjim paketom protikriznih ukrepov za izboljšanje gospodarske in socialne situacije v Sloveniji: Boj proti krizi je boj za nova delovna mesta", ki ga je predlagala opozicijska stranka SDS. Premier Pahor je v svojem nagovoru uvodoma dejal, da je namen predlagateljev protikriznih ukrepov nedvomno enak namenu vlade.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  19.01.2010 - Vlada je sprejela gradivo, v katerem je ovrednotila tretji paket protikriznih ukrepov za izboljšanje gospodarske in socialne situacije v Sloveniji: »Boj proti krizi je boj za nova delovna mesta«. Sprejela je tudi odgovor na strokovna mnenja pravnih strokovnjakov, ki jih je Ustavno sodišče RS pridobilo v postopku za izrek mnenja o skladnosti Arbitražnega sporazuma med Vlado RS in Vlado RH z Ustavo RS.  

 • Foto: KPV

  17.01.2010 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor se je v nedeljo mudil na delovnem obisku v Republiki Makedoniji, kje se je sestal z makedonskim predsednikom vlade Nikolo Gruevskim. Predsednika vlade je na obisku spremljal tudi slovenski zunanji minister Samuel Žbogar. Predsednika vlad sta osrednji del pogovorov namenila okrepitvi bilateralnih odnosov tako na političnem kot gospodarskem področju. Dotaknila sta se tudi slovenske pomoči Makedoniji pri procesu približevanja EU in zvezi NATO.


Časovno obdobje

Potrdi