Spletno mesto vlada.si je 1. julija 2019 postalo del Osrednjega spletnega mesta državne uprave GOV.SI.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Bor Slana/Bobo

  14.11.2009 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor se danes v spremstvu ministra za gospodarstvo Mateja Lahovnika mudi na delovnem obisku v Ruski federaciji, kjer se je srečal z ruskim kolegom Vladimirjem Putinom. Namen obiska je poleg podpisa sporazuma o sodelovanju pri gradnji in delovanju plinovoda Južni tok tudi priložnost za potrditev dosežene visoke stopnje prijateljskih odnosov med Republiko Slovenijo in Rusko federacijo. 

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  13.11.2009 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor je danes sprejel generalnega sekretarja zveze NATO Andersa Fogha Rasmussena, s katerim sta se pogovarjala o aktualnih vprašanjih zavezništva. Posebno pozornost sta namenila varnostnim razmeram v Afganistanu. Sogovornika sta se strinjala, da zavezništvo potrebuje nov pristop za uspešno implementacijo strategije, kjer je ključna naloga zveze NATO, da pripravi afganistanske sile na prevzem odgovornosti za zagotavljanje miru, stabilnosti in varnosti v državi.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  12.11.2009 - Vlada je na današnji seji med drugim določila besedilo predloga Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o urejanju statusa državljanov drugih držav naslednic nekdanje SFRJ v Republiki Sloveniji, sprejela Poročilo o rezultatih pogajanj za sklenitev Sporazuma med Vlado Republike Slovenije in Vlado Ruske federacije o sodelovanju pri izgradnji in uporabi plinovoda na ozemlju Republike Slovenije ter Strategijo sodelovanja Republike Slovenije v mednarodnih operacijah in misijah.  

 • 12.11.2009 - Urad vlade za komuniciranje je objavil spletno orodje predlagam.vladi.si, ki omogoča krepitev dialoga med civilno družbo in državo ter vključitev državljanskih pobud v procese oblikovanja vladnih politik.

 • Foto: Bor Slana/FA BOBO

  11.11.2009 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor se je včeraj in danes mudil na svojem prvem uradnem obisku v Veliki socialistični ljudski libijski arabski džamahirji (Libiji), kjer se je srečal s predsednikom libijske vlade dr. El Baghdadijem Ali El Mahmodijem ter vodjo države Muammerjem Gadafijem. Ob tej priložnosti sta premierja spremljala tudi minister za gospodarstvo dr. Matej Lahovnik in minister za promet dr. Patrick Vlačič ter močna gospodarska delegacija.

 • Foto: Bobo

  06.11.2009 - Minister za zunanje zadeve in predsedujoči Odboru ministrov Sveta Samuel Žbogar je v petek 6. novembra gostil generalnega sekretarja Sveta Evrope Thorbjørna Jaglanda, ki se je ob priložnosti obiska v Sloveniji udeležil mednarodne konference o obnovi kulturne dediščine z naslovom »Ljubljanska konferenca - obnova naše skupne dediščine«.

 • Foto: Jože Suhadolnik/DELO

  Premier Pahor in premierka Kosorjeva podpisala arbitražni sporazum

  04.11.2009 - Predsednik vlade Borut Pahor je s hrvaško predsednico vlade Jadranko Kosor v Stockholmu podpisal arbitražni sporazum med Vlado Republike Slovenije in Vlado Republike Hrvaške. Premier Pahor: "To ni zgodovinski dogodek le za Republiko Slovenijo, Republiko Hrvaško in EU, temveč za celotno mednarodno skupnost, saj se je zgodilo nekaj, kar probleme rešuje in jih ne ustvarja."

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  52. redna seja Vlade RS

  03.11.2009 - Vlada je na današnji seji sprejela poročilo o pogajanjih za sklenitev Arbitražnega sporazuma med Vlado Republike Slovenije in Vlado Republike Hrvaške z usklajenim besedilom sporazuma. Vlada je sprejela tudi dopolnjen predlog Proračuna Republike Slovenije za leti 2010 in 2011 ter predlog zakona o interventnih ukrepih. Potrdila je Operativni program varstva zunanjega zraka pred onesnaževanjem s PM10 ter imenovala člane Fiskalnega sveta.  

 • Foto: STA

  Dan spomina na mrtve

  01.11.2009 - Predsednik republike Danilo Türk, predsednik vlade Borut Pahor in predsednik državnega zbora Pavel Gantar so se ob dnevu spomina na mrtve pred vhodom v Barbarin rov grobišča Huda jama poklonili mrtvim.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  30.10.2009 - Na predvečer praznika, dneva reformacije, je v Linhartovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani potekala državna proslava. Govornik na slovesnosti je bil predsednik Državnega zbora Republike Slovenije dr. Pavel Gantar, ki je v svojem govoru dejal, da je reformacija in z njo protestantsko gibanje na Slovenskem pustilo neizbrisen pečat - postavljeni so bili temelji za kulturni razvoj in napredek slovenskega ljudstva.


Časovno obdobje

Potrdi