Spletno mesto vlada.si je 1. julija 2019 postalo del Osrednjega spletnega mesta državne uprave GOV.SI.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Kristina Kosec/STA

  06.01.2010 - Premier Pahor je poudaril pomen programa stabilnosti in izhodne strategije, ki ju pripravlja koordinacijska skupina, ter dejal, da je od le-teh »v veliki meri odvisno, ali bomo ob koncu tega leta med državami, ki jih bo v naslednjih letih mogoče šteti za zmagovalke izhoda iz krize.« Minister Gaspari je povedal, da so bili pogovori namenjeni predvsem določanju prioritet krčenja javne porabe ter kako doseči ta cilj, ne da bi ob tem zatrli konkurenčnost podjetij in onemogočili socialno kohezivnost.  

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  Premier Pahor bo državnemu zboru predlagal razrešitev ministra Erjavca

  05.01.2010 - Predsednik vlade Borut Pahor bo državnemu zboru v 15 dneh predlagal, naj razreši ministra za okolje in prostor Karla Erjavca. To je premier Pahor povedal po tem, ko se je z ministrom Erjavcem pogovoril o danes objavljenem pozivu računskega sodišča k njegovi razrešitvi.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  04.01.2010 - Ministrstvo za zunanje zadeve skupaj z Gospodarsko zbornico Slovenije 4. in 5. januarja organizira posvet gospodarskih svetovalcev, ki delujejo na slovenskih diplomatskih in konzularnih predstavništvih, ter vodij predstavništev slovenskega gospodarstva v tujini.

 • 31.12.2009 - Prihodnje leto bo prelomno leto, bo boljše leto in bo čas za zmagovalce. Vse dobro.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  30.12.2009 - Vlada se je na današnji seji seznanila z informacijo o poplavah v Sloveniji med 22. in 26. decembrom 2009 in z informacijo o predhodnih aktivnostih Ministrstva za okolje in prostor na podlagi Zakona o odpravi posledic naravnih nesreč zaradi poplave, močnega deževja in visokega plimovanja morja med 22. in 26. decembrom 2009. Vlada je sprejela Uredbo o zagotavljanju prihrankov energije pri končnih odjemalcih in sprejela Obdobni načrt za zagotavljanje varnosti cestnega prometa v letih 2010 in 2011.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  24.12.2009 - Vlada je na današnji seji določila besedilo predloga zakona o spremembah in dopolnitvah Energetskega zakona, predlog novele zakona o prevozih v cestnem prometu ter se seznanila z informacijo o izvajanju projekta izgradnje nove stavbe Narodne in univerzitetne knjižnice. Sprejela je tudi normativni delovni program Vlade Republike Slovenije za leto 2010 ter predlog deklaracije o usmeritvah za delovanje Slovenije v institucijah EU do junija 2011.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  24.12.2009 - V Cankarjevem domu v Ljubljani je potekala državna počastitev dneva samostojnosti in enotnosti, slavnostni govornik je bil premier Borut Pahor. V svojem govoru je poudaril, da nas kriza v tem najhujšem letu ni premagala in da obstojijo realne možnosti za našo končno premoč v prihodnjih letih. V nadaljevanju govora je predsednik vlade Pahor spregovoril o prihodnosti in ciljih ter vizijah naše države.  

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  22.12.2009 - Premier Borut Pahor je danes v videokonferenci s slovenskimi vojaki v mednarodnih operacijah zagotovil, da je ključna njihova varnost. Opozoril je, da če Slovenija ne bo mogla zagotoviti varnega opravljanja njihovega dela, bo njihovo sodelovanje pač manjše. To velja tudi za Afganistan, kjer se je izpostavil problem iztrošenosti tehnične opreme.

 • Foto: Kristina Kosec/Bobo

  18.12.2009 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor se je udeležil zaključka konference Združenih narodov o podnebnih spremembah v Kopenhagnu, kjer so voditelji skušali zbližati stališča glede sprejema novega, celovitega globalnega dogovora o boju proti podnebnim spremembam po letu 2012, ko se bo končalo prvo ciljno obdobje Kyotskega protokola.

 • Foto: STA

  Vlada predlaga dvig minimalne plače na 510 evrov

  18.12.2009 - Vlada v osnutku novega zakona o minimalni plači, ki ga je socialnim partnerjem predstavila na današnji seji ekonomsko socialnega sveta, predlaga zvišanje minimalne plače na 510 evrov z letom 2010, zatem pa postopen dvig do 562 evrov. Sindikati, kot je znano, zahtevajo takojšnje zvišanje na 600 evrov neto.


Časovno obdobje

Potrdi