Spletno mesto vlada.si je 1. julija 2019 postalo del Osrednjega spletnega mesta državne uprave GOV.SI.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  02.10.2009 - Minister za razvoj in evropske zadeve Mitja Gaspari je predstavil gradivo o strukturnih prilagoditvah v letih 2010 in 2011, ki ga je vlada sprejela na zadnji seji. Gradivo se nanaša na nujne institucionalne prilagoditve na področju upravljanja javnih institucij, spodbujane podjetništva, konkurenčnosti in preglednosti trga dela,  strukturne prilagoditve v prometni in energetski infrastrukturi za učinkovito okoljsko in podnebno politiko ter prilagoditve sistema socialne varnosti in zdravstvenega varstva.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  01.10.2009 - Vlada je na današnji seji med drugim sprejela gradivo o strukturnih prilagoditvah v letih 2010 in 2011 in potrdila predlog novele Zakona o prekrških ter predlog novele Zakona o gospodarskih zbornicah. Vlada je izdala Uredbo o oblikovanju cen naftnih derivatov in sprejela ukrepe za pomoč pri ohraniti pridelave pšenice in prireje mleka. Vlada je imenovala tudi v.d. direktorja Službe Vlade RS za podnebne spremembe.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  30.09.2009 - Predsednik vlade Borut Pahor se je srečal s predsednikom Republike Srbije Borisom Tadićem. Sogovornika sta se strinjala, da so odnosi med državama dobri in brez odprtih vprašanj, na gospodarskem področju pa obstajajo še številni potenciali za tesnejše sodelovanje. Posebno pozornost sta sogovornika namenila tudi razmeram v Bosni in Hercegovini, kjer je potreben premišljen in celovit pristop do ustavnih sprememb, ki jih je mogoče izpeljati le v okviru evropske perspektive in okrepljene vloge Evropske unije.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  29.09.2009 - Vlada je na današnji seji sprejela Proračunski memorandum za leti 2010 in 2011 ter Predlog proračuna Republike Slovenije za leti 2010 in 2011. Proračun za leti 2010 in 2011 je protikrizni proračun, ki je še vedno tudi varčevalno naravnan. Proračunski primanjkljaj ostaja na ravni iz leta 2009, in sicer bo proračunski primanjkljaj v letu 2010 5% BDP-ja, v letu 2011 pa 4,1% BDP-ja. Vlada se je seznanila tudi z Jesensko napovedjo gospodarskih gibanj 2009.  

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  25.09.2009 - Minister za delo Ivan Svetlik in generalni direktor direktorata za delovna razmerja in pravice iz dela Peter Pogačar sta danes predstavila predlog izhodišč za modernizacijo pokojninskega sistema. Modernizacija ne bo posegala v temeljne pridobitve slovenskega pokojninskega sistema, kot so dostojne državno zagotovljene pokojnine znotraj prvega stebra, solidarnost, redistribucija in medgeneracijski sporazum. Spremembe bodo postopne, povečala se bosta tudi preglednost in učinkovitost celotnega sistema.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  24.09.2009 - Vlada RS je na današnji seji med drugim sprejela novelo Zakona o dohodnini in novelo Zakona o davčnem postopku, novele Zakona o glavnem mestu Republike Slovenije, in novelo Zakona o Uradnem listu Republike Slovenije. Vlada je odredila tudi izredni pravosodni nadzor na Okrožnem državnem tožilstvu v Ljubljani in sprejela informacijo o uresničitvi Priporočil DZ ob obravnavi 13. letnega poročila Varuha človekovih pravic za leto 2007 in o mnenju k 14. letnemu poročilu za leto 2008.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  21.09.2009 - Premier Borut Pahor je v DZ odgovarjal na poslanska vprašanja, in sicer na to, ali ima vlada pripravljena izhodišča za arbitražno reševanje mejnega spora z Republiko Hrvaško, o uresničevanju obljub izrečenih v funkciji predsednika vlade ter o tem, zakaj vlada ne izpolnjuje danih obljub ter zakaj se pri pripravi protikriznih ukrepov niso upoštevali predlogi opozicije. Poslanec LDS pa je predsednika vlade povprašal o stališču vlade do vprašanja nacionalne varnosti.  

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  21.09.2009 - Na Ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve je bil javnosti prvič predstavljen predlog družinskega zakonika. Na novinarski konferenci, na kateri so sodelovali minister za delo družino in socialne zadeve Ivan Svetlik, državna sekretarka na Ministrstvu za delo, družino in socialne zadeve Anja Kopač Mrak in minister za pravosodje Aleš Zalar so bile predstavljene ključne novosti nove družinske zakonodaje.

 • Foto: Bor Slana/Bobo

  18.09.2009 - Predsednik slovenske vlade Borut Pahor se je danes v okviru delovnega obiska v Italijanski republiki najprej sešel z državnim tajnikom Svetega sedeža kardinalom Tarcisijem Bertonejem. Le-ta se je uvodoma slovenskemu premierju zahvalil za obisk ter sodelovanje med slovensko vlado in Vatikanom. V palači Chigi se je predsednik vlade Pahor srečal tudi z italijanskim kolegom Silviom Berlusconijem, ki ga je prisrčno pozdravil. Premier Pahor je poudaril pomen srečanja in dejal, da sta Italija in Slovenija zelo povezani partnerici.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  17.09.2009 - Vlada RS je na današnji seji med drugim sprejela Spremembo Načrta izvedbe Programa ukrepov aktivne politike zaposlovanja za leti 2008 in 2009. V letu 2009 bo tako za izvajanje ukrepov aktivne politike zaposlovanja namenjenih 109.728.997,00 EUR. Vlada je sprejela tudi mnenje o predlogu zakona o javnosti premoženja funkcionarjev ter spremenjen Letni načrt pridobivanja stvarnega premoženja države za leto 2009, ki je usklajen s sprejetim drugim rebalansom proračuna RS za leto 2009.  


Časovno obdobje

Potrdi