Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  09.12.2009 - Danes je potekal redni delovni sestanek Koordinacijske skupine Vlade RS za pripravo in usklajevanje ukrepov, povezanih z mednarodno finančno krizo. Sestanka se je udeležil tudi predsednik vlade Borut Pahor.

 • Foto: Evropska komisija

  06.12.2009 - Slovenija je včeraj zvečer kljub močni kandidaturi Slovaške in Romunije pridobila sedež Agencije za koordinacijo energetskih regulatorjev (ACER). Gre za eno izmed ključnih agencij EU, kar daje uspehu še poseben pomen.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  03.12.2009 - Vlada je na današnji seji sprejela Izhodišča za udeležbo delegacije Republike Slovenije na Konferenci Organizacije združenih narodov o podnebnih spremembah v Kopenhagnu, določila je besedilo predloga Zakona o prejemkih poslovodnih oseb v gospodarskih družbah v lasti RS in samoupravnih lokalnih skupnosti ter predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o ravnanju z gensko spremenjenimi organizmi. Vlada se je tudi odločila za nabavo cepiva proti novi gripi za alergike na jajčne beljakovine.  

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  02.12.2009 - Strategija Slovenije za izhod iz poslabšanega javnofinančnega položaja, ki jo bo pripravila skupina ministrov pod vodstvom Mitje Gasparija, bo vsebovala kratkoročne ukrepe in strukturne reforme. Ministri bodo njihovo pripravo pospešili in v treh mesecih poskušali oblikovati sistem, ki bo sadove obrodil v drugi polovici 2010.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  01.12.2009 - Predsednik vlade Borut Pahor je na prvem uradnem obisku ob nastopu nove funkcije gostil predsednika Evropskega sveta Hermana Van Rompuya. Osrednji del pogovorov sta namenila implementaciji Lizbonske pogodbe, kjer se Slovenija zavzema za vključenost vseh držav članic v razprave o delovanju prihodnjih institucij ter učinkovitega sodelovanja novih institucij s predsedujočo državo.  

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  27.11.2009 - Na gradu Festetics (Keszthely) ob Blatnem jezeru je potekalo drugo delovno srečanje vlad Republike Slovenije in Republike Madžarske pod vodstvom predsednikov vlad Boruta Pahorja in Gordona Bajnaia. Srečanje je po mnenju obeh strani znak zelo dobrih odnosov med državama. Ob tem sta premiera še posebej poudarila, da morata državi obema manjšinama zagotoviti pogoje za kakovostno življenje, brez potrebe po asimilaciji z matičnim narodom.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  26.11.2009 - Vlada je na današnji seji določila besedilo novele zakona o volitvah poslancev iz Republike Slovenije v Evropski parlament, sprejela je nov Akcijski načrt za uvedbo elektronskega cestninskega sistema v prostem prometnem toku in sprejela Strategijo preprečevanja in obvladovanja okužbe s HIV za obdobje 2010-2015. Vlada je sprejela tudi stališče do Predloga uredbe o ustanovitvi Evropskega urada za podporo azilu in Predloga odločbe o ustanovitvi Evropskega sklada za begunce za obdobje 2008–2013.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  25.11.2009 - Premier Borut Pahor je na novinarski konferenci ob 1. obletnici vlade dejal, da bo obdobje stabilizacije slovenskega gospodarstva po svetovni finančno gospodarski krizi trajalo nekaj let. Rezultati, ki jih je Slovenija dosegla kljub ali zavoljo gospodarske krize, omogočajo, da Slovenija z dobro pripravljeno in uveljavljeno izstopno strategijo pride iz krize bolj konkurenčna in solidarna država kot v času pred krizo.

 • Foto: Arhiv STA

  21.11.2009 - Ob prvi obletnici delovanja vlade Boruta Pahorja, 21. novembru 2009, objavljamo pregled glavnih dosežkov in rezultatov dela vlade ter najpomembnejših sprejetih predpisov in ključnih programskih prioritet po posameznih ministrstvih in vladnih službah.  

 • Foto: STA

  Državna proslava ob dnevu Rudolfa Maistra

  20.11.2009 - Na Ravnah na Koroškem je potekala državna proslava ob dnevu Rudolfa Maistra. Govornik na slovesnosti je bil predsednik Državnega sveta RS Blaž Kavčič, ki je v svojem govoru poudaril, da se je kolo zgodovine zaradi Maistra in njegovih borcev, njihovega poguma, odločnosti in predvsem nesebične ljubezni do slovenske zemlje in ljudi, zavrtelo v drugačno smer, kot so načrtovale velike sile.


Časovno obdobje

Potrdi