Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  19.11.2009 - Vlada je na današnji seji sprejela mnenje o Predlogu za razpis posvetovalnega referenduma o Arbitražnem sporazumu glede ureditve meje med Republiko Slovenijo in Republiko Hrvaško, predlog Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o javnem naročanju, predlog Zakona o dopolnitvah Zakona o policiji ter se seznanila z informacijo o izvajanju aktivnosti in ukrepov v zvezi s pandemsko  gripo s poudarkom na izvajanju cepljenja.    

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  18.11.2009 - Vlada Republike Slovenije je danes v sklopu prvega regijskega obiska obiskala Pomurje. Obisk je pričela z delovnim posvetom v Gornji Radgoni, kjer so ministri ocenili stanje posameznih področij oz. sektorjev v Pomurju. Predsednik vlade je poudaril, da ima Pomurje tudi svoje paradne konje in »ima kaj pokazati.« Ministri so predstavili svoje urnike in predvidene obiske na terenu ter zastavljene cilje tekom dneva.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  17.11.2009 - Vlada  je na današnji seji določila besedilo predloga zakona o ratifikaciji Arbitražnega sporazuma med Vlado RS in Vlado RH ter ga pošilja v obravnavo in sprejem Državnemu zboru RS. Obenem je sprejela tudi Izjavo k Arbitražnemu sporazumu  in predlog Ustavnemu sodišču za presojo skladnosti Arbitražnega sporazuma z določili Ustave RS in Temeljne ustavne listine.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  16.11.2009 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor je na 11. redni seji Državnega zbora RS odgovarjal na vprašanja poslank in poslancev. Tri vprašanja so postavili poslanci opozicijskih strank, eno pa je bilo iz strani koalicije.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  16.11.2009 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor je danes sprejel nosilce kampanje »Ukrepaj zdaj!«. Ob tej priložnosti so mu predstavniki nevladnih organizacij predali nekaj več kot 9.000 zbranih podpisov peticije, s katero želijo okoljevarstveniki spodbuditi takojšnje izvajanje ukrepov za prehod v nizkoogljično družbo.

 • Foto: Bor Slana/Bobo

  14.11.2009 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor se danes v spremstvu ministra za gospodarstvo Mateja Lahovnika mudi na delovnem obisku v Ruski federaciji, kjer se je srečal z ruskim kolegom Vladimirjem Putinom. Namen obiska je poleg podpisa sporazuma o sodelovanju pri gradnji in delovanju plinovoda Južni tok tudi priložnost za potrditev dosežene visoke stopnje prijateljskih odnosov med Republiko Slovenijo in Rusko federacijo. 

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  13.11.2009 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor je danes sprejel generalnega sekretarja zveze NATO Andersa Fogha Rasmussena, s katerim sta se pogovarjala o aktualnih vprašanjih zavezništva. Posebno pozornost sta namenila varnostnim razmeram v Afganistanu. Sogovornika sta se strinjala, da zavezništvo potrebuje nov pristop za uspešno implementacijo strategije, kjer je ključna naloga zveze NATO, da pripravi afganistanske sile na prevzem odgovornosti za zagotavljanje miru, stabilnosti in varnosti v državi.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  12.11.2009 - Vlada je na današnji seji med drugim določila besedilo predloga Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o urejanju statusa državljanov drugih držav naslednic nekdanje SFRJ v Republiki Sloveniji, sprejela Poročilo o rezultatih pogajanj za sklenitev Sporazuma med Vlado Republike Slovenije in Vlado Ruske federacije o sodelovanju pri izgradnji in uporabi plinovoda na ozemlju Republike Slovenije ter Strategijo sodelovanja Republike Slovenije v mednarodnih operacijah in misijah.  

 • 12.11.2009 - Urad vlade za komuniciranje je objavil spletno orodje predlagam.vladi.si, ki omogoča krepitev dialoga med civilno družbo in državo ter vključitev državljanskih pobud v procese oblikovanja vladnih politik.

 • Foto: Bor Slana/FA BOBO

  11.11.2009 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor se je včeraj in danes mudil na svojem prvem uradnem obisku v Veliki socialistični ljudski libijski arabski džamahirji (Libiji), kjer se je srečal s predsednikom libijske vlade dr. El Baghdadijem Ali El Mahmodijem ter vodjo države Muammerjem Gadafijem. Ob tej priložnosti sta premierja spremljala tudi minister za gospodarstvo dr. Matej Lahovnik in minister za promet dr. Patrick Vlačič ter močna gospodarska delegacija.


Časovno obdobje

Potrdi