Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  02.04.2009 - Vlada je na današnji seji med drugim sprejela predlog novele kazenskega zakonika, predlog novele zakona o štipendiranju ter predlog novele zakona o preprečevanju omejevanja konkurence. Imenovala je tudi medresorsko koordinacijsko skupino za pregled sistema javnega naročanja in priprave predlogov ukrepov, sprejela sklep v zvezi s pripravo analize pravnih poslov z namenom zniževanja stroškov v državni upravi in gospodarnejše oddaje javnih naročil ter sklep o ustanovitvi koordinacijskega odbora za racionalizacijo poslovnih procesov v javnem sektorju.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  31.03.2009 - Danes se je sestala Koordinacijska skupina Vlade RS za pripravo in usklajevanje ukrepov, povezanih z mednarodno finančno krizo, ki jo vodi minister za razvoj in evropske zadeve Mitja Gaspari. Razpravljali so o pripravi naslednjega, tretjega, svežnja ukrepov za blažitev posledic finančne in gospodarske krize, kot tudi o potrebnih strukturnih reformah.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  30.03.2009 - Predsednik vlade Borut Pahor je na 4. redni seji Državnega zbora odgovarjal na vprašanja poslank in poslancev.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  26.03.2009 - Vlada je na današnji seji sprejela predloga Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o potnih listinah, se seznanila s Poročilom o uvedbi vinjet za krajše časovno obdobje ter sprejela Uredbo o stanju podzemnih voda. Ustanovila je Kadrovsko–akreditacijski svet za izbor primernih kandidatov za predstavnike ustanovitelja v organe upravljanja javnih zavodov na področju kmetijstva, gozdarstva in prehrane ter za direktorja Slovenske tiskovne agencije, d.o.o. imenovala Bojana Veselinoviča.

 • Foto: Bor Slana/FA BOBO

  24.03.2009 - Člani strateškega sveta za gospodarstvo so se seznanili z napovedmi UMAR o poslabšanih gospodarskih kazalcih. Prihodnji teden se bo zato sestala t.i. krizna skupina ministrov, ki bo oblikovala dva stebra protikriznih ukrepov – prvi  bo zajemal praktične ukrepe, medtem ko bo drugi steber obsegal strukturne ukrepe. Premier Pahor je po seji povedal, da moramo pri soočanju s krizo ostati realni, vlada je sposobna rešiti probleme, s katerimi se soočamo, in čeprav situacija terja radikalne ukrepe, bo ostala zavezana socialnemu dialogu.

 • Foto: Thierry Monasse/STA

  20.03.2009 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor se je v četrtek in petek v Bruslju udeležil spomladanskega zasedanja Evropskega sveta, na katerem so voditelji držav in vlad članic v okviru ukrepanja proti finančni in gospodarski krizi potrdili sveženj spodbud EU v višini petih milijard evrov. »Dogovor o svežnju petih milijard evrov je dokaz, da smo sposobni ukrepati tudi na ravni Skupnosti. Iz svežnja bo sredstva dobila tudi Slovenija,« je po koncu zasedanja Evropskega sveta poudaril premier Pahor.

 • 19.03.2009 - Vlada je na današnji seji sprejela več predlogov novel, in sicer zakona o carinski službi, zakona o davčni službi, zakona o trgu finančnih instrumentov, zakona o pravnih naslednicah pooblaščenih investicijskih družb, zakona o nematerializiranih vrednostnih papirjih, zakona o gospodarskih družbah, zakona o tujcih in zakona o izvrševanju kazenskih sankcij. Vlada je sprejela tudi predlog zakona o jamstveni shemi RS.

 • Foto: Bor Slana/FA BOBO

  18.03.2009 - Premier Borut Pahor se je skupaj s predsednikom republike Danilom Türkom udeležil seje Komisije za reševanje vprašanj prikritih grobišč. Seznanil se je z delom komisije ter se z njimi posvetoval o prihodnjem delovanju vlade na teh področjih. Premier je poudaril, da si želi, da bi državni zbor čim prej sprejel t.i. »vojne zakone«, kot prednost pa je izpostavil zakon o vojnih grobiščih. Premier je še dodal, da ne smemo dovoliti, da bi bila vprašanja, ki zadevajo polpreteklo zgodovino in etično razsežnost našega bivanja, potisnjena na stranski tir.

 • Foto: Bor Slana/arhiv BOBO

  17.03.2009 - Predsednik vlade Borut Pahor se je v okviru uradnega obiska v Zvezni republiki Nemčiji sestal z nemško zvezno kanclerko Angelo Merkel. Osrednji del pogovora sta namenila bilateralnim odnosom med državama, v nadaljevanju pa izmenjala stališča glede zmanjševanja negativnih učinkov finančne in gospodarske krize.  Strinjala sta se, da je usklajeno sodelovanje držav članic EU ključnega pomena pri reševanju krize. Ob koncu srečanja je nemška kanclerka izrazila podporo urejevanju mejnega spora s Hrvaško preko mediacije.

 • Foto: Thierry Monasse/STA

  Ministra Žbogar in Jandroković na srečanju z Rehnom o reševanju vprašanja meje s Hrvaško

  17.03.2009 - Evropski komisar za širitev Olli Rehn ter slovenski in hrvaški zunanji minister Samuel Žbogar in Gordan Jandroković so v Bruslju govorili o novih zamislih pri reševanju vprašanja meje in zastoja Hrvaške v pogajanjih z EU. Rehn je razgrnil nove predloge o mandatu in metodah, govorili pa so tudi o skupni izjavi proti prejudiciranju meje med državama.  Izjava ministra Žbogarja po srečanju   Izjava MZZ o pogovorih pri komisarju Rehnu 


Časovno obdobje

Potrdi