Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  01.12.2009 - Predsednik vlade Borut Pahor je na prvem uradnem obisku ob nastopu nove funkcije gostil predsednika Evropskega sveta Hermana Van Rompuya. Osrednji del pogovorov sta namenila implementaciji Lizbonske pogodbe, kjer se Slovenija zavzema za vključenost vseh držav članic v razprave o delovanju prihodnjih institucij ter učinkovitega sodelovanja novih institucij s predsedujočo državo.  

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  27.11.2009 - Na gradu Festetics (Keszthely) ob Blatnem jezeru je potekalo drugo delovno srečanje vlad Republike Slovenije in Republike Madžarske pod vodstvom predsednikov vlad Boruta Pahorja in Gordona Bajnaia. Srečanje je po mnenju obeh strani znak zelo dobrih odnosov med državama. Ob tem sta premiera še posebej poudarila, da morata državi obema manjšinama zagotoviti pogoje za kakovostno življenje, brez potrebe po asimilaciji z matičnim narodom.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  26.11.2009 - Vlada je na današnji seji določila besedilo novele zakona o volitvah poslancev iz Republike Slovenije v Evropski parlament, sprejela je nov Akcijski načrt za uvedbo elektronskega cestninskega sistema v prostem prometnem toku in sprejela Strategijo preprečevanja in obvladovanja okužbe s HIV za obdobje 2010-2015. Vlada je sprejela tudi stališče do Predloga uredbe o ustanovitvi Evropskega urada za podporo azilu in Predloga odločbe o ustanovitvi Evropskega sklada za begunce za obdobje 2008–2013.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  25.11.2009 - Premier Borut Pahor je na novinarski konferenci ob 1. obletnici vlade dejal, da bo obdobje stabilizacije slovenskega gospodarstva po svetovni finančno gospodarski krizi trajalo nekaj let. Rezultati, ki jih je Slovenija dosegla kljub ali zavoljo gospodarske krize, omogočajo, da Slovenija z dobro pripravljeno in uveljavljeno izstopno strategijo pride iz krize bolj konkurenčna in solidarna država kot v času pred krizo.

 • Foto: Arhiv STA

  21.11.2009 - Ob prvi obletnici delovanja vlade Boruta Pahorja, 21. novembru 2009, objavljamo pregled glavnih dosežkov in rezultatov dela vlade ter najpomembnejših sprejetih predpisov in ključnih programskih prioritet po posameznih ministrstvih in vladnih službah.  

 • Foto: STA

  Državna proslava ob dnevu Rudolfa Maistra

  20.11.2009 - Na Ravnah na Koroškem je potekala državna proslava ob dnevu Rudolfa Maistra. Govornik na slovesnosti je bil predsednik Državnega sveta RS Blaž Kavčič, ki je v svojem govoru poudaril, da se je kolo zgodovine zaradi Maistra in njegovih borcev, njihovega poguma, odločnosti in predvsem nesebične ljubezni do slovenske zemlje in ljudi, zavrtelo v drugačno smer, kot so načrtovale velike sile.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  19.11.2009 - Vlada je na današnji seji sprejela mnenje o Predlogu za razpis posvetovalnega referenduma o Arbitražnem sporazumu glede ureditve meje med Republiko Slovenijo in Republiko Hrvaško, predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o javnem naročanju, predlog Zakona o dopolnitvah Zakona o policiji ter se seznanila z informacijo o izvajanju aktivnosti in ukrepov v zvezi s pandemsko  gripo s poudarkom na izvajanju cepljenja.    

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  18.11.2009 - Vlada Republike Slovenije je danes v sklopu prvega regijskega obiska obiskala Pomurje. Obisk je pričela z delovnim posvetom v Gornji Radgoni, kjer so ministri ocenili stanje posameznih področij oz. sektorjev v Pomurju. Predsednik vlade je poudaril, da ima Pomurje tudi svoje paradne konje in »ima kaj pokazati.« Ministri so predstavili svoje urnike in predvidene obiske na terenu ter zastavljene cilje tekom dneva.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  17.11.2009 - Vlada  je na današnji seji določila besedilo predloga zakona o ratifikaciji Arbitražnega sporazuma med Vlado RS in Vlado RH ter ga pošilja v obravnavo in sprejem Državnemu zboru RS. Obenem je sprejela tudi Izjavo k Arbitražnemu sporazumu  in predlog Ustavnemu sodišču za presojo skladnosti Arbitražnega sporazuma z določili Ustave RS in Temeljne ustavne listine.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  16.11.2009 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor je na 11. redni seji Državnega zbora RS odgovarjal na vprašanja poslank in poslancev. Tri vprašanja so postavili poslanci opozicijskih strank, eno pa je bilo iz strani koalicije.


Časovno obdobje

Potrdi