Spletno mesto vlada.si je 1. julija 2019 postalo del Osrednjega spletnega mesta državne uprave GOV.SI.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  Vlada na obisku v Beli krajini in na kočevsko-ribniškem območju

  05.02.2010 - Vlada je danes obiskala Belo krajino in kočevsko-ribniško območje. Obisk je začela z delovnim posvetom v Kočevju, sledili so ločeni programi predsednika vlade, ministric in ministrov, obisk pa zaključuje v Semiču s srečanjem z župani, gospodarstveniki, poslanci in državnimi svetniki.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  04.02.2010 - Vlada je na današnji seji sprejela Slovensko izhodno strategijo 2010–2013, ki je zasnovana kot kombinacija ukrepov ekonomske politike, strukturnih sprememb in institucionalnih prilagoditev. Sprejela je tudi predlog Zakona o prenosu pokojninskih pravic, predlog Zakona o šolski prehrani in predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah  Zakona o vrtcih.  

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  02.02.2010 - Predsednik vlade Borut Pahor bo državnemu zboru predlagal, da za ministra za okolje in prostor imenuje profesorja na Fakulteti za arhitekturo, gradbeništvo in geodezijo Roka Žarnića, ki mu ga je kot enega od dveh možnih kandidatov predlagala stranka DeSUS.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  29.01.2010 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor se je danes skupaj s predstavniki  ministrstva za delo, družino in socialne zadeve sestal s predstavniki Zveze društev upokojencev Slovenije. Udeleženci sestanka so obravnavali vprašanja povezana s socialnim položajem starejših, kot so zdravstvena in pokojninska zakonodaja ter materialni položaj določenih skupin upokojencev.  

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  28.01.2010 - Vlada je na današnji seji sprejela Program Stabilnosti – Dopolnitev 2009, določila je besedilo predloga Zakona o minimalni plači in sprejela predlog Zakona o spremembi Zakona o dohodnini. Vlada je sprejela tudi spremembe in dopolnitve Zakona o sistemu plač v javnem sektorju ter podaljšala ukrep začasnega znižanja plač funkcionarjev.

 • Foto: Matej Leskovšek/STA, vir: KPV

  27.01.2010 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor se je danes v vladni palači sestal s predstavniki delodajalskih organizacij. Pobuda za sestanek je prišla z delodajalske strani, saj so želeli predstavnikom vlade predstaviti svoja stališča in predloge v zvezi z ukrepi, ki jih vlada pripravlja v okviru izhodne strategije.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA, vir: KPV

  27.01.2010 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor se je danes udeležil Spominskega večera »Šoa – spominjamo se« v Sinagogi Maribor, kjer je zbrane tudi nagovoril. V svojem govoru je med drugim poudaril tudi, »da je holokavst skoraj do konca zbrisal judovsko skupnost v Sloveniji; tisti ki jih niso pokončali v nacističnih taboriščih smrti, so se po drugi svetovni vojni odločali za življenje drugod, zlasti v Izraelu.«  

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  25.01.2010 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor je na 13. redni seji Državnega zbora RS odgovarjal na vprašanja poslank in poslancev. Pojasnil je, da se bo izhodna strategija začela uveljavljati v četrtek, ko bo finančno ministrstvo pripravilo program stabilnosti, ki je temelj te strategije.

 • Foto: MVZT

  23.01.2010 - Minister Gregor Golobič je 22. januarja v Noordwijku na Nizozemskem podpisal Sporazum evropske sodelujoče države, ki sta ga sklenili Evropska vesoljska agencija (ESA) in Republika Slovenija. Status sodelujoče države, ki ga je s tem pridobila Slovenija, bo slovenskim podjetjem, raziskovalcem in študentom omogočil sodelovati z ESA na konkretnih projektih.

 • Foto: Matej Leskovšek/STA

  21.01.2010 - Vlada RS je na današnji redni seji sprejela Uredbo o dopolnitvah uredbe o izvajanju zakona o jamstveni shemi Republike Slovenije, dala je soglasje k vsebini razpisa za vpis v dodiplomske študijske programe v študijskem letu 2010/2011 in soglasje k Programu dela in Finančnemu načrtu JAPTI. Vlada je sprejela tudi sklep, da mora poslovodstvo HSE vladi podati celovito informacijo o načrtovani investiciji v nadomestni blok TEŠ.


Časovno obdobje

Potrdi