Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  Katarina Kresal ostaja ministrica za notranje zadeve

  21.04.2010 - Ministrica za notranje zadeve Katarina Kresal je v državnem zboru prestala tudi drugo interpelacijo v tem mandatu. Proti njeni razrešitvi je glasovalo 40 poslancev, za njeno razrešitev pa 38 poslancev. Devet poslancev se je glasovanja vzdržalo.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  Pahor: Gorenjska ima vse možnosti, da se prebije najprej

  20.04.2010 - Gorenjska, kjer se danes na obisku mudi vlada, je po oceni premiera Boruta Pahorja dežela, kjer je dosti dobrih novic in nekaj klasičnih problemov, s katerimi se sooča država. "Mislim, da ima Gorenjska vse možnosti, da se po razvitosti in primerjalno z drugimi pokrajinami prebije naprej," je po delovnem posvetu vlade na Jesenicah dejal Pahor. 

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA. Vir: KPV

  19.04.2010 - Predsednik Vlade RS Borut Pahor se je udeležil 16. redne seje državnega zbora, kjer je uvodoma obrazložil predlog zakona o ratifikaciji Arbitražnega sporazuma med Vlado RS in Vlado Republike Hrvaške.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA. Vir: KPV

  19.04.2010 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor je na 16. redni seji Državnega zbora RS odgovarjal na vprašanja poslank in poslancev. Tri vprašanja so postavili poslanci opozicijskih strank, eno pa je bilo s strani koalicije.

 • Foto: Stanko Gruden/STA. Vir: KPV

  17.04.2010 - Predsednik vlade Borut Pahor je v okviru akcije Očistimo Slovenijo v enem dnevu danes obiskal Osnovno šolo Kolezija, kjer je prisostvoval na ekoloških delavnicah v učilnicah, imel kratki nagovor in predavanje za učence na dvorišču šole, nato pa je skupaj z otroki čistil okolico osnovne šole.  Prilagamo tudi nekaj povezav o udeležbi ostalih članov vlade na akciji: minister Gjerkeš , minister Lukšič , ministrica Kresalova , Ukom, SVREZ in SPS , URSZR ,  V akciji je aktivno sodelovala tudi Slovenska vojska .

 • Foto - Vir: MOP

  16.04.2010 - Druge redne novinarske konference ministra Žarnića se je udeležil tudi predsednik vlade Borut Pahor. Spregovorila sta o problematiki nelegalno odloženih odpadkov, divjih odlagališč ter ukrepih za izboljšanje učinkovitosti sistema ravnanja z odpadki.

 • Foto: Matej Leskovšek/STA

  15.04.2010 - Vlada je na seji med drugim sprejela predlog Zakona o preoblikovanju Kapitalske družbe pokojninskega in invalidskega zavarovanja, prenosu pravic in pooblastil D.S.U. na Slovensko odškodninsko družbo in o naložbeni politiki KAD ter SOD. Sprejela je predlog novele Zakona o finančnem poslovanju, postopkih zaradi insolventnosti in prisilnem prenehanju, ter se seznanila z Informacijo o stanju na področju odpadkov, divjih odlagališč in ukrepov za izboljšanje učinkovitosti sistema ravnanja z odpadki ter krepitev preventivnega ravnanja. 

 • Daniel Novakovič/STA

  08.04.2010 - Predsednik vlade Borut Pahor se je udeležil večerje, ki jo je v Pragi za voditelje enajstih držav Vzhodne in Srednje Evrope gostil predsednik Združenih držav Amerike Barack Obama. Premier Pahor je v svojem nagovoru med drugim opozoril na razmere v Bosni in Hercegovini, Združenim državam Amerike pa se je zahvalil za njihovo podporo procesu z Brda.   

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  08.04.2010 - Vlada je na današnji seji med drugim sprejela državni program paliativne oskrbe in nacionalni program za obvladovanje sladkorne bolezni. Sprejela je poročilo o izvajanju varčevalnih ukrepov in spremembe poslovnika Vlade Republike Slovenije.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  DZ potrdil Dorjana Marušiča za ministra za zdravje

  07.04.2010 - Poslanke in poslanci državnega zbora so s 57 glasovi za in tremi vzdržanimi Dorjana Marušiča potrdili za ministra za zdravje. Marušič je pred državnim zborom že prisegel. Marušič bo posle od nekdanjega ministra za zdravje Boruta Miklavčiča prevzel v četrtek.    


Časovno obdobje

Potrdi