Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  16.04.2009 - Vlada je na današnji seji sprejela predlog zakona o dodatnem davku od dohodkov članov poslovodstev ter predlog novele zakona o trošarinah. Prav tako je sprejela Turistično politiko za leto 2009 z usmeritvami za leto 2010, se seznanila s pripravo interventnega zakona, ki bo urejal  subvencije za poplačilo dela nadomestila plače delavcem na začasnem čakanju na delo in sprejela Letni plan razvoja in obnavljanja avtocest za leto 2009.

 • Foto: Bor Slana/FA BOBO

  15.04.2009 - Predsednik vlade Borut Pahor se je danes srečal s predstavniki sindikatov. Sogovorniki so si izmenjali mnenja glede učinkov finančne in gospodarske krize ter vladnih ukrepov zoper njo. Premier Pahor je poudaril, da je pri oblikovanju ukrepov zoper krizo potrebno ravnovesje med solidarnostjo in tekmovalnostjo. Še posebej pa je izpostavil dejstvo, da bo vlada pri reševanju krize ostala zavezana socialnemu dialogu in da bodo vsi protikrizni ukrepi še naprej predmet obravnave socialnih partnerjev.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  Minister Gaspari predstavil predlog novih protikriznih ukrepov

  10.04.2009 - Minister Gaspari je na današnji novinarski konferenci spregovoril o predlogu novih ukrepov, ki so bili danes na seji Ekonomsko socialnega sveta predstavljeni socialnim partnerjem. Med ukrepi, ki jih vlada predlaga v okviru tokratnega, tretjega paketa protikriznih ukrepov, so ukrepi na področju politike zaposlovanja in ohranjanja delovnih mest ter programov usposabljanja, politike zagotavljanja socialne varnosti, javnega sektorja, izboljšanja poslovnega okolja zasebnega sektorja ter investicijske politike.  

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  08.04.2009 - Predsednik vlade Borut Pahor je včeraj sklical prvo konferenco razvojnega dialoga. Na srečanju so sodelovali predstavniki različnih družbenih skupin in institucij. Dogodka se je udeležil tudi predsednik republike Danilo Türk, ki je zbrane uvodoma nagovoril.

 • Normativni program dela Vlade RS 2009

  06.04.2009 - Generalni sekretar Vlade RS mag. Milan M. Cvikl je predstavil Poročilo o realizaciji Normativnega programa dela Vlade Republike Slovenije v prvem trimesečju letošnjega leta ter spremembe in dopolnitve Normativnega programa dela vlade za leto 2009.

 • Foto: Tina Kosec/FA BOBO

  05.04.2009 - Predsednik vlade Borut Pahor se je konec tedna v Kehlu in Strasbourgu udeležil vrha zveze Nato ter v Pragi vrha EU-ZDA. Premier Pahor se je v okviru vrha zveze Nato srečal tudi z ameriškim predsednikom Barackom Obamo.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  02.04.2009 - Vlada je na današnji seji med drugim sprejela predlog novele kazenskega zakonika, predlog novele zakona o štipendiranju ter predlog novele zakona o preprečevanju omejevanja konkurence. Imenovala je tudi medresorsko koordinacijsko skupino za pregled sistema javnega naročanja in priprave predlogov ukrepov, sprejela sklep v zvezi s pripravo analize pravnih poslov z namenom zniževanja stroškov v državni upravi in gospodarnejše oddaje javnih naročil ter sklep o ustanovitvi koordinacijskega odbora za racionalizacijo poslovnih procesov v javnem sektorju.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  31.03.2009 - Danes se je sestala Koordinacijska skupina Vlade RS za pripravo in usklajevanje ukrepov, povezanih z mednarodno finančno krizo, ki jo vodi minister za razvoj in evropske zadeve Mitja Gaspari. Razpravljali so o pripravi naslednjega, tretjega, svežnja ukrepov za blažitev posledic finančne in gospodarske krize, kot tudi o potrebnih strukturnih reformah.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  30.03.2009 - Predsednik vlade Borut Pahor je na 4. redni seji Državnega zbora odgovarjal na vprašanja poslank in poslancev.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  26.03.2009 - Vlada je na današnji seji sprejela predloga Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o potnih listinah, se seznanila s Poročilom o uvedbi vinjet za krajše časovno obdobje ter sprejela Uredbo o stanju podzemnih voda. Ustanovila je Kadrovsko–akreditacijski svet za izbor primernih kandidatov za predstavnike ustanovitelja v organe upravljanja javnih zavodov na področju kmetijstva, gozdarstva in prehrane ter za direktorja Slovenske tiskovne agencije, d.o.o. imenovala Bojana Veselinoviča.


Časovno obdobje

Potrdi