Spletno mesto vlada.si je 1. julija 2019 postalo del Osrednjega spletnega mesta državne uprave GOV.SI.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  29.10.2009 - Vlada je na današnji seji sprejela spremembe zakona o Skladu kmetijskih zemljišč in gozdov v smeri učinkovitejšega gospodarjenja, predlog zakona o infrastrukturi za prostorske informacije ter predlog novele zakona o prostorskem načrtovanju. Vlada je določila besedilo predloga zakona o Javnem skladu RS za kulturne dejavnosti in predloga novele zakona o uresničevanju javnega interesa za kulturo.  

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  28.10.2009 - Ministrica za javno upravo Irma Pavlinič Krebs in minister za finance Franc Križanič sta v imenu Vlade RS s predstavniki reprezentativnih sindikatov javnega sektorja podpisala Dogovor o ukrepih na področju plač v javnem sektorju zaradi spremenjenih makroekonomskih razmer za obdobje 2010-2011 in Aneks št. 2 h Kolektivni pogodbi za javni sektor. Podpisa se je udeležil tudi predsednik vlade Borut Pahor, ki je zbrane predstavnike reprezentativnih sindikatov tudi nagovoril.  

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  Premier Borut Pahor na obisku v Zagrebu

  26.10.2009 - Premier Borut Pahor je danes med obiskom v Zagrebu poudaril, da se morata državi in naroda odločiti, ali bodo na prihodnost gledali skozi skupne interese, kar bo prineslo stabilnost, prijateljstvo in blaginjo, ali zgolj na razlike, kar bo imelo za posledice spopade in nestabilnost.. Hrvaška premierka Jadranka Kosor je izjavila, da državi vstopata v zaključne pogovore o arbitražnem sporazumu.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  23.10.2009 - Mag. Zlata Ploštajner, dosedanja ministrica brez resorja, odgovorna za lokalno samoupravo in regionalni razvoj je danes predala posle novoizvoljenemu ministru, dr. Henriku Gjerkešu, ki je po njenem odstopu prevzel vodenje Službe Vlade RS za lokalno samoupravo in regionalno politiko.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  22.10.2009 - Vlada je na današnji seji sprejela predloge novel zakona o varstvu okolja, zakona o graditvi objektov, zakona o zagotavljanju navigacijskih služb zračnega prometa, zakona o javni rabi slovenščine in zakona o cestnini za vozila, katerih največja dovoljena masa presega 3.500 kg.  Vlada je sprejela Poslovni načrt programa instrumentov finančnega inženiringa za mala in srednje velika podjetja v RS 2009–2013 in se seznanila z Aneksom št. 2 h KPJS in Dogovoru o ukrepih na področju plač v javnem sektorju.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  21.10.2009 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor je v vladni palači danes sprejel generalno guvernerko Kanade Michaëlle Jean. Premier Pahor je uvodoma izrazil veselje ob obisku generalne guvernerke Kanade, ki je morala lanski delovni obisk v Sloveniji skrajšati ter dejal, da imata državi odlične medsebojne odnose brez odprtih vprašanj, ki pa jih je mogoče še dodatno okrepiti na področju gospodarstva ter raziskati nove možnosti za še bolj dinamično sodelovanje.

 • Foto: STA

  20.10.2009 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor se je danes skupaj z ministrom za gospodarstvo Matejem Lahovnikom in državnim sekretarjem Andrejem Horvatom v Murski Soboti udeležil seje upravnega odbora Pomurske gospodarske zbornice, kjer so največ časa namenili predstavitvi zakona o Pomurju in predlogih za njegovo izboljšanje ter dopolnitve. Kot je povedal premier Pahor na novinarski konferenci po koncu srečanja, »si Vlada želi slišati tako kritične pripombe kot nasvete za dopolnitev zakona o Pomurju.«

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  19.10.2009 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor je na 10. redni seji Državnega zbora RS odgovarjal na vprašanja poslank in poslancev. Tri vprašanja so postavili poslanci opozicijskih strank, eno pa je bilo iz strani koalicije.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  16.10.2009 - Sogovornika sta se strinjala, da so odnosi med državama na zelo dobri in prijateljski ravni. Prav tako sta potrdila dobro medsebojno gospodarsko sodelovanje, ki pa ga je možno še dodatno nadgraditi s povečanjem investicij predvsem na področju transportnih storitev in prehrambne industrije.  Sogovornika sta se dotaknila tudi nekaterih mednarodnih in regionalnih tem, med katerimi je v ospredju bližnjevzhodni mirovni proces ter razmere v Afganistanu in Iranu.  

 • Foto: FA BOBO

  Slovenski razvojni dnevi

  15.10.2009 - Začeli prvi Slovenski razvojni dnevi, ki jih Ministrstvo za zunanje zadeve organizira skupaj s Slogo, platformo nevladnih organizacij s področja mednarodnega razvojnega sodelovanja. Dneve je z nagovorom odprla državna sekretarka Dragoljuba Benčina, ki ji je veleposlanica kraljevine Danske Anita Hugau predala baklo MDG3 (3. razvojnega cilja tisočletja – spodbujanje enakosti med spoloma in krepitev vloge žensk).


Časovno obdobje

Potrdi