Spletno mesto vlada.si je 1. julija 2019 postalo del Osrednjega spletnega mesta državne uprave GOV.SI.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  15.10.2009 - Vlada je na današnji seji sprejela predlog novele Zakona o zunanjih zadevah ter predlog novele Zakona o elektronskih komunikacijah. Seznanila se je tudi z informacijo o izvajanju aktivnosti in  ukrepov v zvezi s pandemsko gripo - cepivo proti pandemski gripi bo za posameznika brezplačno, osebe, ki se bodo cepile, bodo poravnale le strošek storitve cepljenja, ki znaša 7 EUR. Vlada je imenovala Matejo Duhovnik za predsednico uprave družbe DARS, d.d. za mandatno dobo pet let.  

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  14.10.2009 - Člani sveta so se strinjali, da naša država potrebuje strukturne prilagoditve ter podprli njihovo načrtovano smer na štirih ključnih področjih: prilagoditve na področju upravljanja javnih institucij, spodbujanje podjetništva, konkurenčnosti in preglednosti trga dela, prilagoditve v energetski in prometni infrastrukturi za učinkovito okoljsko in podnebno politiko ter prilagoditve sistema socialne varnosti in zdravstvenega varstva. 

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  14.10.2009 - Predsednik vlade Borut Pahor bo državnemu zboru v imenovanje kot kandidata za novega ministra brez listnice, odgovornega za lokalno samoupravo in regionalni razvoj, predlagal Henrika Gjerkeša. "Zanj sem se odločil hitro, a premišljeno," je povedal Pahor in dodal, da ima Gjerkeš izobrazbene in vodstvene reference ter pozna področje.  

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  13.10.2009 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor se je srečal s predsednikom Republike Albanije dr. Bamirjem Topijem, ki ga v Sloveniji spremlja tudi močna gospodarska delegacija. Uvodoma sta se sogovornika strinjala, da imata državi prijateljske odnose, ki jih lahko še nadgradita. Sodelovanje med državama, tako na politični kot gospodarski ravni, se je še posebej v zadnjem letu okrepilo, sogovornika pa sta se zavzela za poglobitev odnosov v prihodnje predvsem na področjih energetike, bančništva in infrastrukture.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  Premier Pahor in minister Križanič v DZ predstavila predloga proračuna za 2010 in 2011

  09.10.2009 - Predsednik vlade Borut Pahor in minister za finance Franc Križanič sta v državnem zboru predstavila predloga proračuna za leti 2010 in 2011. Državni proračun za prihodnji dve leti je naravnan tako razvojno, protikrizno kot tudi varčevalno. Kljub težkemu gospodarskemu položaju je vladi po besedah ministra Križaniča uspelo najti soglasje za večino odprtih vprašanj.

 • Foto: Srdjan Živulovič/Bobo

  09.10.2009 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor je v vladni palači danes sprejel predsednika Republike Madžarske Lászla Sólyoma. Premier Pahor je uvodoma izrazil zadovoljstvo ob obisku madžarskega predsednika v Sloveniji ter dejal, da imata državi zelo dobre in prijateljske odnose brez večjih odprtih vprašanj.  

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  08.10.2009 - Vlada je na današnji seji določila besedilo predloga Zakona o razvojni podpori Pomurski regiji v obdobju 2010-2015. Posredovala ga bo DZ v obravnavo po nujnem postopku, saj je njegov sprejem nujen zaradi pravočasne zagotovitve ustrezne razvojne podpore za prestrukturiranje Pomurske regije. Cilj zakona je s programskim pristopom in zagotovitvijo finančnih sredstev v regiji ustvariti pogoje za razvojno dohitevanje drugih slovenskih regij in ublažiti posledice finančne in gospodarske krize.  

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  Komisar za človekove pravice Sveta Evrope na obisku v Sloveniji

  07.10.2009 - V tednu otroka je Slovenijo obiskal komisar za človekove pravice Sveta Evrope Thomas Hammarberg. V okviru obiska se je srečal tudi s predsednikom vlade Borutom Pahorjem ter ministrom za zunanje zadeve Samuelom Žbogarjem ter se udeležil Mednarodne konference o otrokovih pravicah in zaščiti pred nasiljem, ki so jo skupaj organizirali zunanje ministrstvo, urad varuhinje človekovih pravic ter državni zbor v sodelovanju z vladnim uradom za komuniciranje in informacijsko pisarno Sveta Evrope.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  Posvet predstavnikov verskih skupnosti

  06.10.2009 - Urad vlade za verske skupnosti je organiziral posvet predstavnikov verskih skupnosti, ki se ga je udeležilo 36 predstavnikov 24 cerkva in drugih verskih skupnosti. Na posvetu se je predstavil novi direktor urada Aleš Gulič, v nadaljevanju pa so udeleženci razpravljali o tekočih temah. Premier Borut Pahor je udeležencem posveta dejal, »da bo vlada naredila vse, kar je v njeni pristojnosti, da bi vzpostavili take odnose med državo in verskimi skupnostmi, ki bodo v obojestransko korist.«

 • Foto: Kristina Kosec/Bobo

  02.10.2009 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor se je danes mudil na prvem uradnem obisku v Črni gori, v okviru katerega se je najprej sestal s predsednikom Vlade Črne gore Milom Đukanovićem, s katerim sta se udeležila tudi Črnogorsko-slovenske poslovne konference. V izjavi za medije po srečanju je slovenski premier poudaril, da imata Slovenija in Črna gora dobre, prijateljske odnose, predvsem pa imata obe državi skupen interes za nadaljnjo krepitev dvostranskega gospodarskega sodelovanja ter iskanje novih investicij na tem področju.


Časovno obdobje

Potrdi