Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  03.09.2009 - Vlada je na današnji seji sprejela predlog novele Zakona o blagovnih rezervah, predlog novele Zakona o davku na tonažo, seznanila se je s problematiko čezmejnega postopka za presojo vplivov na okolje za plinski terminal v Žavljah in imenovala direktorja Urada za verske skupnosti.

 • Foto: Kristina Kosec/Bobo

  01.09.2009 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor se je udeležil spominske žalne slovesnosti ob 70. obletnici II. svetovne vojne v Gdansku na Poljskem. Slovesnosti v spomin vojakom in braniteljem, ki so življenje izgubili v prvih bojih med poljskimi in nemškimi silami leta 1939, se je udeležilo več kot 20 političnih voditeljev držav vpletenih v vojno, ki je prizadela ves svet.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  15. posvet slovenske diplomacije

  01.09.2009 - Na Brdu pri Kranju so se na 15. posvetu slovenske diplomacije zbrali veleposlaniki Slovenije po svetu. Predsednik vlade Borut Pahor jih je v svojem nagovoru pozval, naj po svojih najboljših močeh pomagajo slovenskemu gospodarstvu ter prispevajo h krepiti gospodarskega sodelovanja in reševanju gospodarske krize.

 • Foto: Bobo

  4. Blejski strateški forum

  30.08.2009 - Na Bledu poteka 4. Blejski strateški forum, in sicer letos pod geslom Politika gospodarske krize: gospodarske in geopolitične spremembe v Evropi in Evraziji. Državniki, politiki, gospodarstveniki in različni strokovnjaki, ki se ukvarjajo s strateškimi izzivi prihodnosti,  bodo obravnavali številna soodvisna gospodarska in geostrateška vprašanja, rdeča nit konference pa bodo evroatlantsko-ruski odnosi.

 • Foto: Tamino Petelinšek / STA

  27.08.2009 - Na povabilo predsednika Vlade Republike Slovenije Boruta Pahorja se danes na uradnem obisku v Sloveniji mudi podpredsednik Vlade Ljudske Republike Kitajske Hui Liangyu. Predsednika vlad sta po koncu srečanja potrdila zelo dobre in prijateljske odnose med državama, ki sta tudi gospodarsko zelo povezani.

 • Foto: Arhiv STA

  27.08.2009 - Vlada je na današnji seji sprejela predlog novele Zakona o bančništvu, predlog novele Zakona o igrah na srečo, predlog Zakona o alternativnem reševanju sodnih sporov, in predlog novele Zakona o sodiščih. Vlada je sprejela tudi Izhodišča za pripravo novele Zakona o dohodnini in sprejela enkratni ukrep za pomoč prizadetim pridelovalcem krušnih žit in mleka.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  26.08.2009 - Predsednika vlad sta se strinjala, da so odnosi med državama zelo dobri in da številni obiski na najvišjih ravneh še dodatno prispevajo k poglobitvi dvostranskega sodelovanja med državama, ki ne želita biti samo sosedi ampak tudi prijateljici. Premierja sta se v pogovorih prav tako dotaknila vprašanja manjšin ob čemer je premier Pahor poudaril, »da uresničevanje 7. člena avstrijske državne pogodbe ostaja obveza Avstrije, dolžnost in pravica Slovenije pa je, da to zahteva«.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  24.08.2009 - Vlada je danes začela razpravo o razrezu proračunov za prihodnji dve leti po razvojnih politikah, programih in podprogramih. Temeljno vodilo proračunov bo "sidro" izdatkov, ki bo omogočilo, da primanjkljaj ne bo presegel zmožnosti, da ga sedanja generacija odplača, je dejal premier Borut Pahor na novinarski konferenci ob robu seje vlade. Proračun za leto 2010 bo zadržal prioritete, kot sta jih postavila rebalansa letošnjega proračuna, gre predvsem za izdatke za izboljšanje konkurenčnosti gospodarstva ter za socialne namene.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  14.08.2009 - Pred gradom v Beltincih je potekala državna proslava ob 90. obletnici združitve prekmurskih Slovencev z matičnim narodom. Slavnostni govornik na proslavi je bil predsednik državnega zbora dr. Pavel Gantar, udeležil pa se je je tudi predsednik vlade Borut Pahor.  

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  13.08.2009 - Predsednik vlade Borut Pahor se je udeležil otvoritve odseka hitre ceste Razdrto – Vipava, kjer je zbrane tudi nagovoril. Izrazil je veselje ob novem odprtju pomembnega infrastrukturnega objekta ter dodal, da bo novi odsek hitre ceste prispeval tudi k večji pretočnosti in manjšemu onesnaževanju okolja ter predvsem poskrbel za večjo varnost uporabnikov, česar je še posebej vesel, ker je varnost v cestnem prometu ena izmed prednostnih nalog naše države.  


Časovno obdobje

Potrdi