Spletno mesto vlada.si je 1. julija 2019 postalo del Osrednjega spletnega mesta državne uprave GOV.SI.
Vse naše novejše objave najdete na www.gov.si.

Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Wiktor Dabkowski

  17.09.2009 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor se je v četrtek zvečer v Bruslju udeležil izrednega zasedanja Evropskega sveta, ki je bil posvečen pripravi na vrh G-20 v Pittsburghu 24. in 25. septembra. Voditelji so na delovni večerji opredelili skupna izhodišča, s katerimi bodo Evropska unija in njene članice nastopile na zasedanju G-20.

 • Foto: Bor Slana/FA Bobo

  16.09.2009 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor in predsednik Predstavniškega doma Republike Malte dr. Louisa Galeo sta se strinjala, da so odnosi med državama zelo dobri in brez odprtih vprašanj, na gospodarskem področju pa se ponujajo številne možnosti še tesnejšega sodelovanja. Premier Pahor se je gostu zahvalil za podporo Malte pri kandidaturi Slovenije za sedež Agencije EU za sodelovanje energetskih regulatorjev (ACER).

 • Foto: Arhiv Evropske komisije

  Evropski teden mobilnosti

  16.09.2009 - Osrednja tema letošnjega Evropskega tedna mobilnosti, ki poteka med 16. in 22. septembrom, je »Dobra klima mojega mesta«. Glavno vodilo pri tem je zmanjšati onesnaženost, ki jo povzroča promet, široki paleti prizadevanj za spremembe mobilnih navad pa se pridružuje tudi Vlada RS in njena ministrstva.

 • Foto: Bor Slana/Bobo

  14.09.2009 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor se je danes zvečer udeležil državne proslave ob obletnici vrnitve Primorske k matični domovini, kjer je pred zbranimi gosti tudi spregovoril. Primorci dolgega četrt stoletja niso bili svobodni niti v najbolj elementarnem smislu, je v začetku svojega govora poudaril premier Borut Pahor ter posebej poudaril enotnost Primorcev, ki jo ne glede na nazorske, politične ali druge razlike še danes izraža primorska himna Vstala Primorska.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  11.09.2009 - »Zmagovalec tega napornega, a uspešnega dela je dialog in zmagovalki sta obe državi,« je po koncu srečanja s hrvaško premierko Jadranko Kosor dejal slovenski premier Borut Pahor. Dogovorila sta se o nadaljevanju pristopnih pogajanj Hrvaške za vstop v EU z umikom slovenske blokade ter o rešitvi mejnega spora s posredovanjem EU. Ob tem je dodal, da je Kosorjeva danes že posredovala izjavo predsedstvu EU, »da noben dokument, stališče, pisna ali ustna izjava v okviru pogajalskega procesa ne prejudicira končne odločitve meje.«  

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  10.09.2009 - Vlada je na današnji seji sprejela Uredbo o načinu izvajanja gospodarske javne službe javni linijski prevoz potnikov v notranjem cestnem prometu in o koncesiji te javne službe, določila besedilo Predloga Zakona o medicinskih pripomočkih in ga predloži Državnemu zboru Republike Slovenije v obravnavo po nujnem postopku ter sprejela končno poročilo o izvedbi popotresne obnove objektov v Posočju, poškodovanih v potresu leta 1998.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  Začetek nacionalne informacijske kampanje »Ustavimo gripo«

  09.09.2009 - Minister za zdravje Borut Miklavčič je danes s sodelavci predstavil informacijsko kampanjo ter ukrepe ob morebitnem večjem širjenju obolevnosti nove gripe, o podpori vlade skupnim prizadevanjem k čim bolj usklajenemu ukrepanju pri omejevanju širitve gripe pa je na novinarski konferenci spregovoril tudi predsednik vlade Borut Pahor.  

 • Foto: Kristina Kosec/Bobo

  03.09.2009 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor se je udeležil svečane otvoritve Festivala Maribor v spomin škofu Antonu Martinu Slomšku, ki je sovpadla z dnem, ko so pred 150 leti škof Slomšek in njegovi sodelavci prvič odpeli slovesne večernice v mariborski novi stolnici. »Slovenska emancipacija, preobrazba v moderen evropski narod, ta čudež našega 19. stoletja, je v veliki meri rezultat Slomškovih naporov,« je v slavnostnem govoru uvodoma dejal premier.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  03.09.2009 - Vlada je na današnji seji sprejela predlog novele Zakona o blagovnih rezervah, predlog novele Zakona o davku na tonažo, seznanila se je s problematiko čezmejnega postopka za presojo vplivov na okolje za plinski terminal v Žavljah in imenovala direktorja Urada za verske skupnosti.

 • Foto: Kristina Kosec/Bobo

  01.09.2009 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor se je udeležil spominske žalne slovesnosti ob 70. obletnici II. svetovne vojne v Gdansku na Poljskem. Slovesnosti v spomin vojakom in braniteljem, ki so življenje izgubili v prvih bojih med poljskimi in nemškimi silami leta 1939, se je udeležilo več kot 20 političnih voditeljev držav vpletenih v vojno, ki je prizadela ves svet.


Časovno obdobje

Potrdi