Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Matej Leskovšek/STA. Vir: KPV

  03.05.2010 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor se je udeležil 36. tradicionalnega prvomajskega srečanja na Svetem Joštu nad Kranjem, kjer je zbrane tudi nagovoril. V svojem govoru je premier Pahor poudaril uspehe vlade v času krize in dejal, da bodo strukturne spremembe pripeljale Slovenijo iz krize kot gospodarsko bolj konkurenčno in nadpovprečno državo.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA. Vir: KPV

  03.05.2010 - Poslanci so z 78 glasovi za in nobenim proti sprejeli odlok o razpisu referenduma o arbitražnem sporazumu s Hrvaško, ki bo potekal 6. junija. Premier Borut Pahor, ki je sporazum podpisal 4. novembra lani s hrvaško kolegico Jadranko Kosor, je opozoril, da bi bila zavrnitev arbitražnega sporazuma katastrofalna napaka. S potrditvijo tega "kapitalnega političnega vprašanja" pa bi po njegovem mnenju zaščitili vitalne interese Slovenije, izboljšali odnose s Hrvaško ter okrepili vpliv in ugled države.

 • Foto: Tina Kosec/STA

  29.04.2010 - Vlada je na današnji seji sprejela predloga Zakona o uveljavljanju pravic iz javnih sredstev in Zakona o socialno varstvenih prejemkih. Vlada je sprejela tudi predloge novel Zakona o dohodnini, Zakona o davku od dohodkov pravnih oseb in Zakona o davčnem postopku.

 • Foto: Stanko Gruden/STA

  Državna proslava ob dnevu upora proti okupatorju

  26.04.2010 - V Novi Gorici je nocoj, na predvečer državnega praznika, potekala državna proslava ob dnevu upora proti okupatorju. Slavnostni govornik, predsednik državnega zbora Pavel Gantar, je v svojem govoru poudaril, da brez sodelovanja, solidarnosti in tovarištva ne moremo računati na nadaljnje uspehe in na učinkovito reševanje problemov, s katerimi se spopadamo.

 • Foto: Matej Leskovšek/STA

  22.04.2010 - Vlada je na današnji seji dokončno sprejela predlog Zakona o preoblikovanju Kapitalske družbe pokojninskega in invalidskega zavarovanja, prenosu pravic in pooblastil D. S. U. na Slovensko odškodninsko družbo in o naložbeni politiki KAD ter SOD. Vlada je sprejela tudi predlog Zakona o udeležbi delavcev pri dobičku in izdala Uredbo o določitvi najvišjih razmerij za osnovna plačila ter višine spremenljivih prejemkov direktorjev.  

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  Katarina Kresal ostaja ministrica za notranje zadeve

  21.04.2010 - Ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal je v državnem zboru prestala tudi drugo interpelacijo v tem mandatu. Proti njeni razrešitvi je glasovalo 40 poslancev, za njeno razrešitev pa 38 poslancev. Devet poslancev se je glasovanja vzdržalo.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  Pahor: Gorenjska ima vse možnosti, da se prebije najprej

  20.04.2010 - Gorenjska, kjer se danes na obisku mudi vlada, je po oceni premiera Boruta Pahorja dežela, kjer je dosti dobrih novic in nekaj klasičnih problemov, s katerimi se sooča država. "Mislim, da ima Gorenjska vse možnosti, da se po razvitosti in primerjalno z drugimi pokrajinami prebije naprej," je po delovnem posvetu vlade na Jesenicah dejal Pahor. 

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA. Vir: KPV

  19.04.2010 - Predsednik Vlade RS Borut Pahor se je udeležil 16. redne seje državnega zbora, kjer je uvodoma obrazložil predlog zakona o ratifikaciji Arbitražnega sporazuma med Vlado RS in Vlado Republike Hrvaške.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA. Vir: KPV

  19.04.2010 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor je na 16. redni seji Državnega zbora RS odgovarjal na vprašanja poslank in poslancev. Tri vprašanja so postavili poslanci opozicijskih strank, eno pa je bilo s strani koalicije.

 • Foto: Stanko Gruden/STA. Vir: KPV

  17.04.2010 - Predsednik vlade Borut Pahor je v okviru akcije Očistimo Slovenijo v enem dnevu danes obiskal Osnovno šolo Kolezija, kjer je prisostvoval na ekoloških delavnicah v učilnicah, imel kratki nagovor in predavanje za učence na dvorišču šole, nato pa je skupaj z otroki čistil okolico osnovne šole.  Prilagamo tudi nekaj povezav o udeležbi ostalih članov vlade na akciji: minister Gjerkeš , minister Lukšič , ministrica Kresalova , Ukom, SVREZ in SPS , URSZR ,  V akciji je aktivno sodelovala tudi Slovenska vojska .


Časovno obdobje

Potrdi