Skoči na vsebino »

Arhiv glavnih novic

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  Minister Gaspari predstavil predlog novih protikriznih ukrepov

  10.04.2009 - Minister Gaspari je na današnji novinarski konferenci spregovoril o predlogu novih ukrepov, ki so bili danes na seji Ekonomsko socialnega sveta predstavljeni socialnim partnerjem. Med ukrepi, ki jih vlada predlaga v okviru tokratnega, tretjega paketa protikriznih ukrepov, so ukrepi na področju politike zaposlovanja in ohranjanja delovnih mest ter programov usposabljanja, politike zagotavljanja socialne varnosti, javnega sektorja, izboljšanja poslovnega okolja zasebnega sektorja ter investicijske politike.  

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  08.04.2009 - Predsednik vlade Borut Pahor je včeraj sklical prvo konferenco razvojnega dialoga. Na srečanju so sodelovali predstavniki različnih družbenih skupin in institucij. Dogodka se je udeležil tudi predsednik republike Danilo Türk, ki je zbrane uvodoma nagovoril.

 • Normativni program dela Vlade RS 2009

  06.04.2009 - Generalni sekretar Vlade RS mag. Milan M. Cvikl je predstavil Poročilo o realizaciji Normativnega programa dela Vlade Republike Slovenije v prvem trimesečju letošnjega leta ter spremembe in dopolnitve Normativnega programa dela vlade za leto 2009.

 • Foto: Tina Kosec/FA BOBO

  05.04.2009 - Predsednik vlade Borut Pahor se je konec tedna v Kehlu in Strasbourgu udeležil vrha zveze Nato ter v Pragi vrha EU-ZDA. Premier Pahor se je v okviru vrha zveze Nato srečal tudi z ameriškim predsednikom Barackom Obamo.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  02.04.2009 - Vlada je na današnji seji med drugim sprejela predlog novele kazenskega zakonika, predlog novele zakona o štipendiranju ter predlog novele zakona o preprečevanju omejevanja konkurence. Imenovala je tudi medresorsko koordinacijsko skupino za pregled sistema javnega naročanja in priprave predlogov ukrepov, sprejela sklep v zvezi s pripravo analize pravnih poslov z namenom zniževanja stroškov v državni upravi in gospodarnejše oddaje javnih naročil ter sklep o ustanovitvi koordinacijskega odbora za racionalizacijo poslovnih procesov v javnem sektorju.

 • Foto: Daniel Novakovič/STA

  31.03.2009 - Danes se je sestala Koordinacijska skupina Vlade RS za pripravo in usklajevanje ukrepov, povezanih z mednarodno finančno krizo, ki jo vodi minister za razvoj in evropske zadeve Mitja Gaspari. Razpravljali so o pripravi naslednjega, tretjega, svežnja ukrepov za blažitev posledic finančne in gospodarske krize, kot tudi o potrebnih strukturnih reformah.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  30.03.2009 - Predsednik vlade Borut Pahor je na 4. redni seji Državnega zbora odgovarjal na vprašanja poslank in poslancev.

 • Foto: Tamino Petelinšek/STA

  26.03.2009 - Vlada je na današnji seji sprejela predloga Zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o potnih listinah, se seznanila s Poročilom o uvedbi vinjet za krajše časovno obdobje ter sprejela Uredbo o stanju podzemnih voda. Ustanovila je Kadrovsko–akreditacijski svet za izbor primernih kandidatov za predstavnike ustanovitelja v organe upravljanja javnih zavodov na področju kmetijstva, gozdarstva in prehrane ter za direktorja Slovenske tiskovne agencije, d.o.o. imenovala Bojana Veselinoviča.

 • Foto: Bor Slana/FA BOBO

  24.03.2009 - Člani strateškega sveta za gospodarstvo so se seznanili z napovedmi UMAR o poslabšanih gospodarskih kazalcih. Prihodnji teden se bo zato sestala t.i. krizna skupina ministrov, ki bo oblikovala dva stebra protikriznih ukrepov – prvi  bo zajemal praktične ukrepe, medtem ko bo drugi steber obsegal strukturne ukrepe. Premier Pahor je po seji povedal, da moramo pri soočanju s krizo ostati realni, vlada je sposobna rešiti probleme, s katerimi se soočamo, in čeprav situacija terja radikalne ukrepe, bo ostala zavezana socialnemu dialogu.

 • Foto: Thierry Monasse/STA

  20.03.2009 - Predsednik Vlade Republike Slovenije Borut Pahor se je v četrtek in petek v Bruslju udeležil spomladanskega zasedanja Evropskega sveta, na katerem so voditelji držav in vlad članic v okviru ukrepanja proti finančni in gospodarski krizi potrdili sveženj spodbud EU v višini petih milijard evrov. »Dogovor o svežnju petih milijard evrov je dokaz, da smo sposobni ukrepati tudi na ravni Skupnosti. Iz svežnja bo sredstva dobila tudi Slovenija,« je po koncu zasedanja Evropskega sveta poudaril premier Pahor.


Časovno obdobje

Potrdi