Spletno mesto vlada.si je 1. julija 2019 postalo del Osrednjega spletnega mesta državne uprave GOV.SI.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  17.12.2009 - Vlada je na današnji seji sprejela besedilo predloga družinskega zakonika, besedilo predloga zakona o storitvah na notranjem trgu, predlog zakona o upravljanju kapitalskih naložb Republike Slovenije in predlog novele zakona o varnosti v železniškem prometu. Vlada je sprejela tudi uredbo o postopku odpustitve in znižanja globe storilcem, ki so udeleženi v kartelih, ter Aneks št. 2 k  Splošnemu dogovoru za pogodbeno leto 2009. Vlada dala soglasje za takojšnjo izvedbo postopka za oddajo letala falcon EX S/N 015 v upravljanje najugodnejšemu ponudniku.

 • Foto: Bor Slana/Bobo

  16.12.2009 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor se včeraj in danes v Arabski Republiki Egipt mudi na uradnem obisku, ki je namenjen predvsem krepitvi bilateralnih odnosov med Arabsko Republiko Egipt in Republiko Slovenijo. Predsednika vlade Boruta Pahorja na obisku spremljajo minister za finance Franc Križanič, minister za promet Patrick Vlačič, ministrica Irma Pavlinič Krebs, minister za gospodarstvo Matej Lahovnik ter močna gospodarska delegacija.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  14.12.2009 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor je na 12. redni seji Državnega zbora RS odgovarjal na vprašanja poslank in poslancev. Tri vprašanja so postavili poslanci opozicijskih strank, eno pa je bilo iz strani koalicije.<//td><//tr><//tbody><//table>

 • Foto: Thierry Monasse/STA

  11.12.2009 - Slovenija bo za pomoč državam v razvoju v boju proti podnebnim spremembam v prihodnjih treh letih prispevala osem milijonov evrov, je danes v Bruslju povedal premier Borut Pahor. To je po njegovih besedah "vzdržna vsota", ki je v primerjavi s prispevki drugih pravična.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  10.12.2009 - Vlada je na današnji seji med drugim določila besedilo predloga Zakona o Triglavskem narodnem parku in predloga Zakona o pogrebni dejavnosti in upravljanju pokopališč ter sprejela Akcijski načrt za izvajanje programa za otroke in mladino v RS 2009 -2010. Gosta na novinarski konferenci po seji sta bila ministra za okolje in prostor ter delo, družino in socialne zadeve, Karl Erjavec in Ivan Svetlik.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  09.12.2009 - Danes je potekal redni delovni sestanek Koordinacijske skupine Vlade RS za pripravo in usklajevanje ukrepov, povezanih z mednarodno finančno krizo. Sestanka se je udeležil tudi predsednik vlade Borut Pahor.

 • Foto: Evropska komisija

  06.12.2009 - Slovenija je včeraj zvečer kljub močni kandidaturi Slovaške in Romunije pridobila sedež Agencije za koordinacijo energetskih regulatorjev (ACER). Gre za eno izmed ključnih agencij EU, kar daje uspehu še poseben pomen.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  03.12.2009 - Vlada je na današnji seji sprejela Izhodišča za udeležbo delegacije Republike Slovenije na Konferenci Organizacije združenih narodov o podnebnih spremembah v Kopenhagnu, določila je besedilo predloga Zakona o prejemkih poslovodnih oseb v gospodarskih družbah v lasti RS in samoupravnih lokalnih skupnosti ter predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o ravnanju z gensko spremenjenimi organizmi. Vlada se je tudi odločila za nabavo cepiva proti novi gripi za alergike na jajčne beljakovine.  

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  02.12.2009 - Strategija Slovenije za izhod iz poslabšanega javnofinančnega položaja, ki jo bo pripravila skupina ministrov pod vodstvom Mitje Gasparija, bo vsebovala kratkoročne ukrepe in strukturne reforme. Ministri bodo njihovo pripravo pospešili in v treh mesecih poskušali oblikovati sistem, ki bo sadove obrodil v drugi polovici 2010.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  01.12.2009 - Predsednik vlade Borut Pahor je na prvem uradnem obisku ob nastopu nove funkcije gostil predsednika Evropskega sveta Hermana Van Rompuya. Osrednji del pogovorov sta namenila implementaciji Lizbonske pogodbe, kjer se Slovenija zavzema za vključenost vseh držav članic v razprave o delovanju prihodnjih institucij ter učinkovitega sodelovanja novih institucij s predsedujočo državo.  


Časovno obdobje

Potrdi