Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Bobo

  06.11.2009 - Minister za zunanje zadeve in predsedujoči Odboru ministrov Sveta Samuel Žbogar je v petek 6. novembra gostil generalnega sekretarja Sveta Evrope Thorbjørna Jaglanda, ki se je ob priložnosti obiska v Sloveniji udeležil mednarodne konference o obnovi kulturne dediščine z naslovom »Ljubljanska konferenca - obnova naše skupne dediščine«.

 • Foto: Jože Suhadolnik/DELO

  Premier Pahor in premierka Kosorjeva podpisala arbitražni sporazum

  04.11.2009 - Predsednik vlade Borut Pahor je s hrvaško predsednico vlade Jadranko Kosor v Stockholmu podpisal arbitražni sporazum med Vlado Republike Slovenije in Vlado Republike Hrvaške. Premier Pahor: "To ni zgodovinski dogodek le za Republiko Slovenijo, Republiko Hrvaško in EU, temveč za celotno mednarodno skupnost, saj se je zgodilo nekaj, kar probleme rešuje in jih ne ustvarja."

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  52. redna seja Vlade RS

  03.11.2009 - Vlada je na današnji seji sprejela poročilo o pogajanjih za sklenitev Arbitražnega sporazuma med Vlado Republike Slovenije in Vlado Republike Hrvaške z usklajenim besedilom sporazuma. Vlada je sprejela tudi dopolnjen predlog Proračuna Republike Slovenije za leti 2010 in 2011 ter predlog zakona o interventnih ukrepih. Potrdila je Operativni program varstva zunanjega zraka pred onesnaževanjem s PM10 ter imenovala člane Fiskalnega sveta.  

 • Foto: STA

  Dan spomina na mrtve

  01.11.2009 - Predsednik republike Danilo Türk, predsednik vlade Borut Pahor in predsednik državnega zbora Pavel Gantar so se ob dnevu spomina na mrtve pred vhodom v Barbarin rov grobišča Huda jama poklonili mrtvim.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  30.10.2009 - Na predvečer praznika, dneva reformacije, je v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani potekala državna proslava. Govornik na slovesnosti je bil predsednik Državnega zbora Republike Slovenije dr. Pavel Gantar, ki je v svojem govoru dejal, da je reformacija in z njo protestantsko gibanje na Slovenskem pustilo neizbrisen pečat - postavljeni so bili temelji za kulturni razvoj in napredek slovenskega ljudstva.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  29.10.2009 - Vlada je na današnji seji sprejela spremembe zakona o Skladu kmetijskih zemljišč in gozdov v smeri učinkovitejšega gospodarjenja, predlog zakona o infrastrukturi za prostorske informacije ter predlog novele zakona o prostorskem načrtovanju. Vlada je določila besedilo predloga zakona o Javnem skladu RS za kulturne dejavnosti in predloga novele zakona o uresničevanju javnega interesa za kulturo.  

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  28.10.2009 - Ministrica za javno upravo Irma Pavlinič Krebs in minister za finance Franc Križanič sta v imenu Vlade RS s predstavniki reprezentativnih sindikatov javnega sektorja podpisala Dogovor o ukrepih na področju plač v javnem sektorju zaradi spremenjenih makroekonomskih razmer za obdobje 2010-2011 in Aneks št. 2 h Kolektivni pogodbi za javni sektor. Podpisa se je udeležil tudi predsednik vlade Borut Pahor, ki je zbrane predstavnike reprezentativnih sindikatov tudi nagovoril.  

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  Premier Borut Pahor na obisku v Zagrebu

  26.10.2009 - Premier Borut Pahor je danes med obiskom v Zagrebu poudaril, da se morata državi in naroda odločiti, ali bodo na prihodnost gledali skozi skupne interese, kar bo prineslo stabilnost, prijateljstvo in blaginjo, ali zgolj na razlike, kar bo imelo za posledice spopade in nestabilnost.. Hrvaška premierka Jadranka Kosor je izjavila, da državi vstopata v zaključne pogovore o arbitražnem sporazumu.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  23.10.2009 - Mag. Zlata Ploštajner, dosedanja ministrica brez resorja, odgovorna za lokalno samoupravo in regionalni razvoj je danes predala posle novoizvoljenemu ministru, dr. Henriku Gjerkešu, ki je po njenem odstopu prevzel vodenje Službe Vlade RS za lokalno samoupravo in regionalno politiko.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  22.10.2009 - Vlada je na današnji seji sprejela predloge novel zakona o varstvu okolja, zakona o graditvi objektov, zakona o zagotavljanju navigacijskih služb zračnega prometa, zakona o javni rabi slovenščine in zakona o cestnini za vozila, katerih največja dovoljena masa presega 3.500 kg.  Vlada je sprejela Poslovni načrt programa instrumentov finančnega inženiringa za mala in srednje velika podjetja v RS 2009–2013 in se seznanila z Aneksom št. 2 h KPJS in Dogovoru o ukrepih na področju plač v javnem sektorju.


Časovno obdobje

Potrdi